Driessen wijst Ajax op 'gevaar': 'Hij moet zich wel meer gaan beheersen'
Woensdag, 7 augustus 2019 om 12:50

Ajax trad dinsdagavond met een centrum bestaande uit Perr Schuurs en Lisandro Martínez aan tegen PAOK Saloniki. De twee centrale verdedigers konden in het in 2-2 geëindigde Champions League-voorrondeduel in Griekenland echter niet voorkomen dat de Amsterdammers twee doelpunten om de oren kregen en Valentijn Driessen merkt op dat het duo nog niet het niveau van het verdedigingshart van vorig seizoen benadert.

"Waar nu Schuurs en Martínez stonden, stonden eerder Matthijs de Ligt en Daley Blind. Dat is op dit moment gewoon een verzwakking, zo eerlijk moet je zijn. Zij moeten zich nog bewijzen", vertelt de chef voetbal van De Telegraaf op de website van zijn werkgever. Ajax maakte in het laatste kwartier van de eerste helft een moeizame fase door en de twee verdedigers wisten zich daar niet aan te ontworstelen.

"Toen liepen ze achteruit, terwijl ze juist vooruit moeten lopen of de mensen moeten terugroepen zodat je compact staat. Zo kwamen ze in de problemen." Driessen constateert dat Schuurs 'matig was in de opbouw' en 'zich makkelijk liet passeren' in de eerste helft en is ook kritisch op zijn kompaan Martínez: "Hij is een goede verdediger, maar hij is wild, maakte veel overtredingen en gaf nog een elleboog."

"Hij is iemand die in de Nederlandse competitie met de VAR nog tegen een rode kaart kan oplopen. Hij moet zich dan ook wel meer gaan beheersen. We voetballen hier in Europa en niet in Argentinië. Daar gaat het er toch wel anders aan toe." Ajax heeft door de twee uitdoelpunten die het tegen PAOK wist te maken wel goede papieren in handen voor de return van volgende week dinsdag. De manschappen van Erik ten Hag nemen het tussendoor zaterdagavond in de Eredivisie nog op tegen FC Emmen.

Meer nieuws
   
22:05
22:05
Gemiste strafschop Haye komt sc Heerenveen duur te staan tegen Almere City
2
   
22:01
22:01
Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
54
   
22:00
22:00
Sierhuis loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op; Go Ahead op rand play-offs
0
   
21:58
21:58
Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie
17
   
21:06
21:06
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
6
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (67)

 
Filip
 
11
7 augustus 2019 om 13:06
Komt ook door ervaring dit allemaal. Schuurs mag van mij dat postbode gedrag wel afleren en eerder de bal passen. Maar goed geef die twee tijd om te wennen in dit nieuwe elftal.
 
Maugaza
 
38
7 augustus 2019 om 13:12
Wat ik wel positief wil benoemen over Schuurs, is zijn strakke passing vooruit.
 
psvromario
 
0
7 augustus 2019 om 13:55
Schuurs is te lief. heeft nog jaren nodig om echt een killer te worden. Je zou zo Sanchez terug willen halen.
 
Maugaza
 
11
7 augustus 2019 om 14:08
Schuurs is 19 jaar. Haan benoemde het al mooi in zijn interview, hij is op jonge leeftijd naar Ajax gekomen. Zodoende kan hij werken aan zijn spel, maar ook bij een top faciliteit als bij de Toekomst kan hij aan zijn persoonlijkheid ontwikkelen. Een wijs man zei ooi: "kill the boy and let the man be born"
 
Kyle66
 
4
7 augustus 2019 om 14:10
Sanchez was waardeloos in het aanvallen, danwel de bal vooruit spelen. Hij was goed in het verdedigen.
 
Constant kante
 
1
7 augustus 2019 om 20:25
Filip "maar goed geef die twee tijd om te wennen in dit nieuwe elftal." Tijd?? Welke tijd? Ajax is een topclub, daar is helemaal geen tijd. En hoeveel tijd denk jij dat er nodig is om te zien dat Per Schuurs gewoon niet het kaliber voor Ajax 1 heeft? Los daarvan, de aankoop van vijftien miljoen, Alvarez, gaat natuurlijk niet een heel seizoen in jong Ajax ballen. Uiteraard gaat Tenhag voor hem een plek achterin inruimen. En de plek van Schuurs is de meest logische. Dus nee, niks tijd, het is een kwestie van tijd totdt Schuurs weer naar de bank gaat en Alvarez in de basis komen te staan. En momenteel vrees ik zelfs voor Martinez. Ik schat de kans hoog in dat ook die snel uit de basis verdwijnt en dat Ten Hag gewoon weer normaal gaat doen en Blind achterin neerzet. Want ook dat middenveld van Ajax moet opgekalfaterd.
 
carlosz
 
16
7 augustus 2019 om 13:08
Schuurs: nog niet vn het niveau de Ligt, maar zeker potentie. Martinez: heel veel gif in zijn spel net als Nico. Die lopen idd af en toe tegen kaarten aan. Maar ze hebben Alvarez gekocht. Die zal 1 van de 2 plekken innemen!
 
DominiqueThiem
 
5
7 augustus 2019 om 14:02
En Blind dan de andere plek weer innemen en dan kunnen ze allebei op de bank plaats nemen.
 
Constant kante
 
2
7 augustus 2019 om 20:29
Dominquethiem "en Blind dan de andere plek weer innemen en dan kunnen ze allebei op de bank plaats nemen." Ja, dát denk ik dus ook ja. Alvarez en Blind gaan het centrum vormen en Martinez en Schuurs worden de vervangers op de bank. Magallan's uitzicht is daarmee ook verdwenen trouwens. Alleen zal Ajax eigenlijk dus nog twee middenvelders moeten gaan kopen. Eentje om Van de Beek te vervangen en eentje om Frenkie te vervangen. Want met Blind gaat dat echt niet. Die werd weer vol overlopen tegen een onbeduidende tegentander als Paok. Dat kan dus echt niet. En bij de jeugdspelers loopt geen kwaliteit rond die op die plek al Ajaxwaardig is.
 
KurdMadrista
 
3
7 augustus 2019 om 14:18
Ik vond Martinez zeer goed spelen, Tagliafico ziet er in mijn ogen een beetje moe uit. Ik verwacht dat Alvarez en Martinez het centrale duo vormen, al vindt ik Schuurs grote stappen maken.
 
MiltonKeynes
 
5
7 augustus 2019 om 14:26
Martinez speelde gisteren echt zijn slechtste wedstrijd tot nu toe in een Ajax shirt. Was gisteren een van de minsten, misschien wel de aller zwakste.
 
NL_Modric
 
16
7 augustus 2019 om 14:32
2 officiële wedstrijden gespeeld en hij heeft zijn slechtste wedstrijd tot nu toe gespeeld. Dat is bij een tweede wedstrijd meestal het geval wanneer je minder dan je eerste wedstrijd was.
 
MiltonKeynes
 
2
7 augustus 2019 om 15:12
Wedstrijden in een voorbereiding zijn weliswaar niet officieel, maar daar kan je toch ook je mening op baseren?
 
martijnovic
 
3
7 augustus 2019 om 15:16
Martinez is gewoon geen centrale verdediger. Hij mist kracht en lengte. Schuurs is aan de bal heel goed Maar veredigend moet hij nog veel leren. Ik zou blind en die Mexicaan centraal zetten. En Schuurs op het middenveld proberen en dan mag hij op de cvm positie in een middenveld met de punt naar achter. Het systeem zoals ajax speelde onder bosz. Toen speelde zyech en klaassen als de 2 centrale middenvelders en kwam dollberg uitstekend tot zijn recht in de spits. Dollberg speelde toen zo goed omdat hij geen nummer 10 in de buurt had. Hierdoor had hij meer ruimte om een bal aan te nemen en hij kon alle kanten op dribbelen wat toch zijn kracht is. Op de plek van klaassen in het systeem van bosz zou ik dan Marin zetten met daarnaast toch Tadic. Tadic is toch nu de kleine grote leider en die kan het spel beter aansturen vanaf het middenveld. En zo kan promes lekker vanaf links naar binnen trekken en zyech op rechts. Het enige nadeel van deze opstelling is dat onder bosz er een hele snelle rechtsbuiten was en zyech is minder snel dus weet niet zeker hoe zyech uitde verf zal komen in dit systeem.
 
Constant kante
 
0
7 augustus 2019 om 20:33
Marti " En Schuurs op het middenveld proberen en dan mag hij op de cvm positie in een middenveld met de punt naar achter. Het systeem zoals ajax speelde onder bosz." Maar Ten Hag speelt helemaal niet in een 4-3-3 systeem met de punt naar achteren. Logisch ook, is veel te gevaarlijk en dan zou Ajax worden overlopen (met Frenkie of Schone op die CVM plek). Ajax speelt met twee controlerende middenvelders en een nr. 10/schaduwspits. Dus op die manier kun je Schuurs niet gebruiken. Schuurs wordt gewoon weer reserve en mag zijn tweede seizoen bij Ajax gewoon benutten in de bekercompetitie en als invaller bij blessures. Maar de basisplekken gaan naar andere spelers.
 
tubes
 
5
7 augustus 2019 om 13:11
Ik schrok ook van die acties. Speelde met vuur. Ik ben benieuwd naar het duo Schuurs - Alvarez je hebt dan meer lengte gezamenlijk.
 
PeerBerwers
 
0
7 augustus 2019 om 13:39
Schuurs en Alvarez zijn volgens mij allebei rechtsbenig. Ajax speelt vrijwel altijd met 1 linksbenige en 1 rechstvenige CV, dus dat zie ik niet snel gebeuren.
 
DominiqueThiem
 
17
7 augustus 2019 om 14:04
Geef mij maar het duo Alvarez-Blind. Meer ervaren, meer geslepen en betrouwbaarder denk ik.
 
Eagles
 
51
7 augustus 2019 om 13:11
Ah, bedankt voor de tip Valentijn... Met Tagliafico zag je precies hetzelfde en gaat het nu ook uitstekend. Hij pakt wat vaker geel dan de rest, maar zo een bijtertje heb je ook nodig. Komt vast goed. Ik heb vertrouwen in Martinez. Schuurs kan zich afwisselend met Alvarez gaan bewijzen, maar ook Perr speelt tot nu toe beter dan ik had verwacht. De achterhoede moet ook nog wat beter op elkaar ingespeeld raken. Ja, je mist een van de beste verdedigers ter wereld en dat vang je niet zomaar op. Maar wat er nu staat is hoopvol.
 
Primetime
 
5
7 augustus 2019 om 13:47
Nou ja, Tagliafico heeft vorig seizoen wel 3 wedstrijden in de CL gemist door schorsingen. 1 speler is nog best te vervangen maar 2 wordt lastiger.
 
 
3
7 augustus 2019 om 13:52
Ik weet dat sommige mensen nu gaan weer roepen het is Calimero gedrag, maar Nico heeft natuurlijk wel het voordeel dat hij bij Ajax speelt. Een speler van een kleine club krijgt veel eerder een gele of rode kaart dan dat zo`n kaart in bijvoorbeeld de Kuip of de Arena gegeven wordt. De elleboog van Maritnez heb ik niet gezien (ik heb niet de hele wedstrijd gezien) maar Nico hoort natuurlijk geel met een hele rode rand te krijgen voor natrappen terwijl hij met een tegenstander op de grond lag.
 
Ijsmuts
 
6
7 augustus 2019 om 14:07
Ik vind dat moeilijk vergelijken. Feit is wel natuurlijk dat clubs die verder onderin de ranglijst spelen eigenlijk altijd meer kaarten pakken. Ze lopen tenslotte ook vaker achter de bal aan.
 
Eagles
 
4
7 augustus 2019 om 14:09
Of een speler eerder geel/rood krijgt bij een kleinere club of niet. Ik denk zelf van niet. De ene keer ziet de scheids het niet goed en geeft ie maar geel en de andere keer ziet ie het wel en grijpt ie harder in. De VAR maakt veel goed. Tagliafico is een harde speler, wat je gewoon nodig hebt in een team. Dat Martinez net zo is, vind ik niet zo een probleem. Het zijn geen idioten die elke wedstrijd met 2 benen in komen vliegen. Ze zullen alleen iets vaker tegen een gele kaart of schorsing aan lopen. Deal with it. Ik ben blij dat we spelers hebben die tot het gaatje gaan.
 
 
0
7 augustus 2019 om 15:38
Er zit wel een verschil in harde speler en een speler die onnodige kaarten pakt. Een elleboog of het natrappen van Nico is niet alleen niet nodig, maar kan ook averechts werken.
 
Constant kante
 
0
7 augustus 2019 om 20:39
Arie Vink "tagliafico is een harde speler, wat je gewoon nodig hebt in een team. Dat Martinez net zo is, vind ik niet zo een probleem. Het zijn geen idioten die elke wedstrijd met 2 benen in komen vliegen. " Over Martinez wil ik nog niet oordelen, die is er net pas. Maar Tagliafico heb ik inmiddels al echt tig keer totaal onnodige charges uit zien voeren (op de middellijn of helft van de tegenstander) waarbij je je afvraagt wat die jongen bezielt. En om in te haken op wat Janssen zegt: Ajax is internationaal natuurlijk een 'kleinere club'. Althans, in CL verband. Dus logisch dat Taglifico, dan, in de eredivisie 'maar' vier gele kaarten kreeg en in de CL dus al negen in vijftien wedstrijden. Internationaal moet hij echt aanpoten om het niveau te halen en krijgt dus vaker een kaart omdat hij bij een kleinere club speelt.
 
Constant kante
 
1
7 augustus 2019 om 20:35
Arie Vink "met Tagliafico zag je precies hetzelfde en gaat het nu ook uitstekend. Hij pakt wat vaker geel dan de rest, maar zo een bijtertje heb je ook nodig. Komt vast goed." Pakt wat vaker geel?? Hij pakte negen keer geel in vijftien CL duels. Dat betekent dat zodra het niveau echt omhoog gaat, hij moeite heeft om bij dat niveau aan te haken en bij te benen! Is echt wel een groter probleem dan jij hier erkent.
 
Eagles
 
0
7 augustus 2019 om 20:46
Dat Nico er wedstrijden onbesuisd invloog weten we allemaal, maar zijn passie heeft er ook mede voor gezorgd dat dit team tot de Europese top hoorde vorig jaar. Ik heb vertrouwen in de staf en vertrouwen in Nico om een aantal potjes vorig jaar weer als een leermoment te zien. Kwaliteiten heeft ie, het felle mag ie erin houden en nu nog de tackles en bepaalde acties finetunen en je hebt een nog betere verdediger. Helemaal prima. Tot die tijd zie ik er echt geen enkel probleem in.
 
Constant kante
 
0
7 augustus 2019 om 20:52
Zijn grote passie is natuurlijk nooit het probleem. Is prima verder, ik vond Guardado ook een mooie gepassioneerde speler. Die goud waard was voor Psv. Nee, het probleem van Tagliafico is dat je gewoon ziet dat hij juist in de wedstrijden op niveau naar dit soort dingen grijpt. Juist dán gaat hij lopen schoppen en schaven, gewoon een duidelijk teken dat hij dergelijke middelen moet gebruiken om overeind te blijven. Dat dit te 'finetunen' zou zijn, dat kan ik niet plaatsen. Het is even moeilijk om een apatische speler vechtlust bij te brengen als het is om een drieste speler zelfcontrole te leren. Voetbal is een té emotionele sport om het zo verstandelijk te benaderen als jij doet. Suarez leer je ook geen zelfcontrole meer (aan), als zijn stoppen doorslaan. Eredivisie tecnhisch zie ik geen probleem, net als jij. Dan kan hij het niveau aan en heeft hij mee dat hij bij Ajax speelt, in Europa echter, ....
 
Ewoud
 
8
7 augustus 2019 om 13:13
Waar nu Schuurs en Martínez stonden, stonden eerder Matthijs de Ligt en Daley Blind. Dat is op dit moment gewoon een verzwakking, zo eerlijk moet je zijnNatuurlijk is het een verzwakking, had Valentijn verwacht dat je iemand als de Ligt kon vervangen zonder er op achteruit te gaan?
 
ElPhenomeno
 
1
7 augustus 2019 om 13:21
Blind wordt op het middenveld gezet, omdat het middenveld door het vertrek van Frenkie en ook Schone kwaliteit heeft ingeleverd. Als je dan een dwerg die ik niveau Vitesse vind er voor terughaalt dan ga je er zeker op achteruit.
 
Ewoud
 
7
7 augustus 2019 om 13:30
Nogmaals: Als de Ligt vertrekt ga je er op achteruit. Ik had graag Ramos of Pique zien komen en er op vooruit gegaan, maar het is nou eenmaal geen fifa. Van Alvarez en Martinez moet nog blijken hoe goed ze zijn, nu al conclusies trekken is bizar vroeg. Middenveld idem: het moet nog blijken hoe goed Marin is.
 
PeerBerwers
 
15
7 augustus 2019 om 13:42
Die worden ga jij nog eens inslikken. Martinez is zeker geen dwerg van het niveau Vitesse en gaar een belangrijke schakel in de verdediging van Ajax worden.
 
ElPhenomeno
 
5
7 augustus 2019 om 13:55
Ik bedoel Marin. Martinez vind ik juist een topper en zeker een versterking.
 
ElPhenomeno
 
10
7 augustus 2019 om 13:20
Tja vorig jaar speelde Ajax ook gelijk bij Standard en Kiev. Wat zeuren zeg. Vitesse is op PSV na de lastigste uitwedstrijd. Die zitten gewoon op het niveau van Feyenoord en AZ. Ajax won vorig jaar met moeite bij AEK, dan is het logisch dat PAOK nog lastiger wordt. Het probleem ligt meer bij het middenveld. Daar zal nog wel een topper bij moeten komen.
 
almere67
 
5
7 augustus 2019 om 13:21
Ik zou gewoon spelen achterin met centraal Blind en Alvarez en linksback Nico en rechts back Veltman of nous
 
Linkerbaan
 
2
7 augustus 2019 om 13:51
Wie ga je op 6 zetten dan?
 
eredivisionist
 
1
7 augustus 2019 om 13:22
Dit Ajax is nog in opbouw en we moeten nog afwachten wie er allemaal nog op 2 september zijn. Schuurs had een paar mindere momenten en je zag dat hij dit keer echt getest werd. Dat is alleen maar goed voor zijn ontwikkeling. Zolang hij laat zien van zijn fouten te leren moet je hem vooral speeltijd geven. Hij kan er alleen maar beter van worden.
 
ErwinLont
 
0
7 augustus 2019 om 13:23
Leuk dat ze Ajax gaan vergelijken met vorig jaar.. Maar dat is natuurlijk grote onzin. Middenveld mag wel wat nieuws gebruiken voor de plek van schone naast blind, maar voor de rest is de selectie prima, de selectie van vorig seizoen kom je niet aan. Marin is een leuke jonge speler maar verdedigend heel matig en aanvallend moet ie meer laten zien.
 
Kohaku
 
1
7 augustus 2019 om 13:34
Hoezo is dat onzin? Als vd Sar vindt dat vanwege afgelopen seizoen Ajax geen voorrondes hoeft te spelen telt afgelopen seizoen gewoon mee.
 
ErwinLont
 
1
7 augustus 2019 om 14:11
Dat bedoel ik niet, ik bedoel dat je schuurs niet kan vergelijken met de ligt, de jong niet met mazraoui of marin..
 
Ewoud
 
6
7 augustus 2019 om 13:49
Het probleem is vooral dat ze constant vergelijken met het Ajax van vorig jaar in april/mei. Dit Ajax is nog in opbouw. Vorig jaar in deze speelronde hadden we 2-2 gespeeld in Luik, en was de tendens in de media ongeveer zoals hij nu is. Kijk is hoe dat eindigde. Geef de nieuwe spelers even de tijd.Daarnaast snap ik de negativiteit niet. 2-2 uit bij Paok is een prima resultaat, niet fantastisch maar ook zeker niet dramatisch.
 
ErwinLont
 
1
7 augustus 2019 om 14:13
Helemaal gelijk. Ik bedoel het ook niet negatief hoor, maar mensen gaan het Ajax van vorig jaar vergelijken, niet met begin vorig jaar bijvoorbeeld
 
Patroo
 
5
7 augustus 2019 om 13:23
Gewoon de vertrouwde Blind weer achterin zetten samen met of Schuurs of Alvarez. Martinez heeft zeker de zogenaamde grinta om te slagen, maar moet gewoon rustig klaargestoomd worden om Nico op te volgen. Alvarez schijnt ook op 6 te spelen toch? Dan zet je hem voor Schuurs en Blind, net als dat Mazraoui gewoon weer teruggaat naar de backpositie. Veltman mag je laten gaan, zodat Dest wat minuten kan maken dit seizoen als backup.
 
frigel50
 
1
7 augustus 2019 om 13:25
Met die 2 Argentijnse ongeleide projectielen links achterin kan het Ajax in CL nog wel wat schorsingen opleveren. Tagliafico speelde het afgelopen seizoen in de CL zo'n beetje om de wedstrijd. Kan Ajax duur komen te staan!.
 
Maykel24
 
11
7 augustus 2019 om 13:40
Inderdaad man, die speelde maar 15 uit de 18 wedstrijden. Bijna iedere wedstrijd geschorst...
 
Constant kante
 
0
7 augustus 2019 om 20:43
Maykel Jij vindt negen gele kaarten in vijftien wedstrijden anders gewoon iets normaals??? Kom op zeg, frigel overdrijft een beetje maar jij ook zeg.
 
FcExclusief
 
8
7 augustus 2019 om 13:25
Valentijn ziet het allemaal niet zo scherp meer, want je kunt beter de conclusie trekken dat deze scheids floot na elk fysiek contact en dat je tegen Grieken speelt... die gaan graag liggen. Ik denk dat Martinez in Argentinie de wedstrijd had geeindigd met 0 geregistreerde overtredingen
 
MT87
 
3
7 augustus 2019 om 13:30
Ik dacht dat dit om die natrappende beweging van Tagliafico ging, laat in de wedstrijd. Er was niet veel aan de hand, maar ik schrok er wel even van omdat het totaal onnodig was. Met een theatrale tegenstander, of een strenge scheidsrechter, kan je zomaar tegen een rode kaart aanlopen. Gif is leuk, maar je mag een tegenstander nooit de kans geven je te naaien. Iets meer zelfbeheersing graag. Hij is zo belangrijk.
 
Atl_Madrid
 
25
7 augustus 2019 om 13:31
Schuurs matig in de opbouw? Ik vond `m juist erg goed in de opbouw. Direct stats er maar even bijgepakt van Schuurs: passaccuratie van 89, 44 verstuurde passes waarvan dertien op de helft van de tegenstander en zeven dieptepasses waarvan zes aankwamen. Misschien zie ik het helemaal verkeerd (kan, ben ook maar een liefhebber ), maar opbouwend vond ik juist Schuurs goed. Verdedigend vond ik Schuurs wel wat matig.
 
Givenchy.
 
4
7 augustus 2019 om 13:39
Sorry Valentijn maar dit zijn echt allemaal open deuren. Het klopt dat ze nog niet het niveau benaderen van het centrale duo vorig jaar. Inhoudelijk zegt hij niets ook al heeft hij gelijk. Schuurs werd een paar keer kinderlijk te kijk gezet. Met bravoure instappen lijkt er ook nog zeker niet in zitten. Ik las dat hij goed bezig is met zijn fysiek, maar er mag ook wel wat gesleuteld worden aan zijn motoriek. Die jongen is echt nog véél te traag. Martinez kan een goede worden, alleen vind ik zijn lengte wel echt een dingetje. Viel me trouwens wel op dat hij gigantisch hoog komt in de lucht.
 
FC Madrilona
 
2
7 augustus 2019 om 13:53
ik snap niet waarom daley op het middeveld speelt zo traag als dikke stront door een kleine trechter. Gewoon weer LCV en dan maken of per schuurs of maggallan of martinez wel uit wie er naast hem mag staan. Maar dit gaat zo niet en je zal zien dat er ergens halverwege het seizoen naar mij geluisterd zal gaan worden maar de vraag is wat men dan allemaal al verloren heeft.... Overmarsje kom aub in actie
 
Freshzone
 
6
7 augustus 2019 om 14:00
Ik vond Schuurs prima spelen eigenlijk, prima aan de bal en zat af en toe goed in zijn duels. Tuurlijk zat die een paar keer mis en werd die voorbij gelopen (wereld acte trouwens van die Paok speler) maar ik vond het echt niet slecht voor iemand van 19 met amper ervaring op het hoogste niveau. Niks mis mee
 
Ajax4xCL
 
3
7 augustus 2019 om 14:00
Blind zelf vond ik ook een zeer matige pot spelen ten opzichte van zaterdag tegen Vitesse.Hij speelde zijn medespelers te kort aan en bracht die zelfs in de problemen. Ik vond sowieso de hele organisatie niet goed bij beide tegen goals. Een heel team werd gewoon overlopen. Met namen Blind!Schuurs moet wennen en die Argentijn moet nog even uitrazen. Dat moest Tagliafico ook in het begin. Die maaide er vorig jaar ook onnodig veel om ver. Kost hem ook regelmatig schorsingen zoals in de wedstrijden tegen Juventus. Het is nog maar augustus. De sterkhouders zijn net weer bij elkaar en moeten er al gelijk zonder optimale voorbereiding staan. Dit Ajax kan zoveel beter en moet ook beter. Ik ben er van overtuigd dat wij PAOK gaan verslaan. Toch lekker dat je Emmen als tussendoortje hebt. Niet arrogant bedoeld maar tegen een mindere clubs op papier is het toch even lekker voor Neres en de zijnen om weer wat meer ritme op te doen. Ajax zal met de week beter worden. Gewoon pech dat je er zo vroeg moet staan tegen een respectabele tegenstander zoals PAOK die zelf ook nog in de voorbereiding zit. In de tweede helft heeft PAOK geen kans meer gehad. Het was echt aan Ajax. Bij het verslappen en onnodig balverlies van onder andere Ziyech speelde Ajax ze in het zadel, maar meer was het ook niet de dubbel houder van Griekenland..
 
luke1963
 
2
7 augustus 2019 om 14:45
Driessen vergelijkt Ajax met het elftal van afgelopen seizoen zo rond april. In dit elftal zit genoeg potentie, ik vind ze nu al beter voetballen dan vorig jaar in de voorronde. Vorig jaar ging het ook met veel moeite om de voorrondes door te komen. Er zal nog wel geschoven gaan worden met spelers en uiteindelijk valt het allemaal op zijn plaats. 2-2 is gewoon een goed resultaat in een uitwedstrijd zo vroeg in het seizoen. Ook Ajax wordt steeds beter naarmate ze samen voetballen, er wordt nogal wat gezeurd over diverse spelers maar het elftal moet naar elkaar toe groeien en dat kost tijd, zeker als er elk jaar spelers vertrekken en je weer opnieuw moet gaan opbouwen.
 
Prologic
 
1
7 augustus 2019 om 14:47
Onderschat Per niet, hij stond positioneel wel vaak op de juiste plek. Omdat Martinez er vaak onbeholpen en vaak op instinct ook zo lijkt het erin lijkt te gaan ontstaan er gaten achterin. Dat is hoe Paok de hele tijd gevaarlijk werd. Helpt ook niet mee dat het middenveld niet communiceert met de verdediging. Daarom heb ik liever Blind centraal achter samen met Schuurs. Is veel stabieler, die kiezen beide ook beter positie. Ik zie liever een sterke aankoop nog komen op het middenveld. Die Berge of Propper op 6.
 
DominiqueThiem
 
0
7 augustus 2019 om 15:04
Ik had gehoopt dat Blind een goede nummer 6 zou zijn voor Ajax. Maar hij komt overduidelijk daar loopvermogen en snelheid tekort. Dus zal hij weer op LCV moeten spelen ten koste van Martinez jammer genoeg. En ook Schuurs zal zijn plekje moeten inleveren voor Alvarez vermoed ik omdat Schuurs nog niet mannelijk genoeg verdedigd en nog onervaren is. Voor de nummer 6 positie komt er dan een plekje vrij en hopelijk vult Ajax dat dan in met het halen van Davy Propper die uitstekend op nummer 6 kan spelen.Mochten Vd.Beek en Ziyech en Neres nog verkocht worden dan nog Berge, Bergwijn en Anthony halen als hun vervangers. Ajax zou er dan er dus zo uit kunnen komen te zien:OnanaMazraoui Alvarez Blind TagliaficoBerge Propper MarinBergwijn Tadic AnthonyReserves:VarelaVeltman Schuurs Martinez DestGravenbergh Marin LangTraore Huntelaar PromesMaar liever natuurlijk zo met Vd.Beek, Ziyech en Neres er wel bij:OnanaMazraoui Alvarez Blind TagliaficoVd.Beek Propper MarinZiyech Tadic Neres
 
Lasse Schon
 
0
7 augustus 2019 om 15:04
Tijdens de wedstrijd kon je zien dat toen de ruimtes groter werden tussen de linies, Blind het niet meer kon belopen. Dit kwam voornamelijk omdat Martinez en Schuurs achteruitliepen ipv vooruit. Het grootste probleem vond ik toch wel het gebrek aan organisatie achterin, gezien het gebrek aan ervaring is dat ook logisch. Ik denk dat het een goed idee is om weer lekker met een sterke en georganiseerde achterhoede te beginnen, dus Blind en Alvarez naast elkaar. Dan kun je eventueel een Propper halen voor de 6-positie. Of je stelt Schuurs naast Blind op en schuift Alvarez door.
 
GLENNN
 
0
7 augustus 2019 om 17:03
Vorig jaar speelde Ajax toch ook niet top in de eerste wedstrijden. Volgens mij was the Hunter toen ook nodig om tot een volgende ronde te komen (weet even niet meer wie de eerste tegenstander was, Sturm Graz?) Ik denk dat het allemaal nog komt. Alvarez gaat nog veel minuten maken en hopelijk gaat Ten Hag inzien dat een Mazraoui minder is op het middenveld en daar beter een Marin kan staan. Eiting blijf ik een goede speler vinden, maar hij moet eens fit blijven en minuten maken. Verder zou bij een vertrek van Donny een Promes nog in de basis kunnen komen. Wanneer je met Ziyech, Neres en Promes achter Tadic (spits) gaat spelen, heb je een wisselend trio achter je balvaste, voetballende en uitzakkende spits. Tevens beschikken zowel Neres als Promes over diepgang en snelheid. Dit zou het verlies van Donny wellicht nog eenigszins kunnen opvangen, als een Vanaken niet zou komen.
 
D@Nick
 
0
7 augustus 2019 om 19:02
Ik snap EtH niet. Waarom zoveel wisselingen tov vorig jaar. Schuurs voor de ligt, Marin voor Frenkie en promes voor Neres. Dan blijven de automatismen. Nu totaal andere achterhoede, ander middenveld op donnie na en voorhoede zonder tadic in de spits. Dat was juist het Europese succes vorig jaar
 
Constant kante
 
0
7 augustus 2019 om 20:47
"ik snap EtH niet. Waarom zoveel wisselingen tov vorig jaar. " Oh jij wil dat al die gekochte spelers allemaal op de bank gaan zitten en daar lekker blijven zitten allemaal? Nieuw seizoen, nieuwe kansen. Is gewoon een normaal fenomeen bij een topclub met mogelijkheden. Los daarvan, dat je gewoon van seizoen op seizoen exact hetzelfde alles kunt doen en niets moet veranderen, is een misvatting. Waar gaat dat wél goed eigenlijk?