Dick Advocaat zet deur voor langer verblijf bij Feyenoord op een kier
Maandag, 30 november 2020 om 08:17

Dick Advocaat ontkent dat hij na dit seizoen stopt als trainer. De 73-jarige oefenmeester leek vorige week in het radioprogramma Veronica Inside aan te geven dat hij na dit seizoen met pensioen gaat. In gesprek met De Telegraaf sluit hij een langer verblijf bij Feyenoord echter niet uit.

Volgens de krant deed hij zondag na de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) 'opvallend veel moeite' om te benadrukken dat hij alleen heeft gesteld dat Feyenoord zijn laatste club is. "Echt, zo heb ik het gezegd, mijn laatste club. Ik heb niet gezegd mijn laatste jaar", aldus de oudste trainer van de Eredivisie. Het contract van Advocaat loopt na dit seizoen af. Ook assistenten Cor Pot en Zeljko Petrovic vertrekken normaliter na dit seizoen uit De Kuip, terwijl het contract van assisten-trainer John de Wolf doorloopt tot medio 2022.

"Feyenoord is echt het laatste dat ik doe. Bij mij weet je het nooit, maar laat ik het maar weer zeggen", zei Advocaat vorige week in gesprek met Jan Joost van Gangelen in het radioprogramma. "Dus in principe stop je, maar als Saudi Arabië komt voor vijftien miljoen euro?", reageerde Van Gangelen op het antwoord van de trainer van Feyenoord. "Dan kunnen wij er samen heen!", zei Advocaat vervolgens lachend. Van Gangelen gaf aan dat hij meegaat als perschef en dat je 'gebeiteld zit' als je met Advocaat meegaat. Advocaat: "Nou, dat betaalt ook goed."

Volgens De Telegraaf denkt technisch directeur Frank Arnesen al 'geruime tijd' na over de opvolging van Advocaat. Binnen de club is aan Dirk Kuyt de belofte gedaan om in de nabije toekomst de rol van hoofdtrainer in te vullen. Hij lijkt echter nog geduld te moeten hebben voordat hij voor de groep komt te staan in De Kuip. Afgelopen zomer kreeg hij de kans om Feyenoord Onder-21 te trainen, maar dat zag de oud-international niet zitten. "In de komende periode zal moeten blijken of Advocaat en Feyenoord er nog een jaar aan vastplakken of dat er een nieuwe trainer moet komen", zo stelt de krant.

Meer nieuws
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
17
   
19:08
19:08
Marco Bizot gooit EK-kansen te grabbel met gruwelijke blunder
3
   
19:00
19:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
16
   
18:34
18:34
NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (32)

 
jomar3
 
19
30 november 2020 om 08:30
Als de kwaliteit zo armoedig blijft en ze besluiten na dit seizoen om Kuyt voor de groep te zetten dan krijg je een tweede scenario Stam. Wat Advocaat flikt met dit elftal is eigenlijk abnormaal, maar met zijn ervaring ook direct minder verrassend. Zolang Feyenoord het moet doen met deze middelen en spelers kom je eigenlijk niet af van een ervaren resultaat trainer. Stam probeerde er ook een hele nieuwe filosofie in de slijpen met voetbal van achteruit ondanks dat daar twee slagers stonden, een beetje a la De Boer bij Crystal Palace. Jonge trainers hebben de neiging de professor uit te hangen terwijl simpel houden vaak de sleutel is.
 
bliek
 
1
30 november 2020 om 08:54
Stel je heb een fitte selectie zou ik het best wel met een andere trainer zien zitten hoor. Het blijkt nu wel als je geen fitte selectie heb dat de ervaring van de trainer punten pakt. Blijft Advocaat dan gaat er weinig jeugd toegepast worden en zullen jongens als Bannis, Werhmann, Azarkan op een tweede of derde plan blijven staan. De afspraak met Kuyt blijft wel een bijzondere ook met een goede selectie moet je maar zien wat hij er van bakt met 0 ervaring als hoofdtrainer en een paar jaar ervaring met een jeugdteam.
 
arsenal890
 
4
30 november 2020 om 08:59
Wie zou je dan graag willen zien als trainer? Advocaat laat Feyenoord op de enige manier spelen. Feyenoord kan niet constant druk gaan zetten met dit team. Advocaat begrijpt dat in tegenstelling dat stam. Dat hij te weinig met de jeugd doet ben ik het met je eens. Echter heeft een coach die wint en punten pakt altijd gelijk.
 
Japie_Krekel
 
3
30 november 2020 om 09:00
Advocaat stelt heus gewoon zijn beste spelers op. Als dat Bannis, Wehrmann en Azarkan zijn worden die gewoon opgesteld maar ik vind die eerste twee in de minuten die ze maken nog niet echt grote indruk makem
 
FCVoetbal23
 
2
30 november 2020 om 09:10
Ben ik het deels mee eens. Hij zal vast zijn beste spelers opstellen maar jeugd niet snel de kans geven. Feyenoord moet een trainer hebben die goed met jeugd overweg kan. Feyenoord kan hierin een voorbeeld aan AZ nemen on weer structureel mee te kunnen doen om het kampioenschap. Opleiden en verkopen. Advocaat geeft jeugd helaas geen kansen.
 
Japie_Krekel
 
6
30 november 2020 om 09:15
Maar dan moet je je toch eerst afvragen is die jeugd wel goed genoeg en hoe speciaal zijn die talen eigenlijk. Jonge spelers als Geertruida, Bijlow, Makacia, Kokcu en Sinisterra krijgen toch ook gewoon veel speeltijd van Advocaat
 
bliek
 
6
30 november 2020 om 09:18
@japie denk dat Wehrmann gisteren niet eens verkeerd speelde. Hoeveel tijd heeft Bannis gehad? Als je Jorgensen zoveel kansen geef dan mag je van mij Bannis ook eens 3 wedstrijden de kans geven. Minder gaat hij het echt niet doen. Je kan toch ook niet van die jongens verwachten dat ze zich onderscheiden in een team wat niet draait? Er waren er gisteren wel meer die geen indruk maakte. De spelers die jij opnoem speelde al voor Advocaat kwam en hadden of hebben al ervaring. Als iedereen fit is speelt Geertruida en Kokcu niet. @arsenal ja wat voor trainer zoek je dan. Een trainer met ervaring die dus ook oog heeft om jeugd in te passen. Bij advocaat is het simpel als hij 2 spelers heeft die net zo goed zijn alleen de 1 is ouder en meer ervaring gaat die spelen.
 
Japie_Krekel
 
2
30 november 2020 om 09:27
Jorgensen is idd wel tergend slecht dus je zou het kunnen proberen. Het probleem is alleen wel dat als zo een jongen dan drie wedstrijden slecht speelt dat hij als talent waarschijnlijk meteen niet goed genoeg wordt bevonden en misschien ziet Advocaat dat hij er op dit moment nog helemaal niet klaar voor is
 
Japie_Krekel
 
1
30 november 2020 om 09:29
@FCVoetbal23 maar AZ heeft wel geweldige talenten met Stengs en Boadu bv. Of die van ons ook zo goed zijn dat durf ik niet te zeggen
 
GluubsterTJ
 
4
30 november 2020 om 10:16
@Japie: ik durf dat wel(wat een waaghals ben ik toch): die van AZ zijn (een flink stuk) beter.
 
London Calling
 
2
30 november 2020 om 12:45
Volgens mij heb ik de afgelopen weken genoeg jeugdspelers gezien bij Feyenoord. Advocaat stelt gewoon de beste spelers op of het beste team en dan maakt het niet uit of die spelers jong zijn of niet. Er staan elke week minimaal 3 of 4 spelers uit de eigen jeugd in het elftal. Volgens mij is dat verhaal over eigen jeugd vooral een stempel wat ze ooit op hem hebben geplakt. Ik heb geen idee wat hij in het buitenland deed, maar in zijn tijd bij Psv, toen hij dit stempel kreeg, klopte het iig niet als je ziet we ertoen onder hem doorbraken.
 
bliek
 
0
30 november 2020 om 13:19
London is dat omdat hij dat wil of doordat er te veel afwezige zijn en niet anders kan. En jeugdspelers wat versta je onder jeugdspelers? Kokcu, Malacia , waren al basis voor hij er was. Dan heb je nu Werhmann en Geertruida en die spelen omdat er voor de rest niemand meer is. Dus ik vind die stempel bij Feyenoord wel terecht. Waarom Narsingh brengen ipv Azarkan?
 
messibarca.
 
0
30 november 2020 om 09:24
Feyenoord moet je gewoon accepteren zoals deze club is. Een club die teert op haar verleden,in een kleine competitie waarin Ajax en PSV gewoon een niet meer te overbruggen voorsprong hebben.zo zijn de kaarten nu eenmaal geschud.
 
GluubsterTJ
 
2
30 november 2020 om 10:19
Wel leuk om te lezen dat je met zoveel overtuiging de volledige toekomst vaststeld. Geloof je er ook echt zelf in of is het gewoon leuk om ook een mening te hebben? Stel Fey wordt overgenomen door een rijke eigenaar en die pompt er flink wat geld in, staat het geschetste toekomstbeeld van jou dan nog steeds als een huis?
 
jomar3
 
0
30 november 2020 om 14:11
Derde duurste selectie zegt niet zoveel, ik heb het over kwaliteit. AZ heeft echt niet minder kwaliteit dan Feyenoord, op het gebied van potentie zelfs meer. Als trainer heb je daar ook niks aan. Het derde salarisbudget idem. Ze betalen al jaren veel te veel aan middelmaat, Advocaat moet daar mee zien te werken. Ik vind het reuze knap dat je met zo’n selectie, de druk van de club en de sterke concurrentie als dusdanig presteert. Bijzonder dat je dat aanhaalt om de prestatie te bagataliseren, aangezien Advocaat daar 0,0 invloed op heeft.
 
FrankAPF
 
14
30 november 2020 om 08:31
Als Feyenoord slim is doen ze er alles aan om Advocaat te behouden. Hij is de enige reden dat Feyenoord uberhaupt Europees voetbal heeft gehaald afgelopen seizoen. Het voetbal ziet er niet uit, de selectie loopt niet bepaald over van kwaliteit en er is geen rooie rotcent om een paar goede voetballers te kunnen halen. Maar toch zijn de resultaten die Dick behaalt met deze ploeg ontzettend goed. Als je met zo'n matige selectie zulke resultaten behaald maak je overigens in mijn ogen als enige aanspraak op de titel trainer van het jaar. Maar, dat is een andere discussie.
 
masterapie
 
1
30 november 2020 om 09:00
Het is een duivels dilemma. Advocaat haalt mooie resultaten maar zet spelers maar weinig in de spotlight voor mijn gevoel. Dus of het op de langere termijn ook de juiste keuze is weet ik niet. De enige weg om de club echt verder te brengen is toch echt door geld te genereren met transfers, het liefste met eigen opgeleide spelers natuurlijk, daar haal je het meeste rendement uit.
 
Master D
 
8
30 november 2020 om 08:34
Als Dick nog een jaar door zou willen, waarom zou je hem dan niet houden? Levert een topprestatie in de Kuip door zolang ongeslagen te blijven. Natuurlijk zit er bijna geen topwedstrijd tussen in die serie, maar dan nog is zo'n reeks heel bijzonder, want anders hadden ze echt wel ergens in Arnhem of Groningen tegen een nederlaag aangelopen.
 
BarrydeVries
 
1
30 november 2020 om 08:52
Kan je niet gewoon de Wolf doorschuiven en dan Kuyt dr bij komt en klaar gestoomd wordc?
 
Japie_Krekel
 
5
30 november 2020 om 09:02
Kunnen we die Kuyt zich niet eerst gewoon laten bewijzen bij een wat kleinere Eredivisie club om te kijken uit wat voor hout hij is gesneden?
 
GluubsterTJ
 
5
30 november 2020 om 10:22
Absoluut, ik ben fel tegen het aanstellen van een beginnende Kuyt. Kom op, het is geen speeltuin. Vervolgens elke week naar de ontwrichtende zweverige teksten van onze huis, tuin- en keukendemagoog luisteren, ik bedank je bij voorbaat alvast kostelijk Japie!
 
Ikbengoed83
 
2
30 november 2020 om 12:01
Waarom zetten ze Kuyt niet als assistent naast Dick om te leren van een van de beste coaches die we ooit hebben gehad?
 
London Calling
 
0
30 november 2020 om 12:53
Ik denk dat Advocaat dat niet wil, anders had hij er al wel gezeten.
 
Westland96
 
5
30 november 2020 om 09:03
Toch wel bijzonder dat Kuyt al de belofte is gedaan om in de toekomst hoofdtrainer te worden. Op basis van wat, vraag ik me af. Typisch Feyenoord weer. Volgens mij presteert hij bij de O19 ook nagenoeg niks.
 
London Calling
 
1
30 november 2020 om 12:52
Hij zit niet eens meer bij de onder 19. De gedachte er achter was dat ze graag club iconen voor langere tijd aan de club wilden binden. Dit lijkt me ook niet de manier, maar die achter liggende gedachte was niet zo gek. Zo veel grote aansprekende namen zijn er niet bij Feyenoord waar je uit kunt kiezen, van Bronckhorst is voorlopig weg, dan heb je eigenlijk alleen van Persie en Kuyt over van die generatie.
 
vastreke
 
2
30 november 2020 om 09:27
Ik zou als feyenoord zijnde er meteen voor zorgen dat de kier een groot open gat wordt Advocaat is op dit moment de juiste persoon op de juiste plaats bij feyenoord daar moet je alles aan doen om deze man binnen boord te houden Haalt het maximale uit deze selectie
 
reserve-coach
 
2
30 november 2020 om 10:04
Ik zou als Feyenoord zijnde zolang mogelijk met advocaat doorgaan. Het is misschien niet altijd even mooi,maar ze presteren het onder hem wel iedere keer weer om er minimaal een gelijk spel uit te slepen. realistische coach die zorgt dat er een stabiele basis blijft, namelijk iedere week punten pakken. vanuit die basis kan verder gebouwd worden. Die belofte aan Kuyt blijft apart. Wat ik daarbij nog veel gekker vind is dat Kuyt bedankt voor de functie bij Feyenoord O21. Het lijkt me toch niet dat hij denkt, Ik ga zonder ervaring even de hoofdcoach worden van Feyenoord? Dat zou wel een hele arrogante en onrealistische denkwijze zijn. Laat Kuyt eerst assistent worden en meekijken bij een doorgewinterde trainer. Anders word het denk ik echt een groot drama, zowel voor Feyenoord, Kuyt, maar ook de supporters.
 
Pablonino
 
3
30 november 2020 om 10:25
Ik geloof niet dat Kuyt de opvolger gaat worden van Advocaat. Het was een belofte van van Geel en waarom zou Arnesen zich daarvoor verantwoordelijk houden. Kuyt heeft dit jaar ook geweigerd om O21 te gaan doen, wat me ook niet slim lijkt. Arnesen kan Kuyt nu moeilijk beoordelen en voor Kuyt was de ervaring goed geweest. En had Kuyt perfect kunnen beoordelen welke talenten hij zou kunnen gebruiken voor het 1ste.
 
AnilkumarSo
 
0
1 december 2020 om 02:31
Aub tis wel genoeg zo met dicky met hangen en wurgen en maximaal z.n kunnen kom je met dicky niet ver als het om goed voetbal te smeden ik vraag mij wel es af wat doen ze eigenlijk op de training alleen rennen van pyloon tot pyloon en af en toe tikketje ofzo man man man als je de wedstrijden ziet het lijkt er nergens op geen idee geen creatieve oplossing dan de aanvallers berghuis,linssen zeer matige spelers echt iets voor de subtop. Nee feyenoord heeft een echte voetbal choach nodig die een idee heeft en de hele selectie bij elkaar smeed en ervaren en jeugd evenveel kansen geeft.