'Dolberg is niet de nieuwe Bergkamp en hij is ook niet de nieuwe Ibrahimovic'
Woensdag, 24 mei 2017 om 00:00

Kasper Dolberg hoopt woensdagavond in de Europa League-finale tegen Manchester United de kroon te zetten op een sterk debuutjaar bij Ajax. De negentienjarige spits was in 47 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers goed voor 23 doelpunten en kan daags voor de apotheose van het seizoen rekenen op de complimenten van Peter Bosz.

"Toen ik deze zomer begon bij Ajax, kende ik hem nog helemaal niet, maar zijn ontwikkeling is fantastisch", vertelt de trainer van Ajax op een persconferentie over de Deen. "Hij is een geweldig talent met bijzondere kwaliteiten, die gedurende het seizoen alleen maar beter is geworden." Bosz wenst Dolberg niet te vergelijken met andere spitsen uit het verleden "Ik haat vergelijkingen tussen spelers. Hij is niet de nieuwe Dennis Bergkamp, hij is ook niet de nieuwe Zlatan Ibrahimovic. Kasper Dolberg is gewoon Kasper Dolberg, een speler met zijn eigen stijl en zijn eigen karakter. Laten we dat vooral zo houden"

Ajax zal in Stockholm in elk geval geen rekening hoeven te houden met Ibrahimovic. De Zweedse vedette van United kampt met een zware knieblessure en moet het treffen daardoor aan zich voorbij laten gaan. Bosz heeft mooie woorden over voor Ibrahimovic, die in het verleden drie jaar actief was in Amsterdam. "Hij is onderdeel van de Ajax-historie. Deze man heeft een ongelooflijke carrière en is zo vaak kampioen geworden in verschillende landen. Hij had deze finale moeten spelen. Helaas is hij geblesseerd en is hij er niet. We zullen hem missen in de finale."

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (12)

 
ZurkanM
 
15
23 mei 2017 om 22:36
Kasper, Je bent een waanzinnig talent, mens en 'ijskonijn'. Er is geen andere Kasper Dolberg dan Kasper Dolberg. Jij bent jij. Maar je bent ook nog zo verrekte jong en je kan nog zoveel leren. Je moet nog zoveel leren, speel nog twee jaar bij Ajax want voor een topcontract hoef jij echt niet te vrezen. Volg het voorbeeld van André en verleng je contract met drie jaar. Ik hoop dat ik je nog lang in het rood witte Ajax Amsterdam shirt mag aanschouwen. X X X
 
Djabber
 
27
24 mei 2017 om 00:53
Ik ben het totaal eens met de kern van je boodschap, maar waarom je het moet typen alsof Kasper het zelf gaat lezen, is een beetje raar.
 
Tukkertje91
 
13
24 mei 2017 om 08:02
Poëtisch geschreven denk ik. Liefdesgedicht zo te zien aan de drie kusjes op het einde
 
Djabber
 
3
24 mei 2017 om 09:19
Haha, onze eigen Shakespeare!
 
Peterhoekstra
 
0
24 mei 2017 om 15:58
En jij denkt dat voetballers niet lezen op deze site?
 
Djabber
 
0
24 mei 2017 om 17:49
Ik denk dat Dolberg niet leest op deze site.
 
Terborg
 
5
23 mei 2017 om 22:44
Die poll, vz, dit wil bosz juist niet... Hoop echt dat kasper nog een paar jaar blijft, wat een talent en ook zo lekker rustig. Geen rare dingen, gewoon voetballen!
 
Moridin
 
2
24 mei 2017 om 07:13
Ja mooi is dat. En het antwoord is dat hij op geen van beide lijkt. Maar die optie staat er niet bij. Hij heeft niet het slimme, verassende van Bergkamp en niet de fysiek van Zlatan. Wel is hij heel direct met een hele goede functionele techniek.
 
FcGrunn10
 
6
24 mei 2017 om 01:12
Zal aan mij liggen dat ik totaal geen binding met die club heb, maar ik zou alles verkopen wat ik kon verkopen.. Nu ben je hot als club zijnde en betalen er vele clubs die veel rijker zijn dan jij het veelvoud aan geld dan wat de spelers nu waard zijn, ik zou nu echt gaan cashen.. en nee ben niet aan het trollen maar er komt een goede lichting aan.. en als je spelers kunt verkopen voor 30 mio of meer daar kan je toch makkelijk weer andere goede spelers voor halen? dat geroep om, die moet nog een jaar blijven en die ook, wat een onzin.. als ze weg willen verkopen voor veel te veel geld , wie zegt dat jullie club volgend jaar weer in een finale staat?, zelfs met deze selectie?, nou ik niet.. geniet van de prestaties wat jullie Europees bereikt hebben maar pak je winst ,dan kan je spelers uit andere prijs klasses er voor terug halen, geld moet rollen en je hebt nogmaals ook nog een goede lichting die er aan komt..
 
Lemet
 
5
24 mei 2017 om 07:00
Ik snap wat je bedoelt, maar ik kijk voetbal omdat ik goed voetbal wil zien. Niet in de hoop dat mijn club de rijkste wordt. Nu speelt Ajax eindelijk weer echt aantrekkelijk voetbal, of kunnen ze spelen in ieder geval. Het is maar de vraag of ze dat ook kunnen met een blik vol nieuwe spelers.
 
deuslovult
 
1
24 mei 2017 om 08:40
Ik wil liever een herkenbaar Ajax. Daarbij hoort t kapitaal op t veld te staan niet op een bankrekening. Een paar gerichte aankopen ok, maar ajax hoort geen puur handelshuis te zijn. Gewoon goede mix van opleiden en enkele investeringen indien nodig, geen uitverkoop houden aub.
 
993410
 
0
24 mei 2017 om 10:37
En dan met een jeugd elftal de CL (voorronde's) spelen straks? Weer records breken met de leeftijd van je spelers heeft weinig zin..