Dost schiet Sporting met jubileumtreffer naar koppositie
Vrijdag, 1 december 2017 om 21:10

Bas Dost heeft zijn vijftigste doelpunt voor Sporting Portugal te pakken. De aanvaller benutte vrijdagavond een strafschop tegen Belenenses (1-0) en schreef daarmee de primeur op zijn naam. Hij had voor het aantal van 50 treffers 62 wedstrijden voor nodig. Sporting staat nu met 33 punten op de eerste plaats in de Liga NOS.

Dost kwam al vroeg tot scoren in het Estádio José Alvalade, want na een overtreding van Florent Hanin op Daniel Podence mocht hij na twaalf minuten aanleggen vanaf elf meter en de international van het Nederlands elftal maakte geen fout: 1-0. Het speltempo ging na de treffer liggen, maar Sporting nam de voorsprong wel mee de kleedkamer in.

De ploeg van Jorge Jesus bouwde die vijf minuten voor tijd bijna uit, maar een stift van Bryan Ruiz werd voor de lijn weggekopt door een verdediger van Belenenses en uit de daaropvolgende hoekschop kwam Dost net tekort om binnen te koppen. Het bleef zodoende bij 1-0 en zo groeide Dost uit tot de matchwinner in Lissabon.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
gaitttt
 
44
1 december 2017 om 21:17
Allemachtig wat een cijfers. Hoe kan dit niet de 1e spits van Oranje zijn......
 
eddie$
 
34
1 december 2017 om 21:20
Hij past niet in het heilige systeem van oranje...
 
George W. Kush
 
3
1 december 2017 om 21:30
dat is het meest achterlijke argument.. (ik weet niet of je het sarcastisch bedoelt) de beste spelers moeten op het veld staan daarnaast is het nou ook niet zo dat er een systeem was bij oranje de afgelopen jaren, laat staan een goed werkend systeem
 
eddie$
 
29
1 december 2017 om 21:37
Uiteraard was het sarcastisch bedoeld. Als je zo'n goede spits hebt moet je een systeem bedenken waarin hij het best tot zn recht komt. Zeker nu robben er niet meer bij is.
 
Stevie_G
 
5
1 december 2017 om 22:52
Misschien heeft het ook met de spelers om hem heen te maken die hem laten shinen. Wellicht hebben wij die niet in onze selectie. We weten dus niet of hij in Oranje hetzelfde kunstje kan flikken. Vaak heeft het toch te maken met een bepaalde klik tussen bepaalde spelers, elkaar begrijpen. Spelsysteem en tactieken zijn secundair. Nederland mist chemie en aardig wat uitzonderlijke kwaliteit en dat gaat een op Bas Dost gebaseerd spelsysteem in mijn ogen niet veranderen.
 
Luukiesuper
 
3
1 december 2017 om 22:55
Aangezien Nederland een voetballende spits wil. Promes en depay gaan regelmatig voor zichzelf en geven liever een steekpaas dan een voorzet. Als dost dan in de spits staat zou hij onzichtbaar zijn op corners en rebounds na. Nog steeds beter dan met Janssen in de spits maar NL is koppig
 
Sparta!
 
3
1 december 2017 om 21:32
Mooi, nu hopen dat FC Porto punten laat liggen tegen Benfica.
 
KusH
 
2
1 december 2017 om 21:50
Menn.. hij maakt wel cijfers daar.. fantastisch voor hem en Sporting! Helemaal zn plek daar. Toch een nare na smaak dat hij niet méér de kans kreeg in Oranje. Puur op basis van wat hij in Portugal doet. En dan kan hij wel een totaal andere spits zijn als Janssen.. die presteerde gewoon niet in Engeland. Terwijl Dost de goals aan een rijgt. We zullen t nooit weten. Maar naar mijn gevoel hadden er meer goals kunnen vallen met hem in de afgelopen kwalificatie. Goals die we nodig hadden. Afijn... super prestatie levert hij daar.. bij een mooie club in een mooi land.. Nice!!
 
Delvecio
 
2
1 december 2017 om 22:01
Om zo'n spits moet je toch gewoon je systeem soort van omheen bouwen? Als ie in Oranje een beetje fatsoenlijk aanvoer krijgt, tikt ie ze daar ook zeker weten in! Dost! De spits voor Oranje de komende jaren.
 
Arnout108
 
1
1 december 2017 om 22:44
De bondscoach moet gewoon een een opstelling bedenken waar Dost, Promes en Memphis inpassen en die verdedigend goed staat. Zo moeilijk is die baan helemaal niet.
 
FCU75
 
1
1 december 2017 om 23:49
Twee vleugelspelers die continue naar binnen trekken en vooral voor hun eigen kansen gaan samen laten spelen met een spits die het hoofdzakelijk moet hebben van aanvoer van de vleugels. En dat is niet moeilijk?
 
Drenniz
 
2
1 december 2017 om 22:48
'Nederland heeft geen goeie spits' alsjeblieft zeg bouw nou toch eens een team om dost heen.. Dan hadden we het wk tenminste nog gehaald.
 
DanielRevezi
 
3
1 december 2017 om 23:06
Dost is heel belangrijk voor Sporting, hij staat vaak ook nog alleen voorin ook. Ik hoor iedereen zeggen dat hij voetballend slecht is, ik zou zeggen kijk een wedstrijd van Sporting. Hij houd ballen vast en heeft ook overzicht. Had vandaag nog perfecte assist gegeven in een kansloze positie waar andere spitsen zouden schieten (Carvalho schoot op keeper) en hij heeft dit al vaker gedaan dit seizoen. Ik vind het niet erg dat hij niet speelt bij Nederland, kan hij ook niet geblesseerd raken. Bij ons wordt hij tenminste wel gewaardeerd. BAAS DOST!