Driessen schaart finaleplaats Feyenoord in rijtje met Ajax en Oranje
Vrijdag, 27 mei 2022 om 08:27

Valentijn Driessen is in zijn column voor De Telegraaf zeer complimenteus in de richting van Feyenoord-coach Arne Slot, ondanks de 1-0 nederlaag tegen AS Roma in de finale van de Conference League. De voetbaljournalist kijkt terug op een seizoen waarin de Rotterdamse club dankzij de pas 43-jarige trainer naar een hoger niveau is geklommen op sportief gebied. Dat er geen prijzen zijn gewonnen door Feyenoord zegt Driessen niet zoveel.

"Laat de prijzenpakkers maar oreren", aldus Driessen in zijn bijdrage. "Er wordt nog steeds gesproken over het totaalvoetbal van 1974, over de duels onder Marco van Basten tijdens EURO 2008 tegen wereldkampioen en vice-wereldkampioen Italië en Frankrijk, over verliezend Europa League-finalist Ajax van Peter Bosz in 2017 - niet toevallig tegen Mourinho's Manchester United - over Ajax' Champions League-run in 2019 en vanaf nu ook over Feyenoords glorieuze tocht naar alle uithoeken van Europa in een memorabel Conference League-seizoen 2021/22", schaart de voetbalvolger de verliezend finalist in een illuster rijtje.

Valentijn Driessen vindt dat Arne Slot heel goed werk levert bij Feyenoord.

Driessen richt zich daarna op Slot, die volgens hem complimenten verdient voor het spel van Feyenoord in de afgelopen maanden en het herwonnen zelfvertrouwen in De Kuip. "Niet alleen in Amsterdam wordt goed voetbal gespeeld, ook in Rotterdam. Slot verdient daarvoor alle credits, omdat hij een kwalitatief middelmatige spelersgroep in korte tijd heeft overtuigd van zijn visie. Vanuit een vrij uitzichtloze situatie in juli 2021 is het gelukt die uit te laten voeren", blikt Driessen terug op de beginperiode van Slot bij de Rotterdammers.

Slot krijgt van Driessen ook lof toegezwaaid voor diens aankoopbeleid, ondanks het feit dat er vorig jaar nauwelijks geld was voor aanwinsten. "Spelers die berekend bleken op de hoge moeilijkheidsgraad van het voetbal dat Slot ambieert. Met Gernot Trauner ondanks z'n beslissende fout in de finale, Fredrik Aursnes en huurlingen - Guus Til, Reiss Nelson en Cyriel Dessers - die boven verwachting presteerden." Volgens Driessen is de sleeping giant dankzij Slot wakker gekust afgelopen seizoen. "Feyenoord heeft z'n zelfbewustzijn en uitstraling terug. Een mooi nieuw startpunt van de route naar een prijs."

Meer nieuws
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
12
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
0
   
15:00
15:00
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5
   
15:00
15:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
14:30
14:30
Live meepraten in de Bundesliga: Bayern München - Eintracht Frankfurt
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (60)

 
Pinchitter
 
61
27 mei 2022 om 08:32
En vergeet niet FC Emmen dit seizoen. Heeft het ook ook op een lager niveau laten zien in competitieverband. Vergelijkbaar als Feyenoord in Europa! Chapeau!
 
JizZzy
 
100
27 mei 2022 om 09:03
Hahaha precies dit. Aan het begin van het jaar waren we het er allemaal over eens: de conference league was een belachelijke competitie met derderangs clubs. Advocaat had zelfs geen Europees voetbal gehaald vond Feyenoord. Moet je nu eens kijken. Laten we het missen van de finale van de champions league op een paar seconden in hetzelfde rijtje plaatsen als het halen van een kneuzencompetitiefinale. Wat dat betreft ben ik ergens toch maar blij dat Feyenoord niet gewonnen heeft, dan hadden we weer 300 jaar moeten aanhoren dat zij de laatste Europese prijswinnaar warren. Oh wacht, dat horen we al sinds 2002. Daar komt nu `als laatste een Europese finale gehaald` bij. Dat het tegen de Drita`s en de Slavia`s van deze wereld is maakt dan helemaal niks uit. Want ja, dat is gewoon vergelijkbaar met Real Madrid toch? Cringe.
 
IKEA
 
43
27 mei 2022 om 09:11
Jizzy, aan het begin van het seizoen waren jij en Pinchitter het met elkaar eens, plus nog een paar van die ettertjes die niet gewoon achterover kunnen genieten. De Conference League is de vermakelijkste en leukste Europese competitie gebleken, we hebben prachtige stunts gezien van bijvoorbeeld Bodo en er is kennis gemaakt met nieuwe clubs. Dat het niveau lager is, vanzelfsprekend, en dat Feyenoord tot de finale is gereikt is wat dat betreft zonde, aangezien niemand meer objectief van zo'n leuk toernooi lijkt te kunnen genieten. Al dat gezeur van types als jou, dan juich je toch lekker voor die plastic zooi van de Super League?
 
Suarez 7
 
24
27 mei 2022 om 09:13
Drita en Slavia naast elkaar noemen is onzin. Ja, de voorrondes met Drita, Luzern en Elfsborg waren drie keer niks. Maar Feyenoord is daarna tegenstanders tegengekomen waar het echt niet direct de favoriet tegen was. Met Slavia, een degelijke Europese middenmoter, en teams als Union en Marseille heb je toch een heel degelijk pad gehad. Je moet Feyenoord ook niet als competitief zien met de absolute top, na uitschakelingen tegen teams als Wolfsberger AC, Young Boys en AS Trencin is dit gewoon een gigantische stap voorwaarts. En hopelijk de opmaat voor een Feyenoord dat op termijn weer competitief kan zijn op een podium hoger, in de EL.
 
consy
 
42
27 mei 2022 om 09:22
Wat een trieste reactie vol met afgunst en irritatie. Jij hebt een paar hele moeilijke dagen achter de rug of niet? Is al die terechte aandacht voor club een andere club als Ajax zo moeilijk voor je om te verwerken?
 
Pinchitter
 
25
27 mei 2022 om 09:27
Ik heb geen hekel aan de Conference Leaugue. In tegendeel, een hele mooie competitie voor vooral de clubs die normaal niet ver komen in Europa. Maar je kunt deze campagne van Feyenoord ook groter maken dan het is. Vergelijken met 1974 en 2019 slaat nergens op. Feyenoord heeft 1grote club verslagen die echt bedroevend voetbalde. Kijk alleen eens naar alle doelpunten van Feyenoord. Hoeveel blunders van keepers en verdedigers zaten er wel niet bij. Kunt er een hele comedy campers van maken. Daarom is het lachwekkend om te vergelijken. En ik verwacht dat de Feyenoord supporters over een paar jaar dit ook totaal niet vergelijken met hun UEFA cup die toen echt wel indrukwekkend was. Blij zijn en trots op dit jaar, terecht! Maar sla niet door dat dit een wereldprestatie is en een kans is dat een NLse club niet snel meer zal krijgen.
 
blaugrana11
 
4
27 mei 2022 om 09:52
Winnaar van de conference league volgend jaar is ook al bekend. Villareal namelijk. Enige ploeg die dit toernooi volgend jaar gaat spelen dat enig niveau heeft samen met west ham.
 
Ronaldinges
 
20
27 mei 2022 om 10:21
Knap dat je dat nu al weet, aangezien er ook nog clubs uit de Europa League doorstromen de Conference league in.
 
IkWeetAlles11
 
2
27 mei 2022 om 12:33
Een vergelijking Drita en Slavia slaat nergens op. Vergelijk dan met de 'topploegen' die Ajax toen tegenkwam, zoals Luik, Sturm Graz en AEK Athene. Voor Feyenoord is (ook qua budget/begroting) zo'n Marseille zeker vergelijkbaar met Real.
 
LosBlancos1999
 
4
27 mei 2022 om 12:58
Nee joh, clubs als Fiorentina, Nice en Köln hebben ook een prima niveau. Daarnaast nog de EL afvallers.
 
rmossing
 
0
27 mei 2022 om 15:50
Dus de wedstrijden van Real Madrid tegen verschillende tegenstanders waren minder vermakelijk met minder stunts dan wat jij in de Conference hebt gezien? Buiten het feit dat dit ook nog op topniveau was tegen toptegenstanders. Over objectiviteit gesproken.
 
IKEA
 
7
27 mei 2022 om 09:15
Het is inderdaad knap dat met zoveel prachtige clubs momenteel in de KKD het nota bene FC Emmen is gelukt om te promoveren en kampioen te worden.
 
Gouden wissel
 
7
27 mei 2022 om 08:32
Hij blijkt stiekem toch voor Feyenoord te zijn…
 
Suarez 7
 
43
27 mei 2022 om 08:39
Feyenoord verdient de complimenten, die heb ik in verschillende topics ook gegeven want er is een geweldige groei doorgemaakt, maar we kunnen ook doorslaan. 1974 was historisch en de Ajax-teams van 2017 en eigenlijk vooral 2019 verrasten tegen teams waar helemaal niemand erop rekende. Het is ook jammer dat je moet doorslaan met de vergelijkingen, dan ben je al snel geneigd om een prestatie te downplayen terwijl daar geen reden voor hoeft te zijn.
 
Fossen
 
52
27 mei 2022 om 08:49
De CL campagne van Ajax in 2019 staat hier inderdaad heel ver boven, dat was ongekend mooi tegen de absolute wereldtop. Maar ik vind het jaar van de EL finale van Ajax wel enigszins vergelijkbaar met deze finale van Feyenoord. Ajax speelde dat seizoen tegen Celta de Vigo, Standard Luik, Panathinaikos, Legia Warsaw, Kopenhagen, Schalke, Lyon en United. Dat zijn natuurlijk, buiten dat het een hele knappe prestatie was, ook geen wereldteams vergeleken met Maccabi, Slavia Praag 2x, Partizan, Union Berlin, Marseille en Roma. Bovendien had Ajax destijds ook nog een stuk beter team dan dit Feyenoord. Daarom vind ik die seizoenen wel te vergelijken, ook al is het EL vs ECL.
 
Suarez 7
 
24
27 mei 2022 om 09:02
Ik snap de vergelijking, maar eigenlijk laat de opsomming al zien dat de route van Ajax aanzienlijk sterker was dan de route van Feyenoord. Een team als Celta haalde de halve finale en schakelde onder meer een sterk Shaktar uit en dat Kopenhagen had Europees ook een goeie status, na een enorme reeks ongeslagen wedstrijden. Bovendien moet je de selecties ook even erbij pakken van die jaargang en dan kom je spelers als Goretzka, Lacazette, Fekir, Tolisso, Howedes etc tegen. Bovendien elimineren clubs elkaar in die route en schakelde zo een Lyon een gerenommeerd Roma uit en kwamen ook andere teams aan hun einde (Villareal, Tottenham, Athletic Club etc). De campagne is wel enigszins vergelijkbaar, maar ook weer van een andere orde. Of misschien kijk ik door een te roodwitte bril.
 
Fossen
 
15
27 mei 2022 om 09:09
Mwoah, Ajax had een wat sterkere groepsfase denk ik, maar vooral de knockout fase ligt wel dicht bij elkaar. Union Berlin is daarnaast ook gewoon de nummer 5 van de Bundesliga, Marseille de nummer 2. Lyon eindigde dat seizoen als 4e in Frankrijk en Schalke zelfs 10e, Celta de Vigo 13e in La Liga meen ik. Zit ook verschil in, dat waren ook geen wereldploegen natuurlijk. Bovendien had Ajax ook nog eens een betere selectie he, dan dit Feyenoord. Met Ziyech, de Ligt, Dolberg, Schöne, Klaassen, Onana, Neres, vd Beek, Frenkie de Jong.
 
MeMyselfAndI
 
21
27 mei 2022 om 09:13
Je kijkt inderdaad met een roodwitte bril. Lyon was inderdaad een goede ploeg maar eindigde dat jaar 4de in de competitie waar Marseille dit jaar 2de eindigde. Schalke eindigde dat jaar 10de in de Bundesliga waar Union dit jaar 7de eindigde. Slavia doet het al jaren goed in Europa. Die wisten vorige jaar bijv. nog Arsenal uit op een gelijkspel in de Europa League. Die zijn echt wel een stukje zwaarder dan het Kopenhagen van toen. Nee, ik zou zelfs wel durven stellen dat de campagne van Feyenoord dit jaar een stuk zwaarder was dan die van Ajax in het Europa league jaar. Maar misschien kijk ik ook maar met mijn eigen roodwitte bril op.
 
273618
 
13
27 mei 2022 om 09:18
Ik ben het niet met Driessen eens hoor, maar vind het wel sneu hoe iedereen opeens vooraan stond om Roma als veredelde amateurs neer te zetten. Er stonden daar 7 spelers van de nummers 1 en 2 van het EK op het veld; de winnaar van het EK daarvoor op doel, en een coach die sinds 2003 geen tegengoal in een Europese finale had geïncasseerd langs de lijn. Maar als we de meeste analisten of mensen hier moeten geloven had het net zo goed Ludogorets ofzo kunnen zijn.
 
Fossen
 
18
27 mei 2022 om 09:19
Ik kijk door een PSV bril dus laten we stellen dat ik van jullie 2 het meest objectief ben, dan kom ik tot de conclusie dat het wel vergelijkbaar is haha. Ajax wat sterkere groepsfase, maar ook een sterkere selectie dus dat heft elkaar wel op. Beiden een buitengewoon knap seizoen, laten we het daar op houden. Dat het CL seizoen van Ajax van 2019 hier nog boven staat zijn we wel met elkaar eens denk ik.
 
Suarez 7
 
18
27 mei 2022 om 09:22
Dit zijn zulke onzinnige vergelijkingen. Je moet een team vanuit de tijd beoordelen. Dat Lyon was echt een stuk sterker dan dit Marseille en dat Kopenhagen was ook een stuk sterker dan Slavia. Kopenhagen had zelfs in de CL een goede indruk achtergelaten en was op dat moment in alle competities al een jaar zonder tegengoal in eigen stadion (dus ook in de CL, de EL, en de EL-jaargang van eerder). Oke, dat Union was als team verder dan Schalke misschien, maar bij Schalke liep veel meer individuele kwaliteit. En je stapt mooi over mijn punt heen dat teams andere uitstekende teams elimineren. Villareal, Tottenham Hutspor, Athletic Club, Shaktar Donetsk en Roma haalden de laatste acht niet eens. Vergelijkbaar met deze EL-campagne.
 
Fossen
 
11
27 mei 2022 om 09:26
Een team in de tijd beoordelen doe je denk ik meer door naar de ranglijst te kijken dan naar individuele spelers. De ranglijst is een objectieve maatstaf voor hoe goed die spelers waren. Maar goed, het irriteert je blijkbaar als deze vergelijking gemaakt wordt, terwijl het helemaal niks afdoet aan de prestatie van Ajax destijds. Feyenoord heeft met een stuk mindere selectie gewoon iets vergelijkbaars neergezet. Dat is hartstikke mooi en mogen we trots op zijn.
 
Suarez 7
 
9
27 mei 2022 om 09:34
De ranglijst is objectief en subjectief in een. Objectief, omdat het de kracht van een selectie dat jaar nationaal meet, subjectief omdat je het moeilijk als maatstaf kan gebruiken voor het meten en kunnen duiden van internationale prestaties. Sevilla is als nummer zeven eens favoriet voor de EL-winst geweest, teams als Roma eindigen niet altijd even hoog maar presteren Europees altijd top. Dan is de UEFA-ranglijst vaak nog een betere maatstaf. Uiteindelijk bestaat er ook geen ideaal meetmiddel, maar ik vind het niet raar om de prestatie op een hoger podium als beter in te schalen. Als je de kracht van de selectie erbij neemt kan ik je wel volgen.
 
Feyty23
 
5
27 mei 2022 om 09:34
Het argument dat teams andere uitstekende teams uitschakelde is ook niet een heel sterk argument, daarom is het waarschijnlijk overgeslagen ??. Dit seizoen is Tottenham namelijk ook al voor de laatste 8 uitgeschakeld in de ECL, net als clubs als Celtic, Stade Rennes, Union Berlin etc. Daarnaast heeft Slavia (net als Kopenhagen) ook indruk achter gelaten in de CL en 3x de kwartfinale gehaald van de Europa League, dus ik zie niet in waarom ze 'een stuk sterker' zouden zijn dan Slavia Praag, ik zou het het tegenovergestelde beweren.
 
blaugrana11
 
1
27 mei 2022 om 09:58
Die clubs eindigden mede zo laag omdat ze alles op de europa league zetten. Iedereen poepte in zijn broek man voor lyon. Hadden as roma bijvoorbeeld helemaal zoek gespeeld. En dat kopenhagen was zeker wel beter dan slavia. Waren 3e geworden in de cl en daar ongeslagen in eigen huis. Legia ook gewoon een sterker team dan partizan (wat niet eens het beste team uit servie is). Schalke werd idd 10e, maar hadden gewoon een sterk team met namen als goretzka, meyer, howedes en kolasinac. Noem mij 1 goeie speler van slavia? Die gasten konden er echt geen reet van. Leuk dat ze een keer gelojk hebben gespeeld tegen arsenal, maar in de return waren ze gewoon kansloos.
 
blaugrana11
 
2
27 mei 2022 om 10:00
Hoezo we? Je bent toch voor psv lol?
 
Fossen
 
11
27 mei 2022 om 10:05
Wij als Nederlanders. Dat was niet zo moeilijk te bedenken? ??
 
acmilanajax
 
3
27 mei 2022 om 10:46
`een stuk zwaarder` is natuurlijk onzin. Je kunt wel zeggen dat Lyon 4de eindigde en Marseille nu 2de, en daar heb je gelijk in want dat is feitelijk, maar Lyon had natuurlijk een veel sterker elftal dan dat Marseille nu heeft. Lacazette Tolisso Valbuena Cornet en Fekir. Betekent dus niet dat een elftal automatisch beter is als ze 5 jaar later 2 plekken hoger eindigen.
 
273618
 
3
27 mei 2022 om 10:50
Nou ja, volgens mij hadden we wel geconcludeerd dat we allemaal door een rood-witte bril kijken, alleen zijn de kleurschakeringen effe net wat anders ??
 
Zytto34
 
5
27 mei 2022 om 12:58
Ik denk vooral dat Ajax meer indruk maakte. Bizar jong team (22 jaar gemiddeld, 3 jaar jonger dan feyenoord) en ze speelde Lyon en Schalke thuis echt helemaal aan gort van minuut 1 tot minuut 90. Die wedstrijden hadden 8-0 kunnen worden. Vergeet niet dat Lyon echt sterk was dat seizoen met oa Lacazette en Tolisso. Die wonnen in de 1/16de finale met 7-1 van az. Dat ze toen lager eindigde dan Marseille dit seizoen is niet gek, want AS Monaco had toen nog oa Mbappe, Fabinho, Bernardo Silva, etc. Route van Ajax vind ik ook iets moeilijker persoonlijk en het was ook gewoon op een niveau hoger.
 
Gerben1978
 
6
27 mei 2022 om 08:51
Je moet de begrotingen naast mekaar leggen en dan een vergelijking maken. Dan is de uitleg voor deze voorbeelden te verantwoorden, net als de prestatie van Villarreal in de Champions League. De prestatie van Ajax in CL halve finale is wel iets beter, maar verder snap ik het wel.
 
JK-Ajax
 
3
27 mei 2022 om 09:16
Lijkt me dat je beter kunt kijken naar prestaties dan alleen welke zak geld er achter een elftal zit. Prestaties laten zien hoe sterk een tegenstander is, niet een zak geld.
 
bobson1982
 
5
27 mei 2022 om 08:39
Hij is een keer met het juiste been uit bed gestapt. Overigens iedereen die het heeft over het EK 2008, het Ajax van 5 jaar terug en het Feyenoord van nu zijn Nederlanders zelf. In het buitenland denken ze alleen aan prijzenpakkers.
 
Suarez 7
 
25
27 mei 2022 om 08:42
Dat is gewoon niet correct. Heel Europa smult van de sprookjes van Ajax 2019, Dortmund 2013, Monaco 2017 en Atalanta 2020. De underdog die de gevestigde orde met luid kabaal opzij zet is zowat een favoriet onder supporters over de hele wereld.
 
bobson1982
 
4
27 mei 2022 om 10:30
O, dat is gewoon niet correct. Dan weet ik meteen dat mijn mening mijn mening niet kan zijn. Smullen doen we allemaal. Heb ook gesmuld van Villareal de afgelopen 2 jaar. Maar als ik op een gekke zondagmiddag ga opzoeken wie ook alweer alle CL's de afgelopen 20 jaar hebben gewonnen, kom ik alleen bij winnaars uit. De smulprijs staat niet in de musea bij clubs.
 
Redisthecolour
 
4
27 mei 2022 om 11:00
Ik heb echt geen idee waar Dortmund en Monaco allemaal nog tegen speelden in die jaren. Europa smulde dat jaar van die sprookjes, dat is nu grotendeels al weer vergeten hoor.
 
Zytto34
 
5
27 mei 2022 om 13:02
Iedereen weet wel dat die teams indruk maakte. Daarnaast kan ik mij wel degelijk die 4 klapper van Lewandowski tegen Real Madrid voor de geest halen of die uitwedstrijd van Monaco bij City (4-3 geloof ik). Zo zullen mensen Real-Ajax ook niet snel vergeten. De winnaar van de afgelopen 3 edities die in eigen huis van het kastje naar de muur werd gespeeld door een Eredivisie team met 1-4. Zo'n wedstrijd vergeet je niet snel als je hem hebt gezien. Idem met de 5-1 tegen Spanje, de 7-1 van Duitsland, etc.
 
IKEA
 
4
27 mei 2022 om 09:17
Ja, laten we juichen voor de Super League! Wij willen enkel het aller aller beste en de aller aller ver betaalste vedettes zien!
 
Steve Stingray
 
3
27 mei 2022 om 08:42
Zoals altijd een heel provocerende column van Valentijn. Het gaat hem nooit om het verhaal maar om de reactie die hij ermee kan uitlokken. Hij roept wat gekke dingen en iedereen kan er weer verbolgen op reageren, zo werkt dat bij de Telegraaf.
 
MeMyselfAndI
 
11
27 mei 2022 om 09:17
Kun je dat eens concretiseren? Ik vind persoonlijk geen enkel deel van deze column provocerend, in tegendeel zelfs, ik vind hem enorm relativerend. Dat eeuwige gezeur op Driessen vind ik altijd behoorlijk makkelijk. Jij bent in ieder geval geen haar beter dan hem met deze schreeuwerige en niet onderbouwde reactie.
 
WesZol
 
16
27 mei 2022 om 09:18
Het valt me toch steeds meer en meer op dat vooral ''de ajax supporters'' deze hele route van Feyenoord in de Conference League maar blijven downgraden het is echt niet te geloven. Het is inderdaad geen Champions League maar het is en blijft gewoon een Europees toernooi punt. Dat de kwalificatie rondes geen hoogvliegers waren dat klopt helemaal. Maar we kunnen toch niet ontkennen dat Feyenoord gewoon goede tegenstanders is tegengekomen vanuit de groepsfase? Met clubs als Union Berlin (tot de laatste dag meegestreden om CL plaats in de Bundesliga) Slavia Praag(dat tot de 1e groepswedstijd al 55 wedstijden niet had verloren, en de laatste 4 jaar een kwartfinale in de EL) Met Grote Europese namens als AS Roma en Marseille. Lijkt me dat ''jullie'' het niet kunnen hebben dat Feyenoord de club is die gewoon een finale hebben gehaald, want ik weet zeker dat iedereen wel in deze finale had willen staan.
 
Supportert
 
10
27 mei 2022 om 09:21
Helemaal eens met jou. Mensen die het Feyenoord niet gunnen, hoeven soms ook niet te reageren. Laat de supporters er lekker blij mee zijn!
 
Blackthought
 
4
27 mei 2022 om 11:48
Ik vind het knap dat feyenoord de finale kheeft gehaald, maar ik vind ook dat de hype eromheen overdreven is, dat mag toch? Laten we wel wezen, feyenoord wilde advocaat geen geld meegeven voor het behalen van Europees voetbal... Dus zelfs feyenoord zelf vond dit toernooi nikszeggend. Nu is de finale gehaald en doet een hele grote groep mensen alsof het het 8e wereldwonder is. Dat vind ik persoonlijk gewoon overdreven. Ook had ik niet gewild dat ajax in deze finale had gestaan. Dat zou namelijk betekenen dat er iets onmogelijk negatiefs was gebeurd na het halen van de champions league.
 
WesZol
 
5
27 mei 2022 om 12:05
Tuurlijk dat mag je zeker vinden alleen laten we wel wezen dat er helemaal geen overdreven hype is omtrent deze finale. Dat er veel aandacht is vanuit Nederlands perspectief is toch volstrekt normaal of mag er alleen veel aandacht uitgaan wanneer ajax wat bereikt in Europa? Dat hele verhaal met dat Feyenoord Advocaat geen bonus wilde geven begint ook zijn eigen verhaal te lijden. In zijn contract stond duidelijk dat Dick een bonus zou krijgen bij het behalen van Europa League voetbal! Feyenoord zelf had niet gerekend op het behalen van de Conference League dat was niet de doelstelling. Ik vind et persoonlijk juist heel triest van Advocaat dat hij alsnog een bonus probeert eruit te slepen ondat dat die dramatsich en ondermaats gepresteerd heeft en de doelstelling gewoon niet gehaad had.
 
Korenaar
 
1
27 mei 2022 om 09:29
Het is maar vanuit welke hoek je naar zaken kijkt. Oranje in 1974 was baanbrekend dus daar wordt nog wel over gerept maar Ajax-United in de Europa League hebben hoogstens de Ajacieden het nog over. Geweldige prestatie, net zoals die van Feyenoord nu maar buiten Nederland nu al heel lang niet meer het gesprek van de dag. Wanneer we naar Feyenoord kijken dan hebben die aanmerkelijk meer punten in de Eredivisie gehaald dan de laatste jaren, aantrekkelijker voetbal gespeeld en een fantastische Europese campagne gehad. Maar je kan het glas ook halfvol maken en zeggen dat ondanks al die punten Feyenoord nooit serieus kampioenskandidaat is geweest en 12 punten achter de kampioen (en 10 achter de nummer 2) is geëindigd en zelfs nog angstvallig achterom moest kijken om een ploeg die met enkel transfervrije en huur spelers slecht 3 punten toegaf achter zich te houden. En misschien had die ploeg, Twente, of RKC dan wel ook in dat rijtje met Oranje en Ajax moeten staan. Feyenoord heeft met de Conference League aardig wat geld verdient en ook zullen er wel wat spelers tegen leuke bedragen weggaan. Ik hoop dat ze dat geld verstandig gebruiken om verder stappen voorwaarts te maken. Maar vrees voor de Feyenoorder’s het ergste als ik namen als Danilo, Dessers en Zian Flemming de revue zie passeren.
 
Stefanvan der Windt
 
2
27 mei 2022 om 09:30
Begrijpend lezen en interpreteren is voor veel mensen helaas lastig. Tuurlijk is het algehele niveau wat Ajax haalde in de CL en Oranje in 1974 veel en vele malen hoger. Echter, waarom dit wordt gezegd is omdat men kijkt waar Feyenoord vandaan komt en nog steeds, qua begroting, vandaan moet komen. Dan is dit gewoon een uitzonderlijke en unieke prestatie. Zeker de manier van voetballen van Feyenoord is een lichtjaar verschil ten opzichte van vorig jaar. Ik vind wel dat het vaker zo moet worden verteld in plaats van, zoals het nu lijkt, 1 op 1 vergelijken.
 
fc moulijn
 
6
27 mei 2022 om 09:54
Linksom of rechtsom het zal me allemaal een worst wezen wat iedereen ervan vindt. Ik heb genoten van de campagne en de finale die feyenoord heeft gespeeld en het feestje was er niet minder op. Zeiken kunnen we allemaal. Maar als over 2 jaar de nummer 2 rechtstreeks de CL in kan doordat wij een enorme vracht aan punten hebben gepakt in voor de meesten de nog net niet mikey mouse cup zul je niemand erover horen.
 
Pinchitter
 
1
27 mei 2022 om 10:21
De ranglijst is gebaseerd op 5 jaar, dus ik hoop dat jullie volgend jaar ook zoveel punten binnenhalen, anders blijft het natuurlijk een minimale bijdrage verdeeld over 5 jaar.
 
Ckoen
 
1
27 mei 2022 om 13:12
Dat zal niet meevallen omdat Feyenoord sowieso als groepsfase EL deelnemer nooit meer aan die 19 wedstrijden komt.
 
 
3
27 mei 2022 om 09:57
Het is veel minder prestigieus dan Oranje en Ajax in 2019 (de EL finale vind ik vergelijkbaar), maar als je ziet met welk materiaal en budget Slot het doet, is het wel heel erg knap. Wij kunnen geen tientallen miljoenen uitgeven itt Ajax, dus dan is het vrij logisch dat het een niveau lager is. Onderaan de streep koop je nog steeds niks voor 2e worden en probeer ik het vooralsnog lekker ff te vergeten.
 
blaugrana11
 
1
27 mei 2022 om 10:02
Ach ja, wel gewoon dat europa league ticket binnen. Volgend jaar die maar winnen dan.
 
PSVparasiempre
 
0
27 mei 2022 om 22:00
De EL is een serieuze prijs. Geen twijfel over mogelijk. Alleen al de instroom van de 3e plekken uit de CL zorgt voor serieuze tegenstanders.
 
PSVparasiempre
 
1
27 mei 2022 om 10:06
Is pure onzin die Valentijn schrijft. De ECL is een toernooi in de krochten van Europa. Geen enkele Spaanse ploeg die deelnam. Spurs die het toernooi niet serieus nam. Tegenstand werd pas in de halve finale serieus. En een finale tussen de nummer 6 van Italië en de nummer 3 van NL. Enfin als Feyenoord blij is met de finale is dat van harte gegund.
 
273618
 
10
27 mei 2022 om 10:54
Als je toch aan dat soort scorebordjournalistiek gaat doen, vertel dan ook even dat PSV kansloos was in een toernooi dat door de nummer 11 van Duitsland is gewonnen.
 
Adzevedo
 
3
27 mei 2022 om 10:55
Ik denk dat van alle Europese seizoenen die ik van Feyenoord heb gezien er 2 de geschiedenis boeken halen : 2002 en 2022. Niet dat er tussen de rest niks zat, maar als seizoen is dit wat beklijft. Dat hele verhaal over hoe sterk de tegenstanders zijn … tot en met de kwartfinale was Feyenoord in mijn optiek de favoriet of in ieder geval niks minder. Dan nog moet je dat maar even doen. Tegen Marseille was een stunt en tegen Roma kwam Feyenoord helaas net tekort. Maar het feit dat je die hele weg vanaf Drita heb afgelegd, je met leuk en fris voetbal dit heb gehaald en voor het eerst sinds jaren jezelf zo presenteert: dat blijft bij. Vergelijkbaar met vind ik altijd lastig, sowieso niet met interland voetbal. Maar ik durf wel te zeggen dat relatief weinig seizoenen in aanmerking komen. Dan kom ik ook uit bij Ajax uit 2017 en 2019. En ja, er zijn verschillen. Maar als je vraagt welke goede prestaties van Nederlandse clubs staan je bij in Europa noem je toch wel deze 3 seizoenen op.