Drenthe maakt opvallende carrièreswitch en geeft tipje van de sluier
Maandag, 3 februari 2020 om 10:18

Royston Drenthe werkt aan een nieuwe loopbaan als acteur. De 32-jarige oud-prof, tegenwoordig actief bij Kozakken Boys, laat maandag in gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat hij de eerste draaidagen inmiddels achter de rug heeft. "Ik kan nog niet zeggen om welke serie het gaat. Dat is geheim, je weet toch."

Drenthe heeft een roerige voetbalcarrière achter de rug, waardoor de krant tot de conclusie komt dat de voormalig Koning Toto feitelijk consequent de hoofdrol vertolkte in zijn eigen film. "Het was nooit saai, sowieso", beaamt Drenthe, die in de rubriek Randje Buitenspel ook ingaat op zijn enige interland bij Oranje, een oefenduel met Turkije in 2010.

Drenthe had nog maar net ingecheckt of hij werd naar een kamer geroepen, waar vier rechercheurs op hem wachtten. Ze hadden foto's van dode lichamen meegenomen en vroegen zich af wat Drenthe van enkele liquidaties in Hoek van Holland afwist. "Nu kan ik er om lachen. Maar dat was toen wel anders. In een telefoongesprek had ik gezegd: Kun je vier van mij naar Hoek brengen? Kennelijk dacht de politie dat ik daarom iets van die liquidaties afwist. Was niet zo."

"Ik doelde met mijn opmerking op mijn kinderen, van wie er een aantal in die plaats woonde", aldus Drenthe, die nadien nooit meer iets heeft gehoord van Justitie. Daarna kreeg Drenthe ook geen uitnodiging meer voor het Nederlands elftal. "En toch ben ik er trots op dat ik dat Oranje-shirt heb mogen aantrekken. Kan lang niet iedereen zeggen."

Nu wacht Drenthe mogelijk een carrière als acteur. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid wil niet prijsgeven wat voor rol hij gaat vertolken. "Ook dat is nog geheim, snap je. Laat ik het zo zeggen: de rol moet wel een beetje passen bij wie ik ben. Misschien speelt Royston Drenthe dus wel gewoon Royston Drenthe, broer."

Meer nieuws
   
15:52
15:52
Been raadt PSV'er af voor Engeland te kiezen: 'Kan beter naar het zonnetje gaan'
3
   
15:50
15:50
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
   
15:45
15:45
Live meepraten in de Eredivisie: Vitesse - Fortuna Sittard
0
   
14:51
14:51
Mikautadze scoort wederom, maar kan Metz niet aan cruciale punten helpen
20
   
14:35
14:35
Ajax-leiding wordt gespot in Eredivisie-stadion, maar lijkt voor niets gekomen
23
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
khalid3073wx
 
58
3 februari 2020 om 10:31
Leuk die jongen doet alles wat hij leuk vind in zijn leven prachtig. Is profvoetballer geweest rapper nu acteur. Het is ook altijd een leuke jongen voor de camera lijkt me een hele aardige jongen. Jammer hoe zijn carriere verlopen is, maar zijn leven zit bepaalt in dal. Meestal zie je bij voetballers met de mislukte carriere als achtergrond dat hun leven ook een puinhoop is. Maar Royston is altijd positief.
 
wazza
 
21
3 februari 2020 om 11:01
Zeker waar! Heb nog steeds veel respect voor hem. Dat eigenlijk al vanaf het moment dat ik hem (een van z'n eerste wedstrijden) zag spelen in de Kuip en dat ie eraf gedragen werd omdat ie niet meer kon. Hij bleef altijd vol gas gaan. Publiekslieveling. Ondanks dat ie niet alles eruit gehaald heeft is ie wel positief. Een goede mentor voor de jeugd.
 
Pablonino
 
4
3 februari 2020 om 11:55
Ja dat was genieten. Hij gaf echt alles wat in hem zat. Was vanuit de jeugd een leuke aanwinst maar ook geen geweldenaar. Maar op dat jeugd ek of wk ging hij echt helemaal los. Ik had geen hoge verwachtingen van hem bij Real Madrid, maar hij heeft daar toch nog aardig wat wedstrijden gevoetbald. Toendertijd wou Real Madrid af van de nederlandse spelers, maar hij mocht telkens nog wel blijven. Zal uiteraard te maken hebben gehad met salaris en positie, maar toch. Jammer dat we er daarna nooit echt achter zijn gekomen, hoe goed hij nou was.
 
KEIZER!
 
44
3 februari 2020 om 10:34
Haha. Deze kerel! Altijd mooie anekdotes en stopt weinig in de doofpot, misschien niet de meest snuggere gast maar wel puur en oprecht. Hou ik wel van!
 
LuitenantZone6
 
86
3 februari 2020 om 10:43
Ik zeg Mocro Mafia seizoen 2.
 
the_hunter
 
0
3 februari 2020 om 15:28
Ja of nieuw seizoen Undercover. Rico heeft ook een rol gekregen
 
Arseballer
 
44
3 februari 2020 om 10:47
Ik blijf het een kleurrijk figuur vinden, en zolang er af en toe eentje als hij de kop op steekt (kaliber van der Meijde) vind ik het nog wel vermakelijk ook. Succes!
 
Fabian1986
 
22
3 februari 2020 om 11:30
Prachtige kerel, die zien we dus in één van de films van Kim Holland.voetballen,rappen,acteren, wat kan deze man nu niet
 
TheRoscoe
 
0
3 februari 2020 om 15:14
Wacht, vier van mij en dan heeft hij het nog over een paar? Hoeveel kinderen heeft die gast?