Directe promotie verder uit zicht voor NAC na bezoek aan Jong PSV
Maandag, 18 januari 2021 om 22:56

NAC Breda heeft maandagavond genoegen moeten nemen met een punt. Het team van Maurice Stein kwam bij Jong PSV niet verder dan een gelijkspel: 1-1. NAC blijft de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie en heeft nu liefst tien punten minder dan gedeeld koplopers SC Cambuur en Almere City FC: 47 om 37. Het team van Steijn speelt zaterdag uit bij hekkensluiter FC Den Bosch. Jong PSV, de nummer zestien van de ranglijst, speelt vrijdagavond uit bij SC Cambuur.

Jong PSV speelde een van de beste eerste helften van dit seizoen en de minimale voorsprong in de rust was dan ook verdiend. Na een openingsfase met mogelijkheden voor Mounir El Allouchi en Jeremy Antonisse was het Mathias Kjölö die na zeventien minuten spelen de score opende. Antonisse mocht uithalen en raakte de paal. Kjölö was echter alert, tikte de rebound binnen en zette de Eindhovense beloften op voorsprong: 1-0.

Na een half uur spelen koos Steijn ervoor om in te grijpen en met Mario Bilate een aanvaller in te brengen. Dat ging ten koste van Robin Schouten, die daar duidelijk niet blij mee was. Zijn rode kaart tegen Roda JC was nota bene geseponeerd en derhalve kon de verdediger meedoen tegen Jong PSV. De bezoekers werden ietwat gevaarlijker richting de rust, maar verder dan een zachte en van richting veranderde poging van Sydney van Hooijdonk en een uithaal van Bilate kwamen de Bredanaars niet.

Het team van Peter Uneken liet na om de 2-0 te maken, na onder meer een schot van Ismael Saibari, en de gelijkmaker van NAC kwam dan ook uit de lucht vallen. Na een prima steekbal van El Allouchi kreeg Van Hooijdonk een duwtje en daardoor rolde de bal langs doelman Maxime Delanghe: 1-1. Het betekende voor de aanvaller alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen en voor de spelmaker assist nummer acht.

NAC liet na om de stand van zaken volledig om te buigen. Kaj de Rooij liet een grote kans onbenut, El Allouchi schoot naast en Lex Immers raakte zelfs de paal na een combinatie met Bilate. Een overwinning zat er echter niet in. NAC moest ook oppassen voor uitbraken van Jong PSV, maar het team van Uneken was niet effectief.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
STORING
 
4
18 januari 2021 om 23:11
Mishandeling voor het oog. Volop hoge ballen richting niemand en horde spelers die constant richting de bal rennen. Als NAC hier niet van wint vraag ik mij af wat ze in de Eredivisie willen zoeken. Dit Jong PSV is het zwakste Jong PSV sinds ze in de KKD (JL) zitten. En met afstand de slechtste Jong PSV coach in jaren.
 
vardy1884
 
0
18 januari 2021 om 23:13
Precies dit. Gaat hem helaas niet worden voor NAC.
 
vardy1884
 
2
18 januari 2021 om 23:11
Nac speelt te afwisselend. Gaat niks worden dit. Ik dacht ze pakken wel 3 punten tegen jong PSV. Maar nee hoor weer eens een slappe optreden.
 
Supporter058
 
0
18 januari 2021 om 23:32
Onvoorstelbaar zwak NAC vanavond weer. Zonde voor zo'n mooie club. Had ze graag mer Cambuur zien promoveren.