Valentijn Driessen vol ongeloof over grasmat: 'Ongelooflijk, dit kan toch niet?'
Zaterdag, 15 juni 2024 om 23:49

Valentijn Driessen is bijzonder ontevreden over de grasmat in het Volksparkstadion, waar het Nederlands elftal zondag aantreedt tegen Polen. De chef voetbal van De Telegraaf snapt werkelijk niet waarom de UEFA Hamburg heeft aangewezen als speelstad voor EURO 2024, daar het veld in een belabberde staat lijkt te verkeren.

"We hebben de eerste rel al te pakken: veldgate", opent presentator Pim Sedee het video-item van De Telegraaf. "Ja, veldgate. Ongelooflijk", beaamt Driessen. "Maar kijk nou, dit kan toch niet? Je kan hier toch geen EK-wedstrijd op spelen?", aldus de journalist van de ochtendkrant, terwijl hij zich vanaf de tribune omdraait richting het veld.

"Je ziet het van veraf, maar er liggen stroken. Daar ligt eigenlijk gewoon los gras in. Dat was gewoon slecht. Ze hebben geen nieuwe grasmat neergelegd, maar gewoon deeltjes opgevuld", legt Driessen verder uit.

"Volgens mij ligt hier geen nieuwe mat in. Nederland had dat al snel door en daarom is er ook in Wolfsburg getraind. We zagen net die bus van Polen naar binnen komen en tien minuten later waren ze weer weg. Die mochten hier eventueel twintig minuten trainen, en dan moesten ze weer weg."

"Nou, dat heeft natuurlijk weinig zin. Dan ben je in de voorbereiding al een uur bezig, om twintig minuten te trainen. Dus die hebben een ander veld opgezocht", zo verduidelijkt de Oranje-watcher van De Telegraaf.

"Maar het is natuurlijk ongelooflijk. Waarom moet dit stadion EK-wedstrijden krijgen?", vraagt Driessen zich tenslotte hardop af. Virgil van Dijk liet zich op de persconferentie van zaterdag ook al enigszins kritisch uit over het veld in het Volksparkstadion.

Van Dijk


"Of het veld heel slecht is, dat weten we nog niet exact. Het lijkt erop dat het veld hetzelfde is als in de wedstrijd in Frankfurt toen we tegen Duitsland speelden. De bovenlaag zal waarschijnlijk snel loskomen. Dat is natuurlijk balen, maar beide elftallen zullen ermee om moeten gaan", aldus Van Dijk.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
22:02
22:02
V/d Vaart en Van Hooijdonk zijn kritisch op duo van Nederland en eisen wissel
1
   
21:58
21:58
Nederlandse journalisten ergeren zich kapot aan optreden één speler van Oranje
36
   
21:41
21:41
Eén man moet het massaal ongelden bij fans van Nederland in duel met Frankrijk
48
   
21:05
21:05
Fans halen na volkslied bij Nederland massaal hetzelfde irrititatiepunt aan
1
   
20:41
20:41
Jan Joost van Gangelen verzint ter plekke bijnaam voor Antoine Griezmann
3
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
Maximus2702
 
10
15 juni 2024 om 23:57
Het is wel vrij slecht dat er geen fatsoenlijke mat ligt als je een EK wedstrijd speelt. De voetballende ploeg heeft hier over het algemeen het meeste last van, maar misschien winnen we wel door een polletje
 
Salerno1919
 
0
16 juni 2024 om 00:17
Na zo’n seizoen kon de grasmat toch ook gewoon enkele weken herstellen. Zelfs bij Utrecht lag de grasmat er fantastisch bij de laatste weken, waar het eerder in het seizoen dramatisch was.
 
TurkoFaruk
 
2
16 juni 2024 om 01:15
Zelfs op een stenen achterveldje zal Nederland winnen van Polen, kom op mensen, heb wat vertrouwen in onze jongens!
 
Mearte
 
0
16 juni 2024 om 08:17
Daar gaat het volgens mij niet echt om. Het is gewoon verbazing en vervelend dat er op zo'n groot en belangrijk toernooi zo'n slechte grasmat wordt geleverd. Toch wel één van de meest cruciale benodigdheden voor het voetbal. En je wilt als land, en individueel, ook gewoon zo goed mogelijk je klasse etaleren. Ik kan me heel goed voorstellen dat dat als speler erg vervelend is. Denk niet dat er iemand is die dit veld het schuld zal geven als NL geen winst behaald vandaag. Heel misschien als de grasmat een specifiek negatieve rol heeft gespeeld in cruciale situaties. Maar dat is niet waar de kritiek op voorhand op gericht is
 
karimbu
 
0
16 juni 2024 om 09:30
Waarom er buiten de gras mat om perse in Hamburg gevoetbald moet worden. Mega stadion. Kijk topografisch is hoe Hamburg ligt. Anders had je niks in Noord Duitsland. Hamburg hele aansprekende stad en so kan je nog wel ff door