Doelman Sparta zoekt confrontatie met eigen fans na horen 'k-woord'
Maandag, 24 april 2017 om 10:15

Sparta Rotterdam beleefde zondag een bijzonder teleurstellende middag. De promovendus leed in eigen huis tegen ADO Den Haag zijn vijfde competitienederlaag op rij (0-1) en lijkt zich te moeten gaan opmaken voor de nacompetitie. Doelman Roy Kortsmit kreeg het na afloop van het duel bovendien verbaal aan de stok met enkele supporters van zijn eigen club.

"Er kwam een stukje frustratie naar boven. Ik hoorde dat het 'k-woord' naar spelers werd geroepen en daar kan ik niet tegen. Ik snap dat ze boos en teleurgesteld zijn, maar hier wordt niemand beter van", vertelt Kortsmit tegen RTV Rijnmond. "We halen de punten niet en het vertrouwen is niet groot, maar hoe sommige supporters zich gedragen... Ze moeten juist achter de ploeg staan."

Sparta lijkt gezien zijn voorsprong van vijf punten op hekkensluiter Go Ahead Eagles niet meer te hoeven vrezen voor directe degradatie, maar de situatie van de Rotterdammers blijft uiterst penibel met een zestiende plaats. "Het is niet goed, maar wij leggen er alle energie in die we hebben. Ik zou het niet begrijpen als ze nu gaan kijken naar de trainer. Alex Pastoor doet alles voor de groep. Laten we normaal blijven doen met zijn allen", besluit Kortsmit.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Ampie
 
34
23 april 2017 om 23:33
Respect dat ie de confrontatie aangaat met die mensen in een tijd dat het roepen k-woorden soort van algemeen geaccepteerd lijkt en het vaak wordt goed gepraat onder het mom van "ja soms roep je iets in het heetst van de strijd" of frustraties blabla
 
Craig Tucker
 
18
23 april 2017 om 23:34
Groot gelijk. Vind het dapper om de confrontatie aan te gaan met de eigen supporters, zou eigenlijk elke speler moeten doen na het horen van die verschrikkelijke woord. Het wordt inmiddels bijna normaal gevonden te worden en zo die mogen we echt niet zinken met zn alle
 
Dessers FCU
 
43
24 april 2017 om 10:24
De dikke duim award van de week gaat nu al naar Kortsmit. Ik heb het vroeger zelf ook wel eens geroepen, ik ben dus ook niet heilig maar we zouden dit soort woorden toch uit het stadion moeten weren. Vooral het hypocriete vind ik schaamteloos kan mij nog een wedstrijd herinneren waarin ADO knuffels gooit naar ernstig zieke kinderen en de week erna weer met diezelfde ziekte moord en brand schreeuwen.
 
Sparta1994
 
7
24 april 2017 om 10:47
ADO was gisteren ook weer bezig met spreekkoren over de bewuste ziekte. Sparta gaf een bal niet terug na ''blessure'' van Ado. Toen ging het uitvak weer los.
 
Dessers FCU
 
4
24 april 2017 om 10:56
Ik ben toevallig nu Studio Voetbal (wat een verschrikkelijk programma eigenlijk) aan het terugkijken en Kees Jansma haalt dit inderdaad ook aan en neemt er afstand van. Ik hoop dat er veel mensen gaan volgen en dat uiteindelijk het woord niet meer te horen is in stadions. Ik heb er zelf helaas ook mee te maken in de familie(zoals zo velen helaas) en je gunt het je ergste vijand niet maar blijkbaar wel een speler of trainer van een ploeg die toevallig niet de ploeg is waar jij voor bent.
 
Sparta1994
 
1
24 april 2017 om 10:59
Ja ik ben het volledig met je eens. Het is jammer omdat ADO er wel een groot feest van maakten na afloop, ze hadden een groot uitvak mee en is altijd goed voor de sfeer maar gedraag je gewoon.
 
HaagseKoerd
 
1
24 april 2017 om 15:03
@sparta1994 het was slechtst een keertje en dat was idd nadat incidentje met de bal terugspelen. Maar weet dat we het niet bedoelen dat Sparta die ziekte moet krijgen. Het is een gewoonte geworden. Ik stond gister ook in het uitvak en stond ook mee te zingen maar in de heetste van de strijd had ik het niet eens in de gaten. Hoop overigens dat jullie je handhaven, mooie mensen lopen er rond het stadion. Gun het jullie van harte
 
Sparta1994
 
0
24 april 2017 om 20:24
Ik snap het hoor, buiten dat incident was het een top sfeer zoals het eruit zag. Bedankt voor je woorden en nog gefeliciteerd met het behoudt van ADO in de Eredivisie. Zeer terecht en knap gedaan de afgelopen wedstrijden. Geniet ervan!
 
siepie
 
3
24 april 2017 om 10:59
Dit is idd te prijzen van Kortsmit. Ik snap dat het niet makkelijk is om tegen je eigen supporters op te treden als die over de grens gaan, maar ik vind deze reactie veel beter dan die van de NEC coach en spelers op hun supporters. Ingangen barricaderen, kleedkamers binnendringen en nog serieus genomen ook.
 
Sparta1994
 
6
24 april 2017 om 10:30
Valt niet goed te praten maar gebeurde door een groepje hele jonge gasten die niet weten wat ze roepen, begrijp de emotie van Kortsmit maar kan beter gewoon weglopen. Vind het ook nogal laag om de supporters nu een uitbrander te geven. We zitten alweer een seizoen naar helemaal niks te kijken met spelers die beter af zouden zijn als ballerina's. Tuurlijk staan wij achter de club maar passie en strijd mag wel geboden worden toch in strijd tegen degradatie? Ze laten zich als makke schapen afslachten elke week. Als je 2x van Ado verliest, 2x van Excelsior en niet weet te winnen van Roda, Pec, Willem II dan houdt het gewoon op. Ik heb mij al neergelegd bij weer Jupiler League voetbal (sinds de nederlaag tegen Excelsior al) en uithuilen en opnieuw beginnen. De jeugd de kans geven en iedereen die niet voor Sparta wilt voetballen lekker uitzwaaien.
 
sprokkie
 
2
24 april 2017 om 10:37
Aan de sierlijkheid van hun bewegingen te zien zouden ze niet bar veel verdienen als Ballerina hoor. Ik snap het vanuit beide kanten wel, al hoeft er natuurlijk niet gescholden te worden. Als de spelers echter op de toppen van hun kunnen spelen is er niet veel aan te doen. Of er moet, in tegenstelling tot wat deze jongen zegt, weldegelijk naar de werkwijze van de trainer gekeken worden
 
Sparta1994
 
0
24 april 2017 om 10:45
Ik denk dat de methode Pastoor is uitgewerkt, de tijd van praten is voorbij en de tijd van presteren is gekomen. Die druk kan Sparta niet aan, nu niet en in de play offs niet. Deels de schuld van Pastoor en zijn beleid maar ook de spelers die al met diarree in hun broek gaan warmlopen.
 
Dessers FCU
 
0
24 april 2017 om 10:58
Klinkt misschien heel raar maar heeft Sparta de eerste helft niet gewoon boven de verwachting gepresteerd.
 
Sparta1994
 
0
24 april 2017 om 11:01
Zo zou je het ook kunnen zien. Echter heeft deze groep wel Eredivisie potentie maar komt het er niet uit. Vooral tegen de concurrenten punten laten liggen is dodelijk, harde leerschool zullen we dan maar zeggen.
 
Dessers FCU
 
3
24 april 2017 om 11:14
Ik denk dat de ploeg gewoon te onervaren is. Spelers als Dumfries werden al meteen aan PSV gelijkt en dat soort dingen spelen toch mee in die koppies van jonge gasten. Ik vind Sparta een leuk team om naar te kijken met spelers als Brogno, Sanussi (weet niet of ik het goed schrijf, Dumfries en Verhaar.
 
Sparta1994
 
1
24 april 2017 om 11:22
Precies, je slaat de spijker op zijn kop. De huidige selectie is te onervaren en jonge spelers zijn nou eenmaal grillig en vatbaar voor transfergeruchten.
 
Stua
 
3
24 april 2017 om 11:05
Je vindt het laag om de supporters nu een uitbrander te geven? Er is geen enkel excuus om dit goed te praten. Dat het in elk stadion gebeurt is geen excuus. Dat het een groepje hele jonge gasten zou betreffen is al helemaal geen excuus. Dat jij dit zo wilt afdoen slaat ook al nergens op. Ook al spelen ze de hele wedstrijd hinkelend voor de lol, dan nog kan je geen excuus vinden om zulke dingen te roepen. Supporters die vinden dat de spelers eerst naar hun prestaties moeten kijken alvorens de supporters een uitbrander te geven, dat zijn echt mensen met een raar soort verstandelijke beperking. Mensen die echt een verstandelijke beperking hebben, kunnen er niks aan doen , maar die hebben meestal meer fatsoen in een pink dat dit soort supporters in hun hele lijf...
 
Sparta1994
 
1
24 april 2017 om 11:20
Ik vind het raar dat hij het zo algemeen over de supporters had terwijl dit gedaan werd door een groepje van nog geen 10 gasten die er ook op aangesproken werden in het stadion zelf door supporters. Dat gedrag van dit groepje keur ik ook niet goed en zeg ik toch ook. Ik heb het misschien wat verkeerd opgeschreven waardoor het de indruk wekt dat het met elkaar te maken heeft. Ik doelde echter op het feit dat Kortsmit uithaalt in een interview naar de supporters vanwege de geringe steun, dit vond ik niet terecht aangezien de supporters altijd achter ze hebben gestaan (zelfs in 6 jaar Jupiler) en nu nog. Ik gedraag mij in ieder geval niet als een verstandelijk beperkte, en met mij nog 10.000 anderen in het stadion. Een kleine groep verziekt het voor de rest en werd aangepakt en zal nog wel staartje krijgen.
 
Stua
 
0
24 april 2017 om 17:37
Je hebt het inderdaad heel onhandig verwoord. Het zou handiger zijn geweest om hetgeen je nu zegt, meteen zo had gezegd. Want als je jouw eerdere reactie leest, lijkt het op heel iets anders.
 
Sparta1994
 
0
24 april 2017 om 20:23
Ja ik las het terug en was niet handig verwoord. Thanks voor de heads up!
 
Jansen Joenite
 
1
24 april 2017 om 11:25
Juist omdat het jonge gastjes zijn moet ze dat even bijgebracht worden. Blijkbaar hebben ze deze opvoeding van huis uit niet meegekregen..
 
Patroo
 
13
24 april 2017 om 10:33
Dat woord mag van mij echt verbannen worden als zogenaamd scheldwoord. Merk dat het bij de hedendaagse generatie niet eens zozeer wordt gebruikt als scheldwoord, maar ook als stopwoord of bijvoeglijk naamwoord. Deze mensen mogen wat mij betreft een paar weken meelopen op de k-afdeling.
 
Vlassie1980
 
0
24 april 2017 om 15:35
Beetje jammer dat dit gebeurt bij mijn favoriete club die toch bekend staat als Heren-club. Ik hoop dat het inderdaad om een klein aantal gaat en dat het hopelijk nog een staartje krijgt. Blijft ook triest dat het K-woord tegenwoordig zo veel wordt gebruikt , en dan vaak als stopwoord en/of werkwoord. Laat ze maar eens meelopen in het ziekenhuis zoals hierboven al werd voorgesteld. Dan zullen ze het niet snel meer roepen. Verder vrees ik natuurlijk ook de nacompetitie, gaat nog een hele houdini act worden. Ik zie Sparta thuis ook niet van Twente winnen. Hopelijk treffen we als laatste wedstrijd een Go Ahead dat voor spek en bonen meedoet want dat is nu sowieso al klaar natuurlijk....