Door publiek geïntimideerde Quincy Promes mist ultieme kans op 3-3
Woensdag, 8 augustus 2018 om 21:29

Het tweeluik tussen PAOK Saloniki en Spartak Moskou in de derde voorronde van de Champions League is nog allesbehalve beslist. De nummer twee van Griekenland en de nummer drie van Rusland van afgelopen seizoen troffen elkaar woensdagavond in Thessaloniki en de thuisploeg zegevierde met 3-2. Quincy Promes scoorde voor Spartak, maar miste ook een penalty.

Aanvankelijk zag het er zeker niet uit dat Spartak aan het kortste eind zou trekken in Griekenland. De bezoekers leidden na zestien minuten met 0-2; het openingsdoelpunt kwam van Ivelin Popov via een hard schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Daarna sloeg Promes toe: de aanvaller zag zijn poging van richting veranderd worden, waardoor keeper Alexandros Paschalakis op het verkeerde been stond. Hij werkte de bal nog tegen de paal, maar het leer passeerde vervolgens toch de achterlijn.

Nog voor rust wist PAOK de rollen echter volledig om te draaien. Door een strafschop van Aleksandar Prijovic en treffers van zowel Dimitrios Limnios als Dimitrios Pelkas leidden de Grieken bij rust met 3-2. In e tweede helft kreeg Spartak de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van Evgen Khacheridi legde Promes aan vanaf elf meter. Hij werd doelwit van groene laserstralen vanuit het publiek en miste de penalty uiteindelijk: met hulp van de paal werd de inzet gekeerd door doelman Paschalakis.

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
0
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
26
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (21)

 
FlackoGS
 
50
8 augustus 2018 om 21:36
Effe serieus, wat voor functie heb je als beveiliging als zulke lasers gewoon niet worden gecontroleerd? De gemiste penalty komt ook gewoon, naar mijn mening, volledig door deze lasers, die gewoon bloedirritant zijn. Een boete zou zeker niet misstaan.
 
drilda
 
13
8 augustus 2018 om 21:39
Inderdaad! Belachelijk dat op deze wijze een wedstrijd door publiek beïnvloed wordt!
 
Dr. Duck
 
34
8 augustus 2018 om 21:51
Daarnaast heeft de scheidsrechter ook een slechte rol in het geheel. Het duurt minuten voordat de penalty genomen kan worden omdat meerdere spelers van de Grieken bij Promes blijven staan en omdat de keeper niet naar zijn lijn gaat. Hier moet de scheidsrechter gewoon meteen tegen optreden. Wegwezen of geel. Die ene speler gaat nog even express voor Promes staan, botst nog 'per ongeluk' tegen hem aan. In plaats van optreden tegen de grieken, moet Promes de bal nog eens goed leggen. Allemaal killing voor de focus /concentratie. Deze psychologische intimidatie hebben de grieken kunnen toepassen omdat de scheids hier niet tegen optreedt. Als kers op de taart staat de keeper al ver voor zijn lijn voordat de penalty genomen is.
 
Jaimy87
 
24
8 augustus 2018 om 21:51
Effe serieus, ga jij van alle, pak hem beet, 40.000 supporters vragen of ze even hun onderbroek uit trekken zodat je even kan controleren op lasers? Je kan het hooguit constateren in een vak en er danop acteren als beveiliging. Iedereen weet dat dit niet tegen te gaan is.
 
MATEJA_MEMPHIS
 
7
8 augustus 2018 om 21:53
Precies dit ??
 
Sanderr
 
14
8 augustus 2018 om 22:41
Ik denk dat hij daar ook op doelt. Als de stewards zo'n pipo met z'n laser zien schijnen dienen ze gelijk in te grijpen. Al zal dat achter de goal waar de fanatiekelingen zitten bij een ploeg als Paok makkelijker gezegd dan gedaan zijn ??
 
DavidElGuaje
 
3
8 augustus 2018 om 22:00
Die dingen zijn zo klein joh, die kun je als sleutelhanger aan je sleutelbos doen of in je sok stoppen.
 
Ajax4xCL
 
1
9 augustus 2018 om 00:21
In Griekse stadion gebeurd altijd wel iets opmerkelijkst. De term voetbal is oorlog wordt daar heel letterlijk genomen. Toen ik deze titel las, dacht ik dat Promes tijdens een kans bekogelt werd door plastic stoeltjes, brandende fakkels of aanstekers. Dit is nog vrij onschuldig en zie je veel in Zuid Europa. Hoeft maar één kneus te zijn die t in zijn schoen of zelfs onderbroek verstopt en je hebt weer gelazer. Het is bijna kansloos om iedere supporter te doorzoeken. Ja of de douane check van Schiphol hanteren, maar dan zijn alle toeschouwers de volgende morgen nog niet binnen...
 
piotr
 
2
8 augustus 2018 om 21:39
Eigenlijk zou je zoiets moeten straffen door bijvoorbeeld 2 extra tegendoelpunten of iets dergelijks. Leren ze het wel af...
 
MB23
 
35
8 augustus 2018 om 21:44
Dan zou ik als uitspelende club altijd een mannetje op de thuis tribune zetten . Wel mee eens dat t absoluut kan. Ook t vervelende gedrag van de keeper en die gozer die voor Promes gaat staan. Daar moet gewoon geel voor gegeven worden. Dan ben je in ieder geval.van al dat gezeik op t veld af.
 
Koni078
 
10
8 augustus 2018 om 21:40
Spartak weer erg slordig achterin. Totaal onnodige nederlaag geleden tegen de Grieken die voor elke meter vochten. Promes heeft naast zijn gemiste penalty nog meerdere kansen laten liggen. Hopelijk kan Spartak dit thuis nog herstellen.
 
WesleyGemistaris
 
5
8 augustus 2018 om 23:15
Lekker jammeren weer jongens! Dit is weer pure stemmingmakerij van de schrijver van dit artikel. Puur en alleen vanwege de herkomst van de club. Als hier geen slechte Nederlandse penaltienemer het “slachtoffer” was, dan was dit ook geen issue geweest of niet eens de moeite waard om te vermelden. Post maar een wat positiefs over hoe de club en de spelers zich maatschappelijk inzetten voor (gehandicapte) kinderen, hoe ongekend begaan de supporters zijn met hun club of hoe gedreven de voorzitter is, die eerder helemaal afgebrand is, zich op de achtergrond zoveel inzet voor de club. Zie ik dat chagrijnig en zuur volk hier niet doen als er geen persoonlijke belangen zijn. Over de wedstrijd zelf, knap naar de overwinning gevochten door PAOK! Heerlijk sfeertje ook wederom!
 
Sanderr
 
24
8 augustus 2018 om 23:26
Heee wat apart, tussen de regels door beschuldig je VZ van racistisch/generaliserend gedrag, want iedereen hier is tegen PAOK/Griekenland ofzo (hoe je hier überhaupt bij komt is me werkelijk een raadsel?!). Vervolgens ben je zelf degene die met hatelijke generaliserende comments komt: "zie ik dat chagerijnig zuur volk hier niet doen". Echt, wtf gast.. Vind je jezelf nou niet kleinzielig en hypocriet eigenlijk??
 
Sanderr
 
7
8 augustus 2018 om 23:30
Verder vind ik het niet zo raar dat VZ geen artikelen wijdt aan het feit dat een voorzitter zijn spelers succes wenst en wél aan het feit dat de beste man met een pistool het veld op komt. Wat er allemaal aan vooraf ging en de corruptie van de bond/voortrekken van de ploegen uit Athene even daargelaten, daar weet ik het fijne ook niet van. Maar je kunt me niet wijsmaken dat je het raar vind dat voetbalzone schrijft over het feit dat die mafklapper met een pistool op het veld loopt.. Betreft de wedstrijd: uiteraard een uitstekende sfeer, iets anders zijn we ook niet gewend bij PAOK. Verder een prima resultaat voor jullie, succes volgende week in Moskou!
 
WesleyGemistaris
 
1
9 augustus 2018 om 00:17
He Sander, fijn dat je inhoudelijk wilt reageren op mijn bericht. Waar het mij om gaat is dat er bewust mensen, clubs en landen negatief worden afgeschilderd. Aangezien iedereen hier telkens een eenzijdig beeld krijgt van een situatie wordt er door de lezers een mening gevormd, ik kan ze dan ook niet kwalijk nemen dat er met zoveel negativiteit gereageerd wordt. Jouw reactie is precies datgene wat ik bedoel, jij leest het verhaal over de voorzitter, jouw moraal zegt hoe kan een voorzitter met een wapen het veld op komen. Dat vind je onmogelijk en niet kunnen natuurlijk. De andere kant van het verhaal is dat het wapen helemaal niks met het voorval te maken had. De voorzitter draagt zijn wapen in een holster ongeacht de situatie en liep niet met een getrokken pistool het veld op. En daardoor wordt heel de club, en de rest van het land weer in kwaad daglicht gesteld en ben je tijdens het lezen van ieder gerelateerd artikel al bevooroordeeld, dit is geen mening maar gewoon eenvoudig op te maken uit het merendeel van de reacties. Verder gaat het mij niet om het handje schudden, maar om de begaanheid van een voorzitter voor zijn club. Iemand die ook ergens voor staat en voor op komt nadat het hele team het hele jaar vecht voor het eerste kampioenschap in decennia. En niet een die zichzelf wilt filmen op nationale televisie en iedereen voor de gek probeert te houden met krokodillen tranen. De club en de spelers zetten zich maatschappelijk genoeg in om zich hier zo negatief te laten afschilderen. Racisme vind ik te beladen voor deze situatie maar als vaste lezer durf ik best te stellen dat hier op voetbalzone wel vaker sprake is van voorkeur, door zowel redactie als de mensen die reageren.
 
Sanderr
 
5
9 augustus 2018 om 00:33
Het is al laat dus ik hou het een beetje kort. Natuurlijk is er voorkeur, dit is een Nederlandse site dus Nederlandse spelers, coaches en ploegen zullen altijd meer belicht worden. Verder kan ik me voorstellen dat fans van Paok moedeloos worden van de schijnbare Atheense bevoordeling die er in Griekenland gaande is, ik meende dat AEK echt opzichtig geholpen werd en dat Paok zo de nekslag kreeg in de titelrace, maar nogmaals: ik ken hier alle details niet van dus daar zal ik het verder niet over hebben. Verder denk ik niet dat VZ de club Paok per definitie wil afschilderen als negatieve club en denk ik ook niet dat lezers jouw club automatisch als negatief zien. Ik vind Paok altijd al een gave club, sowieso omdat de ambiance in Griekse stadions ongekend is. Desalniettemin vind ik het bericht van toen met dat pistool zorgwekkend. Ik weet dat hij niet met getrokken pistool het veld op kwam en dat deze `gewoon` in een holster zat, maar dat kan écht niet als voorzitter. Wapens moeten ten alle tijden geweerd worden uit stadions en dan kan je als voorzitter niet zelf met een gun gaan lopen, daar ben je het neem ik aan wel mee eens? Ik weet dat Grieken en Nederlanders in veel opzichten veel van elkaar verschillen en dat jullie voetbal ook met 100x meer passie beleven dan dat wij dat doen, maar dit is mijns inziens nooit goed te praten. Anyway, zoals ik al zei: ik vind hierdoor de club Paok of het land Griekenland niet minder mooi, (vind het ook een van de chillste vakantielanden haha!) maar ik kan me wel voorstellen dat het hier en daar wat wenkbrauwen doet fronzen zegmaar ja.. Verder is dit artikel niet heel negatief t.o.v. Paok right? Ja die lasers worden benoemd maar dat is 1 vent en er wordt inderdaad aandacht aan besteed omdat Quincy hem neemt, was dit Paok tegen een andere Russische club waar geen Nederlander bij speelt was er niet eens een artikel over geweest waarschijnlijk, daar heb je gelijk in. Maar da`s ook wel logisch gezien het een Nederlandse site is ofcourse
 
Sanderr
 
3
9 augustus 2018 om 00:33
Hmm weet je nog dat ik zei dat ik het kort zou houden, dat was niet waar haha!
 
Troy010
 
4
8 augustus 2018 om 23:51
Dus als ik met een pistol op straat zwaai, maar wel elke dag mijn werknemers een hand geef en ze persoonlijk een succes wens voor de werkdag, hoef ik niet gestraft te worden? Kan wel zien dat jij door een Griekse bril kijkt. Om vervolgens VZ te beschuldigen van racisme/generalisatie zoals SanderKoevoets ook al aangeeft, om het vervolgens zelf te doen. Wat een mannetje ben jij.
 
WesleyGemistaris
 
5
8 augustus 2018 om 23:15
Dubbel
 
Mackolik
 
1
8 augustus 2018 om 23:55
Zo een penalty moeten ze herhalen iedere keer dat er een laser op het gezicht te zien is.
 
tomdecocq
 
0
9 augustus 2018 om 10:55
Echt te belachelijk voor woorden dat de scheidsrechter dit heeft door laten gaan. Hij had de penalty moeten laten nemen tot de lasers weg waren! Spartak heeft het zelf tot 3-2 laten komen, maar dat heeft niets met deze penalty te maken. Zie de foto hierboven, dat lijkt mij meer dan duidelijk! Hoop niet dat hierdoor een nieuwe trend is ontstaan...