Dirk Kuyt verklaart: 'In principe ga ik ook stage lopen bij hem'
Donderdag, 31 oktober 2019 om 23:50

Dick Advocaat stond donderdag voor het eerst als trainer voor de groep bij Feyenoord. De 72-jarige oefenmeester werd eerder deze week aangesteld als opvolger van de opgestapte Jaap Stam. Dirk Kuyt, die bij Feyenoord de Onder-19 onder zijn hoede heeft, laat zich aan tafel bij Pauw lovend uit over Advocaat.

"Ik vind hem een hele bevlogen man, ik heb hem door de jaren heen vrij goed leren kennen. Het is mooi als je hem over voetbal ziet praten. Als je 72 bent en nog zo bevlogen van het spelletje... Ik hoop dat ik hetzelfde mag zijn als ik die leeftijd bereik", zegt Kuyt, die met Advocaat samenwerkte bij het Nederlands elftal. De oud-aanvaller heeft momenteel het hoogste jeugdteam van Feyenoord onder zijn hoede en wordt geregeld genoemd als trainer voor het eerste elftal.

Kuyt antwoordt negatief als gevraagd wordt of hij een plaats in de staf van Advocaat krijgt. John de Wolf en Cor Pot worden door de ervaren oefenmeester meegenomen als assistent-trainers. "In principe ga ik ook stage lopen bij hem, zoals ik dat ook bij Jaap Stam heb gedaan. Zoals de mensen weten, ben ik bezig met mijn trainerscursus. In mei hoop ik dat allemaal af te ronden, dus we zullen het zien."

"Ik ben veel bij Feyenoord op het moment en daar is veel gebeurd. Dat hoort ook bij sport: teleurstelling, pijn. Uiteindelijk gaan we er met z'n allen voor zorgen dat het beter gaat", aldus Kuyt, die het 'mooi' noemt om af en toe met oud-collega's te kunnen voetballen. "Om herinneringen op te halen. Met heel spelers ben je bevriend, maar je ziet elkaar niet omdat iedereen zijn eigen weg gaat. De ene wordt trainer, de ander wordt analist op televisie."

Meer nieuws
   
18:24
18:24
Ajax rondt komst van nieuwe keeper af met status van toptalent
3
   
17:55
17:55
'José Mourinho aast op spectaculaire comeback in Premier League'
11
   
17:12
17:12
Het hoge woord is eruit: Thiago Silva keert na 16 jaar terug bij Fluminense
6
   
17:05
17:05
VZ Kort: Benefietwedstrijd voor Vitesse; Toornstra langer bij FC Utrecht
77
   
17:00
17:00
Pak 2,6x je inzet als Uitblinker Füllkrug op doel schiet tijdens PSG-Dortmund!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (43)

 
WouterSL
 
8
31 oktober 2019 om 23:58
Ik vind Cor Pot en Dickie gewoon 2 bejaarden die het nu mogen doen. Onbegrijpelijk. Waarom niet gewoon een jonge top coach. Een moderne coach. Kijk slechter dan het ging zal het niet gaan. Plek 5-6 zal haalbaar zijn. Maar Dickie gaat op safe spelen. Senesi banken. Scharie die weg wil basis. Dit gaat geen succes worden. En tuurlijk vind Kuyt Dickie geweldig. Een super coach etc. Kuyt zal niet zeggen het is niks meer, over datum. 72 jaar nu ongelooflijk. Door deze tussenoplossing staat Feyenoord weer meer dan een half jaar op pauze. Of gaan ze straks echt de onervaren Kuyt trainer laten worden. Weer een gok net als Stam. Beter Henk Fraser, maar dat is dan weer lastig omdat hij door Brard is ontslagen als jeugdtrainer.
 
kleinegeneraa7
 
37
1 november 2019 om 00:23
Jij noemt het een half jaar op pauze. Ik noem het een half jaar overleven. Zie je het al voor je? Een moderne coach die met deze half gare selectie moet gaan aanpoten? Na 4 wedstrijden achter elkaar verliezen staan de fans weer te schreeuwen om zijn hoofd. Er valt gewoon niks uit deze selectie te halen (geen restwaarde, geen punten en geen goed voetbal). Kan je beter nu Dick de klappen laten vangen en laat de `moderne` trainer het begin volgend seizoen maar doen met een nieuwe selectie.
 
WouterSL
 
4
1 november 2019 om 01:43
Voor een nieuwe selectie heb je geld nodig en jeugdspelers. Beiden zijn er niet. Misschien dat Arnesen straks weer wat huurlingen kan halen, die heeft genoeg connecties. Maar of dat nou is wat je wilt. Kuyt kan best hoofdtrainer worden volgens seizoen. Hij zal dan alleen een top team van assistenten naast zich moeten hebben die eigenlijk alles doen en dan Kuyt als uithangbord, dat zou kunnen werken. En Dirk heeft nog enig krediet.
 
KTB84
 
6
1 november 2019 om 08:44
Waarom niet gewoon een jonge topcoach? Welke jonge topcoach is er nu beschikbaar en zou Feyenoord willen trainen? Kun jij er drie noemen?
 
Suarez 7
 
19
1 november 2019 om 00:37
Wat Feyenoord nodig heeft is een Fred Rutten. Iemand die het veldspel op orde krijgt en Feyenoord herkenbaar laat spelen. Ik vind Feyenoord qua spelersmateriaal oprecht nauwelijks onderdoen voor AZ, maar de spelwijze is het grote verschil. Bij Feyenoord is er genoeg perspectief. Senesi is wel degelijk een verdediger met potentie en Sinisterra en Kökcu hebben zich goed laten zien. Daarnaast tonen Haps en Vermeer aan dat ze hun oude vorm weer benaderen. Met spelers als Berghuis, Fer en Larsson verder in de gelederen zit er wel rek in dit team. Alleen geen gekke dingen doen! Als je beste speler op rechtsbuiten een enorm hoog rendement hebt, waarom zou je hem op 10 uitproberen?
 
Ape X
 
3
1 november 2019 om 01:31
Kökcu vind veelal tegenvallen. Met 3 man op het middenveld moet je dwingend aanwezig zijn. Doet ie niet. Berghuis vind zichzelf beter dan hij is. Alleen gevaarlijk rond de 16, hoe meer tijd hij heeft hoe slechter hij voetbalt. Senesi overtuigd nog niet, maar die werd ook losgelaten in een linie vol wanorde. Stappen te laat komen is bijna logisch als je om je heen zo'n puinzooi hent lopen. Haps vertoond hoge pieken en diepe dalen. Ié heeft potentie en snelheid, maar doet ook rare dingen. Huurling ook, dus wat mij betreft even op het tweede plan. Jan-Arie en Botteghin is geen droomduo, maar als ze enigszins van elkaar weten hoe ze handelen dan heb je al een stabieler centrum staan. Jorgensen moet aanhaken, niks geen vrij op kunstgras. Hopelijk houdt Dick het simpel...Berghuis is geen 10, Fer is niet onomstreden, Haps kan vervangen worden door Malacia. Berghuis kan eraf in de rust voor Narsingh..simpelweg voor de voorzetten. Burger moet vaker ingepast worden. Hij durft te voetballen en heeft de fysiek om ook rechtsback in te vullen. Tapia kan ingepast worden in punt naar achteren, maakt fouten, maar minder laks dan Fer. Wellicht tijd voor een sterker middenveld met 4 man. Larsson en Toornstra op de flanken, Tapia cvm en als cam wellicht een Fer (mits fitter), Kökco...mits dwingender...en anders gewoon Burger inpassen op dat middenveld. Hij dynamiek, durf en drive. Benieuwd naar de op hand zijnde ontwikkelingen en keuzes.
 
WouterSL
 
4
1 november 2019 om 01:47
@suarez7 Senesi moet eerst Engels leren van Dick en Kokcu zal voorlopig ook niet spelen. Fer is continu geblesseerd en Berghuis kan het ook niet alleen. Larsson kan je ook niet opbouwen veel te wisselvallig.
 
gomes1psv
 
0
1 november 2019 om 14:26
Meen je dat? Feyenoord is toch een verzameling los zand, terwijl AZ als altijd een samenhangend, goed afgestemd geheel is. AZ heeft parels als Stengs en Boadu, waar Feyenoord niets tegenover heeft staan. Een middenvelder als Koopmeinders heeft Feyenoord ook niet en de discipline die de verdediging van AZ kan geen verdediger van Feyenoord aan de dag leggen. Als de ene ploeg 8 tegengoals heeft en de ander 22 kun je niet meer van een eerlijk vergelijk spreken; AZ is Feyenoord kwalitatief gewoon voorbij. Je oordeel over Feyenoord-spelers vind ik dan ook vrij mild. Sinisterra en Kokcu hebben talent, maar zijn vooralsnog momentenvoetballers. En de spelers die jij noemt om de rek in dit team te bewijzen zijn nou net het stilstand water dat gaat stinken. Berghuis heeft nog steeds geen zelfdiscipline, voetbalt zelfs slechter en raakt straks zijn plek in Oranje kwijt aan nota bene Stengs. Hoe laat Sam Larsson zien dat er nog rek bij hem in zit intussen? En hoe kun je uberhaupt verwachten dat Fer die bijna dertig is nog ontwikkeling zal boeken? Dat is toch niet reeel. Heb je gezien hoe zwaar die vent nu al loopt!?
 
$eppBlatter
 
2
1 november 2019 om 06:29
Lekker hoor Dirk denk dat je een stage goed kan gebruiken. Verstandig!
 
DaavY
 
7
1 november 2019 om 08:18
KUYT HOU JE EENS BEZIG MET JO19! Daar heeft Feyenoord pas wat aan, dat de jeugd klaar wordt gestoomt om door te schuiven. Op Kokcu na geen degelijk jeugdspeler!
 
Peter_Selie
 
0
1 november 2019 om 09:53
Is dat gek als je geen jong elftal hebt waar de onder 19 naar toe kan stromen... Azarkan, Bannis, Geertruida en El bahthoui missen nu ontwikkeling. Wat gaat Kuyt hier aan veranderen? Super goeie training geven zodat deze jongens direct in het eerste kunnen staan? Misschien iets meer onderzoek doen en dan praten.
 
BramHouten
 
9
1 november 2019 om 08:33
Kuyt gaat stage lopen. Moet eerst wel even aan zijn vrouw vragen wanneer het kan. Tenslotte is er ook nog een privé agenda. Feyenoord doet er goed aan om meneer Kuyt niet zo belangrijk te maken
 
Peter_Selie
 
0
1 november 2019 om 09:57
Het staat gewoon in zijn contract dat hij voor zijn cursus stage moet lopen bij het eerste elftal, zucht....
 
Peter_Selie
 
3
1 november 2019 om 09:56
Derksen blijft steeds iets hebben tegen Kuyt. Het mooiste blijf ik vinden dat Kuyt Derksen zijn mond snoerde in 2010. Derksen was er zo van overtuigd dat oranje zonder Kuyt moest voetballen en in de eerste drie wedstrijden was het juist Kuyt die goed presteerde. En wat Derksen helemaal niet kon hebben was dat Kuyt aangaf, liever naar Cruyff te luisteren (die wel positief was en de beste voetballer was) dan naar Derksen.
 
HijNiet!
 
0
1 november 2019 om 11:45
"Misschien kan er eens iemand naar voren gehaald die met de man heeft samengewerkt en hem toch haat." Die zijn er niet. Kijk naar naar zijn afscheidswedstrijd; daar kwamen ongelooflijk veel grootheden op af om hun respect te betuigen. De grote spelers zelf erkennen hem als een van hen. Het zijn louter de gefrustreerde internethelden hier die, gedreven door een blinde voorkeur voor een andere club, bij het minste of geringste negatief over Kuyt zijn. Mark van Bommel roept dezelfde weerstand op onder deze groep. Wat hij en Kuyt ook zeggen, er wordt hoe dan ook negatief gereageerd. In dit artikel komt Kuyt bijzonder realistisch over en toch wordt er over gezeurd. Het is een ware hetze.
 
droppie
 
3
1 november 2019 om 10:06
Al hadden ze Stevie Wonder coach gemaakt van Feijenoord, dan was Dirk ook lyrisch geweest en had hij ook bewondering voor hem gehad op de wijze zoals hij het spelletje ziet. Ik vond Kuyt een prima voetballer, maar buiten dat om komt hij op mij over als een hielenlikker.
 
WouterSL
 
2
1 november 2019 om 11:10
Mooi verwoord. Ik zie Dirk niet 14 uur per dag werken als coach. Veel te druk met andere dingen. Gewoon geen coach worden Dirk. Geld genoeg.