'Dit team heeft een Isco nodig om de Champions League te kunnen winnen'
Maandag, 13 mei 2019 om 12:50

Juventus versterkte zich afgelopen zomer met Cristiano Ronaldo en de Italianen werden daarna meteen gebombardeerd tot een van de topfavorieten voor de eindzege in de Champions League. Het avontuur van La Vecchia Signora in het miljardenbal kwam door toedoen van Ajax echter in de kwartfinales al ten einde en sindsdien wordt er druk gespeculeerd over een aantal fundamentele wijzigingen voor volgend seizoen.

Mauricio Pochettino zou bijvoorbeeld in beeld zijn om trainer Massimiliano Allegri op te volgen en Andrea Pirlo zou dit toejuichen: "Hij heeft de Juventus-identiteit, hij is een moderne coach die al lang in Engeland werkzaam is. Met modern bedoel ik niet alleen zijn speelstijl, maar alles. Hij komt uit het Spaanse voetbal, dus hij is een verzameling van stijlen", vertelt de voormalige middenvelder bij Sky Italia.

Juventus wordt ook in verband gebracht met een flink aantal spelers, waaronder een aantal potentiële versterkingen voor het middenveld. Pirlo is van mening dat de grootmacht uit Turijn wel een nieuwe spelmaker kan gebruiken: "Ze hebben, naar mijn mening, een Isco nodig. In Italië staan ze boven alle andere clubs, maar ze moeten de Champions League winnen."

"Allegri heeft nu al een paar maanden een team in zijn hoofd. Het middenveld is waar ze zich moeten verbeteren. Misschien hebben ze zelf ook wel het idee dat ze daar niet genoeg kwaliteit hebben. Ze hebben Cristiano Ronaldo gekocht, maar Allegri wist niet hoe hij de bal bij hem moest krijgen. Ze hebben middenvelders nodig om de Champions League te kunnen winnen."

Meer nieuws
   
17:55
17:55
Eerste goal Antony van dit seizoen is niets waard na oliedomme actie Onana
14
   
17:27
17:27
Simons en Openda excelleren en walsen met Leipzig over Dortmund heen
4
   
17:25
17:25
Sublieme Kane zet jacht op Lewandowski voort met twee goals voor Bayern
2
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Fenerbahçe - Besiktas
1
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Serie A: Juventus - AC Milan
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (33)

 
ADP10
 
7
13 mei 2019 om 12:50
En een nieuwe coach.
 
LucaAbbracciante
 
17
13 mei 2019 om 12:53
Nieuwe coach zeer zeker, maar geen enkele coach wint met dit middenveld de champions league.
 
NL_Modric
 
7
13 mei 2019 om 13:15
Middenveld is zo slecht nog niet met Betancur, Pjanic en Matuidi. Het heeft vooral met de spelopvatting te maken. Juventus heeft (in mijn ogen) de beste selectie ter wereld. Tijd voor een trainer voor de groep. Het is ergens wel jammer dat Zidane niet meer beschikbaar is, dat was een perfecte match geweest.
 
Lesterr
 
4
13 mei 2019 om 13:34
'Zo slecht nog niet' is wel iets anders dan 'Champions League-kanshebber'. Bentancur heeft veel potentie, maar is nog niet top. Matuidi is te eendimensionaal. Pjaniç is de enige speler van het benodigde niveau.
 
diegopeladona
 
9
13 mei 2019 om 13:35
Dit middenveld is in niets minder dan die van Liverpool. Liverpool bewijst dat je met alleen werkers op het middenveld, een stabiele defense, en snelle en creatieve aanvallers veel kunt opvangen. Allegri heeft de competitie met 2 vingers in de neus gewonnen. Maar niet met overtuigend spel. Veel Juventini vonden dat het spel beter kon. Maar Juve heeft gewoon een goede selectie.
 
diegopeladona
 
14
13 mei 2019 om 13:38
Niet te geloven dat men Matuidi maar steeds beperkt noemt. Zet hem ipv Pogba bij Utd en het gaat meteen beter lopen. Deze man is een van de beste box to box middenvelders die er zijn. Verdedigend goed, doet geen gekke dingen met de bal en duikt goed de ruimte in voorin als het moet. Zet Matuidi ook naast Pogba bij Utd en je ziet dat Pogba opeens opbloeit. Waar Pogba eendimensionaal is, is Matuidi meerdimensionaal. Hij kan meerdere rollen op het middenveld heel goed uitvoeren. Is onvermoeibaar en heeft zowel verdedigend als aanvallend zijn bijdrage. Gisteren zijn steekpass gezien?
 
Magistra
 
7
13 mei 2019 om 13:58
Zou een middenveld met Matuidi, Pjanic en Dybala niet goed werken? Pjanic als controleur, Matuidi box to box en Dybala als aanvallende middenvelder. Dybala is zo'n goede voetballer die echt wordt beperkt door aan de rechterkant te spelen. Een nieuwe aanvallende middenvelder lijkt me sowieso geen overbodige luxe voor Juve.
 
LucaAbbracciante
 
3
13 mei 2019 om 14:44
Dybala is gewoon geen middenvelder, hij is een speler die in de spits thuis hoort.
 
LucaAbbracciante
 
0
13 mei 2019 om 14:46
Ik denk dat voetballend Milner, Wijnaldum, Henderson en Fabinho beter zijn dan bentancur en Matuidi. Matuidi is heel goed maar hij gaat zeker geen openingen forceren.
 
diegopeladona
 
1
13 mei 2019 om 16:27
Matuidi is in niets minder dan deze spelers. Hij is voetballend echt geen slechte voetballer. Hij doet niks wat hij niet kan, heeft een goede pass en is onvermoeibaar.
 
LucaAbbracciante
 
1
13 mei 2019 om 16:58
Ik zie matuidi elke match bezig en hij is zeer zeker een topspeler in zijn rol. Maar een middenveld met matuidi-pjanic-can mist gewoon creativiteit, voetballend vermogen,... Zeker wanneer pjanic met zijn kont in de eigen baklijn moet spelen. Er moet gewoon geïnvesteerd worden in het middenveld, daar is het bestuur zich van bewust. Ramsey is zeker al een vooruitgang qua creativiteit en scorend vermogen vanuit het middenveld. Ik zou graag Zaniolo en Ndombele zien komen.
 
diegopeladona
 
5
13 mei 2019 om 13:35
Er wordt in het artikel ook over een nieuwe coach gesproken. Pochettino dus.
 
SjonnyvdBeek
 
6
13 mei 2019 om 12:58
Denk dat Isco ook wel echt een perfect fit voor Juve is. Persoonlijk groot fan van de speler Isco en hij moet echt weg daar bij Real. Verder moet Juve ook wel echt voor balans gaan op het middenveld. Met zowel Khedira als Can ga je geen CL winnen, denk ik. Prima opvulling maar net een niveautje te laag. Verratti zou er goed passen maar zal ook onwijs duur zijn. Donny van de Beek past er denk ik ook en zou al snel geliefd worden door de fans daar, gok ik zo. Naast een wereldse spelmaker is namelijk ook diepgang nodig. Een type Daley Blind maar dan voor CVM zou ook niet misstaan. Verdedigend vooral heel erg slim en ook zeer goed in de opbouw. Maar waar vind je die? Iets ander type, maar mocht Kante naar Real gaan wellicht een poging wagen bij Casemiro.. Ik noem nu allerlei types maar het is zaak om de juiste balans te vinden tussen combinerende spelers, spelers met inzicht of een dribbel om het spel te maken, verdedigende arbeid en diepgang.
 
xmelissa
 
2
13 mei 2019 om 13:02
Kante gaat niet naar Real want die is onhaalbaar. Casemiro gaat dus nergens heen.
 
SjonnyvdBeek
 
9
13 mei 2019 om 13:02
Oké, duidelijk.
 
m.Chamakh
 
16
13 mei 2019 om 13:18
Buiten messi is niemand onhaalbaar voor real madrid.
 
SjonnyvdBeek
 
2
13 mei 2019 om 13:02
Om zomaar even te vergeten dat Matuidi er nog loopt. Die kan steengoed renderen denk ik, mits hij geen dingen hoeft te doen waar z'n kwaliteiten niet liggen. Matuidi - Isco - Van de Beek ??
 
xmelissa
 
3
13 mei 2019 om 13:10
Dat lijkt mij een prima middenveld voor Juve ja. Creativiteit is een must want het middenveld is veel te statisch. Zidane ziet het overigens nog steeds zitten in Isco dus ik verwacht niet dat ze hem zo makkelijk laten gaan. Donny heeft ook een aardig prijskaartje aan zich hangen ondertussen dus ik vraag me af of Juve een Isco en een (type) Donny wel kunnen ophoesten. Die 100 miljoen voor CR alleen lukte al niet zonder sponsors..
 
Marc Juventus
 
4
13 mei 2019 om 13:19
Die 100 miljoen lukte wel, het gaat om het salaris van Ronaldo vqn 58 miljoen bruto en 31 miljoen euro netto waar over getwijfeld wordt of Juve dat wel volledig zelf betaald.
 
diegopeladona
 
2
13 mei 2019 om 13:44
Isco is helemaal geen perfect fit voor Juve. Loopt teveel met de bal en is alles behalve een dienende speler. Isco moet in dienst spelen van de aanval dat vindt hij moeilijk. Hij heeft juist een ploeg nodig die alles om hem heen bouwt. Bij Juve lukt dat niet. Persoonlijk vind het jammer dat Isco niet ergens speelt waar hij wel die positie toebedeeld krijgt. In vorm is het een juweeltje. Bij Real gast het hem niet meer worden vrees ik. Interessante opties voor hem zijn Utd, en eventueel Arsenal of Chelsea. Bayern is nu voorzien. In Italie zou Inter ook heel interessant kunnen zijn. Isco naast Nianggolan, dat wil ik wel zien.
 
Emile Hesky G
 
1
13 mei 2019 om 13:09
Van de PL naar de Serie A lijkt me een sportieve stap achteruit voor Pochettino. Hij heeft al eerder aangegeven alleen Tottenham te verlaten als zijn droomclub uit Spanje komt. En dat is Real. Barca zou ook kunnen maar dat zie ik niet gebeuren vanwege zijn Espanyol verleden.
 
Marc Juventus
 
8
13 mei 2019 om 13:17
Alles is een sportieve acheruitgang vergeleken met de PL. Pochettino heeft al eens zijn affectie voor Italië uitgesproken en heeft ook Italiaanse voorouders afkomstig uit de omgeving Turijn. Wellicht als Pochettino de CL wint en Real en Barca kloppen niet aan, dat Juve een optie is.
 
MoTheSpur
 
0
13 mei 2019 om 18:49
Barca gaat hij sws niet heen, heeft hij vroeger al aangegeven. Is speler en trainer van Espanyol geweest en heeft nog een groot hart voor die club, no way josé haha
 
Marc Juventus
 
1
13 mei 2019 om 22:27
Haha, nu je het zegt kan ik me daar wel wat bij voorstellen. Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Pochettino zal vertrekken. Hij boekt nog steeds progressie met Tottenham en is daar nog niet klaar.
 
arsenal890
 
14
13 mei 2019 om 13:18
Juventus is never nooit een stap achteruit als je het vergelijkt met spurs. Echt nooit.
 
Emile Hesky G
 
4
13 mei 2019 om 13:32
Ik heb het over de competitie natuurlijk. Moeilijk he, begrijpend lezen?
 
JuventusPuglia
 
4
13 mei 2019 om 13:12
Juventus moet inderdaad creativiteit halen, Dan hebben we gewoon een top team dat om alle prijzen kan meedoen. Ben benieuwd wie er deze zomer gaan komen
 
m.Chamakh
 
4
13 mei 2019 om 13:20
Als madrid spelers verkoopt gaan ze niet voor weinig weg. Zie maar oa morata 70, di maria 75 mil etc. Hoeveel zou isco kosten ? Zeker 90+. Daarmee kunnen ze gelijk eriksen 1 jarige contract afkopen. Rond 100 mil.
 
BROWER
 
2
13 mei 2019 om 14:13
Ze hadden dit jaar alles op Ronaldo ingezet en als hij dan 2 wedstrijden 10procent fit is ga je er tegen een club die alle wind mee heeft vanaf.
 
-The Maestro-
 
0
13 mei 2019 om 15:13
Ik zou als Juventus zijnde voor Kante en Koulibaly gaan. Met Dybala, Pjanic, Bentacur en Bernadeschi is er al genoeg creativiteit, alleen moet er nog wat wat kwaliteit bij. Een middenveld met Kante en Pjanic en Bernadeschi is goed in balans en een voorhoede met Ronaldo, Dybala als valse nummer 9 en Costa is ook angstaanjagend. Helemaal als je Sandro en Cancelo lekker laat opkomen aangezien je toch twee buffels genaamd Chiellini en Koulibaly achterin hebt staan.
 
MoTheSpur
 
2
13 mei 2019 om 18:51
Ze hebben gewoon een andere manier van spelen nodig en een andere opstelling. Want de spelers hebben ze al, die bestuurders daar proberen alleen dingen op te lossen door meer geld te smijten, kijk gewoon wat voor goede spelers ze hebben man ?? Creativiteit zat, aanvallender en vrijer spelen met deze selectie zoals een Sarri deed met Napoli. Niemand gaat ze toch tegenhouden daar.