Driessen: 'Hij is interessant voor Ajax, maar een heel principieel mannetje'
Maandag, 29 april 2024 om 18:42

Mike Verweij en Valentijn Driessen denken dat FC Twente er goed aan zou doen om Wout Weghorst naar de Grolsch Veste te halen. Dat vertellen ze in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Weghorst zelf, die momenteel door Burnley verhuurd wordt aan TSG Hoffenheim, heeft er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens voor Twente te spelen.

De 31-jarige Weghorst keert komende zomer in principe terug bij Burnley, waar hij nog een contract tot medio 2025 heeft. Eind vorig jaar gaf hij in gesprek met De Telegraaf aan zijn carrière graag af te willen sluiten bij Twente.

"Dat zou ik wel graag willen. Mocht het lukken, wil ik ook echt van toegevoegde waarde zijn en kampioen worden. Dat zou de cirkel rondmaken", aldus de spits destijds.

Driessen denkt dat Weghorst komend seizoen al van toegevoegde waarde kan zijn voor Twente. "Van Wolfswinkel is niet de jongste, en Weghorst is ook niet de jongste. Als je ze alle twee hebt, is dat alleen maar meegenomen. Zeker als je de voorronde van de Champions League in moet."

Verweij sluit zich daarbij aan. "Nee, als zo'n speler zichzelf aanbiedt, moet je die kans altijd aanpakken. Wout Weghorst gaat altijd met 120 kilometer per uur, en ik denk dat hij in de Eredivisie wel een sensatie wordt."

Presentator Pim Sedee vraagt vervolgens aan z'n collega's of ze denken dat Weghorst ook voor clubs als Ajax en Feyenoord interessant kan zijn. "Dat denk ik zeker", aldus Driessen.

Verweij merkt op dat Weghorst echter graag naar Twente wil, en wordt aangevuld door Driessen: "Het is wel een principieel mannetje natuurlijk. Dat hebben we in de coronatijd ook meegemaakt. Dus wat dat betreft... Als hij zegt dat hij naar Twente wil, dan wil hij naar Twente. En niet naar Ajax."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
11:03
11:03
Atalanta-coach vreest voor einde seizoen van EK-kandidaat Marten de Roon
1
   
10:47
10:47
Go Ahead Eagles pikt absolute smaakmaker op in de Keuken Kampioen Divisie
1
   
10:38
10:38
Borussia Dortmund maakt van peperdure PSG-aanvaller prioriteit nummer één
1
   
10:14
10:14
Maddison geeft duidelijke boodschap af aan Koeman over EK-selectie Nederland
38
   
09:52
09:52
Rasmus Højlund rekent met cryptische Instagrampost af met opvallende kritiek
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
madmarcel
 
3
29 april 2024 om 18:54
Ik geloof best dat Weghorst het uitstekend zou doen bij Feyenoord en ook populair zou worden bij het publiek,maar laat die man lekker naar Twente gaan als dat zijn wens is.
 
fiorenoord
 
2
29 april 2024 om 19:36
Kan me niet voorstellen dat hij komt als pinchhitter, en voor de basis komt hij bij de top 3 tekort. Verder heb ik niet zoveel met de persoon Wout Weghorst, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Lekker naar Twente die jongen, dat wil hij al jaren.
 
92643
 
2
29 april 2024 om 20:11
Niet om het een of ander, maar bij Feyenoord (mits Gimenez vertrekt) wordt hij toch gewoon eerste spits? Of is die Japanner zo goed?
 
fiorenoord
 
0
29 april 2024 om 20:24
Dan zou de prioriteit wel zijn om weer een eerste spits aan te trekken. Dan gaan ze eerder voor iemand met restwaarde. Die Japanner is er nog niet helemaal klaar voor.
 
92643
 
0
29 april 2024 om 20:38
Zal wel wat geld tegenaan moeten dan. Spitsen die er meteen staan zijn niet zo goedkoop deze dagen.
 
madmarcel
 
2
29 april 2024 om 21:07
Ueda is een prima spits die gewoon eerste spits wordt indien Gimenez vertrekt
 
Sirius
 
3
29 april 2024 om 19:49
Ik denk wel dat clubs als Ajax, PSV en Feyenoord hoger moeten mikken, met name omdat Weghorst al op leeftijd is en je ook wel restwaarde wilt voor je spits als je geld te besteden hebt. Toch gaat Weghorst er mits fit wel minstens 18 in schieten in een top 6 ploeg. Ik zie hem dan ook graag naar FC Twente komen. Ook z'n mentaliteit kunnen 'we' goed gebruiken. Het is al 4 of 5 keer voorgekomen dit seizoen dat je de wedstrijd verliest op mentaliteit. De ploeg wordt in slaap gesust en vervolgens geef je meerdere zeges uit handen zonder dat het enigszins nodig was. Met dit soort spelers gebeurt dat niet zo snel.