Dode en 37 gewonden na stormloop van supporters bij stadion
Zondag, 9 september 2018 om 18:12

Madagaskar en Senegal namen het zondag tegen elkaar op tijdens een groepswedstrijd in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup van volgend jaar. Het duel eindigde in 2-2, maar over de uitslag en het vertoonde spel had na afloop niemand het meer. Er kwam namelijk één supporter om het leven.

Het Stade Municipal de Mahamasina biedt plaatst aan 22.000 fans, maar er kwamen veel meer supporters op het kwalificatieduel af. Toen het hek van de enige toegangspoort openging, begon het gedrang en er was volgens de lokale autoriteiten te weinig politie om alles in goede banen te leiden. Er ontstond chaos met 37 gewonden en één dode tot gevolg.

Twee supporters liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis in hoofdstad Antananarivo. "We stonden vanaf zes uur 's ochtends in de rij", vertelt een fan, Rivo Raberisaona, aan RFI. "We stonden enkele meters van het hek vandaan toen de stormloop begon. Ik ben tegen mijn rug getrapt, maar mijn rugtas ving de grootste klap op."

"Ik begrijp niet waarom er bij zo'n grote wedstrijd slechts één toegangspoort openstond", beklaagt een andere fan, Henintsoa Mialy Harizafy, zich. Zijn oom raakte gewond. Ondanks de gebeurtenissen van vóór de wedstrijd besloot de scheidsrechter om het treffen door te laten gaan. De doelpunten werden gemaakt door Paulin Voavy, Andria, Moussa Konaté en Keita Baldé.

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
2
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
 
0
9 september 2018 om 18:36
Pff wat verschrikkelijk nieuws! Slecht optreden ook van de autoriteiten om maar 1 toegangspoort open te doen met zoveel mensen...