Driessen ziet bij Feyenoord tien miljoen 'verdampen' door Arnesen
Maandag, 12 april 2021 om 08:16

Behalve trainer Dick Advocaat en de spelers is volgens Valentijn Driessen ook technisch directeur Frank Arnesen schuldig aan het 'benedenmaatse niveau' bij Feyenoord. In zijn column in De Telegraaf houdt Valentijn Driessen de werkzaamheden van Arnesen op kritische wijze tegen het licht. Volgens Driessen is er onder zijn bewind meer dan tien miljoen euro 'nagenoeg verdampt'.

"Hoewel altijd wordt gesuggereerd dat de 'td' van Feyenoord met een lege portemonnee moet shoppen, heeft Arnesen de afgelopen drie transferwindows officieel meer dan tien miljoen euro uitgegeven aan afkoop- en huursommen. De waarde van die uitgaven is nagenoeg verdampt zonder dat Feyenoord en Advocaat - ook bijgetekend onder Arnesen - daar plezier aan hebben beleefd", schrijft hij in de krant. Volgens Driessen kan de achttienjarige Senegalese buitenspeler Aliou Baldé misschien iets goedmaken.

Arnesen haalde Uros Spajic (FK Krasnodar) en Lucas Pratto (Boca Juniors) op huurbasis naar De Kuip. Het tweetal is bezig aan hun laatste maanden in Rotterdam. "De transfervrij gekomen Linssen komt tekort, de transfersom van een miljoen voor Diemers is vervlogen, middenvelder Teixeira en aanvaller Conteh kostten aanvankelijk niets, maar dat bleek te berusten op een misverstand." Volgens Driessen laat de Portugese middenvelder bij Feyenoord zien waarom hij op een zijspoor was beland bij Vitória Guimarães. Christian Conteh kwam over van FC St. Pauli, maar speelde vanwege aanhoudend blessureleed nog niet meer dan 28 minuten in de Eredivisie.

Róbert Bozenik noemt Driessen de grootste miskoop. Hij kwam voor ongeveer vier miljoen euro over van MSK Zilina. "Hij deed Arnesen denken aan Robert Lewandowski. Die opmerking alleen al is een aanklacht aan het adres van de Deen", aldus Driessen, die zijn pijlen vervolgens richth op de deal die Arnesen maakte met AS Monaco en FC Volendam. Er werd twee miljoen euro betaald voor Francesco Antonucci, die uitgeleend is aan Volendam. "Iemand die uitblonk in de Eerste Divisie, maar dit seizoen niet thuis geeft bij FC Volendam, kampt met blessures en door de nieuwe trainer Arne Slot nog niet wordt gezien als schakel op het nieuwe middenveld van Feyenoord." Antonucci kwam dit seizoen 29 keer in actie voor Volendam en scoorde vier keer.

"Tel bij dit lijstje twee Noren, een Portugees en twee door PSV afgedankte talenten voor Jong Feyenoord en op de transferbalans van Arnesen staan een keur aan miskopen qua kwaliteit en uitgaven", vervolgt Driessen, die benadrukt dat Feyenoord onder Arnesen 'nauwelijks een euro' heeft verdiend aan het verkopen van spelers. "Als clubleiding loop je met oogkleppen op als je Arnesen als technisch directeur alle vrijheid geeft om Feyenoord op het gebied van jeugdopleiding, scouting, transfers en eerste elftal volledig naar zijn hand te zetten", aldus Driessen, die van mening is dat de clubleiding 'iemand met zo'n slecht trackrecord' onder curatele moet worden geplaatst. Hij wijst naar de raad van commissarissen. "In het bijzonder Sjaak Troost, die in dat orgaan zit als technische man."

Meer nieuws
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
23
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
10
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
2
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
3
   
19:59
19:59
Dusan Tadic schittert voor Fenerbahçe, dat Galatasaray niets toegeeft
19
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (138)

 
Tipptopp
 
26
12 april 2021 om 08:34
Tja, 10 miljoen in 3 periode’s is in vergelijking met sommige andere nog relatief beperkt en Antenutcci nu al afschrijven is wel erg kort door de bocht. Aan de andere kant, veel TD’s in Nederland maken juist winst..... of maken tenminste het team sterker. Nu is van die 10 miljoen echter niets meer te zien. Dat is wel kwalijk!
 
Jonas15
 
16
12 april 2021 om 08:47
Er was altijd vele kritiek op martjn van geel maar de man heeft spelers binnengehaald die fey nooit zou krijgen. Door hem was Fey kampioen met kuit etc. Dit zie ik arnessen dus niet doen. Bedenk wat mvg had kunnen doen met 10 miljone. Zelf ik ben blij dat ie bij ons terug op ouwe nest is dus volgend jaar misschien wat exit materiaal van fey pakken en dan europa in
 
Master D
 
45
12 april 2021 om 08:56
Met alle respect natuurlijk, maar we weten wat van Geel met 10 miljoen kan. Hij had het seizoen na de landstitel zelfs meer te besteden. Toen heeft hij voor 25 miljoen+ aan spelers gehaald. Dat was sportief en financieel ook zo'n succes met spelers als Amrabat, Larsson, Haps, St Juste en Boetius. Alleen Berghuis heeft Feyenoord structureel vooruit geholpen.
 
Deenb
 
33
12 april 2021 om 08:58
Jonas15, Kuit ? Serieus ? En je praat als Willem 2 fan over Europa in, wat een weekend moet jij gehad hebben!! On : Arnesen heeft de afgelopen periode veel credits gekregen, Linssen en Diemers zijn voor mij het voorbeeld van de werkwijze van Feyenoord.
 
Capis
 
15
12 april 2021 om 09:28
@master: Amrabat, Larsson, Haps en St Juste waren gewoon in verhouding goede aankopen. Vooral Amrabat (kijk hoe die het nu doet) Haps eigenlijk nog steeds de beste back die ze hebben. St Juste had ik nog graag er bij maar was nodig om te verkopen met winst. Berghuis was ook zoals je zegt een geweldige aanwinst er bij en is hij nog steeds.
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 12:41
Van Geel keek alleen naar de korte termijn. Leuk dat we toen kampioen werden maar ik zei toen al dat dat beleid met al die spelers zonder restwaarde ons ver terug zou werpen en dat is achteraf ook gebleken. We hadden beter geen kampioen kunnen worden en meer geld kunnen investeren in de scouting. Dan hadden we er nu beter voor gestaan
 
Gerben1978
 
3
12 april 2021 om 13:12
Eens @jonas en Van Geel heeft spelers gehaald die tot in lengte van dagen zullen worden gezien als culthelden van de club. Toornstra, Botteghin, El Ahmadi, Berghuis, Kuyt, vd Heijden, Sinisterra en misschien vergeet ik er nog een paar. Dat moet Arnesen nog zien te evenaren al zit hij er net, maar MVG mag trots zijn op wat hij heeft gepresteerd bij Feyenoord. Tuurlijk zijn er ook miskopen, maar iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt is trots dat deze spelers het shirt dragen of hebben gedragen.
 
Japie_Krekel
 
4
12 april 2021 om 15:24
leuk al die culthelden, maar dankzij dit beleid zitten we nu ook al een paar jaar zonder financiele middelen en jeugd die niet doorstroomt omdat hij jong Feyenoord in de KKD niet heel belangrijk vond. we zijn dankzij het beleid van Van Geel ver terug geworpen
 
Ijsmuts
 
0
12 april 2021 om 17:47
Teruggeworpen ten opzichte van de status waarin feyenoord zich bevond toen hij aantrad? 10-0 nederlaag tegen psv, middenmoot en niet eens in staat transfervrije spelers aan te trekken?
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 18:16
en nu dan? we staan op een 5e plek, hebben amper geld, een armzalige selectie die niet veel waarde vertegenwoordigd en amper jeugd die doorstroomt omdat ze niet het vereiste niveau hebben en we moeten ons zien te knokken naar een KKD waarin we allang hadden kunnen spelen. als je ziet hoe lang Van Geel er heeft gezeten dan vind ik dat we er weinig tot niks mee zijn opgeschoten. omdat er net voor hem toevallig 1 dramatisch seizoen werd afgewerkt wil dat niet zeggen dat we structureel in de middenmoot speelden en structureel met grote cijfers van het veld afgingen
 
Richardmas
 
2
12 april 2021 om 18:34
Antonucci afschrijven slaat nergens op. Driessen: 'Iemand die uitblonk in de Eerste Divisie, maar dit seizoen niet thuis geeft bij FC Volendam, kampt met blessures..'. Maar ondertussen staat Antonucci wel bovenaan in het klassement voor beste speler in de KKD..
 
Tinus88
 
42
12 april 2021 om 08:46
Redelijk vermoeiend dat hij dit de afgelopen week overal moet roepen. Eerst in zijn podcast, daarna bij VI en nu nogmaals in zijn column. En VZ maakt er tot driemaal toe een topic van. Over vermoeiend gesproken. Het is ook weer lekker enorm kort door bocht. Maar goed, zo kennen we de beste man natuurlijk. Met Bozenik voorop. Hoeveel kansen heeft hij überhaupt gekregen? Linssen een transfervrije miskoop? Ja, precies Die staat gewoon in de basis en doet het volgens mij gewoon naar behoren. Net als Spajic. Die doet niets bijzonders, maar die haalt ook geen extreem erbarmelijk niveau of iets dergelijks. Als hij het allemaal zo goed weet laat hem dan tenminste met namen komen van spelers waarbij Arnesen heeft gefaald ze aan te trekken. Dit is zo vreselijk makkelijk.
 
bliek
 
35
12 april 2021 om 09:06
Ik geloof dat 90% van de supporters Linssen zag zitten zo ook ik. Zeker vanwege zijn prestatie bij Vitesse. Daarnaast is denk ik de vraag wat Advocaat doet om die spelers beter te maken? Bozenik is nu misschien niet goed genoeg maar hoeveel heeft advocaat hem geholpen. Advocaat staat niet echt te boek dat hij spelers beter maakt. Bozenik heeft 0 vertrouwen gehad en zal dat bij Advocaat ook niet krijgen. Afgelopen weekend begint Advocaat ook weer met een poep opstelling.
 
Tinus88
 
11
12 april 2021 om 09:12
Op de een of andere manier geloof ik in Bozenik. Die heeft amper kansen gehad maar in de minuten die hij kreeg zag ik toch een spits die best begaafd is in de 16 en volgens mij in de eredivisie gewoon 15 tot 20 goals maakt als hij maar de kans krijgt voor een langere periode. Advocaat ziet hem op de training dus die weet meer dan ik weet, maar waarom hij amper kansen krijgt vind ik onbegrijpelijk.
 
GluubsterTJ
 
18
12 april 2021 om 09:29
@DR. Mario, ben het echt met elk woord eens. Driessen is een regelrechte verschrikking met zijn drogredenering. Speculatie ten top, zonder onderbouwing, zonder enige kennis lijkt het wel. Hij heeft de goude formule(hoe negatiever, hoe meer aandacht) goed uitgedokterd in ieder geval. Wat hij niet doorheeft is dat steeds meer voetballiefhebbers door hem heen prikken. Met andere woorden: Driessen heeft een houdbaarheidsdatum, laat die aub zo snel mogelijk bereikt zijn.
 
Alsjemenou
 
10
12 april 2021 om 09:44
Linssen kan een prima aanvulling zijn, maar Dick misbruikt hem als spits. Vervolgens word een degelijke linksback opgesteld als linksbuiten en mag Bozenik banken. Bozenik zie ik overigens best een succes worden, echter wel met aanvoer van de flanken en een hoger staand Feyenoord waardoor spelers als Toornstra en Cokcu ook beter renderen. Wanneer ik van gisteren de opstelling bekijk is er één die echt slechts is, dat is Dick. Hoe bestaat het dat deze man nog voor de groep staat. Ik dacht oprecht dat Sini geblesseerd was, maar nee Dick koos bewust voor een andere opstelling. Botje mag nooit meer basis staan, zijn inspeelballen zijn van niveau amateur. Fer is ook klaar. Diemers de voorkeur boven Wehrmann en of Cokcu, serieus?
 
maradungatje
 
6
12 april 2021 om 09:45
Eerst Driessen beschuldigen van speculatie ten top maar daarna wel helemaal meegaan in de woorden van DR.Mario. Lekker met hem eens zijn dat hij er wel 15 inschopt...
 
GluubsterTJ
 
8
12 april 2021 om 10:04
Je hebt een punt hoor Maraguntje, echter ligt Dr. Mario uitstekend toe waarom hij hem 15 doelpunten toedicht. Daarben ik het mee eens, bovendien is het meer onderbouwing dan wat Driessen geeft. Buiten dat allen blijft dit een forum vol speculatie, voorspellingen etc., daar leeft vz van haha. Tot slot: dank voor de reactie en vooral de meerwaarde betreffende dit topic.
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 12:24
@biek dan hoor ik bij die 10 procent die Linssen niet wilde zien komen. Iedereen zei toen dat ik onzin aan het praten was want Linssen had zo een geweldige mentaliteit en goede statistieken maar ik zei toen al dat dat kwam omdat heel Vitesse op hem was afgestemd want Linssen is alles behalve een bijzondere voetballer net zoals Bozenik en eigenlijk alle aankopen van Arnesen dat niet zijn geweest
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:25
@Dr.Mario in wat is Bozenik dan begaafd? Die goals had een Vente ook kunnen maken en zijn balbehandeling en balaannames doen pijn aan je ogen
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:26
@GluubsterTJ Driessen heeft toch volkomen gelijk in deze? Of is het alleen hip om Advocaat te bekritiseren en een TD die faalt op de transfermarkt niet?
 
bliek
 
7
12 april 2021 om 13:22
@japie, Het is natuurlijk niet terecht om Linssen op dit seizoen te beoordelen. Speelt nimmer in zijn positie. Heeft ook dus schijnbaar geen spits voor hem staan waar hij maar enigszins mee kan samen voetballen. Met alle respect maar Linssen word dit jaar vreselijk misbruikt. Uiteraard mag ke Arnessen de schuld geven van Linssen maar Linssen is toch op voorspraak van Advocaat gekomen. Advocaat heeft hem gezien als linksbuiten en zet hem nu zelfs al in een 2 spistensysteem. Bozenik kan je veel over zeggen is voor nu absoluut niet een spits die Feyenoord waardig is echter zal hij onder advocaat nooit beter worden. Advocaat maakt geen spelers beter. Advocaat wil liefst spelers hebben die er staan om resultaat mee te halen. Advocaat is wat dat betreft zwaar beroerd voor de club.
 
GluubsterTJ
 
3
12 april 2021 om 13:55
@Japie: nee hij heeft geen gelijk. Er is geen 10 miljoen verdampt. Linssen heeft zijn waarde gehad, en speelt zoals aangegeven niet op zijn vaste stekkie. Ook Spajic heeft zijn waarde zeker gehad. Tuurlijk zitten er ook missers tussen, maar ik geef het je te doen met zo`n budget. Zo zwart-wit als dat Driessen veelal uit de hoek komt is het vrijwel nooit. Daar erger ik mij dan (wellicht een beetje te veel) aan.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 14:54
voorlopig zijn we iig weinig met die aankopen opgeschoten. als mensen dit dan voldoende niveau vinden dan is dat hun goedrecht maar dan moeten we niet klagen als we vijfde eindigen en als het onder Slot volgend weer niks wordt
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:22
Hoezo is dat te makkelijk? Advocaat krijgt ook kritiek dus waarom Arnesen niet als hij slecht presteert in zijn functie? Van Geel haalde zogenaamd ook alles transfervrij maar mensen vergeten het tekengeld en het salaris. Narsngh was ook transfervrij maar kreeg wel 1,5 miljoen aan salaris en 1,5 miljoen aan tekengeld ook al was dat dan toevallig geen speler van Arnesen maar de huur van zo een Pratto was al 5 ton met nog een Zuid Amerikaans salaris daarboven op. Transfervrije spelers kosten je ook gewoon miljoenen. Iedereen die Bozenik heeft zien spelen kan denk ik ook wel zien dat hij geen spits is van het niveau wat Feyenoord zou moeten nastreven. Ik vind hem niet aantoonbaar beter als een Bannis of Vente en hij heeft je wel 4 miljoen gekost. Waarom zou dan een Driessen namen moeten aandragen? Alsof hij een scout is ofzo. Als supporters of journalisten wereldwijde spelers in kaart hadden dan waren scouts overbodig in het voetbal. Arnesen maakt er vooralsnog gewoon een potje van
 
dewaterdrager
 
12
12 april 2021 om 08:47
Kwam Bozenik niet onder een andere TD? Ik vind dat Valentijn hier ontzettend goedkoop punten scoort. Feyenoord heeft 0 budget en voor bijna alle spelers geen bedrag op tafel kunnen leggen. Al helemaal dit seizoen met de huidige pandemie. Daarnaast heeft Feyenoord met Bijlow, Senesi, Geertruida, Malacia, Sinisterra en Berghuis echt wel kwaliteit op het veld staan. Hopen dat er aankomend jaar geïnvesteerd word in de club.
 
AFCfokke
 
3
12 april 2021 om 10:06
Volgens mij is dat juist het punt van Driessen, weinig budget en toch 10 min weg. En strikt genomen kan je vanalles vinden, maar feitelijk klopt het wel dat de aankopen niet of nauwelijks renderen. Niemand kan voorspellen of Bozenik er volgend jaar 35 in peert, maar op dit moment lijkt het daar toch niet naar. Ja Driessen moet z'n krantje vullen, maar om nou te doen alsof hij zo iets raar zegt vind ik een beetje vreemd.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:28
Maar dat is niet de kwaliteit op cruciale posities. Berghuis natuurlijk wel want dat is een aanvaller en Sinisterra is leuk aan de bal maar heeft een rendement om te huilen
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 15:07
hij loopt 1 op 5. dat vind ik niet best voor een aanvaller van Feyenoord
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:35
voetbal is idd geen wiskunde maar een aanvaller wordt natuurlijk wel afgerekend op zijn goals en assists. daar staat een aanvaller voor in het veld
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 16:14
nou wat ik kan vinden overal is dat hij 33 wedstrijden voor Feyenoord heeft gespeeld en 6 keer heeft gescoord in die 33 wedstrijden
 
Ijsmuts
 
1
12 april 2021 om 17:48
Ja? Zeggen al die websites dat hij in die 33 wedstrijden de volle 90 minuten mee mocht spelen? Of heeft hij in 33 wedstrijden zijn opwachting gemaakt en zaten daar veel invalbeurten bij? Je dweept met statistieken Japie, maar ze behoorlijk ontcijferen en interpreteren doe je vooralsnog niet
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 18:11
nee daar zullen best invalbeurten bij hebben gezeten maar dan nog zijn het armoedige statistieken. een Madueke bv valt bijna alleen maar in en staat geloof ik al op 7 goals en 4 assists
 
Ijsmuts
 
2
12 april 2021 om 19:57
Het zijn armoedige cijfers omdat jij ze verkeerd interpreteert. Hierboven is al uitgelegd dat Sinisterra elke 113 minuten een goal of een assist aflevert. Prima cijfers want speel je een heel seizoen elke minuut kom je daarmee op 27 goalbijdragen. Berghuis draagt elke 85 minuten bij aan een goal of assist. Haal daar de 8 penaltys vanaf en hij komt op een bijdrage elke 120 minuten. Hoezo is Sinisterra niet rendabel?
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 21:01
ik ben benieuwd. we gaan het volgend seizoen zien onder Slot. een linksbuiten van Feyenoord zou toch minimaal wel een goaltje of 12 in een seizoen moeten kunnen maken
 
Ijsmuts
 
0
12 april 2021 om 21:28
@japie, een linksbuiten van feyenoord moet er zo’n 12 maken per jaar? Ik beem aan dat dat dan ook geldt voor de rechtsbuiten? Welke flankspelers in de historie van feyenoord hebben dit soort cijfers overlegd uberhaupt? 12 goals voor een buitenspeler?
 
Japie_Krekel
 
0
13 april 2021 om 13:14
klopt maar Berghuis haalt die cijfers toch? zelfs Linssen bij Vitesse en Tighadouini bij een NAC wat degradeerde kwamen aan die cijfers, Madueke staat als reserveaanvaller al op 7 goals momenteel. een Anthony haalt die cijfers en een Bergwijn wat nou ook niet echt een killer is haalde zelfs dat aantal. als je als buitenspeler niet eens 12 goals over 34 wedstrijden kan maken dan kom je imo echt tekort voor Feyenoord
 
Ijsmuts
 
0
13 april 2021 om 17:58
Zoals je zelf al eerder aangaf was het spel van vitesse volledig afgestemd op linssen en dat van nac op tighadouini en dat van feyenoord volledig op berghuis. Je kunt moeilijk verwachten dat beide buitenspelers er minimaal 12 maken en dan bij voorkeur ook nog een spits die er lekker 20 in legt. Je mag er over dromen, maar misschien mag je voorlopig wat realistischer zijn.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:45
@dewaterdrager en Advocaat moet zich ook zien te behelpen met een zaadselectie en wordt daar ook op afgerekend. Logisch dat Arnesen dan ook kritiek krijgt ook al moet hij roeien met de riemen die hij heeft want zijn aankopen waren een drama en een club als AZ geeft ook geen miljoenen uit aan spelers maar haalt bv wel een Karlsson en genoeg van dat soort geslaagde aankopen voor bedragen die ongeveer net zoveel waren als wat wij voor een Diemers hebben betaald
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 12:45
*vele miljoenen
 
PsvFan700
 
21
12 april 2021 om 08:49
Gemiddeld 3.33 miljoen uitgeven is natuurlijk helemaal niks. Tel daarbij op dat er nagenoeg geen scoutingsapparaat is en je weet genoeg. Feyenoord moet gewoon reorganiseren, want welke TD je daar ook neerzet: geen enkele TD gaat met deze uitgangspunten succes behalen.
 
ninjakai
 
10
12 april 2021 om 08:56
Grappig, bij Ajax ging er op een gegeven moment niet echt veel meer miljoenen doorheen. Toch kwamen ze aanzetten met spelers als Millik en Younes. Lage bedragen voor Moisander en Viergever. Niet de meest flitsende spelers, maar alken hun bijdrage. Het kan dus echt wel. Je moet alleen wel een scouting hebben en daar ontbreekt het aan bij Feyenoord.
 
Ijsmuts
 
26
12 april 2021 om 09:07
@ninjakai: ja, was dat echt het complete lijstje aan nieuwkomers destijds bij Ajax of wil je nu, om een punt te maken gemakshalve de lange lijst aan mislukkingen even achterwege laten?
 
Skede
 
9
12 april 2021 om 09:23
@ninjakai, nouja, bij de transferzomers waar jij op doelt bij Ajax werd er toch echt 11/12 miljoen per jaar uitgegeven hoor haha. Dat is wel wat anders dan de 3,33 gemiddeld die hierboven werd genoemd ??. Overigens klopt het natuurlijk ook niet dat Feyenoord gemiddeld 3,33 miljoen uitgeeft de afgelopen 3 windows. Dat is namelijk gemiddeld 6/7 miljoen. Maar dat terzijde.
 
AFCfokke
 
1
12 april 2021 om 10:09
@skede/ijsmuts, Het klopt in elk geval wel dat het zou helpen als Feijenoord een gedegen scoutingsapparaat heeft. En dan maak je nog steeds wel eens een misser, maar kan je in elk geval slim met je centen omgaan.
 
Skede
 
2
12 april 2021 om 10:20
@AFCfokke, dat is uiteraard waar. Volgens mij is er inmiddels geen scout meer over bij Feyenoord. Dat is vrij zorgelijk.
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 12:31
@ninjakai inderdaad. Davidson Sanchez was 5,5 miljoen. Ongeveer het transferbedrag van Bozenik en het tekengeld van Linssen bij elkaar opgeteld en dat was een geweldige speler die Ajax 35 miljoen winst heeft opgeleverd en een Milik was 2,5 miljoen
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 12:31
@Ijsmuts met het verschil dat er bij Feyenoord letterlijk geen enkele aankoop tussen zit die je beter heeft gemaakt
 
Ijsmuts
 
10
12 april 2021 om 13:42
Ach, als ik zie dat een tapia en amrabat ergens anders ineens in waarde met 20 miljoen stijgen dan denk ik dat feyenoord ook niet altijd het optimale uit spelers heeft gehaald.
 
FR010FRDAM
 
0
12 april 2021 om 14:58
Precies Ijsmuts, zowel Advocaat als eerder Gio maakten geen spelers beter. Ze misbruiken spelers op posities en talenten krijgen alleen uit nood een kans. Daarnaast spelen we een systeem dat voor veel voetballers niet te doen is, weinig spelvreugde oplevert en wat niet om aan te zien is. In de aanval heeft alleen Berghuis rendement en dat laat zien hoeveel klasse hij heeft. Ondanks Dick Advocaat heeft hij nog geweldige cijfers. Maar Japie kijkt vrijwel geen wedstrijden, anders had hij wel wat meer kritiek op Dick gehad. Als je Messi in dit systeem zet had hij nog moeite om te scoren.
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 14:59
dat weet ik niet. bij Fiorentina en Celta liggen de verwachtingen en druk een stuk lager dan bij Feyenoord. misschien komen ze daar daarom beter uit de verf want dan wordt er niet verwacht dat ze ook bepalend zijn
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:02
@fr010frdam wie zegt dat ik geen kritiek heb op Advocaat? ik vind ook niet dat hij het goed doet maar ik vind dat Arnesen ook faalt en dat is mijn punt. zijn aankoopbeleid is vooralsnog om te huilen en daar moeten we ook gewoon kritisch op zijn
 
FR010FRDAM
 
0
12 april 2021 om 15:04
Onzin Japie. Amrabat werd op rechtsback gezet door Gio en Tapia mocht alleen opdraven als er echt niemand anders was en dan ook nog ooit als CV. Beiden geen fatsoenlijke kans gehad. Wat dat betreft leek Gio veel op Advocaat. Zoveel mogelijk werken met dezelfde gearriveerde mensen en zo min mogelijk nieuwe jongens of talenten de kans geven, tenzij er nood aan de man is.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:10
ik vind dat Gio het uitstekend heeft gedaan bij Feyenoord. Tapia heeft onder Gio ook met regelmaat op het middenveld gespeeld en toen viel hij ook tegen. over Amrabat kan je discussieren idd maar wilde die zelf niet weg? daarnaast heeft Amrabat bij Club Brugge, een club waar de druk en de verwachtingen net als bij Feyenoord hoog liggen ook niks laten zien. als drie trainers op rij het niet lukt om aanvallend voetbal met dit Feyenoord te spelen dan ligt het imo niet meer aan de trainers maar aan het materiaal
 
FR010FRDAM
 
1
12 april 2021 om 15:13
Ik ben ook niet tevreden met Arnesen zijn aankoopbeleid, maar ik kan wel zien waar het vandaan komt. Hij heeft drie spelers gehaald omdat Dick dat wilde. Diemers, Linssen en Pratto. Teixeira, Spajic, Conteh, Balde en Bozenik komen uit zijn koker en nog wat u21 spelers. Bozenik schrijf je te snel af, die heeft nog geen fatsoenlijke kans gehad en kan sowieso niet in dit systeem voetballen. Balde is een talentje. Conteh kan ik niks over zeggen, Teixeira heeft nog te weinig laten zien, maar heeft wel iets. Het is echter niet echt lekker voetballen met Fer en Diemers op het middenveld. Spajic begon redelijk goed, maar heeft een vormdip. Opbouwend wel matig. Pratto ook geen kans gehad, zag er niet goed uit, maar dit wilde Dick zo graag, aangezien hij het er voor het politieke spel zelfs voor over had om een spits van 21 volledig de grond in te trappen. Diemers, ronduit slecht, slechtste speler in jaren, Linssen prima 12e man, maar Dick gebruikt hem als spits....dat kan hij niet. De onder 21 spelers kan ik weing over zeggen. Hier zat echter wel een goede gedachtengang achter. Investeren in dat team zodat ze kunnen promoveren. Al met al is een TD ook afhankelijk van de trainer. Als hij de spelers niet of niet goed gebruikt kan een TD er slechter uit komen te zien. Dus de grootste fout v an Arnesen is dat hij Dick afgelopen zomer verlengd heeft. Verder ga je bij Arnesen altijd enkel in op zijn aankopen. Wat vind jij van het feit dat hij de scouting omgooit? En dat hij de jeugd vroegtijdig contracten aanbiedt? En dat de jeugdopleiding op de schop gaat? En dat hij met Slot voor een totaal andere trainer heeft gekozen? Ik zie eindelijk dat er een omslag plaatsvindt en die omslag zal uiteindelijk zihtbaar worden op het veld. Afwachten hoe lang dat duurt.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:21
en jij denkt dat Advocaat heeft gezegd haal een spits voor me die niet wedstrijdfit is en die in het meest productieve seizoen uit zijn carriere het indrukwekkende aantal van 10 goals heeft gescoord? als een TD zich laat overrulen door een trainer dan is hij sowieso niet geschikt voor zijn functie. Advocaat mag een suggestie doen voor een speler maar Arnesen en de scouts horen te beoordelen of zo een naam uberhaupt goed genoeg is voor Feyenoord en is hij dat niet dan moeten ze gewoon een nee verkopen aan de trainer. wat ik van het feit vind dat Arnesen de scouting omgooit weet ik nog niet. dat hangt af van het niveau van de scouts die aangetrokken gaan worden. dat hij ermee bezig is vind ik ansich goed maar hoe de uitvoering uitpakt dat zal bepalen of het nut heeft gehad of niet. hetzelfde geldt voor de jeugdopleiding. ik zeg als supporter al jaren dat de scouting en de jeugopleiding op de schop moeten dus daar hoef je geen Einstein voor te zijn. het onderscheid maak je door de juiste mensen op de juiste posities neer te zetten dus ik hoop dat Arnesen daar vaardiger in is dan in zijn aankoopbeleid van afgelopen zomer
 
FR010FRDAM
 
1
12 april 2021 om 20:09
Nee je hoeft er geen Einstein voor te zijn, maar ik ben al blij dat hij ingrijpt. Dat is eerder niet gebeurd.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 20:57
dat is waar inderdaad maar ik hoop iig dat hij stopt met al die onzinaankopen en pas weer iets gaat halen als het daadwerkelijk wat toevoegt. als Feyenoord stopt met het geld over de balk smijten aan allerlei middelmaat en er worden de juiste mensen gezet op de scouting en de jeugdopleiding kunnen we weer vooruit kijken. hopelijk blijkt Arnesen dat straks in de vingers te hebben na een stroeve start
 
Westland96
 
10
12 april 2021 om 08:53
Linssen kan je er prima bij hebben, Bozenik kan je nog niet afschrijven. Diemers is wel de miskoop van de eeuw. Die moet je samen met Fer gewoon weer zo snel mogelijk lozen als je stappen wil maken.
 
nederland79
 
1
12 april 2021 om 09:08
Linssen kun je er misschien prima bij hebben, maar hij maakt feyenoord niet beter en hij levert feyenoord niks op, dus hij helpt je niet verder. Gebruik dat geld dan voor jongens die nog wat op kunnen leveren in de toekomst. T is nou niet dat je door het missen van Linssen opeens naast de CL zou grijpen.
 
GluubsterTJ
 
11
12 april 2021 om 09:40
Nee maar wel een jongen met een ijzeren mentaliteit. Zou mij ook niks verbazen als hij een goede invloed heeft op de spelersgroep. Tel daarbij op zijn neusje voor de goal, dan is het een perfecte speler voor in de breedte.
 
Capis
 
8
12 april 2021 om 09:57
@nederlander: Die jonge is er toch? Sinistera hebben ze gewoon daar. Veel mensen vergeten alleen even dat die jonge nog bijna een half jaar geblesseerd was aan het begin van het jaar. Dan is het gewoon slim een gratis speler binnen te halen op die positie die ook zeker iets toevoegt. Dat hij nu vervolgens wordt misbruikt als spits kan hij zelf niks aan doen. zelfde al smet een Haps op links buiten. dit is gewoon Advocaat aan te rekenen, dat je 3 spitsen op de bank hebt zitten. En dan er voor kiest om een links buiten in de spits te zetten en een links back op links buiten. Linssen is gewoon een "goede" versterking geweest voor de breedte. Een Diemers Texeira, Pratto en dergelijk zijn wel weer echt een drama. Tel daar nog een Kelly en Johnston bijv die echt 0,0 toevoegen of ooit gaan toevoegen.
 
burwatti
 
53
12 april 2021 om 08:55
Waar komt die hetze tegen Bozenik vandaan? Die jongen heeft 0.0 kansen/vertrouwen gehad, persoonlijk denk ik dat hij zeker in de eredivisie gewoon prima kan renderen als hij de kans krijgt. Daarnaast geeft Valentijn aan dat Linssen te kort komt, maar Linssen is gewoon op berghuis na de topscoorder van Feyenoord.. Conteh hebben we nog niet kunnen beoordelen en ook Texeira is lang geblesseerd geweest.. Daarnaast heb je met Antonucci en Balde toch zeker 2 jonge voetballers erbij die barsten van het talent. Vind dit dus zoals we Valentijn kennen een tikkeltje te negatief, natuurlijk zijn het nog geen spelers die miljoenen opleveren maar om te zeggen dat die 10 miljoen weg gegooid is vind ik wel vrij apart.
 
arsenal890
 
5
12 april 2021 om 09:02
Helemaal met je eens hoor. Sommige spelers zijn er net, zijn alleen geblesseerd geweest of krijgen geen kansen door de eigenwijze advocaat. Hoe kun je dan zeggen dat het miskopen zijn? Geef sommige spelers gewoon een beetje de tijd. Bozenik is daarin het beste voorbeeld. Het is niet de beste voetballer nee, maar hij kan wel scoren mits hij de kansen krijgt en het vertrouwen. Dat krijgt die gewoonweg niet van advocaat.
 
repuiztav
 
20
12 april 2021 om 09:41
Dat is typisch Nederlands. Jongens die technisch iets minder verfijnd zijn, worden hier verafschuwd en kunnen er automatisch geen klote van. Die jongen heeft laten zien een aantal echte spitsenkwaliteiten te bezitten. Staat vaak op de juiste plaats, goede loopacties, sterk, onvermoeibaar. Ik denk dan automatisch aan iemand als Klose of Makaay. Die hadden ook niet de techniek van Ronaldinho, maar waren wel spitsen met echte tor-instinct. Overigens vind ik het wel eens verfrissend om te lezen dat hier nog Ajacieden zijn die objectief naar de situatie kunnen kijken. Chapeau daarvoor!
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 12:33
Sorry hoor maar Makaay en Klose waren technisch nog steeds lichtjaren verwijderd van een Bozenik. Heb je gezien hoe die gozer ballen aanneemt en naar zijn balbehandeling?
 
FR010FRDAM
 
1
12 april 2021 om 15:02
Heb je zelf ooit gevoetbald Japie? Als je dan een tijd lang niet voetbalt dan wordt je balaanname minder. Die jongen is een half jaar geblesseerd geweest en heeft geen enkele wedstrijd gespeeld, aangezien onder 21 niet voetbalt. Hij heeft dus ook totaal geen feeling met zijn medespelers, maar daar krijgt hij ook de kans niet voor. Daarnaast, en dat zou je ook zien als je de wedstrijden zou kijken, speelt Feyenoord een voetbal dat voor de spitsen erg lastig is. Zeker voor het type spits als Bozenik.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:13
toen hij wel fit was leken zijn balbehandeling en zijn aannames ook nergens op. natuurlijk is het voor een spits lastig bij Feyenoord maar dan moet degene die de aankopen doet eens een keer gaan zorgen dat er een creatieve middenvelder van niveau wordt aangetrokken die een aanvaller weg kan steken, anders blijf je dit probleem houden. ook onder Slot
 
FR010FRDAM
 
1
12 april 2021 om 20:09
Eens wat betreft het middenveld. Zou Antonucci wellicht goed genoeg zijn?
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 21:00
ik hoop het. Volendam is een ander niveau dan Feyenoord dus het wordt aanpoten maar ik laat me graag verassen. spelers als Clasie en Bruins kwamen ook van een kleinere club en die hebben het best een tijd goed gedaan bij Feyenoord dus hopelijk geldt voor Antonucci een soortgelijk scenario
 
Weser
 
3
12 april 2021 om 10:12
Dat Conteh en Texeira geblesseerd waren is door hun geschiedenis op dat vlak geen verrassing. Dus zeker wel miskopen aangezien Arnesen twee chronisch geblesseerde spelers heeft aangetrokken.
 
rbn_
 
18
12 april 2021 om 09:01
Hoe kan je nou een talent als Antonucci die nog geen minuut in het eerste heeft gespeeld al afschrijven? Hoe kan je nou Bozenik die zwaar geblesseerd is geraakt dit seizoen na een paar minuten al afschrijven? Spajic is geen hoogvlieger maar om hem als miskoop (op huurbasis) te bestempelen vind ik ook wat ver gaan. Conteh was vanaf het begin duidelijk dat hij voor de toekomst is gehaald. Geef hem dan ook de tijd. Texeira had ik wel veel meer van verwacht.
 
nederland79
 
3
12 april 2021 om 09:10
misschien omdat ie al 21 is. Als je op die leeftijd nog niet serieus in beeld bent bij dit Feyenoord, dan wordt het lastig. T is nou niet dat de lat zo hoog ligt.
 
rbn_
 
15
12 april 2021 om 09:17
Hij speelt bij Volendam en volgens mij doet ie het redelijk tot goed.
 
nederland79
 
1
12 april 2021 om 09:24
ja, hij speelt bij Volendam, omdat hij bij Feyenoord nog niet in aanmerking komt voor speeltijd.
 
alexdevidal
 
13
12 april 2021 om 09:41
Hij speelt bij Volendam aangezien dat de transferafspraak was toen Feyenoord hem kocht. Niet omdat Feyenoord hem achteraf weer heeft uitgeleend aan Volendam.
 
FR010FRDAM
 
10
12 april 2021 om 09:42
Nee Nederland79 hij speelt bij Volendam omdat hij dan zeker is van speeltijd en omdat dit vooraf zo is afgesproken. Als hij wel direct naar Feyenoord was gegaan en dan vaak op de bank zou zitten omdat Dick niet met jeugd om kan gaan was het ook weer niet goed. En "al" 21 slaat ook nergens op.
 
repuiztav
 
4
12 april 2021 om 09:43
Leeftijd zegt helemaal niks. Ene Frenkie de Jong debuteerde op zijn 21e voor Ajax. De rest is geschiedenis
 
maradungatje
 
8
12 april 2021 om 09:49
Ene Frenkie was volgens mij 18 toen hij debuteerde bij Ajax...
 
wolterx
 
8
12 april 2021 om 09:56
Debuut was met 19 (in de beker) eerste basisplaats in Eredivisie met 20. Allebei seizoen 2016/2017. 21 Is prima leeftijd om stap naar Eredivisie te zetten als je zoals Antonucci genoeg KKD ervaring hebt
 
FR010FRDAM
 
3
12 april 2021 om 09:57
Maar speelde tot zijn 20e in de kkd
 
repuiztav
 
1
12 april 2021 om 10:12
Goed. 20, 21 of 22, you get the point. Het is allemaal jong zat.
 
Capis
 
7
12 april 2021 om 10:18
@maradungatje: En je bent een Ajacied? Frenkie maakte zijn debuut in 2017 en was dus ook redelijk laat met 20/21 jaar. Het is ook te begrijpen Frenkie is geen fysieke speler. Zoals bijv een Bazoer ooit wel was en dus eerder mee kon i het geweld. Leeftijd zegt zeker niet alles en al helemaal niet bij technische spelers zoals deze gasten.
 
SpeedyAFC
 
3
12 april 2021 om 10:48
@fr010frdam Precies. Ajax, Psv, AZ en Utrecht kunnen spelers die er nog niet klaar voor zijn, rijpen in de Kkd. Dat doet Feyenoord nu met Antonucci via verhuur aan Volendam en dat gaat prima gezien zijn vier goals en tien assists in de Kkd. Dat had Feyenoord dus ook met Bozenik moeten doen. Gewoon zorgen dat ie ergens wekelijks speelt. Pas dan weet je of hij gaat voldoen of niet. Nu is het af en toe invallen of spelen bij het eerste, dat schiet echt niet op. Daar wordt ie niet veel beter van.
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 12:35
@maradungatje en toen droop het talent al af van Frenkie en zag je al vaak genoeg een glimps van zijn klasse. Die glimpsen van klasse heb ik bij Bozenik niet kunnen waarnemen
 
Master D
 
2
12 april 2021 om 09:19
Het is maar waar je naar kijkt natuurlijk. Hoe lang ben je een talent? Antonucci is straks 22 zonder 1 minuut op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Hoeveel talent heb je dan daadwerkelijk? Doet het leuk in de KKD hoor, maar zelfs bij Volendam is hij niet de beste speler. Dat is met alle respect Boy Deul. Bozenik loopt er bijna anderhalf jaar rond. In die anderhalf jaar was de spitspositie een zorgenkindje en zelfs in die hoedanigheid heeft hij geen kans afgedwongen. Dat was niet omdat de overige spelers die positie zo lekker invulden. Spajic is gewoon een hele matige verdediger die naar verloop van tijd door de afgeschreven Botteghin uit de basis is gespeeld. Dat mag je gewoon een mishuur noemen. Conteh werd hier door de fans als 'verfrissend', 'beter dan Linssen', 'buitenkansje' bestempeld. Nu je er nog niks aan gehad hebt is het zogenaamd een aankop voor de toekomst en heeft hij tijd nodig.
 
rbn_
 
1
12 april 2021 om 09:36
Dat moet Antonucci volgend seizoen laten zien dan pas kunnen wij concluderen of het een miskoop is maar nu is het nog te vroeg. Bozenik heb ik nog heel veel vertrouwen in want het is ook de manier van spelen. Dat ligt hem niet, dat zie je telkens. Hij wil aanvallend voetbal spelen, snel jagen en vaak in de '16' komen. Advocaat hanteert juist tegendraadse tactiek. Tactiek van Slot zal beter bij Bozenik passen. Spajic is niet de beste verdediger maar prima om erbij te hebben. Beter dan Ie van vorig seizoen. Het klopt niet wat je over Conteh zegt. Arnesen heeft vanaf het begin gezegd dat hij is gehaald met oog op de toekomst.
 
Japie_Krekel
 
2
12 april 2021 om 12:51
Als hij aanvallend voetbal wil spelen heeft hij de verkeerde club gekozen want dit Feyenoord heeft daar het materiaal niet voor
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:34
Omdat we Bozenik vorig seizoen ook een paar keer hebben zien spelen en toen ook niet onder de indruk waren?
 
rbn_
 
2
12 april 2021 om 13:04
Ik vond Bozenik toen niet slecht, neusje voor de goal. En dat onder een trainer die het niet in hem ziet zitten.
 
Pablonino
 
5
12 april 2021 om 09:14
Zijn grootste fout is geweest om door te gaan met Advocaat en ook teveel zijn oren naar hem heeft laten hangen. Al snap ik dat na vorig jaar het erg lastig was om hem te vervangen. Advocaat is alleen maar bezig met overleven.
 
THenry_228
 
3
12 april 2021 om 09:16
Advocaat is voor al bezig met dat wat hij de laatste 15 jaar tot haast een kunst verheven heeft... geld verdienen. De rest zal hem worst wezen ( en gelijk heeft hij).
 
Pablonino
 
1
12 april 2021 om 09:25
Daarom. Al ging hij wel gelijk akkoord met het loonoffer. Maar een aankoop voor de toekomst in handen leggen van Advocaat is niet handig. Ik had ook gedacht dat hij verhuurd zou worden toen Pratto gehaald werd.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:36
Je kan het ene niet los zien van het andere. Dat Advocaat zo matig presteert komt mede door het aankoopbeleid van Arnesen. Ze falen beiden
 
THenry_228
 
5
12 april 2021 om 09:14
Tja Arnesen... kwam bij Anderlecht ook binnen als ‘de TD met een wereldwijd netwerk’. Tien maanden later en enkel floptransfers, was hij alweer weg bij Anderlecht. Had dus totaal geen verwachtingen toen Arnesen als TD werd voorgesteld bij Feyenoord.
 
nederland79
 
1
12 april 2021 om 09:25
flop- of vlaptransfers?
 
FR010FRDAM
 
9
12 april 2021 om 09:45
Bekijk ook even in wat voor situatie hij daar terecht kwam. Kompany werd binnengehaald als speler/manager/td. De meeste spelers zijn op zijn conto te schrijven, Arnesen ging niet voor niks zo snel weg....Hem daarop afrekenen gaat nergens over. Arnesen is de eerste TD in 20 jaar die totale organisatie aanpakt. Geduld, een organisatie verander je niet in 1 jaar.
 
Japie_Krekel
 
1
12 april 2021 om 12:37
Wat een onzin. Kijk in wat voor situatie Advocaat bij Feyenoord is terecht gekomen en die wordt ook gewoon afgerekend op zijn prestaties en zo hoort dat ook te gelden voor Arnesen
 
Arnout108
 
3
12 april 2021 om 09:15
Feyenoord had gewoon het probleem dat de selectie niet breed genoeg was en dat er blijkbaar geen jeugd was om die plekken op te vullen. Als er niet zoveel geld is dan moet je iets bedenken om alsnog een selectie samen te stellen die mee kan doen om Europees voetbal. Dan is het ook niet zo gek dat Feyenoord niet 3 a 4 spelers weet te halen die echt iets toevoegen. Dit jaar was een overgangsjaar en komende seizoenen hoopt Feyenoord te bouwen aan iets met Arne Slot. Pas na dat project denk ik dat we echt iets zinnigs kunnen zeggen over de kwaliteiten van Arnesen.
 
nederland79
 
2
12 april 2021 om 09:27
overgansjaar? daar heeft Feyenoord er wel heel veel van. Nou ze doen nu mee om Europees voetbal, ze halen het misschien niet eens. En anders spelen ze weer een paar keer EL, levert bijna niks op en ze vliegen er roemloos uit. Ze moeten zich niet steeds krampachtig vast klampen aan het halen van Europees voetbal. Ze kunnen beter 2x 10e worden terwijl ze bezig zijn met bouwen aan de toekomst dan zo blijven doormodderen. Ja, nu komt Slot, maar ook hij zal weinig kunnen doen op de transfermarkt. Dan had je dat geld van Diemers, Linssen, Prato enz beter kunnen gebruiken om wat talent te kopen, dan kun je misschien een keer stappen gaan zetten of wat verdienen aan een speler.
 
Pablonino
 
1
12 april 2021 om 10:04
Talent halen heeft geen nut onder Advocaat. Die gaat er niet mee aan de slag om ze beter te maken.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:38
Precies. We zitten geloof ik al 20 jaar in een overgangsjaar
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:52
@Pablonino Je moet dan wel talenten hebben die ook de potentie hebben om beter te worden en die goed genoeg zijn voor het eerste. Ten Hag stelt ook alleen de talenten op die goed genoeg zijn en dat lijkt me ook vrij logisch
 
Pablonino
 
0
12 april 2021 om 13:13
Ja klopt je moet ze wel hebben. Maar Advocaat kijkt niet naar potentie, die is alleen maar druk bezig met niet verliezen.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:15
zat Burger niet enorm vak op de bank bij Sparta? die Wehrmann heb ik een paar keer zien spelen en dat vond ik ook drie keer niks en hetzelfde geldt voor Bannis. die andere talenten zouden misschien wel van meerwaarde kunnen worden maar de tijd zal dat uitwijzen
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 15:46
dat heeft niks met Feyenoord te maken maar als ik naar een speler kijk dan hoop ik bij glimpsen wat bijzonders te zien wat klasse verraad en dat heb ik niet gezien bij een Wehrmann, Bannis of Burger. had ik die bij een ADO zien spelen ofzo waren ze me ook niet opgevallen. zie ik een Gravenberch, Madueke of Ihattaren ofzo spelen dan zie ik af en toe bijzondere dingen, ook toen ze net debuteerden. dat heb ik bij deze spelers niet gezien
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 16:21
en Diemers had geweldige statistieken bij Fortuna maar in het eerste van Feyenoord is dat een ander verhaal en de onder 19 zegt ook niet veel want in het eerste van Feyenoord diezelfde kwaliteiten etaleren is weer heel wat anders dan het leuk doen in een jeugdcompetitie. waarom heeft dat met Feyenoord te maken dan? jij wil nu dus gaan beweren dat deze talenten uitzonderlijk zijn zoals een Gravenberch, Ihatteren en Madueke dat zijn? waarom ben je dan niet eens een onomstreden basisspeler bij Sparta en zijn de andere verhuurd aan een nietszeggende clubs als Luzern en FC Dordrecht als dit zulke grote talenten zijn? Bannis heeft 11 wedstrijden gespeeld bij Dordrecht dus die is daar ook niet onomstreden. en dan denk jij dat die bij dit Feyenoord wel het verschil hadden gemaakt? dit zijn geen toptalenten anders waren ze nu wel de grote man bij deze clubs van een laag niveau. door alles mooier maken dan dat het daadwerkelijker is is Feyenoord zover afgegleden. Feyenoord moet eens een keer kritisch naar hun zelf gaan kijken. de jeugdopleiding, het beleid en de scouting zijn gewoon al een tijdje een drama. dat is de reden dat ek jaar teleurstellend is. onder Slot gaat het ook niet beter worden met dit materiaal maar die zal dan ook wel weer de schuld krijgen volgend seizoen en de TD zal dan weer net als voorheen Van Geel buiten schot blijven
 
Arnout108
 
1
13 april 2021 om 09:26
@nederland79, Feyenoord heeft inderdaad een hele hoop fout gedaan en het is nogal dramatisch dat dit weer een overgangsjaar is. Ik had het puur over het functioneren van Arnesen. Die is er pas net en die kun je dus niet verantwoordelijk houden voor alles dat nu fout gaat bij Feyenoord. Een TD zit er voor de lange termijn en moet vaak eerst de zooi van zijn voorgangers opruimen. Ik zeg niet dat Arnesen er sowieso een topclub van gaat maken maar hij verdient een eerlijke kans.
 
Japie_Krekel
 
0
13 april 2021 om 13:18
@luissini dus een talent als Burger bv die niet goed genoeg is om in zich in de basis te spelen bij Sparta de nummer 11 uit de Eredivisie, die is opeens wel goed genoeg voor het eerste van Feyenoord? zo kan je alles wel een groot talent gaan noemen maar ze bewijzen niet het ongelijk van Advocaat bij hun andere clubs. Bannis bij Dordrecht 12 keer meegedaan en 4 goals op KKD niveau. dat zijn nou ook geen cijfers om over naar huis te schrijven
 
marton3103
 
5
12 april 2021 om 09:17
Gek he.. hoe minder je uit kan geven aan spelers, hoe meer je het moet hebben van koopjes, en hopen dat er een voltreffer tussen zit. Logisch dat de kans dan ook groter is dat er een miskoop tussen zit.En Slot zou toch zo goed zijn met talenten? Mooie kans voor hem om het maximale uit Bozenik, Antonucci, Conteh en Texeira te halen.
 
nederland79
 
0
12 april 2021 om 09:28
dan hadden ze toch beter een aantal talenten kunnen halen ipv Diemers, Linssen en Prato. Je wist al dat daar geen voltreffer tussen zat en al helemaal dat je daar niks op gaat verdienen. Die spelers hebben Feyenoord niks gebracht, niks opgeleverd en wel wat gekost.
 
marton3103
 
5
12 april 2021 om 09:39
Diemers heeft dit seizoen 25 wedstrijden gespeeld, 3 assists en 3 doelpunten. Ter vergelijking, Gravenberch 26 wedstrijden en 5 doelpunten. Je kan niet zeggen dat Diemers geen bijdrage geleverd heeft, ook al ziet iedereen dat Gravenberch een groter talent is. En Linssen heeft ook flink wat wedstrijden gespeeld. Al met al werden zij tevens hoger in geschat dan de talenten die gehaald of aanwezig waren. Talenten van hogere kwaliteit zijn niet haalbaar. Dit is nu eenmaal de vijver waarin Feyenoord moet vissen.
 
nederland79
 
0
12 april 2021 om 09:59
met dat ze geen bijdrage geleverd hebben bedoel ik dat feyenoord aan het einde van het seizoen niks heeft. Ja, misschien voorronde El. Maar of je nou 5e of 8e wordt, maakt niks uit. Daar hoef je geen geld aan uit te geven, dan kun je er beter iemand anders neerzetten die nog beter kan worden en geld op kan leveren. Gravenberch levert straks tig miljoen op, of ie nou wat toevoegt bij Ajax of niet.
 
braveman
 
1
12 april 2021 om 09:19
Driessen is weer op zoek geweest om een nieuwe trap uit te delen. Op deze manier is hij weer verzekerd van een plaats bij de anti Feyenoord clan VI. Waar hij aan voorbij gaat is het feit dat Advocaat zeker 3x per week om nieuwe spelers vroeg terwijl hij wist dat er geen geld was. Dan moet je ook niet verwachten dat je Messi en de Ligt binnen haalt. Er zijn echt wel spelers gehaald voor de toekomst die geen kans hebben gehad of nog steeds niet krijgen. Bozenik heeft vorig seizoen na zn tussentijdse komst 6 gedeeltelijke wedstrijden gespeeld en 3 x gescoord. Was zijn aankoop Linzen zo goed in het begin? Schoppen gaat je goed af Driessen maar vaak niet terecht maar daarvoor zit je bij de Telegraaf.
 
nederland79
 
1
12 april 2021 om 09:31
VI is geen anti feyenoord clan, VI drijft op negativiteit en er valt genoeg negatiefs over feyenoord te zeggen omdat ze de boel er niet voor elkaar hebben. Is dat de schuld van VI of van Feyenoord. En tja, als je liever een wat positiever voetbalprogramma wilt zien, dan moet je idd niet naar VI kijken. Ik heb er ook niet zoveel mee, maar blijkbaar werkt dit voor hun, want de kijkcijfers zijn goed. Wat feyenoord doet, werkt niet voor feyenoord, dat moeten ze dus aanpakken.
 
FR010FRDAM
 
10
12 april 2021 om 09:51
Ja Nederland79, ik zie jou altijd meteen negatief reageren bij dit soort topics en hoe vaak moet er nog uitgelegd worden aan jou dat Arnesen nu de juiste onderdelen aanpakt. Wil je het gewoon niet lezen of horen? Hij is bezig met de jeugd, de scouting, nieuwe trainer, contracten jeugd worden verlengd en er worden talenten gehaald. Pratto en Diemers zijn gehaald op voorspraak van Dick en om hem tevreden te houden, maar verder is Arnesen gewoon goed bezig. Of je het nou wilt zien of niet.
 
nederland79
 
1
12 april 2021 om 09:57
ik wacht rustig af
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:39
Wat voor positiefs kunnen ze zeggen over het aankoopbeleid van Feyenoord dan? Dat is toch al jaren gewoon een drama?
 
Tornado72
 
3
12 april 2021 om 10:04
Ik ben het er mee eens dat Feyenoord Spajic en Pratto niet had moeten halen en dat Diemers te kort komt. Het structureel affikken van Bozenik snap ik niet zo goed? Advocaat staat er om bekent dat hij niet veel op heeft met jeugdige voetballers hij geeft Bozenik ook weinig speeltijd terwijl Linssen weken achtereen aan kon kloten als centrumspits. Bozenik is nog jong en heeft de tijd nodig om in zijn rol te groeien. Er zijn niet veel spitsen van zijn leeftijd die vanuit het buitenland komen en er gelijk staan. Geeft die jongen de tijd die zal hij onder Advocaat niet krijgen Advocaat zou als het zou kunnen het liefst leeftijdgenoten opstellen..
 
Feyindetop
 
4
12 april 2021 om 10:11
'Róbert Bozenik noemt Driessen de grootste miskoop'. Ben het wel eens met Robert. Driessen is idd de grootste miskoop.
 
Japie_Krekel
 
0
12 april 2021 om 12:48
Ik had ook een veel hoger niveau verwacht voor die 4 miljoen. Zo een Karlsson van AZ heeft geloof ik de helft gekost en dat vind ik een vele malen betere voetballer
 
Supportert
 
5
12 april 2021 om 10:37
Antonucci wordt al afgeschreven, maar had afgelopen seizoen en dit seizoen bij elkaar in 49 wedstrijden, 15 goals en 15 assists.. Is dat zo waardeloos voor een jonge speler dan?!
 
jeron
 
0
12 april 2021 om 10:53
Exact, deze jongen kan prima niveau van Diemers aan. Daarbij komt dat ik hem sterker vind dan een Burger die al paar keer de mogelijkheid had om door te breken bij Feyenoord. Zelfde geldt voor een van der Ven, plaats die maar als vervanger voor van Beek
 
jeron
 
2
12 april 2021 om 10:49
Schoonmaken die handel..... Accepteren dat je 2 jaar om plek 4/5 speelt Als de volgende jongens vertrekken zou dit een schaduwlijst kunnen zijn: Berghuis (sinesterra) Jorgensen (vincent Jansen, Zirkzee) Pratto (vincent Jansen, Zirkzee) Bozenik Teixeira (abdou Harroui, Vlap) Nieuwkoop (zeefuik) Haps (van drongeen, kan ook centraal) Spaic (araujo, Itakura, Micky van der Ven Diemers: (abdou Harroui, Vlap) Om nogmaals te benoemen, dit zijn schaduwlijstjes, dus niet dat Feyenoord al deze spelers zal kunnen halen. Plus dat jongens als: Narsingh van Beek Kelly Johnston ook weg kunnen van het salarishuis.
 
Furrr
 
1
12 april 2021 om 11:48
Laten we bozenik volgend jaar pas beoordelen nadat de nieuwe coach met hem aan de slag is gegaan. Nu kan je er gewoon niks van zeggen behalve dat de td en scouting niet op 1 lijn zaten met de coach
 
Gerben1978
 
2
12 april 2021 om 12:39
Volgens mij is geld pas verdampt als na een contract blijkt dat er verlies is geleden. Dit is gewoon zoeken naar sensatie, want voor geen enkele aankoop (behalve de huur van Pratto) kun je praten over miskoop/huur. Wat als Bozenik ineens wel rendeert onder Slot.... Totale nonsens, maar dat ben ik wel gewend van Driessen.