Driouech en Duijvestijn schieten Excelsior langs weinig effectief ADO Den Haag
Woensdag, 22 mei 2024 om 20:40

Couhaib Driouech en Lance Duijvestijn hebben Excelsior woensdagavond de overwinning bezorgd op bezoek bij ADO Den Haag: 1-2. De Rotterdammers kwamen tegen de verhouding in op een 0-2 voorsprong in het eerste bedrijf, maar wisten de marge van twee na rust niet vast te houden. Een fraaie volley van Henk Veerman zorgde ervoor dat ADO nog genoeg om voor te spelen heeft tijdens de return van dit weekend.

ADO schoot uit de startblokken in de openingsfase van de wedstrijd en creëerde meerdere mogelijkheden om de score te openen. Zo was het Matteo Waem die de 1-0 op het scorebord had moeten zetten, maar dat naliet. De Belg was het eindstation van een fijne corner van Daryl van Mieghem, maar kopte de bal vanaf enkele meters vanaf het vijandelijke doel over. Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen was zichtbaar gefrustreerd over de vrijheid die Waem kreeg van zijn ploeg.

Nog geen minuut later ging het weer bijna fout voor de Rotterdammers. Dit keer was het Stijn van Gassel die in actie moest komen. De doelman had eerst een antwoord in huis op een inzet van Gylermo Siereveld en voorkwam daarna dat Joel Ideho de rebound kon verzilveren. In de twaalfde minuut kreeg ADO de derde grote kans in drie minuten tijd.

Jari Vlak ging alleen op Van Gassel af en besloot op het laatste moment af te geven op Van Mieghem, maar die pass werd onderschept waardoor ook die kans op niets uitliep. In de zestiende minuut kwam Excelsior tegen de verhouding in op voorsprong dankzij smaakmaker Driouech. De bezoekers pikten de bal op na een slordige pass van Siereveld en zetten vervolgens de weg in richting het doel van Nick Marsman.

Troy Parrot gaf af op Driouech en laatstgenoemde zag zijn poging van richting veranderd worden en met wat fortuin over Marsman in het doel vliegen: 0-1. Ruim zeven minuten na de openingstreffer breidde Excelsior de marge uit naar twee via Duijvestijn, die een teruggetrokken voorzet van Driouech tot assist promoveerde en raak schoot: 0-2.

Beide elftallen kregen in de resterende speeltijd van het eerste bedrijf nog wat kansen, maar wisten niet te scoren. De thuisploeg kwam na rust wederom sterk uit de kleedkamer en nam het doel van Van Gassel al in de 46ste minuut onder vuur, maar zonder succes. ADO wist het betere veldspel twintig minuten voor tijd om te zetten in een fraai doelpunt dankzij Veerman.

Een afgemeten voorzet van Ideho werd middels een heerlijke volley knap afgerond door de boomlange spits, die er daarmee voor zorgde dat ADO in het laatste kwartier op zoek kon gaan naar de gelijkmaker: 1-2. Die zou tien minuten voor tijd bijna vallen, daar ook Van Mieghem het met een volley probeerde, dit keer in de korte hoek.

Van Gassel wist die inzet met zijn voet uit zijn doel te houden. Veerman, die meermaals ongelukkig was in de afronding, miste in de laatste minuten nog een gigantische kans op de gelijkmaker. Daardoor wist Excelsior de voorsprong vast te houden en kan de ploeg van Dijkhuizen het karwei zaterdag in eigen huis afmaken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
23:10
23:10
Spaanse media na zege: 'Hij hoort dit duel thuis met vrienden te kijken'
0
   
23:05
23:05
Het programma, alle uitslagen en de standen van het EK: Spanje en Italië winnen
0
   
23:00
23:00
'Ik hoop dat ik minuten ga maken bij Oranje en dat ik mezelf kan laten zien'
4
   
22:55
22:55
Italië komt horrorstart te boven en pakt volle buit tegen dapper Albanië
19
   
22:24
22:24
De Telegraaf ziet 'opvallend' gegeven bij verdeling aanvoerders van Oranje
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (22)

 
Kotika
 
20
22 mei 2024 om 20:45
Triest niveau..beide clubs horen in de KKD.
 
koekoek73
 
4
23 mei 2024 om 07:44
Oh ja want alle clubs in de eredivisie zijn van zulk hoog niveau
 
kali
 
8
22 mei 2024 om 20:46
Lekker hoor! De knaller voor zaterdag! Om het even wie er door zal gaan, ben zelf pro Excelsior maar ja.. moge de beste winnen!
 
Football_Life
 
5
22 mei 2024 om 20:46
Wat een schande dit Ado. Ze lopen allemaal alsof ze een dikke drol in hun broek hebben. Durf te wedden dat 9 van de 10 amateurploegen in de hoogste klasse dit Ado helemaal dronken spelen. Daar loopt zoveel meer kwaliteit...Die Veerman, dat kan toch niet man.
 
voetbalfreak
 
16
22 mei 2024 om 20:47
Was ook een lastige bal in de laatste minuut...
 
Football_Life
 
9
22 mei 2024 om 21:00
Heel lastig...
 
HaagscheBoer
 
9
22 mei 2024 om 20:51
ADO creëert kortom genoeg kansen en Henk is alsnog topscorer van de kkd en mist dit soort kansen. Zo amateuristisch is ADO vlgm niet, behalve dat je vlgm gewoon te grote kansen mist
 
Languh
 
5
22 mei 2024 om 22:01
Vandaar ook de inhoudelijk sterke onderbouwing ?? 1 ding heeft hij wel gelijk in, in de 2e divisie zitten best aardige ploegen die zelfs eredivisieploegen dronken hebben gespeeld ??
 
koekoek73
 
1
23 mei 2024 om 07:51
@football_Life ze waren zo slecht dat ado dat ze een eredivisie ploeg naar het einde lieten snakken en normaal gesproken deze wedstrijd zeker 5 keer hadden gescoord. En als jjj je geld zo graag kwijt wil moet je dan zo groot en stoer praat op excelsior zetten aanstaande zaterdag. Groen gele groet
 
Keva007
 
15
22 mei 2024 om 20:47
Zoals de verslaggever zei "daarom speelt Henk Veerman op dit niveau" dat was wel een goede samenvatting van Ado. Te weinig spelers die het verschil maken en die heeft Excelsior wel
 
Martijn R
 
11
22 mei 2024 om 20:59
Ik hoop toch wel dat we Ado, Emmen of NAC volgend seizoen in de Eredivisie zien, al zal daar toch wel wat voor nodig zijn. Dat Excelsior vind ik als derde club uit Rotterdam echt niks hebben. Het heeft geen cultuur, identiteit. Dan nog liever een Almere als enige club uit Flevoland.. Welke van die drie het moet gaan redden zien we wel, maar hopelijk degradeert Excelsior in ieder geval.
 
Diego_Forlan
 
37
22 mei 2024 om 21:07
Het is een beetje dubbel. Enerzijds echt een nietszeggende club met een mini stadion, kunstgras zonder echte achterban (ik heb altijd het idee dat er voornamelijk studenten op de tribune zitten daar) Anderzijds wel een club zonder veel gezeik, goed beleid en er zit wel degelijk voetbal in de ploeg.
 
ricoooo
 
26
22 mei 2024 om 21:14
Ik ben juist Fan van Excelsior omdat ze juist goed beleid hebben en vaak boven hun middelen spelen. Ze zijn van ver gekomen in de jaren 90 en zijn sindsdien juist enkel goed bezig, veel beter dan ploegen als Nac en Ado juist. Dus Excelsior heeft wat mij betreft meer dan genoeg recht om in de eredivisie te spelen
 
BorussiaJero
 
4
22 mei 2024 om 21:47
Dit absoluut, geen gezeik,geen gekkigheid. Want met alle respect voor Den Haag. Daar gebeuren vaak dingen die niet thuis horen op de velden. Excelsior is saai misschien. Maar hebben wel beleid en staan voor een structuur.
 
madmarcel
 
5
22 mei 2024 om 22:44
Juist een modelclub dat Excelsior. Het beleid is daar perfect,ze proberen over het algemeen toch wel gewoon aanvallend te voetballen als het kan en presteren voor zo n kleine club uitstekend. Als je dat vergelijkt met de prutsers bij Ado,Nac,Roda enzovoorts waar het altijd rommelt en ze zwaar onderpresteren
 
STORING
 
4
23 mei 2024 om 01:22
Ik hoop juist dat ADO niet promoveert. Wat mij betreft dit seizoen niet en nooit niet. Een club die er elke keer dat ze de Eredivisie in kwamen er helemaal niks van bakte en idiote fans heeft. Excelsior heeft altijd wel wat leuke spelers gehad. Die mogen erin blijven.
 
OuassimTi
 
1
23 mei 2024 om 02:23
De nr. 16 van de Eredivisie overleeft zelden de play-offs. Ik zie Excelsior het ook niet redden.
 
Spijkenisser
 
2
23 mei 2024 om 10:16
Als je vindt dat Excelsior geen cultuur en identiteit heeft ben je niet echt op de hoogte van de club. Als je dat niet bent zou het je sieren niet zulke rare uitspraken te doen, dat is namelijk stemmingmakerij. Excelsior behoort tot de top als het gaat om beleid en maatschappelijke toevoeging, dat maakt hun cultuur en identiteit (uniek). Het is een club die niet zijn ziel verkoopt aan een of andere goksite die pronkt op het shirt. Nee Excelsior speelt met stichting ambulance wens (daarvoor nog de Esther Vergeer foundation). Het klein zijn is naast nog 2 andere Bvo's in Rdam ook reëel, de club weet wat het is en hoeft ook niet zozeer meer. Geen hebberigheid of graaigedrag. Als je kijkt naar de wedstrijd; Excelsior wachtte gewoon de storm van ADO af in het begin. Toen begon de voetballes aan ADO en werd het gauw 0-1 (geluk balletje) en 0-2. Excelsior had juist het veldspel wat de analisten verwachtte van ADO. Vervolgens gebeurde weer de terugval van bijna elke wedstrijd waardoor Excelsior playsoff speelt. Dat bracht ADO weer een beetje in de wedstrijd, maar het was echt niet door de kwaliteit van ADO. Dat Excelsior zovaak terugvalt is wel aan de coach te wijten, vaak rare wissels en niet bij machte het team om te zetten wanneer de wedstrijd lijkt te kantelen. Excelsior behoort gewoon tot de Eredivisie, hetzij de lagere regionen.
 
DersimAmed
 
2
22 mei 2024 om 21:30
Onze trainer is zo’n grote amateur. Met een enorme laffe opstelling speel je dus Excelsior in de kaart. Klap er vol op, Ideho als linksback dan ben je echt niet goed bij je paasei. 5 verdedigers om vervolgens Asante 1 op 1 alleen te laten staan in duels tegen Driouech. Echt bizarre beslissingen van Kalezic. Zaterdag in het uitvak, erop of eronder. 4-3-3 spelen en erop klappen. Alles of niks. Zo ga je het sowieso niet redden.
 
Languh
 
3
22 mei 2024 om 22:04
Opstelling kan je over discussiëren, je moet gewoon na 15 minuten met 3-0 voorstaan... Die ballen kan hij er van langs de lijn niet in pissen...
 
DersimAmed
 
4
22 mei 2024 om 22:09
Daar heb je zeker gelijk in alleen dan had je precies hetzelfde gekregen als thuis tegen de Graafschap. Een tegendoelpunt en ze gaan volop de verdediging om de score te behouden. Kalezic is echt een drama.
 
Languh
 
4
22 mei 2024 om 22:20
Ja hij is te vaak een clown inderdaad, maar we zijn zeker niet kansloos zaterdag. Vandaag niet top en toch meer kansen dan Excelsior. Ik denk dat we t nog gaan halen ??