Dortmund mist aanvoerder in Champions League en cruciale fase van titelrace
Woensdag, 5 februari 2020 om 14:57

Borussia Dortmund werd dinsdagavond door Werder Bremen uit het toernooi om de DFB-Pokal gekegeld en dat is niet de enige domper die die Borussen over hebben gehouden aan deze wedstrijd. Aanvoerder Marco Reus haalde het einde van dit treffen namelijk niet en een dag later is duidelijk geworden dat hij geruime tijd aan de kant zal staan.

Dortmund laat woensdag via de officiële kanalen weten dat de spelmaker een spierblessure heeft opgelopen. De verwachting is dat Reus een aantal weken nodig heeft om te herstellen en de Duitse club laat weten dat hij er waarschijnlijk een maand uit zal liggen.

Highlights: Werder Bremen - Borussia Dortmund

Voor trainer Lucien Favre zal dit nieuws aankomen als een dreun, aangezien Dortmund net voor een cruciale fase van het seizoen staat. BVB heeft zich weer in de Duitse titelrace weten te mengen en de achterstand op koploper Bayern München bedraagt momenteel drie punten. Bovendien speelt de ploeg later deze maand in de achtste finales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain.

Reus mist naar verwachting de Bundesliga-duels met Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Werder Bremen en SC Freiburg, plus de heenwedstrijd tegen PSG op dinsdag 18 februari. Begin maart staan ook de return tegen de Fransen en de competitiewedstrijden tegen Borussia Mönchengladbach en Schalke 04 op het programma en het is nog maar de vraag of hij dan weer van de partij zal zijn.

Meer nieuws
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: Sparta Rotterdam - FC Volendam
0
   
13:30
13:30
Live meepraten in de Eredivisie: RKC Waalwijk - FC Utrecht
0
   
13:30
13:30
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
12:42
12:42
Kraay jr. las 'belachelijk bericht': 'Te Kloese moet telefoon niet eens opnemen'
4
   
12:40
12:40
Noa Lang belt Brands op met speciaal verzoek: 'Dat zegt veel over hem'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
BaronVonBorsig
 
18
5 februari 2020 om 15:00
Tja je verwacht het niet, heeft ook dit seizoen net als vorig seizoen prima statistieken. Maar zijn spel de laatste 4 á 5 potjes hield echt niet over. Nu is er meer ruimte voor Reyna en mogelijk een plekje voor Götze, maar daar twijfel ik sterk aan.
 
ElPhenomeno
 
23
5 februari 2020 om 15:24
Nee Favre kiest voor Brandt op 10 en dan kan Delaney of Can naast Witsel. Ook de 5 verdedigers houdt die stand aan. Ongelofelijk dat zon clown als trainer jullie de titel gaat kosten.
 
BaronVonBorsig
 
5
5 februari 2020 om 15:37
Ik moet het nog maar zien, Brandt speelt echt prima als 8 naast Witsel. Misschien dat hij Reyna wel het vertrouwen geeft net als gister bij een achterstand. In z'n hart zou Favre natuurlijk liever 8 verdedigers opstellen.Off-topic: Ga je aanstaande zaterdag nog naar de Bayarena, na een paar weken van wat andere omstandigheden kan ik weer thuis- en uitduels meepakken dus ik mijn kaarten liggen weer klaar.
 
ElPhenomeno
 
0
5 februari 2020 om 16:16
Nee want ben dan in Amsterdam bij de afscheid van van Barney. Dus baal dat ik die pot al moet zien, maar het zij zo. Kijk het een dag later wel terug. Vorig jaar overigens een heerlijke pot met die 2-4 die helaas de verkeerde kant opviel.
 
123 bea 123
 
2
5 februari 2020 om 16:25
@ Phenomeno Het is zeker niet de fout van Favre dat zoveel 100 kansen onbenut bleven gisteren. Het resultaat had ook 7:3 voor BVB kunnen (moeten) zijn. Ook het bekwame gedoe was zeker niet deel van de matchplan. De vraag is dan ook waarom het team het niveau niet kan voor een langere periode vasthouden en niet het of de trainer een clown is of niet. Ik ben ook geen grote fan van Favre maar als Sancho en Reus van drie meter het doel missen kan die ook niets doen. De onzekerheid met de daaruit komende fouten van sommige spelers in de defensie blijven aanhouden. Dat is, zoals bekend, geen kwestie van het systeem.
 
ElPhenomeno
 
9
5 februari 2020 om 16:32
Ik blijf Favre niet geschikt vinden als hoofdcoach voor Dortmund. Het is een prima trainer die middenmoters/subtop ploegen naar een hoger niveau kan tillen, maar veel te angstig voor de top met zijn speelstijl. De meeste Dortmund fans zijn klaar met Favre. Vorig jaar heeft hij jullie ook al de titel gekost met zijn rare opstellingen.
 
Viking
 
19
5 februari 2020 om 15:25
Die Haaland knul is misschien ook wel wat voor de basis.. Met dan nog Sancho en Hazard zijn broertje op de flanken heeft Dortmund ook zonder Reus gewoon een zeer talentvolle aanval.
 
ZortaX
 
10
5 februari 2020 om 15:01
Alweer... Spijtig genoeg een jaarlijkse gewoonte bij Reus.
 
LeroyH46
 
22
5 februari 2020 om 15:02
Ongelooflijk zonde hoe vaak Reus (langdurig) geblesseerd is geweest in zijn carrière, ook vaak op de meest ongelukkige momenten. Desondanks natuurlijk een fantastische speler voor Dortmund, maar stel je eens voor hoe goed hij zou kunnen zijn zonder dat gekloot met zijn lichaam.
 
Vegitosan
 
15
5 februari 2020 om 15:08
Ik durf te stellen dat Reus zonder blessures enzo minimal even goed zou zijn als Neymar. Denk persoonlijk zelfs beter.
 
AjaxCunian
 
42
5 februari 2020 om 15:11
Ik niet, komt niet in de buurt qua talent. Neymar is ook veel geblesseerd geweest en er is niks wat Reus kan dat Neymar niet kan, andersom.. Niveau Hazard, Mane, Salah, zeker eens.
 
AntonieAjax
 
2
5 februari 2020 om 16:03
Deze vergelijking gaat me inderdaad net ook iets te ver. Zoals je zelf al aangeeft is Neymar ook best vaak geblesseerd en ondanks dat is hij een van de drie beste spelers ter wereld op het moment.
 
ElPhenomeno
 
0
5 februari 2020 om 16:18
Neymar speelt in de absolute top. Reus speelt bij een team waar over het algemeen veel minder aandacht aan besteed wordt. En ook Neymar krijgt eigenlijk al te weinig erkenning omdat iedereen vind dat de Franse competitie niks voorstelt. Maar deze man zal in de PL verreweg de beste zijn.
 
Samcro
 
1
5 februari 2020 om 16:22
Ik hoop dat je met 'deze man' op Neymar doelt en niet op Reus. Buiten dat Reus in Engeland nog veel meer geblesseerd zou zijn dan nu, is hij ook niet beter dan Mane.
 
ElPhenomeno
 
1
5 februari 2020 om 16:33
Ik bedoel uiteraard Neymar en Mane vind ik momenteel ook zekers een klasse beter dan Reus. Maar eigenlijk zijn ze niet te vergelijken want Reus speelt of als spits of schaduwspits onder Favre.
 
Rochester
 
6
5 februari 2020 om 15:08
Echt zo jammer dat Reus zo blessuregevoelig is. Hij is gewoon de Duitse versie van Arjen Robben: beide echt fantastische spelers, maar waren of zijn gigantisch blessuregevoelig. Wel heb ik bij Reus het gevoel dat hij nog net een tikkeltje blessuregevoeliger is dan Robben, want Robben had altijd blessures waar hij een paar weken eruit lag terwijl Reus toch heel vaak blessures heeft gehad waardoor hij minimaal 3 maanden of langer uit de roulatie lag. Reus is al een speler van een heel goed en behoorlijk niveau, maar ik denk dat als Reus al die blessures niet gehad zou hebben dat hij waarschijnlijk niet meer bij Dortmund zou spelen maar dat hij qua niveau echt gewoon gelijkwaardig zou zijn aan spelers als Salah, Mané, etc. en nogmaals: Reus is al een speler van behoorlijk niveau, maar die blessures die hij al jaren heeft hebben hem toch geremd qua niveau en hij zit er qua niveau onder ten opzichte van Salah en Mané.
 
ElPhenomeno
 
12
5 februari 2020 om 15:23
Ik vind Reus gewoon op dat niveau zitten hoor. Vooral Salah wordt veel groter gemaakt dan hij is. Reus is al vanaf 2010 een topspeler he. Eerst bij Gladbach, toen bij Dortmund al jarenlang de grote man. Dit seizoen speelt die wel ietwat minder.
 
PoetryInMotion
 
1
5 februari 2020 om 18:46
Salah wordt de laatste tijd juist veel minder gemaakt dan dat hij is. Speelt een paar wedstrijden minder en hij bakt er niks meer van volgens velen, of speelt een paar wedstrijden de bal niet af op momenten dat hij dat wel had moeten doen, en dan dan is hij altijd egoïstisch. In werkelijkheid is Salah gewoon super voor Liverpool.
 
Stijlvol
 
3
5 februari 2020 om 15:10
Zonde. Maar je kunt zoals bijna ieder seizoen nooit een volledig seizoen op Marco rekenen. Hij is minstens over een heel seizoen 1,5 maand eruit. Erg jammer. Topspelertje is het wel!
 
ElPhenomeno
 
3
5 februari 2020 om 15:22
Misschien wel goed dat hij geblesseerd is , want hij speelde heel matig dit seizoen. Ja zijn statistieken zijn leuk, maar zijn spel is niet om over na huis te schrijven. Ik hoop dat Gotze een keer een kans krijgt, maar Favre's kennende kan hij weer met zijn favoriete blok Witsel - Delaney of Can spelen.
 
Samcro
 
1
5 februari 2020 om 16:21
Vorig seizoen exact hetzelfde....geblesseerd geraakt -en uitgeschakeld- tegen Bremen in de Pokal en vervolgens het hele seizoen van Dortmund als een nachtkaars uitgegaan.
 
ElPhenomeno
 
2
5 februari 2020 om 16:34
Toen was Reus wel de grote ster met Sancho. Nu is hij toch een beetje ondergesneuveld sinds Brandt en Hazard er bij zijn gekomen. Bovendien hebben ze Haaland ook nog, waardoor de spitspositie inmiddels Reus ook niet meer noodzakelijk is om daar te spelen.
 
Samcro
 
1
5 februari 2020 om 16:52
Ik volg Dortmund niet op de voet, maar is Reus (mits fit) niet de ideale man om nu op 10 te spelen? Ondertussen ook 30 geloof ik, dus snelheid voor de vleugel zal er rap afgaan gezien zijn fysieke gesteldheid en verleden met blessures.
 
ElPhenomeno
 
0
5 februari 2020 om 17:00
Ja Favre speelt meestal 4-2-3-1 of 3-4-2-1 met Reus eigenlijk ook nagenoeg altijd op 10, maar ook regelmatig als valse spits. Wat nu sowieso onbegrijpelijk is met de komst van Haaland. Ook vorig jaar speelde hij al op die positie van 10, omdat Larsen of Rapheal Gueaeirro toen aan de linkerkant speelde. Maar op de een of andere manier vind ik hem dit seizoen gewoon minder spelen. Komt vrij laks over, wat sowieso beetje de mentaliteit van Dortmund is geworden. Ze kunnen onwijs goed voetballen, maar laten de tegenstander vaak nog weer onverwachts terugkomen in de slotfase. Buiten Witsel heb je ook niemand die af en toe eens een vervelende schop uitdeelt.
 
keelsie13
 
2
5 februari 2020 om 18:15
Daarom snap ik af en toe dat delaney wel eens speelt die is ook niet vies van fysiek spel, maar je haalt wel al het voetballend vermogen weg van het middenveld dan.