Dirk Kuyt loopt vanaf volgend seizoen mee met Jaap Stam bij Feyenoord
Maandag, 11 maart 2019 om 13:53

Dirk Kuyt zal met ingang van het aankomende seizoen regelmatig zijn gezicht laten zien bij de hoofdmacht van Feyenoord. De voormalige aanvaller, die een kleine twee jaar geleden een punt achter zijn loopbaan zet, gaat één à twee dagen in de week meelopen met hoofdtrainer Jaap Stam. De huidige coach van PEC Zwolle neemt aankomende zomer het stokje over van de vertrekkende Giovanni van Bronckhorst.

"Dirk gaat meelopen bij het eerste elftal voor zijn cursus", laat een woordvoerder van de club weten aan RTV Rijnmond. Kuyt volgt momenteel de cursus Coach Betaald Voetbal en gaat in het kader van die opleiding ervaring opdoen bij het eerste elftal. De oud-aanvoerder van de club combineert deze functie met het trainerschap van Feyenoord Onder-19.

Kuyt werd eerder genoemd als mogelijke optie voor de opvolging van Van Bronckhorst, maar de keuze van Feyenoord viel uiteindelijk op Stam. Welke assistenten de nieuwe oefenmeester precies naast zich zal krijgen is nog niet bekend, maar Kuyt zal voorlopig nog geen officiële rol bij de hoofdmacht van de Rotterdammers vervullen.

Meer nieuws
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
4
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Gerben1978
 
5
11 maart 2019 om 14:05
Ik begrijp het sentiment achter de naam Dirk Kuijt, maar ik zie toch liever dat Feyenoord Van Persie vanaf volgend seizoen klaar stoomt als mogelijk opvolger van Jaap Stam. Begrijp dat hij zijn papieren eerst moet halen, maar vind hem meer als natuurlijk leider overkomen.
 
Ijsmuts
 
20
11 maart 2019 om 14:36
van Persie lijkt me juist enorm geschikt om als trainer spelers individueel beter te maken. Tijdens trainingen van oranje zag je hem juist vaak met een enkele speler optrekken, terwijl Kuyt zich continue bekommert om de hele groep.
 
Bereta
 
0
11 maart 2019 om 14:47
Hij lijkt nog niet te zijn overtuigd van het trainersvak. Dit is de meest logische reactie als je niet helemaal vol bent van jezelf. Ik denk dat hij beter een jaar of 2 naar het buitenland kan als hij het vak wil leren, stage lopen bij Guardiola of Klopp ofzo. Je gaat niet veel opsteken door de O19 van Feyenoord te trainen.
 
Bereta
 
2
11 maart 2019 om 15:55
Omdat de Nederlandse trainers opleiding van een bedroevend laag niveau is die alleen maar middelmatige, ongeã¯nspireerde, visieloze trainers opleidt.
 
Free Eves
 
24
11 maart 2019 om 14:06
Leuk voor vooral die jonge jongens. Lijkt me een hele toffe gast die bijvoorbeeld niet achteraf aan naming & shaming doet ter promotie van een zeker toevallig autobiografisch boek. Toch Boëtius?
 
genieterr
 
6
11 maart 2019 om 15:22
Nu noem je ook wel een talentje! Behalve binnen de lijnen een topper bleek dat hij buiten het veld absoluut een voorbeeld te zijn voor het elftal. Snap ook totaal niet dat ze die jongen hebben laten gaan, maar wellicht wou hij zelf weg door de woorden van Dirk?
 
Free Eves
 
4
11 maart 2019 om 15:40
Hahaha. Begrijp je reactie enigszins. Gaat me er gewoon om dat het uiterst oncollegiaal en niet chic was om te doen.Was het terecht dat hij het zei? Ja.Mag hij zoiets zeggen? Ja.Betekent dit dan dat je het altijd moet zeggen? Nee.
 
cabinessence
 
13
11 maart 2019 om 14:07
En toch begrijp ik niet zo goed waarom Feyenoord niet gewoon voor Henk Fraser is gegaan. Heeft een lang verleden bij Feyenoord als speler (9 jaar) en jeugdtrainer (8 jaar) en heeft volgens mij als trainer ook al meer bewezen dan Jaap Stam.
 
Mrkeys
 
10
11 maart 2019 om 14:13
Misschien komt het daar uiteindelijk nog op uit als Stam niet presteert...
 
koeral
 
8
11 maart 2019 om 14:16
Ik begrijp daar ook niet heel veel van. Vooral niet nadat Feyenoord heeft geroepen om voor een ervaren coach te gaan en dan komen ze uiteindelijk bij Stam terecht. Heeft een leuk jaar gehad op het tweede niveau in Engeland, maar meer ook niet. Maar we gaan zien wat hij teweeg kan brengen!
 
FR_JC
 
9
11 maart 2019 om 15:09
@koeral Je hebt toch zelf ook gezien wat Fraser teweeg bracht bij Vitesse en nu bij Sparta? Ja, Fraser is een oud Feyenoorder die weet wat er gevraagd word bij Feyenoord maar daar blijft het dan ook bij naar mijn mening. Van Stam weet ik het ook nog niet en vele mede Feyenoorders met mij wat we ervan moeten vinden. Het is de nieuwe trainer en we gaan het zien wat ervan komt en of hij het goed gaat doen.
 
koeral
 
1
11 maart 2019 om 15:25
Eens hoor Fr_jc, maar ik begrijp meer het punt niet dat Feyenoord roept om een ervaren coach en dan komt aanzetten met Jaap Stam. Die is allesbehalve ervaren. Ik ben persoonlijk ook niet heel erg fan van Fraser, maar had verwacht dat ze eerder voor hem zouden gaan. Maar we gaan het inderdaad zien. Een ervaren coach biedt ook geen garantie en kerels als van Bronckhorst, Cocu, van Bommel en de Boer hebben het ook goed gedaan zonder veel ervaring.
 
mattijs
 
3
11 maart 2019 om 14:20
Dat heeft volgens mij binnen de organisatie niet de voorkeur. Kan bijvoorbeeld niet goed met brard die net terug is. En die is uiteindelijk belangrijker dan een tijdelijke trainer waarvoor je iemand anders ook kan kiezen. Het maakt ook eigenlijk niet zoveel tijd echt goed kan je als trainer het niet doen. Misschien in 3 jaar keertje tweede maar echt iets bijzonder kan je niet behalen.
 
Ijsmuts
 
11
11 maart 2019 om 14:28
@cabinessence: volgens mij heeft Fraser inderdaad keer op keer bewezen met zijn team klotevoetbal op de mat te kunnen leggen. Precies datgene waar Feyenoord geen behoefte aan heeft. De profielschets bestond uit meerdere onderdelen waarvan er maar een paar bekend waren: "de nieuwe trainer moet op dit moment bij Feyenoord passen en het maximale uit de groep halen. Ervaring is daarin voor mij belangrijk. Giovanni was hierin een uitzondering, omdat ik de potentie in hem zag met al zijn ervaring als topspeler." "ook heb je een bepaalde autoriteit nodig als trainer van Feyenoord. Je moet een manager met overwicht op de spelers zijn. Verder moet je tegen de druk bestand zijn, goed naar buiten communiceren en zo zijn er nog een aantal criteria, waar ik al de mogelijke gegadigden aan onderwerp." Over de hoeveelheid ervaring kun je twisten, maar over de rest zou je normaal gesproken niet hoeven te twijfelen. Al zal Henk Spaan hier anders over denken. Die grijpt elke kans aan Jaap Stam met de grond gelijk te maken en hem te verwijten dat hij absoluut niet tegen druk kan. We gaan zien of Spaan gelijk heeft. Volgens mij is de druk niet zo groot momenteel in Rotterdam. 3e worden mag, maar dan wel met goed voetbal waarbij spelers beter worden.
 
Orgullo
 
5
11 maart 2019 om 14:47
Daar ben ik anders heel blij mee. Fraser is het prototype `degelijke` trainer, die weinig verrast in z`n opstelling, erg lang vertrouwen blijft geven in zijn vaste 11 spelers, een trainer die behoudzuchtig is, zeg maar gerust conservatief. Het zou op veel vlakken een voortgang van Gio zijn beleid zijn geweest. Daarnaast zou dat weer een typische selectie geweest op basis van clubsentiment. Vaak is kiezen voor een bekende clubman een conservatieve keuze, om de achterban maar te behagen. Een verleden bij een club is lang niet altijd een garantie tot succes. Van Marwijk had het niet bij Feyenoord, Been wel. Bosz en Ten Hag hadden het niet bij Ajax, Danny Blind wel. Alleen bij PSV lijken de keuzes voor de trainers van eigen bodem vaak goed uit te pakken, maar de druk is op de gemoedelijke Hertgang op de een of andere manier toch altijd anders dan bij de Randstedelijke topclubs.
 
DarleyTorres
 
2
11 maart 2019 om 15:37
Ik denk omdat Fraser bij iedere club uitgekotst wordt door spelers en supporters. Heel saai voetbal speelt en geen enkele speler beter is geworden onder zijn leiding. Hij heeft een beker gewonnen met Vitesse, maar dat lijkt me geen leidraad. Van der Looi heeft dat ook gedaan bijvoorbeeld.
 
El Fenomeno
 
0
11 maart 2019 om 18:47
Fraser werd enkel genoemd vanwege zijn Feyenoord achtergrond en niet vanwege zijn kwaliteiten. En het beste is om voor een kwalitatief goede trainer te gaan dan voor een matige trainer zoals Fraser. Die fout heeft Feyenoord al veel te vaak gemaakt.
 
Bereta
 
2
11 maart 2019 om 14:39
Nog zo een ex-speler die van de Nederlandse voetbalwereld perse een geweldige trainer moet worden bij de Nederlandse top want "mentaliteit" en "uitstraling".
 
FR_JC
 
3
11 maart 2019 om 15:04
Die ex spelers die weten wel wat er in de top van het voetbal nodig is en gevraagd word. Die hebben jarenlang onder verschillende (top) trainers gewerkt, daar zullen ze dan het nodige van geleerd hebben. De tijd zal altijd uitwijzen of een ex speler ook een goeie trainer word. Daarvoor zullen uiteraard eerst de nodige stappen moeten zetten in hun opleiding en dit is er 1 van.
 
Bereta
 
4
11 maart 2019 om 15:46
Marco van Basten is een goeie voorbeeld. Wist precies hoe het er aan toe gaat in de top. van grootste successen tot de absolute dieptepunten. Maar als trainer wist hij het uiteindelijk allemaal niet over te brengen op de spelers. Je moet aanleg hebben voor dit vak. Van Gaal, Hiddink dat waren natuurtalenten en Cruijff was buiten categorie ook als trainer. De Boer, Cocu, etc hebben dat niet. Ze moesten zo zeer trainers worden, want dat moest van van de praatprogramma's op TV, en de reaguurders van voetbalsites. Wij moesten zo nodig een voetbal dynastie hebben en zo hebben we absolute middelmaat geproduceerd. En het resultaat is dat men in buitenland Nederlandse trainers minder serieus nemen nu. Kijk naar Gio, die moet nu bikkelen om straks ergens bij de subtop aan de slag te kunnen.
 
RomanEmpire010
 
2
11 maart 2019 om 15:58
Mede hierom ben ik fan van de Duitse manier. Een echte voetbaluniversiteit voor trainers. Je hoeft niet per se ervaring te hebben; je moet er aanleg voor hebben en dat merk je daar snel genoeg.
 
FR_JC
 
0
11 maart 2019 om 16:04
Kan het niet meer of minder dan geheel eens zijn met je in deze onderbouwde reactie. Van Basten is inderdaad het beste voorbeeld van een groots voetballer naar middelmaat - tot niets trainer. Gelukkig heeft hij dat zelf ook toegegeven dat het trainersvak hem niet lag en . De Boer en Cocu zijn tijdelijk voor respectievelijk Ajax en PSV goed gebleken, dat is omdat ze de club door en door kennen en weten wat ze er moesten doen, daarbuiten is het allemaal op niets uitgelopen. De Boer geraakt inmiddels ook weer op de schopstoel mochten er nog 2 of 3 wedstrijden zo gespeeld en verlopen als de eerste. Allemaal net niet. Inderdaad doet dat het trainersgilde uit Nederland geen goed in het buitenland. Het einde der NL trainers (voor nu) lijkt ten einde gekomen.
 
FR_JC
 
0
11 maart 2019 om 16:06
@romanempire010 Ben ik met je eens. Kijk naar bv Tuchel of Klopp, die hebben wel gevoetbald maar niet op het hoogste niveau (geloof ik) en dat zijn goeie trainers. Modern en verfrissend voetbal laten ze hun ploegen spelen. Edit: Knvb opleidingen zijn zwaar verouderd, net zoals de zittende heren
 
Leicester
 
3
11 maart 2019 om 17:58
Nou als ik Stam was zou ik Dirk Kuyt echt helemaal weghouden bij het eerste elftal. Vind Dirkje typetje "stoelen poot zager" Jaap Stam moet gewoon Wim Janssen erbij halen.
 
WouterSL
 
1
12 maart 2019 om 03:54
Helemaal met je eens. Dirk gaat de leiding pakken. Is geen type assistent.