Dure exercitie duwt PSV naar 'Gold-Junge': 'Hij kan defensies openscheuren'
Donderdag, 22 augustus 2019 om 14:01

PSV wil Ritsu Doan graag naar Eindhoven halen, maar de komst van de aanvallende middenvelder van FC Groningen blijkt geen sinecure. Volgens De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad is Nicolás González, aanvaller van VfB Stuttgart, het alternatief voor PSV. De zaakwaarnemer van de Argentijn heeft al aangegeven dat zijn cliënt openstaat voor een dienstverband bij de Eindhovenaren. Wie is González, die na verdediger Timo Baumgartl deze zomer mogelijk de volgende speler van Stuttgart is die voor een miljoenenbedrag naar PSV verkast?

Door Tim Siekman

PSV wil zich met de miljoenen van de verkoop van Hirving Lozano aan Napoli melden in Groningen voor Doan, maar de Trots van het Noorden hanteert naar verluidt veel te hoge eisen. Volgens het Eindhovens Dagblad is PSV 'zich een hoedje geschrokken' van de vraagprijs van Doan van circa veertien miljoen euro, mogelijk met doorverkooppercentage. 'De club uit het noorden zit niet hoog in de boom, maar zweeft zelfs een stukje daarboven, zo is de gedachte aan de Eindhovense Frederiklaan', aldus de regionale krant.

Mocht de transfer van Doan voor een schappelijke prijs onhaalbaar blijken, dan richt PSV de pijlen op de 21-jarige González. Volgens de zaakwaarnemer heeft de Eredivisionist vorige week al gevraagd of González te huur is, maar Stuttgart zou niets zien in een uitleenbeurt. González zelf zou een overstap naar PSV in ieder geval zien zitten, aldus de belangenbehartiger. 'Een ruwe schatting levert op dat de Zuid-Amerikaan waarschijnlijk voor een miljoen of acht en misschien nog een aantal variabelen te koop is', zo concludeert het Eindhovens Dagblad.

'Gouden jongen'
González, in 1998 geboren te Belén de Escobar nabij de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, sloot zich in 2006 aan bij de jeugdopleiding van Argentinos Juniors. De aanvaller ontwikkelde zich sterk en mocht in september 2016 zijn debuut maken voor de Argentijnse club. Gedurende twee jaar speelde de jongeling op diverse posities in de aanval: centrumspits, maar ook als links- en rechtsbuiten. In totaal bereikte hij het aantal van 11 doelpunten in 44 wedstrijden voor Argentinos Juniors voordat Stuttgart vorig jaar zomer circa negen miljoen euro voor hem betaalde.

Afgelopen seizoen kreeg González vaak het vertrouwen van de drie verschillende trainers die de voorbije voetbaljaargang voor de groep bij Stuttgart stonden. De Argentijn kon echter niet voorkomen dat de Duitse club degradeerde uit de Bundesliga, nadat Union Berlin over twee wedstrijden nipt te sterk bleek voor die Schwaben in de play-offs. Deze zomer kon González de zinnen verzetten met Argentinië Onder-23. Op de Pan-Amerikaanse Spelen, het sportevenement dat altijd een jaar vóór de Olympische Zomerspelen wordt gehouden, wist de aanvaller met de jeugdploeg goud te veroveren door Honduras in de finale met 1-4 te verslaan.

González, door het winnen van de gouden medaille nu in Duitsland bestempeld als 'Gold-Junge', keerde na een intensieve zomer vorige week woensdag terug bij Stuttgart. Vanwege de interlandverplichtingen moest hij de eerste twee competitieduels met Hannover 96 (2-1 winst) en FC Heidenheim (2-2) missen. Afgelopen zaterdag mocht González invallen in de thuiswedstrijd tegen FC Pauli en hij groeide meteen uit tot matchwinner. Vlak voor tijd produceerde de aanvaller de 2-1, waarmee hij Stuttgart naar de tweede plek in de 2. Bundesliga gidste.

'Het is een superspeler'
Hoewel de productie van González bij Stuttgart met 3 goals en 4 assists in 34 duels wat tegenvalt, is men bij die Schwaben overtuigd van de klasse van de jeugdinternational. Volgens Duitse media moet PSV flink in de buidel tasten bij een overgang, aangezien Stuttgart een 'dubbelcijferig aantal miljoenen' verlangt. Sportdirektor Sven Mislintat heeft deze zomer al meerdere keren aangegeven dat de club veel vertrouwen heeft in González. "Het is een superspeler. Als hij voor de goal nog wat rustiger wordt, is hij echt een gevaarlijk wapen", aldus de sportbestuurder tegenover Kicker.

Ook de spelersgroep is zeer tevreden met de aanwezigheid van González, zo verzekerde aanvoerder Marc-Oliver Kempf in gesprek met BILD. "Hij is een opgewekt persoon die iedereen een lach op het gezicht tovert. We hopen dat hij nog veel doelpunten voor ons gaat maken", stelde de verdediger. Naar verluidt zou ook Internazionale aan González denken. De Italiaanse club zou de aanvaller echter vooral zien als een investering voor de toekomst, waardoor de voorkeur van de Argentijn zou uitgaan naar PSV, waar hij meteen speelminuten kan maken. Tim Walter, sinds deze zomer trainer van Stuttgart, hoopt in ieder geval dat hij het talent tot zijn beschikking houdt.

Onlangs liet de oefenmeester nog maar eens weten dat hij hoopt op een langer verblijf van González. "Hij zoekt altijd de diepte en kan vanwege zijn snelheid altijd wel één-op-één spelen", citeerde BILD de 43-jarige coach. "Hij kan stugge defensies openscheuren. Een belangrijke eigenschap, want Stuttgart moet in de 2. Bundesliga vaak zelf het spel maken. Nico heeft wel affectie nodig. Maar ook heldere taken. Als je die duidelijk maakt, dan pakt hij het ook goed op. Zijn impulsiviteit vind ik zijn grote kracht. Het bepaalt zijn spel. Men moet hem daarin ook nooit te veel beperken."

Meer nieuws
   
16:52
16:52
Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
   
16:34
16:34
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
8
   
15:55
15:55
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
19
   
15:24
15:24
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
   
15:00
15:00
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
MarkBakel
 
1
21 augustus 2019 om 15:10
ik zie liever een ervaren goede middenvelder komen. en een sterke centrum spits. Deze jongen is hetzelfde als de andere 5 die we hebben. Ik heb het al vaker geroepen, finnbogason zou misschien nog wel een goede keuze zijn. Lens word geroepen maar die is eigenlijk ook hetzelfde,
 
Zinedane
 
0
22 augustus 2019 om 14:24
We hebben écht een lopende nummer 10 a la Van Ginkel nodig. Een jongen die Guti een klein beetje kan ontlasten en de gaten in kan duiken. Marin had het bij ons beter gedaan als bij Ajax denk ik. Jammer dat die Pasalic van Chelsea net verkocht is. of een Duda van Hertha of Rusnak terug naar de eredivisie halen. Dat zijn jongens die ik wel bij PSV wil zien.
 
Simon_Toivonen
 
2
21 augustus 2019 om 15:34
Geef Ramselaar gewoon de kans.
 
Panerai
 
1
21 augustus 2019 om 15:51
Volgens mij heeft die al genoeg kansen gehad denk je niet?
 
Tipptopp
 
0
21 augustus 2019 om 16:42
Echt? Ik vraag me werkelijk af of Ramselaar werkelijk zo slecht is dat hij nu nog altijd niet voldoende niveau heeft voor het middenveld.
 
WouterSL
 
3
21 augustus 2019 om 15:40
Vreemd dat hij niet een kans krijgt. Toch een speler met diepgang die nu mist op het statische middenveld. Ik snap die fascinatie voor snelle spitsen niet zo. Daar zijn er al zoveel van. Een grote sterke spits als LDJ wordt lastig om te vinden. Maar een soort pinchhitter? Daarbij een creatieve middenvelder. Propper terughalen? Er is genoeg geld nu.
 
AmazingNinja
 
4
21 augustus 2019 om 16:03
Ramselaar heeft zijn kansen al lang gehad. 58 competitiewedstrijden in zijn eerste twee seizoenen bij PSV en heeft daar nooit kunnen overtuigen. Hoeveel meer kansen moet je hebben?
 
T. Alavez
 
0
22 augustus 2019 om 00:50
Proper is hoe dan ook onbetaalbaar. Zelfs voor Ajax. Dat zou wel de speler zijn die ze nodig hebben inderdaad. Gelukkig is er net bekend gemaakt dat de pinchitter Mitroglu op huurbasis naar Eindhoven komt! De ideale man voor dit moment lijkt me
 
Zinedane
 
0
22 augustus 2019 om 14:28
Propper is niet de speler die we nodig hebben. We hebben een hard werkende 10 nodig. Gek genoeg past dat precies in het profiel van Ramselaar én Mauro. Maar waar Ramselaar denk ik nét niet het niveau van PSV heeft (werd ook wel weer een beetje duidelijk in het oefenduel tegen Utrecht), ziet van Bommel het gek genoeg niet zitten in Mauro. Blijf het echt zonde vinden. Tijdens de Cocu periode heeft hij laten zien ook verdedigend veel werk te verrichten én voor een 10 bijzonder onzelfzuchtig te zijn. Wat mij betreft is hij echt al een jaar de ontbrekende schakel. Propper zou veel te weinig naar voren gaan. Guti is in principe een speler die dezelfde rol in het veld vervult.
 
NL_Modric
 
0
22 augustus 2019 om 14:48
Zoeken naar een hardwerkende 10. Dat is als zoeken naar een speld in een hooiberg. Vooral wanneer er ook nog kwaliteit aan gekoppeld is. Mauro en Ramselaar komen beide te kort. Ik zou van Ginkel proberen te halen en nog een fatsoenlijke linksback. Hendrix als pure balafpakker gebruiken, die de bal meteen moet inleveren bij de mensen die wel kunnen voetballen.
 
cabinessence
 
1
22 augustus 2019 om 14:29
"geef Ramselaar gewoon de kans." Heeft al twee jaar de kans gekregen (totaal 33 wedstrijden in 2016-2017 en 36 in 2017-2018) en was geen moment echt overtuigend. Is gewoon net zo'n geval als Maher: leuke speler voor de subtop, maar blijkbaar gewoon niet goed genoeg voor een stapje omhoog. Dan kun je hem wel oneindig op blijven stellen in de hoop dat hij plotseling alsnog heel goed wordt, maar zo werkt het natuurlijk niet in het topvoetbal.
 
Benzema.
 
11
21 augustus 2019 om 15:38
Een snelle speler die in de spits en op de flanken kan maar moeite heeft met scoren. Nee, daar heeft PSV er al genoeg van.
 
Arnavut1
 
2
21 augustus 2019 om 15:58
Ik weet echt niet wat PSV met een extra jonge aanvaller moet. Enige wat PSV nodig heeft is een ervaren middenvelder (loper). Ik heb nog steeds veel vertrouwen in Lammers. Zodra hij weer beter is, dan komt het wel goed voor de spitsenpositie. Je hebt dan in totaal 6 (bijna) basiswaardige aanvallers en je gaat niet iedereen tevreden kunnen houden. En zeker van Bommel. niet.
 
GerwinSchonewille
 
1
21 augustus 2019 om 22:52
Beetje raar verhaal..... . Als dit Idd zo'n topspeler is waarom doet Stuttgart hem dan voor minder dan 10 miljoen weg.... .... Zal wel weer meevallen met zijn kwaliteiten
 
T. Alavez
 
3
22 augustus 2019 om 00:53
Baumgartl wordt ook een topper en hebben ze ook weg gedaan. Nationale team van Duitsland. Ik denk omdat ze nu in de tweede divisie spelen dat deze spelers teveel drukke ip de begroting. De tweede liga is ook veel meer power voetbal gemixt met techniek. Misschien dat deze speler daar niet in past?
 
Zinedane
 
0
22 augustus 2019 om 14:32
Spelers zijn te duur door de degradatie. Stuttgart heeft een aantal vedettes en dure internationale jongens in de selectie die het totaal niet kan betalen. Heel zuur want de jongens die vorig seizoen goed speelde worden nu verkocht omdat de dure jongens niet te slijten zijn. Gonzalo Castro, Baumgartl, Kabak en Gonzalez speelde eigenlijk altijd goed vorig seizoen. Het waren de dure talenten Ascacibar, Pavard, Maffeo en de `vedettes` Aogo, Insua, Gomez en Zieler die de verwachtingen totaal niet hebben waargemaakt.
 
cabinessence
 
0
22 augustus 2019 om 14:38
"als dit Idd zo'n topspeler is waarom doet Stuttgart hem dan voor minder dan 10 miljoen weg...." Clubs die gedegradeerd zijn kunnen doorgaans niet heel erg hoog in de boom gaan zitten. Maar dat hij een talent is, dat staat wel buiten kijf. Afgelopen zomer heeft hij voor Duitsland nog elke minuut gespeeld op het EK onder 21 (in een verdediging die verder volledig uit A-internationals bestond) en de finale gehaald.
 
vulpix
 
0
22 augustus 2019 om 14:36
Ik vind het een beetje paniekerig overkomen allemaal bij Psv. Lekker laat allemaal geregeld... Als dat nog allemaal moet inspelen en wennen dan kun je dit seizoen wel als verloren beschouwen. Best dom allemaal. Het is wel duidelijk dat ze met het vertrek van Brandts wel een jasje uit hebben gedaan.