Driessen: 'Onbegrijpelijk dat Van Gaal hem niet wil horen, zien of voelen'
Vrijdag, 8 oktober 2021 om 14:46

Valentijn Driessen voelt 'aan alles' dat het krediet bij bondscoach Louis van Gaal voor Steven Berghuis en vleugelaanvallers broos is bij het Nederlands elftal. Berghuis moet 'God op zijn blote knieën danken' dat hij in de vorige interlandperiode driemaal bleef staan, zo benadrukte de bondscoach. Hij doelde daarmee op het feit dat de aanvaller van Ajax daarvoor niet had gespeeld, mede omdat hij het grootste slachtoffer was van de wissel van een 4-3-3-systeem naar een 5-3-2-systeem onder voormalig bondscoach Frank de Boer.

"Nu moet Berghuis Van Gaal dus dankbaar zijn. Maar Berghuis is op dit moment de beste rechtsbuiten van Nederland", benadrukt de chef voetbal van De Telegraaf vrijdag in zijn column. "Tegen Noorwegen maakte de Ajacied het waar met een assist en enkele goede individuele acties. Toch slachtofferde de bondscoach hem in de rust omdat hij bij balverlies zijn opdracht verzuimde uit te voeren. Tegen Montenegro en Turkije deed Berghuis het prima. Landen van dat formaat zijn het beste te bestrijden met vleugelaanvallers als hij."

Berghuis stelt zichzelf op, zo stelt Driessen. De vraag is hoelang. "Je voelt aan alles dat het krediet bij Van Gaal voor Berghuis en vleugelaanvallers broos is. De bondscoach zegt zelfs ronduit dat hij niet achter z'n 4-3-3-keuze staat, maar de mening van de internationals volgt. Onder dat gesternte maakt het voor vaak grillige buitenspelers als Berghuis, Cody Gakpo, Donyell Malen, Noa Lang en in de toekomst misschien Arnaut Danjuma extra moeilijk. Ze spelen continu met het mes op de keel."

De afwezigheid van Danjuma valt in de optiek van Driessen niet te rijmen met 'de Van Gaal-filosofie'. "De aanvaller is in topvorm, beslissend voor Villarreal, speelt in LaLiga en Champions League, heeft de fysieke inhoud en het spelritme na een reeks duels op het hoogste niveau. Onbegrijpelijk dat de bondscoach hem niet wil horen, zien en voelen deze interlandperiode. Zijn uitvluchten dat de aanvaller een late transfer maakte en aanvankelijk reserve stond, waren goedkoop."

Danjuma was dit seizoen in acht officiële wedstrijden goed voor vijf doelpunten en een assist. Hij bereidde vorige week een doelpunt voor in de Champions League-wedstrijd tegen Manchester United (2-1 zege) en loodste zijn ploeg zondag met twee goals voorbij Real Betis (2-0). "Hij is van club veranderd. Dat heeft hij nogal laat gedaan", doelde Van Gaal afgelopen week op de transfer van Bournemouth naar Villarreal medio augustus. "In de eerste fase speelde hij ook niet, viel hij in het algemeen in. De laatste vier wedstrijden doet hij het geweldig en kan hij er ook bij zijn. Maar daar heb ik niet toe besloten. Ja, hij doet het goed, maar daar heb ik jullie echt niet voor nodig."

"We kijken alles en ik ben hartstikke blij dat hij het zo goed doet. Hij heeft weer twee doelpunten gemaakt en is beslissend op het hoogste niveau. Ik kan me niet voorstellen dat hij er de volgende keer niet bij is. Maar hij kan ook in een dip komen", benadrukte Van Gaal.

Meer nieuws
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
23
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
1
   
15:18
15:18
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
5
   
14:55
14:55
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
20
   
14:24
14:24
Marca beweert: Dick Schreuder op poleposition voor opvolging Arne Slot
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Ducktaildo
 
44
8 oktober 2021 om 07:14
Vind het vooral onbegrijpelijk dat Van Gaal Promes ziet als enige alternatief op rechts? Zou die dan opeens wel een bal kunnen aannemen, man passeren, 2e bal winnen en de bal wel naar de juiste kleur kunnen spelen? Als Promes op rechts kan, dan kan zo'n danjuma dat toch ook wel?
 
caribbean
 
27
8 oktober 2021 om 07:35
Laten we vooral niet doen alsof Promes er helemaal niks meer van kan. Bij Ajax had hij ook goede periode met prima wedstrijden in het Champions League seizoen. Voor het Ek had Promes gewoon niet geselecteerd moeten worden met desbetreffende situatie, voor eenzelfde reden selecteer Van Gaal hem nu ook niet. Maar een Promes in vorm is een prima 2de of 3de bank speler voor de links of rechtsbuiten positie, zeker we er nu niet veel van hebben.
 
Superman123
 
97
8 oktober 2021 om 07:42
Laten we aub wel doen alsof hij er niets van kan. Hij heeft meer dan 40 interlands gespeeld en de enige goede wedstrijd op rechtsback....
 
Ducktaildo
 
20
8 oktober 2021 om 08:03
Bij Ajax goede periodes? Hij verbloemde zijn matige spel vooral met de doelpunten die hij nog wel maakt. Ook toen had ik commentaar op zijn spel en was ik de azijnzeiker. Voetballend heb je als team echt helemaal niks aan hem, en dat is toch wel lastig als je een buitenspeler bent.
 
Vernon
 
11
8 oktober 2021 om 09:16
@caribbean Het laatste jaar bij Ajax was het drama, het EK was drama, in zijn tientallen interlands was bij op een wedstrijd of 2 na ook drama. Alleen thuis tegen Wit Rusland was het goed, en dat kwam in mijn ogen door een uitblinkende Karsdorp. Ik lees hier dat hij ook nog een keer goed gespeeld heeft als rechtsback. Nou, dat zijn dan twee goede interlands. Op een gegeven moment heb je genoeg kansen gehad, en als hij het dan in Rusland wel goed doet, prima, dan klopt er dus iets voor hem daar. Maar datgene is er niet in oranje.
 
Ali Boembari
 
16
8 oktober 2021 om 09:48
@ducktaildo, Precies dit. Promes is gewoon een matige voetballer. Heb je hem wel eens op doel zien schieten? 9 van de 10 keer schiet hij recht op de keeper. Zelden heeft een speler mij zo weten te irriteren bij Ajax. Intikkers lukt hem nog wel en zo nu en dan een zondagsschot. Maar verder is het helemaal niets.
 
mvbfan
 
10
8 oktober 2021 om 10:47
Precies dat. En die goals waren ook vooral ge danken aan de genialiteit van Ziyech. Hij hoefde ze alleen aan te tikken. En toen Ziyech naar Chelsea ging kon Promes niet meer scoren. Hij kreeg geen kritiek omdat men zei:Hij mist zn maatje Ziyech.. Alsof een goede voetballer afhankelijk met zijn vannZiyech.
 
Sirius
 
1
8 oktober 2021 om 11:15
Het is ook niet zo dat hij er niets van kan, maar het internationale niveau en top competities is toch wel te hoog gegrepen voor hem. Hij heeft misschien 3 leuke interlands gespeeld en bij Sevilla was het ook heel pover. Promes is alleen nuttig als hij veel ruimte krijgt en dat gaat op een hoog niveau niet gebeuren.
 
rubentje13
 
4
8 oktober 2021 om 09:31
Eens, maar dat vind ik eigenlijk van elke speler wel die met zn rechterbeen op linksbuiten staat. We moeten niet ineens doen of t een no go is dat je als rechterspits links moet zijn. Persoonlijk denk ik dat - met name later in de wedstrijd als je wat moet forceren - gakpo ook goed op rechts zou kunnen spelen, omdat die zo`n goede traptechniek heeft dat hij die balletjes panklaar op de koppies van De Jong, Van Dijk en/of Weghorst kan leggen. En Bergwijn kan natuurlijk ook op rechts, heeft daar veel gespeeld bij PSV en bij Spurs. Maar die is nu geblesseerd. Beetje raar dat die nooit genoemd wordt als optie op rechtsbuiten.
 
Die Knappen
 
4
8 oktober 2021 om 10:11
Promes kon zich bij Ajax een jaar laten zien, door de aanvoer van Ziyech. Daarna was het al snel niets meer, toen Ziyech vertrok.
 
mvbfan
 
3
8 oktober 2021 om 10:49
Kan zo'n voetballer van zo'n status niet zonder Ziyech die de ballen panklaar voor hem legde? Onbegrijpelijk dat hij 7 jaar lang bij Oranje het vertrouwen kreeg.
 
Moozyy
 
6
8 oktober 2021 om 07:39
Driessen zegt niks verkeerds hier. Alleen is het best makkelijk, beetje open deuren intrappen. Tegen kleine en matige landen is 4-3-3 idd de beste opstelling en ja Danjuma had 100% geselecteerd moeten worden. Ben benieuwd wie het daar niet mee eens is
 
sprokkie
 
26
8 oktober 2021 om 07:46
Wie had je thuis gehouden dan?
 
Catenaccio 2.0
 
17
8 oktober 2021 om 08:02
Ik had Danjuma nog niet opgeroepen, laat hem dit niveau eerst paar weken achtereen volhouden. En dan in november oproepen. Hij komt er wel alleen heeft erg weinig gespeeld voor hij naar Spanje ging
 
 
13
8 oktober 2021 om 09:17
17 goals en 8 assists in 36 wedstrijden het seizoen ervoor voor Bournemouth. Opgenomen in het championship team van het jaar. Ik vind dat hij eigelijk al na dat seizoen erbij had gemogen. Als vleugelspeler in zo een taaie competitie uitblinken wekelijks, vind ik al beter dan Promes & Babel destijds!
 
Die Knappen
 
8
8 oktober 2021 om 10:14
Driessen is een persoonlijke vete met Van Gaal aan het uitvechten, die twee liggen elkaar duidelijk niet. Driessen blijft zoeken, en wil maar punten blijven maken, waar hij het duidelijk moeilijk mee heeft.
 
Ouwehoeri
 
2
8 oktober 2021 om 15:40
Ik heb ook een persoonlijke vete met Driessen, maar dat weet hij niet. Toch heeft hij hier een punt. Van gaal lijkt het niet te zien zitten in een 433 en zegt regelmatig dat de buitenspelers te slecht zijn. Dit vind ik een kwalijke zaak, net als Driessen. Verder verbaast het me dat er zelden wordt genoemd dat we net zo min goede wingbacks hebben. Vooral op links hebben we eigenlijk helemaal niemand.
 
Arnout108
 
8
8 oktober 2021 om 07:55
Valentijn Driessen loopt dus te zeuren dat Van Gaal Berghuis op moet stellen terwijl Berghuis de afgelopen 3 wedstrijden gespeeld heeft en waarschijnlijk de komende wedstrijden ook gaat spelen. Over Groeneveld heeft hij wel weer een punt. Die had erbij kunnen zitten in plaats van Malen.
 
MVB-PSV
 
12
8 oktober 2021 om 08:33
Nee niet in plaats van Malen, twee totaal verschillende voetballers. Ik denk eerder i.p.v. een van de vier keepers...
 
Arnout108
 
3
8 oktober 2021 om 08:44
Ze zijn niet een precies identieke speler maar ze gaan wel mee voor dezelfde positie. Als je hem dan mee wil nemen en ook echt wil gebruiken. Dan zou je moeten kiezen tussen hem en Malen. Een 4e keeper niet meenemen kan natuurlijk ook maar die zit waarschijnlijk nieteens op de bank dus wat bereik je daar mee? Dan neem je Groeneveld mee om lekker op de tribune te zitten.
 
Vernon
 
2
8 oktober 2021 om 09:18
Van Gaal roept die vierde keeper op om die jongens te motiveren. Om duidelijk te maken dat ze met zijn drieen kunnen strijden voor de plek achter Bijlow. Dat is waar hij nu mee bezig is, en dat is goed, want achter Bijlow is er op dit moment niemand die met enige uitstraling de tweede plek opeist. Danjuma komt wel, dat heeft Van Gaal zelf ook gezegd. Ik denk dat Van Gaal nu een paar spelers uit gaat testen en dan valt er eentje af.
 
Die Knappen
 
2
8 oktober 2021 om 10:16
Malen heeft obv zijn prestaties ook zeker geen selectie verdiend. Dan eerder Danjuma.
 
Die Knappen
 
1
8 oktober 2021 om 10:18
Ik denk dat we Mark Flekken onderschatten, doet het echt heel goed in een sterke competitie. Zou ook zeker een kans moeten krijgen.
 
TheShins
 
6
8 oktober 2021 om 07:58
Tja, er vallen bij een selectie altijd wel spelers buiten de boot. Altijd lekker makkelijk om daar dan weer een speler uit te pikken en je daar verontwaardigd over af te vragen waarom die er niet bij zit. De hele notie dat de bondscoach een soort openbaar selectiebeleid zou moeten hebben waaraan journalisten als Driessen zijn keuzes dan kunnen toetsen (zoals hij hier doet met zijn geleuter over de ‘Van Gaal-filosofie’), is overigens ook onzinnig.
 
 
8
8 oktober 2021 om 08:14
Tja je moet die uitspraak gewoon niet te serieus nemen. Voor de vorige interlandperiode speelde Berghuis bij Ajax nog zeer matig, daarom moest ie toen blij zijn met die basisplaats. Nu hij bij Ajax de vorm te pakken heeft, staat ie niet ter discussie. Verder moeten we wel wezen, Berghuis is ook niet het niveau dat normaal een vanzelfsprekendheid is in Oranje. 10 jaar geleden had ie geen oproep gekregen.
 
Die Knappen
 
3
8 oktober 2021 om 10:21
In de Oranje elftallen van 74, 78, 88, 98 en 2010 hadden alle huidige Oranje spelers geen kans gehad.
 
FeyeBart12
 
23
8 oktober 2021 om 10:42
Mathijsen en Heitinga waren inderdaad drie klassen beter dan de Vrij en Van Dijk...
 
DeSteek77
 
6
8 oktober 2021 om 09:05
Dan zie je toch het verschil tussen een coach en een journalist. Van Gaal chargeert natuurlijk met (God op zijn blote knieën danken", maar het is toch duidelijk. Het NL Elftal speelde 5-3-2 onder de Boer en van Gaal stapte over op 4-3-3. Daar mocht Berghuis idd erg tevreden mee zijn, anders zat hij op de bank. En het probleem van Berghuis van het mee terug verdedigen is ook het probleem bij Ajax, dus dat is ook niet vreemd. Hij zal totaalvoetballer moeten worden om een basisplaats af te dwingen. Aanvallend is zijn meerwaarde duidelijk, maar hij zal ook verdedigend zijn steentje moeten bijdaragen.
 
Japie_Krekel
 
8
8 oktober 2021 om 09:12
Tegen Letland zal Berghuis toch niet zoveel hoeven mee te verdedigen?
 
DeSteek77
 
8
8 oktober 2021 om 09:23
Zeker niet nee. Maar Berghuis speelde onder de Boer niet, gewoon niet. Dan mag hij toch blij zijn dat hij onder van Gaal wel speelt (al overdrijft hij dat in de persconf. wel uiteraard). Nu staat hij ook niet teer discussie. De vraag is wat Oranje op het WK gaat doen. Gisteren speelden Frankrijk en Belgie met veel meer aansprekende namen dan Oranje beide met 5-3-2, dus denk ik dat van Gaal dat op het WK ook gaat doen, al heeft hij daar weinig tijd voor.
 
Die Knappen
 
2
8 oktober 2021 om 10:25
Volgens de diverse Media speelden zowel Frankrijk als Belgie in een 343 opstelling
 
DeSteek77
 
2
8 oktober 2021 om 11:36
Dan hebben die diverse media niet goed opgelet. Ik wel namelijk
 
volgens mij
 
1
8 oktober 2021 om 09:18
Migi jij zegt dat Berghuis 10 jaar geleden geen oproep zou hebben gekregen voor het Nederlands elftal . Maak daar maar een jaar van! Want hij heeft zijn basisplaats alleen maar te danken aan zijn overstap naar een andere club.want voor die tijd kon hij er geen klote van, en had hij een mentaliteit die je niet moet willen hebben.
 
Teesboer
 
10
8 oktober 2021 om 09:24
Volgens mij heeft Berghuis tijdens zijn periode bij Feyenoord al de nodige interlands gespeeld. Hij is nu echt niet ineens een veel betere voetballer geworden bij Ajax. Ik denk wel dat zijn mentaliteit iets verbeterd is, aangezien hij zich nu ineens weer moet gaan bewijzen voor een basisplaats bij Ajax. Het is echt onzin om te zeggen dat hij er vorig jaar geen klote van kon.
 
Kaaiman
 
4
8 oktober 2021 om 09:21
Zou bergwijn ook niet op rechts kunnen ?
 
CocoAfc
 
6
8 oktober 2021 om 09:42
Zong toch een toontje lager tijdens de persconferentie, maar nu weer van dit soort lompe dingen roepen in ze krantje. 'valentijn Driessen voelt ‘aan alles’ dat het krediet bij bondscoach Louis van Gaal voor Steven Berghuis en vleugelaanvallers broos is bij het Nederlands elftal.' Waar haalt hij dit vandaan? Berghuis speelt meer dan ooit bij Oranje en heeft zich ook bij Ajax in het team gespeelt, hoe kan je in hemelsnaam hierop komen. Het enige wat Valentijn zijn gevoel zegt is dat hij conflict moet zoeken en clickbait uitspraken moet doen.
 
TilburgAjax
 
6
8 oktober 2021 om 10:53
Valentijn is op zijn pik getrapt omdat hij twee keer ontzettend op zijn plek is gezet door vgaal tijdens de persconferenties. Nu gebruikt hij zijn column de krant, een plek waar geen hoor en wederhoor plaatsvindt, om vgaal aan te vallen. Wederom maakt hij gebruik van vermoedens, gevoelens en meer van dat soort ongefundeerd materiaal. Classic. OT: best begrijpelijk dat Danjuma er nu nog niet bij zit, maar vermoedelijk - bij vormbehoud - de volgende periode wel. vgaal lijkt eerst te willen kijken of Lang een waardig alternatief op rechts is. Dat experiment wil hij niet tegelijk ook met Danjuma uitvoeren en dat snap ik wel.
 
CocoAfc
 
0
8 oktober 2021 om 11:12
Dus dat, gister was hij ook helemaal niet zo uitgesproken tijdens de persconferentie. Ze moeten Valentijn gewoon lekker buiten de deur houden, is alleen maar uit op sensatie. En hij doet het allemaal voor ze vrienden bij VI hoor, maar die nemen zelf niet eens serieus.
 
Dirrukkie
 
0
8 oktober 2021 om 13:15
Onbegrijpelijk dat de Telegraaf zich met dit soort "verslaggevers" verlaagd tot een rioolkrantje en er dan ook nog geld voor vraagt.....
 
Pun Guardiola
 
1
8 oktober 2021 om 15:00
Deze titel confronteert me betreft de relatie met mijn vriendin. Waar is de dislike button?
 
braveman
 
0
8 oktober 2021 om 16:10
Onbegrijpelijk dat figuur Driessen nogsteeds bezig is van Gaal aan te vallen. Weet hij nou nog niet dat van Gaal meer kennis over voetbal heeft in zn kleine teen als Driessen in zn hele lichaam? Elke keer weer staat hij weer voor joker. Kan hij geen kantoor baantje krijgen ver weg van alle publiciteit? Man wat zal het lekker rustig zijn.
 
JaWatWat
 
1
8 oktober 2021 om 16:38
Kan iemand mij uitleggen waarom de mening van Driessen zo vaak in de media komt? Er zullen toch niet veel mensen zijn die deze man serieus nemen of vinden.