Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
Maandag, 6 mei 2024 om 13:55

De man die zondagmiddag gewond raakte bij het kampioensfeest van PSV heeft zijn verhaal gedaan. Appie, zoals zijn roepnaam luidt, zag een Cobra in zijn hand tot ontploffing komen. Als gevolg van de actie moet hij tweeënhalve vinger missen.

De beelden van het moment gingen zondag al snel het hele internet over. Te zien is hoe 'Appie' het stuk vuurwerk schuin boven zijn hoofd houdt, waarna een harde knal te zien en te horen is.

"Ik mis mijn wijsvinger, middelvinger en mijn halve duim. Het bloedt nog behoorlijk", vertelt Appie een dag later tegen RTL Nieuws. "Ik dacht dat ze mij een fakkel in mijn hand gaven, maar dat bleek een Cobra te zijn."

Een politiewoordvoerder kon zondag nog niet bevestigen dat de supporter het stuk vuurwerk in de hand gedrukt heeft gekregen. Een nieuwe video laat juist zien dat de man het zelf opraapte van de straat.

Let op: onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren:

"Ik keek naar mijn hand, maar besefte niet meteen hoe ernstig het was", gaat het slachtoffer verder. "Ik voelde geen pijn. Ik heb de wond inmiddels gezien en het bloedt nog behoorlijk. De ambulance was er vrijwel direct."

Maandag, op de dag van de huldiging van PSV, kreeg 'Appie' de wond kort te zien toen het verband eraf ging. "Ik had gehoord dat er veel schade was, maar had niet verwacht dat vingers er helemaal af zouden zijn", zegt hij.

"Gelukkig hield ik de Cobra boven mijn hoofd en niet bij mijn gezicht, want dan had het nog veel slechter af kunnen lopen", zegt hij. "Het is ondanks zeer sterke pijnstillers allemaal heel erg pijnlijk. De twee vingers die ik nog over heb kan ik nog een klein beetje bewegen."

De telefoon van Albert, zoals de man eigenlijk heet, stond zondag de hele avond roodgloeiend. "Ik denk dat het besef over wat er gebeurd is er wel is, maar ik heb het nog niet verwerkt. Het is gewoon kut."

'Appie' heeft tot slot een belangrijke boodschap voor zijn medesupporters. "Mensen moeten niet met Cobra's naar een voetbalwedstrijd komen. Nou overkomt mij dit, maar voor hetzelfde geld was het een klein kind geweest."

Het is nog niet bekend of de man aangifte gaat doen tegen de gooier van de Cobra. Hoewel de politie zegt nog geen beelden te hebben gezien, gaat er wel een onderzoek volgen. Mensen die iets gezien hebben worden gevraagd zich te melden.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
   
23:57
23:57
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
   
23:55
23:55
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
   
23:30
23:30
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
   
23:22
23:22
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (113)

 
fiorenoord
 
136
6 mei 2024 om 14:04
Met alle respect voor de tienduizenden normale Psv'ers, maar er zitten echt een paar totale randdebielen bij jullie op de tribune. Van muntjes gooien naar bedelaars tot je eigen medesupporters levensgevaarlijk vuurwerk in de handen douwen. Niets gaat die idioten te ver en dit zie je echt nergens anders. Echt ongekend gedrag.
 
nwe28
 
81
6 mei 2024 om 14:09
Feyenoorders en ook de rest van Nederland hebben die paar Randdebielen.. jammer genoeg .
 
fiorenoord
 
61
6 mei 2024 om 14:17
@nwe Absoluut hoor, ook in Rotterdam lopen zat idioten rond. In Amsterdam en Enschede hetzelfde en zelfs in Leeuwarden. Maar het -naar verluid- doelbewust geven van een stuk levensgevaarlijk vuurwerk aan een beschonken fan en zeggen dat het een fakkel is, gaat echt alle perken te buiten.
 
Critic0
 
6
6 mei 2024 om 14:21
Niet echt heel veel die hun eigen fans ook zo behandelen.
 
marocberkane
 
48
6 mei 2024 om 14:22
Misbruik maken van de toestand van je medesupporter en bewust zwaar lichamelijk letsel toebrengen is echt een grens die ik niet heel vaak overschreden heb zien worden.
 
Psv-er!
 
43
6 mei 2024 om 14:37
Laten we niet doen of er bij Feyenoord niet tienduizenden uren aan gevangenisstraffen op de tribunes zitten. Als dit verhaal klopt moet die idioot achter de tralies maar hier komen doen of dit alleen bij PsV kan gebeuren is heel schijnheilig. edit: Hij heeft het dus zelf opgeraapt... hopelijk geniet je van de likes..
 
Broski
 
2
6 mei 2024 om 14:40
@GeenInspiratie Ging dat niet over een pet?
 
Davilla_7
 
20
6 mei 2024 om 14:52
GeenInspiratie als jouw vrienden dit soort filmpjes maken en het internet opslingeren dan moet je je vriendschappen misschien eens gaan heroverwegen
 
BBartNEC
 
39
6 mei 2024 om 15:17
Mooi om te zien dat nu dus blijkt dat hij hem zelf opraapt. Hebben die vrienden van jou je dus mooi te pakken gehad als zij er bij waren. Verhaal klopt dus voor geen meter. Enige wat zou kunnen is dat inderdaad iemand heeft gezegd tegen hem: "raap die fakkel eens op."
 
Parelmoer94
 
29
6 mei 2024 om 15:27
Appie raapt de cobra toch echt zelf op, dus klopt deze reactie van geen kant.
 
Jaapio90
 
6
6 mei 2024 om 15:49
Hij pakt inderdaad zelf die cobra op met zijn dronken harses. Hij kon nieteens meer rechtop lopen. Hij weet niet hoe die cobra in zijn hand kwam en hij voelde geen pijn. Dit zegt al genoeg over zijn toestand. Nee Appie zelfs een nuchter kind raapt niet zomaar een cobra op van de grond.
 
Ajaxfollower
 
11
6 mei 2024 om 16:34
Het verhaal ligt iets genuanceerder inderdaad. Dat deze persoon geen aanwinst is voor de maatschappij dat staat vast. De cobra heeft hij ook zelf van de grond geraapt. Wel hoor je op een filmpje duidelijk een jongen zeggen “kijk Appie daar ligt je fakkel”. Het vuurwerk is hem dus niet letterlijk gegeven. Wel werd hij erop gewezen dat zijn fakkel (wat dus een cobra was) op de grond lag. Appie is in ieder geval een paar vingers kwijt van een hand die niet bestemd waren voor een harde werker. Die andere jongen zal ook geen leuke tijd tegemoet gaan aangezien hij een zwaar beschonken persoon erop wees om een bom van de grond op te pakken. Los daarvan. Gefeliciteerd PSV’ers. Jullie hebben het kampioenschap dik verdiend.
 
Ajaxfollower
 
1
6 mei 2024 om 16:35
Het verhaal ligt iets genuanceerder inderdaad. Dat deze persoon geen aanwinst is voor de maatschappij dat staat vast. De cobra heeft hij ook zelf van de grond geraapt. Wel hoor je op een filmpje duidelijk een jongen zeggen “kijk Appie daar ligt je fakkel”. Het vuurwerk is hem dus niet letterlijk gegeven. Wel werd hij erop gewezen dat zijn fakkel (wat dus een cobra was) op de grond lag. Appie is in ieder geval een paar vingers kwijt van een hand die niet bestemd waren voor een harde werker. Die andere jongen zal ook geen leuke tijd tegemoet gaan aangezien hij een zwaar beschonken persoon erop wees om een bom van de grond op te pakken. Los daarvan. Gefeliciteerd PSV’ers. Jullie hebben het kampioenschap dik verdiend.
 
4fRedondo
 
2
6 mei 2024 om 21:11
@ajaxfollower, Die jongen zal ook vast dronken zijn geweest en gewoon voor de gein geroepen hebben, niet vanuitgaande dat Appie ook daadwerkelijk de cobra zou oprapen. En misschien dachten beide dat het daadwerkelijk om een fakkel ging. Het is en blijven aannames.
 
bliek
 
13
6 mei 2024 om 14:10
Tja helaas heb je die overal en is wijzen niet echt het beste denk ik.. Maar deze is wel in en in triest wat gaat er inhe hoofd om als je een cobra aan iemand geeft en zegt dat die een fakkel krijg. Vind deze wel echt bizar hoor. Groepen die met elkaar afspreken hebben de keuze om te vechten of niet he.. Maar dit is wel 1 van de bizarste die ik gezien en gehoord heb. Die gast die dit gedaan heeft verdiend gewoon een gevangenis straf en een boete zodat hij bepaalde zaken waar deze supporter niet meer aan toe komt te financieren.
 
wazza
 
9
6 mei 2024 om 14:16
Inderdaad Bliek. Dan ben je mentaal echt ver heen. Bizarre actie en al zeker bij een eigen mede-supporter. Daarmee zeg ik niet dat het wel goed is bij een andere supporter, maar meestal sparen die gekkies hun eigen mede-supporters in dit onzinnige geweld. Hopelijk kunnen ze de dader(s) opsporen en veroordelen.
 
Chris23
 
44
6 mei 2024 om 14:15
Inderdaad. Buiten Eindhoven, en dan vooral de randstad zie je alleen maar ideale schoonzonen, hahaha. Je bent bijna net zo maf als die gozer die het vuurwerk gaf.
 
fiorenoord
 
29
6 mei 2024 om 14:27
Dit is gedrag wat nog nooit ergens in het Nederlands voetbal is vertoond. Letterlijk bewust iemand zwaar lichamelijk letsel toedienen gebeurt zelden. Dat dit gebeurt bij een medesupporter tijdens een kampioensfeest is al helemaal ongekend. Dat je mij nu gaat vergelijken met de dader is al helemaal belachelijk. Ga je schamen jongen.
 
Chris23
 
40
6 mei 2024 om 14:58
Hahaha, hij raapt het zelf gewoon op. Ja, nu ik meerdere reacties van je heb gelezen ben je nog veel erger. Wat een triest menneke bende.
 
Psv-er!
 
30
6 mei 2024 om 15:04
Fiornenoord laat zich hier wel ff kennen zeg. Lekker kunnen afgeven op PSV fans terwijl die gozer het gewoon opraapt. En ja wij hebben ook problemen met supporters maar zeker niet erger dan andere clubs.
 
Redisthecolour
 
70
6 mei 2024 om 14:16
Op zich klopt je verhaal, tot de laatste twee zinnen. Zulke idioten heeft elke club, heel bijzonder dat juist een Feyenoorder zoiets durft te zeggen.
 
fiorenoord
 
7
6 mei 2024 om 14:21
Hele simpele reactie knul, waar doel je nu precies op? Guilt by Association? Waarom is dat heel bijzonder? Mag ik door de club die ik support geen mening meer hebben over randdebielen?
 
D.Pranjic
 
34
6 mei 2024 om 14:28
Vind je heel raar reageren. Dit gebeurt echt niet meer bij psv. Volgens mij hebben ajacieden en feyenoorders toch eerder een reputatie van enorme rand debielen onder de supporters?
 
Lierse1997
 
39
6 mei 2024 om 14:30
Zelf lopen wijzen naar een andere club en als iemand dan iets zegt over je eigen club boos worden.
 
Redisthecolour
 
15
6 mei 2024 om 14:48
Natuurlijk mag je een mening hebben, daar hebben we dit fantastische forum ook voor Bij vele clubs gebeuren onwaarschijnlijke dingen met betrekking tot supportersgeweld. Feyenoord staat daarin wel in de top 5 van Nederland verwacht ik, vandaar vind ik het vreemd dat juist een Feyenoorder zo reageert. Daarnaast lees is steeds meer verhalen dat die beste man het van de grond heeft opgepakt, dan wordt het al heel anders. Verder hoeft er maar één randdebiel tussen tienduizenden mensen te zitten die zoiets roept, dat kan dus ook gewoon overal gebeuren. Ik snap niet zo goed dat je nu de Psv'ers zo veroordeeld, terwijl het een veel groter probleem is.
 
Kenada
 
24
6 mei 2024 om 14:16
Hoewel je gelijk hebt is als een feyenoorder dit zegt iets met de pot verwijt de ketel.
 
Critic0
 
2
6 mei 2024 om 14:23
Wat vergelijkbare voorbeelden heb je dan ?
 
NJfromVOL
 
15
6 mei 2024 om 14:55
Dat is toch een onhoudbare stelling. Ik support Feyenoord en veroordeel (elk) geweld. Ik zou nu opeens geen mening mogen hebben over Hoolis van andere clubs omdat ik Feyenoord een warm hartig toedraag? Wat een rare redenering.
 
Psv-er!
 
18
6 mei 2024 om 15:14
Zeggen dat PSV meer supportersproblemen heeft dan Feyenoord omdat een gozer een cobra opraapt is wel heel dom. Dat er Cobra's worden meegnemomen is natuurlijk heel fout maar afgeven op een club terwijl het verhaal ook niet eens klopt is ook fout.
 
Rudeboy65
 
36
6 mei 2024 om 14:28
Leuk verhaal, maar op Omroep Brabant staat in een artikel dat de arme man het zelf heeft opgeraapt van de grond. Omstanders schreeuwden nog dat ie het weg moest gooien, maar het was al te laat. Volgens het artikel staat het ook op video.
 
PerPSV
 
12
6 mei 2024 om 14:31
Ik ken dan ook geen club waar de supporters zo'n hekel hebben aan de harde kern als de onze. Ik hoor eigenlijk nooit iets anders dan doorgesnoven randdebielen als je hebt over de zwartshirtjes die ons stadion verzieken
 
stnka33
 
11
6 mei 2024 om 14:34
Hij raapte het zelf op, maar verder gewoon dom en onnodig om zo’n vuurwerk mee te nemen. Als je dronken bent en iemand roept hier heb je een fakkel dan kan het zijn dat je het verschil niet meer goed ziet. Vind het bij deze 50/50 schuld aangezien hij het zelf opraapt. (Is op een video te zien)
 
FR 4FR
 
17
6 mei 2024 om 14:50
De grootste randdebiel pakt de cobra op….. kijk ff de video!!!!
 
cabinessence
 
8
6 mei 2024 om 14:52
Randdebielen heb je echt bij elke club, dat is bij PSV heus niet meer of minder dan bij Ajax of Feyenoord. Maar inderdaad, dat deze Appie niet vooraan stond toen de hersens uit werden gedeeld, was al langer bekend. 18 Jaar geleden was hij een van de hoofdpesonen in de real life soap 'probleemwijken'.
 
LeidseHood
 
3
6 mei 2024 om 15:16
Oh ik zie het. Arme man. Hij zegt wel iets intelligents over Mein Kampf aan het begin van de Youtube video, maar daarna gaat het bergafwaarts inclusief nachtkijker en zwaarden en alle kruiken die kapot moeten.
 
Afc88
 
3
6 mei 2024 om 15:20
Ik zal je een geheimpje verklappen, randdebielen heb je bij elke club. Van psv tot aan top oss.
 
LeidseHood
 
6
6 mei 2024 om 16:25
Dat klopt! Alleen in Brabant namelijk hehe.
 
mvandijken
 
1
6 mei 2024 om 18:12
Klopt niet, hij pakt het zelf van de straat.
 
romarky
 
0
6 mei 2024 om 18:51
Man man man... wat een naïeve opmerking van het jaar. Ajax en Feyenoord supporters hebben elkaar ooit een keer helemaal lens geslagen op een afgelegen terrein, een pop aan een galg gehangen en een aansteker als kopstuk gebruikt. Echt bij alle clubs zitten helaas dit soort figuren, het ergste is dat ze ook nog eens de aandacht krijgen.
 
krovikan
 
0
6 mei 2024 om 19:58
@fiorenoord Mijn moeder zei altijd toen ik klein was raap niets van de grond, zeker geen vuurwerk, en al helemaal niet als het al aangestoken is. Blijkbaar moet een volwassen man dat nog leren.
 
Mattiaspsv
 
48
6 mei 2024 om 14:05
Als het daadwerkelijk zo is dat iemand hem vertelde dat hij een fakkel kreeg terwijl diegene wist dat het een cobra was kun je misschien wel spreken van poging tot doodslag. Hele foute actie dit.
 
SpeedyAFC
 
5
6 mei 2024 om 14:19
Maar als die persoon dacht dat het een fakkeltje was, dan is allemaal zeer ongelukkig. Qua vorm lijken Cobra's en fakkeltjes best op elkaar. Zeker als het etiket er niet meer op zat. Dus of het een foute actie is of een ongeluk, wie zal het weten?
 
Kieftenbeld
 
21
6 mei 2024 om 14:35
In een ander filmpje hoor je mensen nog roepen dat hij het weg moet gooien en laten liggen. Alleen pakt deze appie/albert het zelf van de grojd
 
29er
 
24
6 mei 2024 om 14:07
Wat is vuurwerk in een stadion sfeerverhogend hè?
 
Real_Amsterdam
 
43
6 mei 2024 om 14:10
Klopt, dit is namelijk (zo ver ik weet) buiten het stadion gebeurd
 
29er
 
11
6 mei 2024 om 14:12
Touche, maar het punt is vast duidelijk
 
BBartNEC
 
2
6 mei 2024 om 14:15
Snap je punt, maar dit stop je niet met bijvoorbeeld een vuurwerkverbod bij voetbal. Dit zijn gasten die naar de stad gekomen zijn om te "feesten". Dan moet je ieder persoon die zijn huis uit gaat gaan fouilleren. Deze compleet idiote gasten zitten er helaas overal tussen.
 
Kenada
 
2
6 mei 2024 om 14:18
Dit was buiten het stadion. Maar dit soort vuurwerk is al verboden. Als die dan toch gehaald worden kun je er helaas weinig tegen doen.
 
fred-manred
 
3
6 mei 2024 om 14:54
@29er Heel sterk punt ook. Je bent gewoon een debiel als je van dit soort handgranaten mee neemt op een dag als deze.
 
FR 4FR
 
1
6 mei 2024 om 14:55
Nee totaal niet….opmerking slaat kant noch wal.
 
bliek
 
6
6 mei 2024 om 14:14
Het was er buiten Er was al iemand zo scherp. Maar ik vind fakkels wel sfeer verhogend ja echter moeten ze niet op veld gegooid worden en gewoon uitgemaakt op de grond
 
SpeedyAFC
 
2
6 mei 2024 om 14:20
Je moet ze ook niet op een spandoek gooien. Dat kan ook al snel fout gaan bleek onlangs nog.
 
bliek
 
1
6 mei 2024 om 14:27
Haha speedy daarom zette ik bewust uitgemaakt op de grond neer. Wilde eerst gracht typen, maar was in deze niet handig
 
SpeedyAFC
 
1
6 mei 2024 om 14:35
Vroeger hadden suppoosten van die zinken emmertjes met een zand/water oplossing erin. Werkte prima bij fakkeltjes.
 
NJfromVOL
 
1
6 mei 2024 om 15:30
Zand lost niet op in water
 
SpeedyAFC
 
0
6 mei 2024 om 16:02
Je hebt helemaal gelijk, met nat zand erin.
 
marocberkane
 
3
6 mei 2024 om 14:24
Fakkels zijn niet evht gevaarlijk en sfeerverhogend, maar dat knalvuurwerk mag van mij verboden worden in stadions. Al wordt het bij Feyenoord vaak in de gracht gegooid en dan heeft niemand er last van.
 
bliek
 
1
6 mei 2024 om 14:36
Mijn oren wel hoor hahaha. Wat een klappen soms maar is niet heel vaak.
 
LosBlancos1999
 
29
6 mei 2024 om 14:09
Iemand die zwaar onder invloed is een explosief in zijn hand drukken en zeggen dat het een fakkel is. Wat is dat ongekend laag zeg. Hoop dat het recht zegeviert en ze hem oppakken. Edit: zie net een video waar hij hem zelf opraapt. Of iemand hem gepusht heeft dat te doen is niet bekend maar laten we hopen dat het een dronken blunder was.
 
Yoda
 
34
6 mei 2024 om 14:47
Hij heeft m zelf opgeraapt volgens mij
 
LosBlancos1999
 
1
6 mei 2024 om 14:55
Zie het net ook langskomen idd.
 
Bossie
 
10
6 mei 2024 om 14:10
Over een tijdje zal hij er wel stoere verhalen over vertellen wanneer hij weer achter een biertje of een baco zit. Lijkt me echt een type dat het nooit leert.
 
BBartNEC
 
13
6 mei 2024 om 14:12
Over wie heb je het nu?
 
Bossie
 
0
7 mei 2024 om 07:51
Over die persoon die zo slim was om met dat vuurwerk in zijn hand rond te lopen.
 
ACM4LlFE
 
28
6 mei 2024 om 14:27
Baco of gasolina?
 
Sanderr
 
6
6 mei 2024 om 14:13
Natuurlijk niet al te slim van de beste man zelf (zacht uitgedrukt) maar holy fuck eh, wat ben je een ontzettende lamlul (wederom: zacht uitgedrukt) als je iemand zo'n cobra in z'n handen geeft met de boodschap "hier heb je een fakkel"... Dat is zoals hier boven ook al vermeld wordt echt wel een serieuze aanklacht waard..
 
arsenal890
 
21
6 mei 2024 om 14:43
Volgens omroep Brabant heeft hij het zelf van de grond gepakt...
 
Sanderr
 
6
6 mei 2024 om 14:50
Ik zie het nu hier onder inderdaad. "gelukkig" is misschien raar om te zeggen maar ik ben blij dat het niet klopt wat eerder gemeld werd dat iemand het direct aan hem gegeven heeft..
 
arsenal890
 
0
6 mei 2024 om 15:07
Helemaal mee eens!
 
Feye_88
 
12
6 mei 2024 om 14:13
Iemand een Cobra in zn hand duwen is een poging tot doodslag. Dat die man het nog zo luchtig opvat begrijp ik niet. Dit is bewust een aanslag geweest.
 
SpeedyAFC
 
0
6 mei 2024 om 14:22
Of een foutje, ongelukkige samenloop van omstandigheden. Ligt er maar aan of het etiket er nog op zat of niet. Soms halen ze die er al eerder af zodat ze niet met een Cobra gepakt worden. Noemen ze het een fakkeltje. Kan iemand zich zo in vergissen.
 
SpeedyAFC
 
14
6 mei 2024 om 14:37
Kijk net het filmpje van de link van omroep Brabant waarna Rudeboy65 verwijst. Je ziet dat hij zelf de brandende Cobra van straat oppakt. Mensen roepen hard 'hey, hey, niet doen!'. Hij houdt hem boven zijn hoofd en dan gaat ie af.
 
Feye_88
 
1
6 mei 2024 om 14:42
Er zijn filmpjes van. het slachtoffer is nogal beschonken en zeker niet in een toestand waarin hij zulke dingen kan herkennen. Er wordt hem aangespoord een fakkeltje te pakken. Maar dat is dus zwaar vuurwerk. Er komt overigens een hoop rook van die lont af, dus de verwarring voor een ernstig beschonken man is te begrijpen.
 
misseva88
 
19
6 mei 2024 om 14:19
Ach, Appie, zolang je je snuiftabak op je editie van Mein Kampf maar kan snuiven toch? Dit is dus een man die (beweert) met een samuraizwaard en een nachtkijker op jacht is gegaan naar mensen die hem 'aangevallen' zouden hebben. Hij vertelt het verhaal trots in Probleemwijken, 18 jaar later, wat gewoon op Youtube te zien is. Het is rot dat hij stomdronken ruzie kreeg met een stel jongeren die hem vervolgens al dan niet een cobra in z'n hand hebben gedrukt, maar dit is wel een type dat het over zichzelf af roept, blijkt wel uit zijn samuraizwaard verhaal.
 
Feye_88
 
3
6 mei 2024 om 14:44
Wat maakt het uit wat hij beweert? Kennelijk heeft ie wat geestelijke gezondheidsproblemen. Hij heeft helemaal niks over zichzelf afgeroepen.
 
Yoda
 
14
6 mei 2024 om 14:50
Ja, nou ja,, hij heeft iig zelf de cobra opgeraapt en niks in zijn handen gedrukt gekregen. Dat is wel een beetje afroepen over jezelf als je t mij vraagt….
 
misseva88
 
22
6 mei 2024 om 14:50
Hij heeft die cobra zelf opgepakt. Daar is hij zelf bij. Hij schuwt geweld rond het voetbal niet. Hij loopt op beeld vol trots met scherpe zwaarden en messen te zwaaien en loopt openlijk te dromen over het vermoorden van de ex-partner van z'n overleden zus. De wereld is er alleen maar beter op geworden als deze idioot geen geslepen mes meer vast kan houden.
 
Sulejmanii
 
2
6 mei 2024 om 15:26
Misseva88 ik heb je nog zo radicaal zien reageren, wat je schetst is vreselijk. Maar vind je echt dat iemand zijn vingers dient te verliezen?
 
misseva88
 
2
6 mei 2024 om 16:07
Wanneer mensen onverbeterbaar blijken te zijn is het er uit halen van een angel soms niet verkeerd. Dan kunnen ze een ander in ieder geval geen kwaad berokkenen.
 
Feye_88
 
1
6 mei 2024 om 16:13
@misseva88 Heb je ook bewijs dat hij het gedaan heeft? Of heeft ie alleen wat gezegd?
 
LeidseHood
 
2
6 mei 2024 om 16:32
Hij verdient toch niet om zijn vingers te verliezen? Hij moet ook niet anderen de schuld geven als hij het zelf opraapt, wat gewoon niet handig is. Maar dan nog moeten andere supporters geen illegaal vuurwerk meenemen naar een plek waar veel mensen zijn, waaronder kinderen zoals Appie terecht zegt. Dat is wel echt vragen om problemen. En dan komen die problemen vaak inderdaad uit een hoek van wat minder intelligente of dronken mensen zoals deze Appie. Die cobra's zijn echt klotedingen, ik gaf een paar jaar geleden les aan een groepje van 30 kids, na oud en nieuw kwamen er 2 terug die een vingerkootje misten. En dat waren gewoon slimme, functionerende kinderen, die allebei op een vergelijkbare manier dachten leuk te zijn met illegaal vuurwerk. Dat is toch niet OK. Laat staan wat er met dat soort vuurwerk gebeurt in een grote groep mensen waar ook nog eens dronken gasten als Appie tussen lopen. Ook de schuld van degenen die dit vuurwerk meenemen dus.
 
Samcro
 
4
6 mei 2024 om 17:10
Niet handig...hihi
 
LeidseHood
 
0
6 mei 2024 om 19:56
Haha ja die onbedoelde woordspeling moet je even door de vingers zien.
 
Fwue
 
4
6 mei 2024 om 14:21
Ik heb de filmpjes en foto's gezien, schrok behoorlijk van de 'na'-foto. Als iemand mij had verteld wat er op de foto te zien was, had ik hem niet aangeklikt. Er gaan ook wat filmpjes rond waar te zien is hoe erg van de kaart 'appie' was voor het voorval. Dat je het in je hoofd haalt om iemand een cobra te geven en te zeggen dat het een fakkel is, bah. Dat de dader snel gepakt mag worden. Kan dit gezien worden als poging tot doodslag/moord?
 
S.Snape
 
8
6 mei 2024 om 15:23
Op dit filmpje zie je dat die het zelf oppakt. Hij lijkt inderdaad er van de kaart, aangezien het niet eens pijn lijkt te doen.
 
joekaa
 
0
6 mei 2024 om 15:59
Kan ook deels shock en adrenaline zijn. Blijft wel een opmerkelijke verhaal.
 
OREELY
 
0
6 mei 2024 om 14:21
verbazingwekkend van meerdere fronten... zowel de persoon die iemand een cobra geeft en de politie die zegt dat ze nog geen beelden hebben bekeken. want dit is naar mijn weten op de rand of zelfs erover wat betreft doodslag met voorbedachte raden. sowieso heel bizar dat een cobra (naar mijn weten) nog niet geclassificeerd is onder de wapen/munitie wet net zoals een handgranaat... maar goed, dat is weer een hele andere discussie. hopelijk komt de beste man er bovenop en kan hij zijn werk nog normaal uitrichten met 2 en halve vingers minder.
 
WesZol
 
1
6 mei 2024 om 14:28
Een mede supporter een Cobra in de hand duwen en zeggen dat het een fakkel is... Man man man ben je dan diep gezonken of niet? Zo iemand zo van mij part opepakt mogen worden en en even goed laten nadenken wat die nou eigenlijk aan het doen is. Fakkels meenemen naar een wedstrijd is tot daar aan toe maar een Cobra. Ben trouwens wel benieuwd of half voetbalminnend Nederland nu even los gaat op de PSV supporters voor wat betreft de fakkels van Heerenveen uit en gister na de wedstrijd. Na de bekefinale waren de Feyenoord supporters (oals gewoonlijk) weer de gebeten hond. Laten we dit voor wat het is?
 
Rudeboy65
 
14
6 mei 2024 om 14:30
Kijk even op de site van Omroep Brabant. Hij heeft het zelf van straat opgepakt. Arme kerel.
 
Rudeboy65
 
11
6 mei 2024 om 14:29
Ik zag net op Omroep Brabant een artikel dat de arme (dronken) man het zelf heeft opgeraapt van de grond. Omstanders schreeuwden nog dat ie het weg moest gooien, maar het was al te laat. Volgens het artikel staat het ook op video.
 
Westend
 
0
6 mei 2024 om 14:30
Die dader ga je nooit vinden, maar al met al is het een strafbaar feit. Poging tot doodslag en in ieder geval zware mishandeling met blijvend letsel. Vind het sowieso al bijzonder dat we voor voetbal ineens de wet mogen overtreden met betrekking tot vuurwerk überhaupt en illegaal vuurwerk. Dat is alleen toegestaan rond oud en nieuw, maar voetbal is weer eens eeen uitzondering
 
Sulejmanii
 
1
6 mei 2024 om 15:23
Westend er zijn genoeg beelden van, dus die dader kan wel degelijk gevonden worden.
 
Westend
 
0
6 mei 2024 om 15:40
Kans is altijd zo klein. Denk dat het het onderzoeken waard is. Maar dat soort gasten verdwijnen uiteindelijk gewoon in de groep.
 
Yoda
 
7
6 mei 2024 om 15:53
Hij is zelf de dader. Niet in zijn hand gedrukt.
 
LevUnited
 
11
6 mei 2024 om 14:32
Zijn al duidelijke beelden te zien dat hij het vuurwerk zelf van de grond raapt, dus niet aan hem is gegeven zoals die zelf beweert.(Omroep brabant). Neemt niet weg dat je een idioot bent als je cobra's mee naar het voetbal neemt en afsteekt. Hopen dat ze de gooier opsporen en een levenslang verbod geven.
 
AlckmariaAZ
 
8
6 mei 2024 om 14:33
Ik kijk graag voetbal. Maar wat een ongelooflijke kansloze tokkies komen er op een wedstrijd af. Elke club heeft helaas last van dit soort halve tammen. Een cobra meenemen naar het stadion om een kampioenschap te vieren? Wat ben je dan een sneuneus. Drink gewoon een biertje en ga lekker met je maten feest vieren. Stelletje amoebes
 
elroyv
 
1
6 mei 2024 om 14:36
Hink wel op twee gedachten of wel 4 misschien, het slachtoffer kwam ook niet heel intelligent over bij het programma probleemwijken. Zag op Dumpert nog een terugkeer, na 1 minuut was ik er wel klaar mee.
 
Deenb
 
17
6 mei 2024 om 14:38
Ik heb een filmpje gezien waarop overduidelijk zichtbaar is dat hij deze van de grond afraapt. Maakt het niet minder erg, maar hoeven we niet mede supporters te beschuldigen van een bijna poging tot doodslag.
 
Feye_88
 
1
6 mei 2024 om 14:45
Wel nadat hij in zwaar beschonken toestand wordt aangespoord om 'een fakkel' op te pakken toch?
 
GLENNN
 
10
6 mei 2024 om 14:47
Misschien lag er ergens ook wel een fakkel? Dan moet hij misschien de goede oprapen? Verder doet hij het toch alsnog zelf? Niemand dwingt hem om een cobra op te rapen van de grond. Het is erg wat gebeurd is, maar het is grotendeels gewoon zijn eigen schuld als je het filmpje ziet. Als iemand zegt dat je in de sloot moet springen, doe je dat toch ook niet direct?
 
Pablonino
 
3
6 mei 2024 om 14:54
Kan toch ook beide zijn. En zijn eigen schuld als je zo lam ergens rond loopt dat je niet meer weet wat je doet. En je bent goed gek als je iemand aanspoort om een cobra te pakken door te zeggen dat het een fakkel is.
 
GLENNN
 
1
6 mei 2024 om 14:45
Sowieso al geen fan van vuurwerk. Laat dat maar gewoon aan profs over en laat het vooral alleen maar mooi siervuurwerk zijn, meer niet. Mij verder niet gezien. Maar ik zie wel gewoon filmpjes voorbij komen waar deze meneer het gewoon zelf van de grond afraapt en hem in de handen neemt. Zoals ik het kan zien, is dit verhaal gewoon een sterk verzonnen verhaal. Hij krijgt niks in zijn handen geduwt, maar hij raapt het simpelweg zelf op. Dan zie je zelf toch ook wel al dat het geen fakkel is? Misschien was hij onder invloed en had hij het allemaal niet meer door. Zoals ik kan zien tot nu toe, is het gewoonweg zijn eigen schuld. Al vind ik overigens ook dat ene cobra helemaal niks te maken heeft met het vieren van een kampioenschap.
 
PatrickvanHout
 
11
6 mei 2024 om 14:51
Hij raapt hem zelf van de grond....filmpje gaat al rond. Stomme zak
 
herlev
 
4
6 mei 2024 om 14:58
Wat we al niet doen om de kampioenschappen te vereeuwigen. De meeste zetten een tatoeage, maar Appie spant wel de kroon. Hij zal dit kampioenschap nooit meer vergeten.
 
lexus69
 
1
6 mei 2024 om 15:33
Heb je 6 jaar gewacht op je feestje met Noa, krijg je dit. Kon er eigenlijk wel om lachen maar het is zo intriest tegelijkertijd. Wat zijn we soms kansloos bezig met zijn allen rondom het voetbal.
 
MAKKIE14
 
8
6 mei 2024 om 15:35
Er ligt vuurwerk op de grond en je gaat dit oppakken! Dan spoor je niet helemaal. En dan hier allemaal reacties dat dit in zijn handen is gedrukt. Onzin! Hij pakt het zelf van de grond!
 
Samcro
 
0
6 mei 2024 om 17:12
Logisch dat die reacties er staan, die zijn geplaatst voordat hier bekend was dat hij dat zelf opgeraapt had.
 
Niltn
 
0
6 mei 2024 om 18:05
Hij dacht iets onschuldigs op te pakken helaas. Voor hetzelfde geldt loop je met je kind erlangs Wat ik ook erg vond is de reactie aan het eind van het filmpje "lekker voor hem". Zijn dit (mede)supporters?
 
frais850
 
0
6 mei 2024 om 19:28
Een goede waarschuwing voor alle vuurwerk fans
 
snoopdog123
 
0
6 mei 2024 om 23:08
Appie heeft hetzelfde opgepakt..niet slim natuurlijk..wel pijnlijk..en zijn verhaal..tja beetje dubbele moraal