Dirk Kuyt: 'Leuke gozer, voor mij was hij een van de betere bij Ajax'
Woensdag, 3 november 2021 om 23:41

Dirk Kuyt heeft zich lovend uitgelaten over Noussair Mazraoui. In de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund (1-3) was de rechtsback 'een van de betere bij Ajax', zo concludeert de analyticus tijdens de nabeschouwing op RTL7. Ook Wesley Sneijder is erg te spreken over de verdediger, die zelf de veerkracht van Ajax roemt.

"Leuke jongen, leuke gozer", reageert Kuyt op het interview van Mazraoui. "Hij is heel spontaan en het is precies zoals hij zegt. Hij heeft echt karakter getoond en voor mij was hij wel een van de betere bij Ajax." Sneijder is net zo positief over het optreden van de rechtsachter en de wijze waarop hij zich voor de camera presenteert. "Mooi wat hij zegt ook. Ze het gevoel hebben dat ze niet goed hebben gespeeld, maar ze hebben wel gewonnen op karakter. 'We hebben met ons hart gespeeld', zegt hij. Het is mooi dat Ajax dat ook kan. Want ze kunnen fantastisch voetballen, maar nu weten we ook dat ze dit kunnen", aldus Sneijder.

Mazraoui verschijnt vol trots voor de camera na afloop van de wedstrijd. "Wat dit voor wedstrijd was? Nou, een wedstrijd waarin wij karakter hebben getoond. We hebben laten zien wat mentaliteit is en we hebben laten zien dat we niet alleen mooi voetbal kunnen spelen. We kunnen ook met 1-0 achter komen, vervolgens strijd laten zien, voor elkaar spelen én met het hart spelen. En vooral nooit opgeven."

"Vooraf zou je dit misschien niet zeggen", vervolgt Mazraoui over de prestatie van Ajax. "Niemand niet, maar wij wel. Wij laten zien dat we bereid zijn om te vechten en de vieze meters te maken. Niet als het even niet lukt de kopjes laten hangen, maar gewoon doorzettingsvermogen en karakter tonen. Dat hebben we vandaag laten zien en dit Ajax is tot alles in staat", aldus de rechtervleugelverdediger.

Meer nieuws
   
22:11
22:11
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
4
   
22:02
22:02
Cristiano Ronaldo beleeft droomavond met perfecte hattrick voor Al-Nassr
2
   
21:10
21:10
Ajax-huurling Mikautadze scoort, levert assist en pakt zeer dubieuze rode kaart
18
   
20:28
20:28
Real Madrid verovert 36ste landstitel na nederlaag van FC Barcelona bij Girona
51
   
20:25
20:25
Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
ErikdeBosz
 
23
3 november 2021 om 23:48
Rechterkant was super, alle creativiteit kwam daar vandaan. Jammer dat Ajax hem vermoedelijk gaat verliezen.
 
AcKaka
 
22
3 november 2021 om 23:52
Denk ook jammer voor hemzelf. Hoeveel voorbeelden moet je hebben qua brobbey, kluivert, vd beek. Waardeer wat je nu hebt en ontwikkel je
 
SpeedyAFC
 
9
4 november 2021 om 00:01
Je doet er niets aan, hij ontwikkeld zich gewoon zo erg snel dat er een grote kans is dat ie de absolute top gaat halen. Dan willen de topclubs er snel bij zijn voordat hij helemaal onbetaalbaar wordt.
 
origineel
 
76
4 november 2021 om 00:01
Totaal niet te vergelijken met Brobbey en Kluivert natuurlijk. Die twee hadden amper iets in het eerste laten zien. Gingen als broekies voor het snelle geld terwijl Nous al jaren bij Ajax 1 speelt en nog steeds onderbetaald wordt. Zo'n beetje al zijn teamgenoten van die halve finale CL lopen binnen momenteel terwijl hij mede door die blessures nog steeds wacht op een beloning. Hopelijk kunnen ze samen tot een bedrag komen dat Nous voldoende waardering geeft en toch binnen het salarishuis past. Zo niet dan gun ik hem al het geld dat Raiola voor hem gaat regelen en hoop ik dat hij gelukkig wordt bij zijn volgende club.
 
AcKaka
 
0
4 november 2021 om 01:31
Ik doel vooral op de contractsituatie. Los van dat ik denk dat hij niet zover is als je zegt. We weten ook niet wat voor salaris ajax bied, nu is hij wel onderbetaald. Ik zie een mazraoui nou niet bij veel vergelijkbare clubs in de basis staan, terwijl hij bij ajax goede stappen maakt (vooral dit seizoen)
 
origineel
 
12
4 november 2021 om 01:58
Ik heb nergens gezegd hoe ver hij is. Ik vind hem ondertussen een stuk constanter dan eerdere jaren en bovendien lijkt hij vooral fitter te zijn sinds hij zijn levensstijl heeft aangepast. Deze Nous is een onbetwiste basisspeler en verdient een contract dat dat reflecteert. Maar aangezien hij volgende week 24 wordt en afgelopen jaren op een (overdreven) jeugdcontract heeft geteerd kan ik me best voorstellen dat hij voor een flinke zak met geld kiest.
 
Maykel24
 
0
4 november 2021 om 07:43
Ik zie vrij vaak voorbij komen dat Nous momenteel onderbetaald wordt - maar een van de redenen hiervoor is natuurlijk ook het feit dat hij al 2.5 seizoen zijn contract niet heeft verlengd (april 2019). Zijn laatste ‘upgrade’ was toen hij net 35 wedstrijden in het eerste had gespeeld. Uiteraard moet hij op basis van zijn prestaties en verleden inmiddels een stuk meer verdienen
 
Roytje78
 
1
4 november 2021 om 07:53
Ajax moet hem gewoon als een topspeler in de selectie beoordelen en hem ook zo betalen. >3M per jaar en een gelimiteerde transfersom van 15M - 20M. Hopelijk kan ie dan nog een seizoen blijven en daarna de stap maken.
 
Frits de jong
 
34
3 november 2021 om 23:48
Zeker. Nous speelde fantastisch. Snel even verlengen kerel!
 
raaijkeweske
 
3
3 november 2021 om 23:58
We weten niet wat de medische staf weet. Hij is blessure gevoelig. Misschien weet Maz dat zelf ook en wil ie daarom alleen maar een dik contract tekenen zodat ie zijn financiële toekomst al zeker heeft ongeacht of ie later nog flink/vaak geblesseerd raakt. Ajax moet daarin zo min mogelijk risico lopen, want als 2 grootverdienders voor langere tijd uitgeschakeld zijn doe je weer een stap terug.
 
JK-Ajax
 
15
3 november 2021 om 23:48
Mazroui haalt constant een hoog niveau, vandaag soms wat slordig bij de eindpass maar is zo gevaarlijk in aanvallend opzicht. Draait ook goed met Antony
 
Suarez 7
 
49
3 november 2021 om 23:49
Dit Ajax is vooral een erg goed team. Als team kan Ajax de top ergeren, maar het gebrek aan individuele klasse (in vergelijking tot de absolute top) maakt dat we een Europese subtopper zijn. In de regel hebben we geen spelers die tot de Europese top behoren. Voor Mazraoui maak ik een uitzondering: hij is mijns inziens een van de vijf beste rechtsbacks ter wereld. Ik zeg al jaren dat hij fenomenaal is en heb nooit wakker gelegen van het vertrek van Dest. Wat een bizarre speler.
 
Sociomasia
 
2
4 november 2021 om 07:51
Timbler en Anthony zie ik toch wel als potentiële wereldtop, maar inderdaad het collectief is bij Ajax het belangrijkste. Dat je daar ver mee kan komen en zelfs kan winnen liet Chelsea vorig jaar zien. (Niet dat ik verwacht dat Ajax de CL wint).
 
Typende Boer
 
2
4 november 2021 om 09:09
TAA, Reece James, Walker, Hakimi, Cancelo, Mukiele, evt Wan-Bissaka (verdedigend) en dan vergeet ik er wrs nog wel een paar. Mazraoui is een goede voetballer hoor, maar top 5 lijkt me iets te hoog gegrepen
 
Herosennin44
 
5
4 november 2021 om 12:52
@Typende Boer.Zijn die zoveel beter of onderschatten we de kwaliteiten van een speler van Ajax, omdat het ergens nog altijd ongeloofwaardig lijkt dat voetballend Ajax gewoon weer een topclub is geworden en er dus blijkbaar topspelers in de basis staan.
 
Pelletje
 
32
3 november 2021 om 23:50
Leuke gozer, in tegenstelling tot Dirk. Man wat een saaie bende daar in die studio.
 
MarrieAanDeBal
 
5
4 november 2021 om 00:19
Sneijder leek boos ??
 
jopie123
 
18
3 november 2021 om 23:50
Speelde weer een goede wedstrijd eigenlijk wat hij het hele seizoen al doet. Nu ff met overmars om de tafel en dan komt het helemaal goed
 
CampNou84
 
16
3 november 2021 om 23:50
Uiteraard weer de beste van Ajax vandaag. Wat een drive en technisch ook goed. Die laat zich nu nog even goed zien in de CL zodat hij de clubs echt allemaal voor het uitzoeken heeft komende zomer.
 
HakimZiyach22
 
18
3 november 2021 om 23:52
Dit kan je elke wedstrijd over Nous zeggen, die is zo bizar constant in de CL. Hooguit 45 minuten heeft ie een keer minder gespeeld, maar nog nooit een volledige wedstrijd. Jammer dat niet naar zijn contract werd gevraagd. Dit is nou een speler waarmee je zoveel ambitie kan tonen, echt een geweldenaar. Misschien is het tegen beter weten in maar ik blijf hoop houden.
 
mcgregor
 
7
4 november 2021 om 01:58
Samen met Antony wederom en absoluut de beste op het veld .Heb genoten van Nous. Ben bang dat Ajax hem zeker zal verliezen. Deze jongen is beter dan 90% van de rechtsbacks bij topclubs in Europa. Beter dan dest bij barca beter dan Vázquez bij Madrid beter dan trippier van atletico. Veel beter dan Danilo bij juve veel en veel beter dan meunier van dortmund etc etc .. denk dat er in januari een hoop clubs zich zullen melden en terecht. Wat een drive en aanvallend uitmuntend.. samen met Antony een koningskoppel
 
FcExclusief
 
1
4 november 2021 om 11:43
Tot de vermoeidheid echt toesloeg, vond ik Bellingham en Brandt toch echt de beste spelers op het veld. Als team was Ajax natuurlijk de baas, maar individueel vond ik deze twee echt het beste.
 
Roytje78
 
3
4 november 2021 om 07:50
Mazraoui is echt zo vaak goed in belangrijke wedstrijden. Echt een ondergewaardeerde topspeler. Ik hoop echt dat hij nog bijtekent en na dit seizoen nog een jaar blijft.
 
JaeG
 
1
4 november 2021 om 08:22
Vind Wesley weer overdreven kritisch, standaard ziggo sport de komende tijd !!
 
Voetbalfan1982
 
3
4 november 2021 om 08:41
Zeer begaafde speler met een goede kop erop. Werkt hard, zeurt niet en levert altijd in belangrijke wedstrijden. Slordig van Ajax dat ze hem transfervrij kunnen verliezen. Gezien zijn ontwikkeling en zijn leeftijd is de tijd gekomen om te vertrekken. Met zijn technische bagage, loopvermogen en werkinstelling zou ik hem aanraden om naar een aanvallend georiënteerd team te gaan. Bij Bayern of Liverpool zou hij niet misstaan (mits ze hem willen).
 
mcgregor
 
1
4 november 2021 om 14:35
Liverpool zou geweldig zijn maar die hebben met trent Arnold een geweldige speler op zijn plek staan .. bayern heeft pavard die ook niet mis is. Het zou zonde zijn als hij op de bank zou komen … misschien de spurs of Arsenal ?
 
straatvoetbal
 
0
4 november 2021 om 20:09
Vind je pavard echt zo dominant bij Bayern dan? Mazraoui doet echt helemaal niks onder voor Pavard. Spurs zou ik nooit doen als je een prijs wilt pakken die ertoe doet. Arsenal lijkt weer in de lift te zitten en spelen aanvallend voetbal wat bij Mazraoui past. Het liefst zie ik hem gewoon bijtekenen natuurlijk.