'Die enorme dreiging die van Lozano uitgaat, mis je nog bij hem'
Zaterdag, 10 november 2018 om 08:28

Er lijkt dit seizoen in de Eredivisie vooralsnog geen maat te staan op PSV en Ajax en de huidige nummer één en twee van de Nederlandse competitie kwamen afgelopen week ook allebei in actie in de Champions League. PSV mocht tegen Tottenham Hotspur lang hopen op een goed resultaat, terwijl Ajax een verdienstelijk gelijkspel tegen Benfica uit het vuur sleepte. Wim Kieft is te spreken over wat de twee ploegen op het hoogste Europese podium lieten zien.

"Het zit Ajax mee in deze fase. Of het geluk of volwassenheid is; de ploeg haalt bijna het maximale resultaat tegen Benfica hoewel Ajax het voetballend tot tweemaal toe moeilijk had. De Portugezen gaven geen tijd en ruimte om op te bouwen, zetten agressief druk en dan blijft het moeilijk om je daar onderuit te voetballen", schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Kieft constateert dat de weerstand in Europees verband veel groter is dan in de Eredivisie: "En dan te bedenken dat het 'maar' Benfica is en geen Manchester City."

De voormalige spits zag echter ook dat Ajax de middelen in huis had om Benfica pijn te doen en nadat Hakim Ziyech even de ruimte kreeg om Dusan Tadic weg te sturen, was het meteen raak: "Ajax kwam daarna minder onder druk te staan omdat Benfica wat meer naar achteren liep. In het besef dat Ajax het vermogen en de kwaliteit bezit om de wedstrijd in de omschakeling te beslissen. Mooi om te zien hoe zoiets zich ontwikkelt." Voor PSV, dat door hard werken, stevige duels en een gesloten organisatie lang standhield tegen the Spurs, geldt volgens Kieft hetzelfde.

Luuk de Jong speelde volgens de oud-aanvaller een goede wedstrijd en presteerde naar behoren. Dat gold minder voor Steven Bergwijn, die wat Kieft betreft alles in zich heeft om een topspeler te worden, maar nog te 'bleu' is in Europese topwedstrijden: "Die enorme dreiging die van Lozano uitgaat, mis je nog bij Bergwijn terwijl hij daar de power en snelheid voor heeft. Gezien zijn leeftijd (21 jaar) is dat trouwens normaal. Eerder zag je aan Eriksen en Depay dat zoiets zomaar drie tot vier jaar kan duren, maar ik ben ervan overtuigd dat Bergwijn uiteindelijk het Europese topniveau haalt."

Meer nieuws
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
11
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
43
   
20:25
20:25
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
26
   
20:09
20:09
Lazio verder verwijderd van Champions League na hele late mokerslag
0
   
20:00
20:00
Live meepraten in LaLiga: Real Mallorca - Atlético Madrid
1
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Psv-er!
 
19
10 november 2018 om 08:40
Hij zit in een dipje na zijn blessure. Voor de blessure vond ik hem een stuk dreigender dan Lozano. Maar gelukkig speelt Lozano nu weer beter dan aan het begin van het seizoen.
 
barca.1
 
9
10 november 2018 om 08:41
B ergwijn is een heel goeie,maar allemaal te beperkt. Wel goed voor de kwalificatie maar op het EK toernooi gaat Kluivert het doen. die is zich er nu voor aan het klaarstome in Roma. een hoger nivo dan Psv.
 
MNZ7
 
8
10 november 2018 om 10:38
Opportunisme van de bovenste plank dit. Twee wedstrijden wat minder na ruim een half jaar buitengewoon goed spel, en jullie doen alsof het een 13 in het dozijn speler is.
 
Free Eves
 
2
10 november 2018 om 11:27
Oppurtunisme inderdaad zeg. Een halfjaar buitengewoon goed spel zegt ie. Dat kun je toch niet met droge ogen zeggen?
 
MNZ7
 
0
10 november 2018 om 18:04
Na de winterstop jl zeer puik. Ik kan dat wel met droge ogen zeggen ja, goed hè.
 
Pieterpost
 
22
10 november 2018 om 09:16
Niet mee eens. Bergwijn speelt nu twee wedstrijden misschien wat minder opvallend en gelijk is hij te beperkt? Tegen Spurs kon hij er vrij weinig aan doen, want wat wil je met zon spelopvatting van alle ballen direct naarvoren rossen voor de counter. Ben ervan overtuigd dat Stevie met een andere spelopvatting veel meer toe zal voegen. Overigens zag je zijn klasse wel weer even bij die kans van Malen. Met een beetje geluk was dat gewoon een mooie assist. Verder tegen Inter thuis en Barca uit ook goed / verdienstelijk gespeeld!
 
 
27
10 november 2018 om 09:29
De dingen die ik Bergwijn heb zien doen, heb ik Kluivert nog nooit zien doen. Misschien dat hij zich verder gaat ontwikkelen, maar hij zit bij Roma grotendeels door z'n achternaam. Das mooi, want nu heeft hij de kans, maar vooralsnog heeft ie em nog niet gegrepen.
 
Sanderr
 
6
10 november 2018 om 10:26
Bergwijn is dan ook al 2 jaar ouder dan Kluivert. Bovendien wordt er ook wel een beetje overdreven uiteraard, "de dingen die ik Bergwijn heb zien doen", welke dingen allemaal precies dan want Bergwijn speelt toch ook helemaal niet altijd fantastisch ofzo. Ik heb hem weleens wat moois zien doen maar hetzelfde geldt voor Kluivert. Het is bij Bergwijn sowieso pas sinds vorig jaar dat hij echt zijn stempel aan het drukken is, toen was hij 20 jaar, nog een jaar ouder dan Kluivert nu is dus ik vind dat je het allemaal wel een beetje in perspectief kunt plaatsen.
 
 
1
11 november 2018 om 10:01
Naja ik heb Kluivert misschien 4 goede potjes in Ajax 1 zien spelen. Bergwijn toch al een heel stuk meer. Niet dat Bergwijn al wereldtop is, maar wel een stuk beter dan Kluivert. Ook ouder ja, maar als Kuivertje de komende 2 jaar op de bank zit bij Roma zal hij niet vooruitkomen.
 
Jackieboy10
 
10
10 november 2018 om 08:59
Ik denk persoonlijk dat Bergwijn nog niet op zijn oude niveau is na zijn blessure. Ik vond hem tegen Spurs erg zwak en vaak ook energieloos. Hij sjokte een beetje over het veld. Ik denk dat hij dus nog niet 100% fit is en weer het volle vertrouwen in zijn eigen lichaam heeft.
 
curtazimo
 
4
10 november 2018 om 10:02
Op basis vd wedstrijd tegen de Spurs was t niet denderend, maar die jongen komt net terug van n blessure toch? In de wedstrijden die ik van PSV heb gezien vond ik m juist wel dreigend en gevaarlijk.
 
Limpy
 
1
10 november 2018 om 10:28
Van Lozano gaat er dit seizoen in Europese duels ook veel te weinig dreiging uit. Tegen Spurs had hij ook constant veel te veel balcontacten nodig om de bal onder controle te krijgen, waarna hij meestal ook balverlies leed (of dat aan het veld lag, laat ik in het midden). Maar tot nu toe boezemt hij de tegenstanders nog vrij weinig angst in zodat er 2 man op hem gezet worden. Maar wat niet is kan nog komen natuurlijk.
 
Sulejmanii
 
2
10 november 2018 om 12:05
Helemaal eens met Kieft, goede constatering. Hoop hem vaker te zien bij Vi, hij ziet het spelletje goed. Al kan hij er ook moe van worden.??
 
RealTOS
 
0
10 november 2018 om 13:28
Hakim Ziyech is "al' 25 jaar en tegenwoordig gesproken voetbal je op die leeftijd al lang in het buitenland als je topper bent. Begrijp niet goed waarom dit bij hem anders loopt. Volgens mij zit Ziyech bij Ajax prima op zijn plaats. Het loopt met Tadic heel goed. De verwachting is dat Ajax heel wat inkomsten binnen gaat harken komende zomer en misschien is het een goede investering om Tadic en Ziyech nogmaals een forse salaris verhoging te bieden maar dan deze keer met een contract verlenging als voorwaarde. Samen met Blind kunnen ze de drie sterkhouders worden voor de komende jaren met een grotere kans om jaarlijks Europees mee te doen. Misschien kunnen ze Vertongen of Alderweireld overhalen om volgende jaar terug te komen dan heb je een prima geraamte staan in het elftal.
 
Buitenspelgoal
 
0
10 november 2018 om 14:37
Bergwijn moet gewoon weer even fit worden, heeft er even uit gelegen en gesukkeld met fitheid. Bergwijn is enorm goed in de kleine ruimte, dat zag je in Oranje ook. Hij moet alleen iets sneller doorhebben wanneer je moet stoppen met dribbelen en de bal moet afleggen. In de Eredivisie gaat dat wel, in Europa merk je dat hij nog moet wennen aan het feit dat tegenstanders je daar minder tijd geven om je actie te maken. Dat valt echter te leren, dus is ook een stukje ervaring. Bergwijn is nog jong, daar gaat hij nog wel in vooruit.