Donny van de Beek reageert op mogelijke terugkeer bij Ajax: 'Waarom niet?'
Vrijdag, 10 mei 2024 om 21:27

Donny van de Beek sluit niet uit dat hij ooit terugkeert bij Ajax, zo zegt de 27-jarige middenvelder in het programma Ajax Inside van Ziggo Sport. De negentienvoudig international van Oranje, die het dit seizoen lastig heeft op huurbasis bij Eintracht Frankfurt, keert komende zomer in principe terug naar Manchester United. Op Old Trafford ligt hij nog tot medio 2025 vast.

Eind maart meldde BILD al dat Eintracht Frankfurt de koopoptie in het huurcontract van Van de Beek, naar verluidt zo'n 10 miljoen euro, niet gaat lichten. Het lijkt er echter eveneens niet op dat zijn toekomst in Manchester ligt, waardoor de rechtspoot uit Nijkerkerveen een spannende zomer te wachten staat.

In het eigen televisieprogramma van Ajax reageert Van de Beek op de vraag of hij nooit nog gaat terugkeren in de Johan Cruijff ArenA. "Waarom niet? Ajax is altijd een bijzondere plek voor mij geweest, dus dat sluiten we zeker niet uit."

Van de Beek volgt Ajax nog steeds en verwacht snel betere tijden. "Het is nu lastig, maar Ajax komt er altijd weer bovenop." De middenvelder denkt hetzelfde over zijn eigen situatie. "Ik heb zelf ook wisselende jaren gehad door blessures. Maar ik kijk nu weer vooruit. Als ik hard blijf werken, ben ik ervan overtuigd dat het goed komt."

"Het is aan jezelf om het weer om te draaien. Daar ben ik mee bezig. Ik ben overtuigd van mijn eigen kwaliteiten. Als ik fit blijf en hard blijf werken, komt het zeker goed", aldus Van de Beek.

Ajax pikte Van de Beek in 2008 op bij de Veensche Boys uit zijn geboorteplaats Nijkerkerveen. In Amsterdam doorliep de middenvelder de gehele jeugdopleiding, alvorens hij doorbrak in de hoofdmacht. In 175 officiële wedstrijden namens Ajax was Van de Beek goed voor 41 doelpunten en 34 assists. Met Ajax won hij alle Nederlandse prijzen.

Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Van de Beek op slechts 7 miljoen euro, waardoor een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA niet meer zo onwaarschijnlijk lijkt als in een eerder stadium. Volgens Ajax Showtime ziet Ajax het jeugdproduct momenteel echter niet als een versterking.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:02
22:02
V/d Vaart en Van Hooijdonk zijn kritisch op duo van Nederland en eisen wissel
1
   
21:58
21:58
Nederlandse journalisten ergeren zich kapot aan optreden één speler van Oranje
27
   
21:41
21:41
Eén man moet het massaal ongelden bij fans van Nederland in duel met Frankrijk
48
   
21:05
21:05
Fans halen na volkslied bij Nederland massaal hetzelfde irrititatiepunt aan
1
   
20:41
20:41
Jan Joost van Gangelen verzint ter plekke bijnaam voor Antoine Griezmann
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Klaas Analiste
 
22
10 mei 2024 om 21:33
Weer een nederlander die de laatste jaren de stap van de eredivisie naar de top heeft gemaakt en niet is geslaagd.....Het is voor ajax en van der beek de beste optie om weer tot elkaar te komen...Ajax zit vol met een duur vreemdelingenlegioen en van der beek kan met zijn ajax dna veel toevoegen...Een jongen die de club en de nederlandse competitie kent...Ajax moet snel handelen en hem terugkopen. Kan die dure engelsman naar het oud vuil...
 
wiezie
 
16
11 mei 2024 om 00:40
Nou gaan we weer, weet je het zeker Klaas, iemand met een Ajax hart zoals ik hebben van de beel niet nodig. Als hij de top niet aan kan, geen plek voor hem. We willen naar de top en als je van de Beek wil terug halen, vraag ook meteen de Jong, de Ligt, Ziyech en de rest want zonder hun is van de Beek echt helemaal niks, zoals je ze hem overal ziet spelen. Nergens doet ie wat ie hoort te doen of deed bij Ajax. Nee geluk gehad dat ie in een wereld team zat. Met alle respect kijk naar Anthony. 95 miljoen so door de wc gespoeld.
 
Afcakampioen
 
6
10 mei 2024 om 21:36
Nou waar bij veel spelers het van de wil van de speler afhangt of ze terugkomen is het bij Donny toch ook maar de vraag of hij het niveau van Ajax nog aan kan (afgelopen jaar beschouwen we als een uitzondering). Donny heeft al jaren niets meer gepresenteerd en het is de vraag wat zijn niveau nog is.
 
Salerno1919
 
18
10 mei 2024 om 21:40
Jongen is minder geworden, zou die ook genoegen nemen met een minder salaris dan wat die had toen die vertrok? Of is die ook weer niet dusdanig realistisch en wil die het toch wat minder graag ??
 
nielsfleuren
 
2
10 mei 2024 om 22:59
Ik geloof best dat Donny voor een heel stuk minder salaris komt. Heeft in Engeland waarschijnlijk juist weer veel meer verdiend en zal financieel onafhankelijk zijn. Terug naar Ajax lijkt me de juiste stap en ik denk ook echt dat hij nog bij de betere spelers zou horen. Donny is toch veel beter dan een Manssverk, Hlysson, Tahirovic, Branco en Taylor.
 
Amsterdam4
 
4
11 mei 2024 om 08:21
@nielsfleuren, de Donny uit 2019 zeker. De huidige Donny heeft 4 jaar nauwelijks gespeeld. Ik zou Donny zeker graag terug zien, maar voor een speler die zolang niet heeft gespeeld zou ik 1m bieden, met een bonusconstructie waarbij iedere wedstrijd van minsten 30 min een bonus oplevert, bonus zou dan max 1m per seizoen zijn. Als hij voor 5 jaar tekent zou United dan dus max 6m kunnen verdienen op hem. Qua salaris idem, laag basissalaris, maar in verhouding veel bonuscomponenten op basis van speeltijd.
 
Andres13
 
8
10 mei 2024 om 21:41
Had achteraf natuurlijk nooit direct van Ajax naar Man Utd moeten gaan. Kon het niveau simpelweg niet aan en had ook pech met blessures. Heeft 5 jaar van zijn carrière gewoon weggegooid door bij Man Utd te blijven, maar zijn bankrekening is wel lekker gespekt. Als Ajax slim is wachten ze tot volgend jaar zomer en halen ze hem transfervrij terug. Dat gokje kun je altijd wagen
 
JK-Ajax
 
25
10 mei 2024 om 21:43
Zelfs na zo’n dramatisch seizoen zou ik hem niet perse terug hoeven zien. Gaat de kar niet trekken en zal wel wat centen vragen
 
degebetenhond
 
2
10 mei 2024 om 22:08
Zou op dit moment een leuke speler voor AZ of Twente zijn.
 
hansje1969
 
4
11 mei 2024 om 00:00
@jk Ik vraag me ook echt af wat het niveau nu nog is bij hem. Maar ja, als je de puinzooi naast elkaar zet wat we nu in huis hebben dan kan Donny echt niet minder zijn dan wie dan ook. Henderson zal vertrekken Taylor, hopelijk vangen we daar iets voor Mannsverk een lachertje Boomen vertrekt hopelijk zo snel mogelijk Fitz_jim laat me niet lachen Hlynnson tja… Dus ik zie Donny wel terug keren
 
de Meer 24
 
0
10 mei 2024 om 21:48
Aan de ene kant , twijfel ik niet aan zijn kwaliteiten, hij wil het denk nog wel laten zien. Maar het is geen speler, die een elftal op sleeptouw gaat nemen . Op Taylor zijn plek ga je er flink op vooruit.
 
London Calling
 
4
10 mei 2024 om 22:34
Met de vd Beek van 4 jaar geleden en de Taylor van de eerste helft van dit jaar zou je er flink op vooruit gaan. Ik heb alleen geen idee hoe vd Beek er nu voor staat na al zijn blessures en 4 jaar bijna niet gespeeld te hebben. Als je de verhalen uit Duitsland mag geloven niet al te best.
 
pinko
 
30
10 mei 2024 om 21:50
Overal mislukt, dus nu maar naar Ajax. Afvoerputje voor falende spelers....
 
ModricMagic
 
5
10 mei 2024 om 21:53
Tja een Van de Beek die sinds 2020 amper heeft gespeeld. Dat is al 4 jaar inmiddels. Weet niet of Ajax hem dan moet terugnemen. Zeker omdat hij nog aardig wat salaris vraagt als die weg wil.
 
OREELY
 
2
10 mei 2024 om 21:56
geen idee wat zijn niveau is ... zou hem eerder jaartje bij utrecht of heerenveen willen zien. maar misschien is dat zelfs te hoog gegrepen? geen idee
 
Tijger-wit
 
4
10 mei 2024 om 22:03
Waarom niet? Omdat je op dit moment het niveau hebt van een middenmotor in de kkd. Hij mag hopen dat er nog een Turkse club hem een leuk salaris bied anders is zijn carrière nu al voorbij. Al ik eerlijk ben heb ik er ook weinig medelijden mee. Sommige zullen dan zeggen dat hij pech had met blessures, maar die krijgt iedereen die het tempo en het niveau op dagelijks basis gewoon niet kan bijbenen. Als meneer dan ook nog liever voor een stapel munten op de bank zit in plaats van je verlies te erkennen en 1 of 2 niveaus lager gaat spelen en weer wat ritme te krijgen is het gewoon klaar. Hij heeft gewoon in 4 jaar amper een wedstrijd afgewerkt.
 
mv010
 
11
10 mei 2024 om 22:08
Wat zou hij toevoegen aan Ajax? Zie echt geen toegevoegde waarde, behalve geschiedenis.
 
GJ7300
 
3
10 mei 2024 om 22:28
vdBeek, Riedewald, Klaassen loopt ook los rond straks. Fosu Mensah voetbalt die nog? Tete zal nog wel even cashen maar er zijn wel hoop spijtoptanten. Denk alleen niet dat Ajax er beter van wordt..
 
InazumaBall
 
6
10 mei 2024 om 23:30
Dit is een beetje dat oude team genootje die in de D’tjes ergens anders ging voetballen om “hoger te spelen.” Maar dan in de B’tjes komt die gewoon terug.
 
Critic0
 
0
11 mei 2024 om 01:35
Die heeft toch al jaren niet gespeeld. Ga je zo iemand echt nog een groot salaris geven ?
 
KapiteinClaus
 
1
11 mei 2024 om 09:37
Word hier zo moe van, spelers zijn paar jaar weg en hebben het over 'terugkeren naar Ajax' (of andere club), Is het dan de verantwoordelijkheid van Ajax om je mislukte carrière weer op de rails te zetten? Waarom gaan spelers dan weg als ze toch altijd terug willen komen?
 
RealBierbuik
 
0
11 mei 2024 om 11:10
Laat hem z'n contract ontbinden. Daar zal hij nog genoeg aan overhouden. Daar hij financieel binnen is is dat geen punt. Laat hem het mininum loon verdienen bij Ajax met prestatiebonussen in het geval van winst van een beker en een afkoopsom van een paar miljoen zodat het ook voor Ajax interessant is om hem op te stellen. Hij zal dan een seizoen weinig verdienen maar hij is financieel toch al binnen en hij zal weer aan spelen toekomen en hij kan dan zien of hij het niveau nog aankan en of hij het nog wel leuk vindt of dat hij toch liever al met voetbalpensioen gaat.
 
MAKKIE14
 
0
11 mei 2024 om 11:33
Donny je bent altijd welkom om terug te komen. Slechter dan wat er nu op het middenveld loopt kan niet en jij hebt bij onze club al de mooiste momenten meegemaakt en de sterren van de hemel gespeeld. Hoop dat je dat weer kan doen. Dat gelul over niet geslaagd in het buitenland zal allemaal wel. Je moet slagen bij Ajax, dat is genoeg voor ons Ajacieden.