Domper voor De Roon: middenvelder mist Europa League-finale, EK nog haalbaar
Vrijdag, 17 mei 2024 om 16:33

Marten de Roon moet een streep zetten door de Europa League-finale tegen Bayer Leverkusen. De middenvelder van Atalanta raakte in de Coppa Italia-finale tegen Juventus (0-1 verlies) geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor hij in de finale zal moeten toekijken. Wel maakt hij nog altijd kans om het EK deze zomer te halen, zo melden verschillende Italiaanse media, waaronder Gianluca Di Marzio, journalist van Sky Sports.

De Roon stortte donderdag in de Italiaanse bekerfinale na 65 minuten voetballen ter aarde na een sprint en moest direct vervangen worden. De 42-voudig international van Oranje kon zijn tranen niet bedwingen bij het verlaten van het veld.

Meer: Tweede afvaller voorselectie Nederland lijkt bekend: ‘Daar was niet op gerekend’

Na de wedstrijd voorspelde zijn trainer Gian Piero Gasperini, afgaande op de reactie van De Roon, dat het wel eens het einde van zijn seizoen kon betekenen. "Dit is een flinke tegenvaller", zo baalde de coach na afloop van het verloren finaleduel.

Nu wordt door verschillende media gemeld dat de blessure van De Roon waarschijnlijk meevalt. De finale van de Europa League tegen Bayer Leverkusen, die volgende week woensdag wordt gespeeld, komt nog wel te vroeg, zo bevestigt hij via zijn eigen Instagram-pagina.

"Wat de belangrijkste week van mijn carrière had moeten zijn, werd de grootste nachtmerrie", aldus een teleurgestelde De Roon. "Volgende week woensdag reis ik naar Dublin. Ik blijf bij de jongens, ik leef naar dat eerste fluitsignaal zoals ik normaal zou doen, maar als het eenmaal begonnen is, kan ik niets meer doen op het veld. Ik zal zo hard schreeuwen als ik kan", besluit hij.

Daarmee lijkt het clubseizoen van De Roon er dus op te zitten. Wel werd hij deze week door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK. Italiaanse media melden dat het EK nog altijd haalbaar is. Uiteraard is nog niet bekend of Koeman voornemens is om de controleur in zijn definitieve EK-selectie op te nemen, maar een blessure zou natuurlijk sowieso roet in het eten gooien.

Wanneer De Roon daadwerkelijk het EK aan zich voorbij zou moeten laten gaan, zou dat een grote aderlating zijn voor zowel hemzelf als voor de bondscoach. Mats Wieffer, een van zijn andere controleurs en vaste klanten in de Oranje-selectie, moet het eindtoernooi ook al laten schieten wegens een blessure.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Vermoedelijke XI Borussia Dortmund - Real Madrid: Emotioneel duel Reus en Kroos
24
   
15:30
15:30
'Wieffer staat voor vertrek bij Feyenoord; gesprekken met eerste clubs lopen'
36
   
15:15
15:15
Moet Kroes werk maken van ex-Ajacied? Publiekslieveling is transfervrij
16
   
15:00
15:00
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
   
14:53
14:53
Driessen raadt Ajax transfer af: 'Wat heeft hij nog in Nederland te zoeken?'
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Pluspakket
 
6
17 mei 2024 om 16:41
Wel zuur dat hij de finale moet missen. Wat betreft Nederlands 11tal lekker thuislaten deze jongen. Genoeg alternatief
 
davydenko
 
1
18 mei 2024 om 01:17
Dat vind ik dus niet, wie heb je, als pure balafpakker dan nog als alternatief? Wieffer? Die is ook geblesseerd.. Schouten is geen echte balafpakker voor de mensen die hem als een op een alternatief zouden zien. Dat ik niet met een pure balafpakker zou spelen is een andere discussie!
 
tottenham71
 
0
18 mei 2024 om 09:56
Ik vind schouten niet minder een balafpakker dan de roon. Dat hij beter kan voetballen betekent niet dat hij niet ook beter de bal verovert. Ik vind de roon daar persoonlijk ook helemaal niet zo goed in (bij oranje in ieder geval).
 
AshKetchup
 
6
17 mei 2024 om 16:45
Met of zonder de Roon. Bayer 04 Leverkusen pakt de beker.
 
binny
 
5
17 mei 2024 om 16:48
Jammer dan zal Wijnaldum wel mee gaan... zucht. Ook erg zielig voor hem natuurlijk, is toch erg belangrijk voor Atalanta. Gun het hun ook wel.
 
Hangover96
 
6
17 mei 2024 om 17:08
Dit nieuwsbericht meldt dus dat De Roon juist *wel* mee kan naar het EK.
 
binny
 
5
17 mei 2024 om 18:26
Ja ik lees het ook, maar het geeft toch wel meer een opening voor Wijnaldum. De Roon blijft een interessante kwestie. Het is gewoon een goede bal afpakker en erg belangrijk bij Atalanta. Bij Nederland vind ik hem vaak veruit de minste, landen weten dat ze hem aan de bal kunnen laten. Dan heb je zo'n rechterkant van het veld met Dumfries en De Roon en gaat voetballen gewoon een stuk moeilijker. Uiteindelijk gewoon sneu, mist nu 2 finales met Atalanta waar hij al zo lang zit.
 
NielsGeerligs
 
1
17 mei 2024 om 18:25
Ik vind De Roon een hele toffe peer maar we moeten frisse en creatieve voetballers meenemen en geen controleurs. Wijnaldum ook thuislaten aub.
 
FapTheRooster
 
0
18 mei 2024 om 07:22
Voor de balans heb je ook stofzuigers nodig. Alleen creatieve voetballers werkt ook niet. Kanté, Rice en Rodri zijn zodoende ook spelers die altijd spelen. Een speler van dat kaliber hebben we niet, maar De Roon komt qua type het meest in de buurt en we hebben niemand anders van niveau die dit kan
 
tottenham71
 
0
18 mei 2024 om 09:57
Een schouten is ook dat type voetballer en 3x beter dan de roon.
 
Hangover96
 
0
18 mei 2024 om 20:56
Misschien in potentie, maar De Roon is basisspeler bij een van de beste clubs in de Serie A, daar kan Schouten op het moment alleen van dromen.
 
Migi
 
3
17 mei 2024 om 17:31
Echt zuur voor em. Denk dat we hem bij Oranje niet heel erg missen, maar die finale gun je hem toch wel.
 
ohwohwohw
 
0
17 mei 2024 om 17:35
Atalanta pist dadelijk naast de Europa league en de copa italia ben ik bang