Drenthe 'sprakeloos' na zeperd: 'Daardoor voel ik me nu eigenlijk leeg'
Vrijdag, 8 februari 2019 om 22:43

Sparta Rotterdam kreeg vrijdagavond een flinke tik te verwerken van FC Twente. De bezoekers uit Enschede waren op Het Kasteel met 0-3 te sterk voor de Spangenaren, die door de forse nederlaag een pas op de plaats moeten maken in de titelstrijd. Royston Drenthe stond na de wedstrijd met een 'leeg gevoel' FOX Sports te woord.

"Ik ben eigenlijk sprakeloos. Je komt ongelukkig achter, vanuit een strafschop. Of het nu een penalty was... Dat doet er niet toe. Zij krijgen daardoor een boost, het is daarna moeilijk voetballen. Ik ben verdrietig, emotioneel. Ik voel me leeg", stelt Drenthe. Door de verliespartij tegen Twente is Sparta gedaald naar de vijfde plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper FC Twente bedraagt momenteel maar liefst elf punten.

"We speelden in de beginfase bij vlagen goed, maar we hebben te weinig gebracht. Dan zie je dat ze ons afstraffen, het waren ongelukkige goals. Ze gaan erin geloven en daar draait het om. De kwaliteiten van ons verschillen niet met die van hen", gaat de vleugelverdediger annex middenvelder verder. "Zij hebben op basis van vecht- en strijdlust laten zien dat ze beter zijn dan wij. Dat mag niet en dat heb ik al eerder uitgesproken, daardoor voel ik me nu eigenlijk een beetje leeg. We hebben ons goed opgeladen voor deze wedstrijd."

"Alles kan, maar je moet zo realistisch zijn dat je je moet focussen op de play-offs", besluit Drenthe realistisch. Voor de formatie van trainer Henk Fraser wacht nu volgende week de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat vrijdag met 1-2 wist te winnen op bezoek bij Helmond Sport.

Meer nieuws
   
13:13
13:13
Reservespeler gaat PSV mogelijk verlaten voor avontuur in Spanje of Engeland
0
   
12:42
12:42
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
28
   
12:32
12:32
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
4
   
12:03
12:03
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
46
   
11:26
11:26
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
RaulDuke
 
18
8 februari 2019 om 23:13
Ook voor de penalty (die dus geen penalty was) liet Twente Sparta al alle hoeken van t veld zien. Drenthe moet dus niet doen alsof dit een breekpunt was, de wedstrijdinstelling van de Spartanen was van meet af om te huilen.
 
FCT 4 ever
 
0
9 februari 2019 om 08:45
Plus het feit dat alle betrokken spelers bij de 5-meter lagen. Dan ga je niet geloven dat het er buiten is..
 
Peter1955
 
11
8 februari 2019 om 23:20
Twente was de veel betere ploeg en had voor rust al ruim afstand moeten nemen. Nu bleef Sparta nog een beetje in de wedstrijd maar na de 0-3 was het echt over en uit.