Drie koplopers in LaLiga na cruciale redding Courtois en doelpunt Benzema
Dinsdag, 15 december 2020 om 23:54

Real Madrid heeft dinsdagavond de derde zege op rij in LaLiga geboekt. Het team van Zinédine Zidane had echter veel moeite met Athletic Club, dat nota bene bijna tachtig minuten met een man minder op het veld stond: 3-1. Door de overwinning gaan liefst drie ploegen aan kop in LaLiga: Real Sociedad, Atlético Madrid en Real Madrid. De Basken en Real Madrid staan op dertien duels; Atlético heeft twee duels minder in de benen. Real Sociedad speelt woensdag nog in en tegen Barcelona.

Athletic begon met veel intensiteit aan de wedstrijd en dat kwam de Basken ook duur te staan. Na zeven minuten spelen kreeg Raúl Garcia een gele kaart voor een overtreding op Toni Kroos en zes minuten later was de Duitser wederom het slachtoffer. Garcia liet zijn team zodoende met tien man achter en dat was een hard gelag, vooral omdat Athletic even daarvoor een strafschop onthouden leek te zijn. Iñaki Williams kreeg een duw van Daniel Carvajal, maar zowel de scheidsrechter als de VAR wilde van niets weten.

De uitsluiting zorgde ervoor dat Athletic van tactiek moest veranderen en Real Madrid beduidend meer balbezit had tot aan de rust: 73 procent. Het team van Zidane had echter moeite om gevaar te creëren. De Baskische muur van tien man leek het tot aan de rust te gaan redden, maar in de extra tijd van de eerste helft sloeg Kroos toe. Na een goede combinatie tussen Federico Valverde en Vinicius Junior kwam de bal terecht bij de Duitser, die het leer met een geplaatste inzet achter Unai Simon joeg: 1-0.

De defensie van Real Madrid zag er allesbehalve goed uit toen Athletic na 51 minuten op 1-1 kwam. Ander Capa mocht vrijwel ongehinderd het halve veld oversteken en zag zijn eerste schot gekeerd worden door Thibaut Courtois. De rebound stuiterde alsnog het doel van los Merengues in. Real Madrid bleef zoeken naar openingen, maar Athletic verdedigde goed en Zidane zag zich genoodzaakt om zowel Isco als Marco Asensio binnen de lijnen te brengen, als vervangers van Valverde en Vinicius.

De frustratie bij Real Madrid nam toe, maar Benzema bracht zeventien minuten voor tijd redding. Na een piekfijne voorzet van Carvajal vanaf rechts profiteerde de Fransman van enkele meters vrije ruimte en kopte hij de bal in de rechterhoek: 2-1. Het was alweer zijn 28e kopdoelpunt in LaLiga. Slechts vier nog actieve spelers scoorden vaker met het hoofd in de Spaanse competitie: Cristiano Ronaldo (52), Fernando Llorente (42), Sergio Ramos (39) en Cristhian Stuani (29). In de extra tijd bepaalde Benzema de eindstand, al moet gezegd worden dat Courtois even daarvoor aan de andere kant van het veld een cruciale redding op Mikel Vesga verrichtte. In de tegenaanval scoorde de Fransman op aangeven van Luka Modric: 3-1.

Meer nieuws
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: NEC - AZ
4
   
11:15
11:15
Live meepraten in de Eredivisie: PEC Zwolle - Heracles Almelo
0
   
11:13
11:13
Topscorer Lionel Messi leidt Inter Miami met twee goals en assist naar zege
2
   
11:00
11:00
Pak 3x je inzet als Uitblinker Saka scoort tijdens Tottenham Hotspur-Arsenal!
0
   
10:29
10:29
Kraay jr. reageert op overstap Slot: 'Ik begrijp hier niets van, lachwekkend!'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (35)

 
InsideRMadrid
 
44
15 december 2020 om 23:57
Dit deed Zidane toen de media hem onder druk zette en zeiden dat hij ontslagen zou worden (0-1 sevilla, 2-0 gladbach, 2-0 atletico en 3-1 bilbao). Zidane lijkt nu meer voor een vaste kern te kiezen en plots wint hij een reeks wedstrijden. Wat een mooie overwinning voor de Koninklijk vandaag, we zitten op een lekkere streak en die tegengoal die we incasseren was echt klungelig, dat had nooit een goal hoeven zijn. Eind goed al goed, voorlopig draaien we weer op volle toeren met de capitan erbij en Benzema die het net aan het vinden is. Kroos en Modric waren weer geweldig. Zidane wacht nog altijd op aanvallende spelers zoals Odegaard en Hazard maar het elftal begint wel zn vorm te krijgen. Marcelo zit denk ik in zijn laatste jaar bij ons, zeker als je kijkt hoe Reguilon het doet bij Spurs. Langzaam wordt Real weer sterker en sterker. The best is yet to come! Welterusten Madridistas
 
RealXIIImadrid
 
20
16 december 2020 om 00:00
Zijn roulatiesysteem sloeg ook echt nergens op. Elke week een andere opstelling en niemand die er beter van werd. Spelers hebben ritme nodig, geen rust.
 
InsideRMadrid
 
23
16 december 2020 om 00:02
Zidane is een groot believer in zijn spelers fit houden voor in maart april en mei, de maanden waarin de prijzen verdeeld worden. Maar nu stond zijn baan op het spel en sindsdien doet hij het nu op deze manier en het lijkt het team echt goed te doen. Eigenlijk is het alleen heel erg shaky als Marcelo meedoet
 
Ligadream
 
3
16 december 2020 om 00:47
Real madrid is een ploeg die er altijjd wel geraakt. net zoals elke ploeg hebben ze mindere perioden, Maar met al hun ervaren spelers panikeren ze niet en ze weten dat het tij zal keren.
 
Rockett
 
2
16 december 2020 om 00:20
Voor de goede reeks die ze afgelopen week hebben afgeleverd speelden ze ook met de vaste kern. Zij speelde toen ook gewoon belabberd dus dat klopt niet wat je zegt.
 
SocioFan1
 
4
16 december 2020 om 00:20
Ja en gelukkig maar. Zag je dat moment op t eind na de 3-1, Zidane die de handdoek op de grond gooide haha, vast van opluchting en een zucht dat het zo laat pas op slot is gegooid.
 
LastMinute
 
2
16 december 2020 om 00:33
Ik had begrepen dat reguilon verkocht was
 
InsideRMadrid
 
5
16 december 2020 om 09:32
Last / Hij is ook verkocht maar met een buy-back option van 2 jaar
 
Benjamin89
 
38
15 december 2020 om 23:57
Knotsgekke slotfase zeg. Man, bijna een hartaanval! Courtois held! Het was een loodzware week en die hebben we uiteindelijk perfect doorstaan. Genieten voor nu en een welverdiende rust voor het team. Hala madrid.
 
InsideRMadrid
 
19
15 december 2020 om 23:59
Benja / idd man courtois was goud waard, hij stopte ook het eerste schot nog bij die 1-1 en toen ging die bal alsnog klungelig erin
 
mcgregor
 
28
15 december 2020 om 23:58
Wat een groot verschil . Real Madrid in de grote wedstrijden en Madrid in de wat kleinere wedstrijden. Gelukkig pakte courtois die 1 op 1 in de slotfase. Op naar eibar. Hopen dat het een betere pot word als deze
 
Real Madr!d
 
24
15 december 2020 om 23:59
Met alle moeite van de wereld gewonnen terwijl je ongeveer 80 minuten tegen 10 man speelde. Courtois laat nog altijd zien waarom die 1 van de beste keeper ter wereld is. Had een mindere periode maar staat nu uitstekend te keepen. Wat een redding op het eind nog, anders had je hier doodleuk gelijk gespeeld. Het is wederom gebleken dat we aanvallend behalve Benzema zwaar tekort komen. Vinicius en Vazquez gaan geen doelpunten voor je maken. Asensio is de slechtste speler in de selectie en Rodrygo krijgt nooit kansen in de basis. Ohja Hazard, maar die is 9 vd 10 keer geblesseerd. Een wedstrijd om snel te vergeten dan maar. Je ziet ook duidelijk dat Kroos en Modric erg vermoeid zijn. Niet gek ook als je 30+ bent en heel veel wedstrijden vanaf begin moet spelen omdat er geen vertrouwen is in Isco ( al viel die niet slecht in ) en Odegaard 8 vd 10 keer geblesseerd is. Gelukkig is Valverde wel weer op de weg terug. Blij dat die terug is. Speelde niet echt lekker, maar komt wel. 9 punten tegen Sevilla, Atletico, en Bilbao, met tussendoor de overwinning op Gladbach. Bizar eigenlijk dat je deze wedstrijden wel wint, maar thuis verliest van Cadiz en Alaves. We move on.
 
SocioFan1
 
11
16 december 2020 om 00:00
Het was erg lastig, was weer zo'n match waar we beter waren maar geen stootkracht hadden voorin. Zoeken, zoeken, zoeken en niks. Vini altijd hetzelfde, werkt hard, probeert maar geen rendement. En dan sloegen ze even toe. Gelukkig doen we wat terug maar het ging moeilijk. Scoren zo moeilijk. Moet steeds uit afstandschoten, set pieces en voorzetten komen vanwege echt gemis van aanvallende individuele klasse. Maar goed, toch heerlijk 3 punten en dat is belangrijk.
 
InsideRMadrid
 
11
16 december 2020 om 00:05
Ja dit team is op zich solide hoor Socio, maar het mist ook wel een echte aanval voorin. Stel je voor dat Zidane nou Hazard BigBenz en Mbappe kan opstellen, dat is wel iets anders dan Benz samen met Vini en Vazquez
 
SocioFan1
 
7
16 december 2020 om 00:13
Ja dat is dus meteen het probleem. Voorin. Missen gewoon die stootkracht. Kijk naar de goals in de 4 matches, zegt genoeg. En een Mendy en Vini op 1 flank is gewoon niet te doen helaas. Benzema is te eenzaam voorin. Maar uiteraard zo'n aanval zou top zijn. Wellicht een Aouar erbij nog. En gratis Alaba ophalen. ; )
 
ConchaEspina
 
10
16 december 2020 om 00:17
Ja vraag me af of Vini hier snel doorkomt. Uiteraard heeft hij nog veel te verbeteren, maar in het drama seizoen kwam hij zo makkelijk zijn man voorbij en zat je op het puntje van je stoel toen hij de bal kreeg. Daar blijft echt niets van over. Vrees dat een verhuurperiode de beste optie voor hem zal zijn. Verder is het ook heel pijnlijk om Isco te zien strompelen op een veld. Daar zit echt niets meer in. Althans niet bij Real.
 
SocioFan1
 
7
16 december 2020 om 00:23
Vini heeft echt veel tijd gekregen. Hoe lang nog? Beter idd dd verhuren aan een Dortmund ofso. Rodry acht ik wel steady, slimme speler. En Isco tsja, lui geworden. Zou een voorbeeld moeten nemen van Modric maar ja.
 
Roderik86
 
34
16 december 2020 om 00:01
Wat speelde Benzema toch weer een geweldige pot. Hij is zo belangrijk voor dit team. Staat er altijd wanneer ze hem nodig hebben. Een geweldige spits die het spelletje goed inziet.
 
Lierse1997
 
17
16 december 2020 om 00:03
Voor Benzema zijn doen was het nog wel een matige pot. Voetballend vrij zwak, maar ja als je twee doelpunten maakt dan mag dat natuurlijk.
 
LukaModric.10
 
5
16 december 2020 om 00:02
Blijft een mentaliteit probleem bij Real. In de topwedstrijden staan ze er wel. Tegen de mindere tegenstanders (Bilbao is normaal een pittige tegenstander) dan is het allemaal wat slapjes. Een wedstrijd om snel te vergeten. Benzema Man of the match in mijn ogen. Buiten zijn goals is hij enorm belangrijk voor het team. Oowja wil iemand zeggen tegen Mendy dat hij moet stoppen met zijn kansloze schoten? Ik dacht dat we van Marcelo gelukkig af waren.
 
blink182
 
14
16 december 2020 om 00:03
Blij met de 3 punten. Blij dat we weer eerste staan, ookal is het voor maar wat uurtjes. Maar man man man, zoveel moeite tegen 10 man. Voorzetten geven zonder mensen in de penalty box (doelloos). We mogen concluderen dat Real moeite heeft tegen de “kleinere” clubs en ik denk dat het te maken heeft met motivatie. Helaas is er ook geen publiek om de spelers een schop onder hun kont te geven. Voor de rest een mooie goal van Kroos en Benz. Ramos was matig vandaag. Maar Mendy? Wow. Next level matig.
 
InsideRMadrid
 
5
16 december 2020 om 00:07
Jep blink, zo een grote club als Real heeft absoluut iets aan de fans maar dit Real is nog lang niet compleet. Langzaam begint iedereen wel fit te worden en dat maakt het voor Zidane alleen maar makkelijker
 
SocioFan1
 
4
16 december 2020 om 00:10
Denk toch eerder meer de kwaliteit. Missen gewoon wereld flankspelers. Mendy en Vini waren zo zwak en doelloes in hun inbreng voorin. Zo erg dat Modric er meer bij kwam om te helpen. Rechts ook niet wauw. Tsja dan heb je gewoon een Benzema op eenzame eiland. En dan nog tegen een lowblock team spelen, dan wordt het lastig het te doorbreken. Kijk naar de 4 gewonnen matches nu, hoe we steeds scoren en hoe we vele kansen steeds missen.
 
ModricMagic
 
12
16 december 2020 om 00:05
Pff toch weer met moeite weten te winnen van 10 man. Courtois heeft het echt weer uitstekend gedaan en ons behoudt van puntenverlies. Benzema ook met 2 goeie goals en die van Kroos is mooi binnen geschoten. Maar het probleem blijft toch wel de vleugelspelers. Vinicius en Vazquez gaan niet voor je scoren. Met name Vinicius niet. Hij heeft na 2 jaar nog steeds niet echt een groei doorgemaakt. Denk dat hij volgend jaar gewoon verhuurd moet worden en dat hij echt elke week aan de bak kan gaan. Verder is het duo Vinicius-Mendy echt 10x niks. Het is aanvallend te beperkt. Mendy is verdedigend echter wel uistekend. Maar goed 4 overwinningen op rij is prima en voor nu gedeeld koploper ook al heeft Atletico er 2 minder gespeeld op dit moment.
 
InsideRMadrid
 
9
16 december 2020 om 00:08
Magic/ Vini moet verhuurd worden, die moet wekelijks ergens spelen en ervaring op kunnen doen zonder de druk van het machtige witte shirt steeds te voelen. Iedereen kan zien dat de druk hem teveel wordt maar hij komt er wel en is nog jong
 
koeral
 
9
16 december 2020 om 07:14
Hahahaha machtige witte shirt? Jij bent wel echt vol van Real Madrid is het niet? Ik lees jouw reacties echt met pijn en moeite. Ze winnen tegen 10 man met veel moeite.
 
InsideRMadrid
 
7
16 december 2020 om 09:28
Koer / Machtig en toonaangevend ja. Of ken jij soms een andere club die in het moderne CL tijdperk drie keer die beker achter elkaar omhoog wist te tillen? Dat is toch wel vrij machtig en je merkt overduidelijk dat dit impact heeft op de beslissingen van Vinicius. Hij is ontzettend aan het overextenden soms, vandaag gaf hij overigens een mooie assist hoor, maar hij levert ook veel ballen in, dat moet anders.
 
Toensie87
 
4
16 december 2020 om 00:08
Een wedstrijd zoals vele van dit seizoen en blijkbaar zijn we weer beetje terug bij af en lijken de heren niet gemotiveerd tegen dit soort teams en kunnen ze zich alleen opladen tegen de grotere teams, wat jammer is. Het spel was veels te traag en dat tegen 10 man vanaf de 13e minuut. We hebben nauwelijks kansen gecreëerd en dat is niet iets nieuws. Ik was echt bang dat de winst tegen Atletico Madrid van afgelopen weekend nietszeggend zou zijn en dat we hier weer punten zouden morsen (wat heel typisch zou zijn). Gelukkig Benzema met 2 doelpunten die Real bij de hand neemt en keihard werkt voor het team. Ik ben ook blij met Carvajal want die heeft wel vaker van dit soort voorzetten gegeven en dat miste je wel in dit team. Vinicius en Mendy op de linkerflank zit zo weinig voetbal in en dat is echt schrikbarend voor een team als Real, van Marcelo-Cr7 naar Mendy-Vinicius dat doet zowel pijn aan je ogen als aan je hart. Ik heb het ook al aangegeven de enige reden waarom Zidane Vinicius laat staan is om de gaten met zijn snelheid dicht te lopen en verdedigend werk. Rodryo is op links lichtjaren verder dan die jongen en ik vind het jammer dat hij niet de kans krijgt om te spelen. Isco en Asensio mogen beide echt weg of aankomende winter al of in de zomer, beide tonen aan echt niet meer het niveau aan te kunnen. Ik heb me in 30 min zo erg geïrriteerd aan Isco die het spel wat al traag was nog trager maakte wat bijna onmogelijk is, telkens dat lopen met de bal en draaien om z'n eigen as die kerel is echt passe. Asensio had ik nog hoop voor maar jongens het is inmiddels al vanaf Maart dat hij weer 100% volledig fit is en mee kan voetballen en we zijn nu 9-10 maanden verder en ik heb niet eens 1 kleine glimp gezien van de oude Asensio, z'n snelheid lijkt hij compleet te zijn kwijt geraakt, z'n geweldige linkerbeen en schoten zie ik niks meer van en dan kan er worden gezegd maar hij speelt niet zo vaak, Zidane heeft hem een tijdje week in, week uit een basis plek gegeven en hij heeft daar letterlijk niks gedaan. Het is dat de concurrentie in Spanje (en zelfs in veel competities) enorm zwak is, anders had ik geen hoop op een goede verloop, want dit hou je echt niet een hele seizoen vol met dit soort zwakke spelers. Op het eind komen we goed weg en Cortouis mag echt een schouderklopje krijgen, want hoe krijg je het voor elkaar om tegen 10 man in de laatste minuut van de wedstrijd zo een giga kans weg te geven, dat heeft echt met concentratie en wilskracht te maken. Maar oke dit soort wedstrijden hoor je ook te winnen en de 3 punten te pakken en daar ben ik blij mee!
 
ViscaCatalunya
 
6
16 december 2020 om 00:16
Benzema sterk als altijd. Madrid moet het van 1 aanvaller hebben. Dat maakt ze kwetsbaar zelfs tegen 10 man. Er moeten echt een paar sterke aanvallers bij. Het geluk bij een ongeluk is dat er geen enkele ploeg buiten Real Sociedad echt goed speelt. Ik hoop wel dat er na dit seizoen een optie komt om het gebruik van de VAR te kunnen challengen. Het lijkt nu op willekeur en die schijn moet je vermijden.
 
Lierse1997
 
1
16 december 2020 om 00:22
De kans lijkt me klein dat er dan veel verandert. De VAR controleert nu namelijk ook gewoon alle fases die potentieel discutabel zijn en maakt daar een afweging over.
 
ViscaCatalunya
 
1
16 december 2020 om 00:26
Een systeem als in het tennis waar elk team een x aantal keren om een revisie kan vragen lijkt me een faire oplossing.
 
Lierse1997
 
1
16 december 2020 om 00:38
Maar wat zou dat opleveren? Die slechte beslissingen zijn namelijk ook gewoon beslissingen. Want de fases worden gewoon al beoordeeld, alleen vaak slecht. Maar een extra aanvraag gaat dan toch niks veranderen?
 
Toensie87
 
7
16 december 2020 om 00:24
Benz wordt al jaren helaas niet gewaardeerd, terwijl ik hem bij een van de beste spelers schaar. Heeft een geweldige techniek, en bezit alle facetten voor een elite speler. Wel jammer voor zo een speler dat hij jaren lang in dienst van Cr7-Bale heeft gespeeld en dat uitstekend deed, en nadat die 2 weg zijn hij een pannenkoek genaamd Vinicius heeft en aan de rechterflank eigenlijk niemand heeft, omdat Vasquez daar dit seizoen maar 2-3 heeft gestaan en die ook niet echt een topper is. Zelfde verhaal met Messi die het helemaal in z'n eentje moet doen bij Barca. Ik vind dat challengen echt een geweldige idee, maar dat zal wel niet gebeuren, want er gebeurd echt random dingen, de scheidsrechters en Var van Spanje zijn een van de slechtste in heel Europa. De ene week is het hands als je je handen strak tegen je lichaam houd en de bal via via tegen je aankomt, en de andere week slaat iemand bij wijze van de bal weg en word er niet ingegrepen. Ik heb het ook vaker aangegeven dat de scheidsrechters/var in Spanje een gokautomaat zijn, de ene keer heb je ze mee, de andere keer tegen en je weet nooit hoe of wat.
 
Moyashi
 
4
16 december 2020 om 02:20
Die Benzema heeft bijna in zijn eentje de goals van Ronaldo vervangen. Dat is echt fucking knap. Die gozer speelde jaren in schaduw van Ronaldo en kreeg niet voldoende waardering, maar is nu helemaal herboren. Denk echt dat hij veel van Ronaldo heeft geleerd qua mentaliteit om nooit iets van de kritiek te serieus te nemen. Als dit Real nog een type Mbappe of Haland kan binnenslepen zie ik ze als een topfavoriet voor ieder titel en dat meen ik oprecht. Het loopt nu niet super lekker consistent, omdat voorin enkel Benzema iets kan forceren.
 
Fredje1782
 
2
16 december 2020 om 05:22
Real had misschien nooit tegen 10 man mogen komen te staan. Ik denk dat het penalty was van Carvajal tegen Williams. Maar de beide fouten waren ook wel een kaart waard. Langs de andere kant, Real had ook 2x een penalty moeten krijgen voor handspel. Uiteindelijk toch een verdiende overwinning, maar hoe ze tegen 10man toch weer even een moment in de problemen komen, het zou echt niet mogen als Real zijnde. Het belangrijkste is dat de 3 punten weer binnen zijn, op naar de volgende wedstrijd.