Dusan Tadic promoveert met Servië; Zweden degradeert naar Divisie C (!)
Dinsdag, 27 september 2022 om 22:43

Servië heeft dinsdagavond promotie naar Divisie A van de Nations League afgedwongen. Het land won door doelpunten van Dusan Vlahovic en Aleksandar Mitrovic met 0-2 op bezoek bij Noorwegen en eindigde zo als eerste in Groep 4. Zweden wist in diezelfde poule niet te winnen van Slovenië in eigen huis (1-1), waardoor het als laatste eindigt en volgend Nations League-seizoen actief zal zijn in Divisie C. In Groep 1 van de B-League had Schotland aan een 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne genoeg om promotie naar Divisie A af te dwingen, terwijl Israël al zeker was van promotie naar de hoogste divisie.

Noorwegen - Servië 0-2
Noorwegen had zich afgelopen zaterdag al kunnen verzekeren van promotie naar Divisie A, maar ging met 2-1 onderuit in Slovenië. Servië won die avond met 4-1 van Zweden, waardoor Noorwegen en Servië (beide tien punten) eerste en tweede stonden voorafgaand aan het treffen op dinsdagavond. Bij de Noren begonnen voormalig Eredivisie-spelers Fredrik Aursnes en Alexander Sörloth in de basis, terwijl in de spits uiteraard Erling Braut Haaland stond. Namens Servië begonnen onder meer Ajacied Dusan Tadic en voormalig FC Groningen-speler Filip Kostic aan de wedstrijd.

Servië kwam vlak voor rust op voorsprong via Juventus-spits Vlahovic: Tadic stuurde Kostic diep aan de linkerkant. Laatstgenoemde gaf de bal laag voor en Vlahovic tikte de bal in de korte hoek langs doelman Örjan Nyland. In de 54ste minuut verdubbelde Servië de score, toen Mitrovic de bal op aangeven van Ivan Ilic in de korte hoek schoot: 0-2. Noorwegen wist ook in het vervolg van de wedstrijd niet meer tot scoren te komen, waardoor Slovenië betrekkelijk eenvoudig promotie naar Divisie A veiligstelde.

Zweden - Slovenië 1-1
Zweden begon de wedstrijd tegen Slovenië met slechts drie punten: alleen op bezoek bij Slovenië wisten de Zweden weten te winnen (0-2). Slovenië startte het duel met vijf punten, en wist zodoende dat het aan een gelijkspel genoeg had om zich te handhaven in Divisie B. Na een klein half uur kwamen de bezoekers op prachtige wijze op voorsprong, toen Benjamin Sesko een lange bal à la Van Basten op het EK 1988 binnen volleerde. Zweden kwam vlak voor rust op gelijke hoogte via Emil Forsberg, die na een fraaie rush vanaf de middellijn de bal achter doelman Jan Oblak schoof. In de tweede helft domineerde Zweden, maar wist het niet meer te scoren. Degradatie naar Divisie C van de Nations League bleek onafwendbaar.

Meer nieuws
   
18:33
18:33
Vink ziet onthutsend zwak moment van Feyenoord tegen NEC: 'Die is knettergek'
1
   
18:30
18:30
Live meepraten in de Bundesliga: VfL Bochum - Bayer Leverkusen
0
   
18:28
18:28
Moet PSV zich opmaken voor vertrek? 'Ik sta daar wel open voor'
3
   
18:10
18:10
Memphis Depay maakt rentree voor Atlético, dat dankzij beauty De Paul wint
1
   
17:51
17:51
Sem Steijn onthult waarom Van Nistelrooij naast Maurice Steijn zat: 'Heel gaaf!'
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Joga_Bonito10
 
9
27 september 2022 om 22:47
Wat een koningskoppel en doelpunten hebben die voorin met Vlahovic en Mitrovic. Dan hebben ze nog Tadic en Kostic als aangevers? Super sterk op zich hoor.
 
Aqua1
 
25
27 september 2022 om 22:48
En mensen die Tadic afschrijven en naar de bank praten zijn echt niet goed wijs, blijft echt mega goede speler met hoge rendement en belangrijk voor club/land is
 
mickey12
 
7
27 september 2022 om 23:14
Die mensen hebben er geen verstand van.
 
Sirius
 
9
27 september 2022 om 23:22
Je moet niet vergeten dat Tadic in een middelgrote competitie speelt. In z'n hoogtijdagen was z'n rendement zo indrukwekkend niet in de Premier League. Als hij nu in de Premier League zou spelen, is de kans groot dat hij zelfs bij degradatiekandidaten roemloos op de bank zit. Dat neemt overigens niet weg dat hij in een relatief laag tempo nog van waarde kan zijn. Echter is Tadic wel alweer 33 jaar.
 
myvision
 
17
27 september 2022 om 23:33
In een relatief laag tempo? Dit jaar heeft Ajax het nog amper laten zien hoor, maar dit Ajax staat juist bekend om een relatief hoog tempo waarin hij een hele belangrijke spil is. Je hebt gelijk dat de competitie, nummer 6-7 van Europa, minder intensief is maar het team waarin Tadic speelt, speelt mede door Tadic in een relatief hoog tempo. Juist daarom heeft de hele Europese top de afgelopen jaren moeite met Ajax gehad.
 
Sirius
 
4
27 september 2022 om 23:39
Ik heb het over de Eredivisie, niet zozeer over Ajax. In de CL is Tadic juist aan het worstelen de laatste tijd. Natuurlijk niet gek gezien z'n gebrek aan snelheid en z'n leeftijd. Ik ben zeker fan van Tadic, maar het beste is er wel vanaf. Dat neemt niet weg dat hij nog steeds z'n waarde heeft natuurlijk.
 
myvision
 
1
27 september 2022 om 23:42
Precies, daar ben ik het helemaal mee eens. Ik hoop (en denk) wel dat hij ook echt in een vormdip zit mede door al z'n positiewisselingen en dat hij nog wel van waarde wordt dit seizoen. Gek is het natuurlijk niet dat er ook sleet op zit, dus ook hopen dat zijn grote schoenen gevuld gaan worden.
 
Pelletje
 
0
28 september 2022 om 07:54
Ik neem zo maar aan dat hij geen rechtsbuiten stond..
 
Mick00
 
15
27 september 2022 om 22:49
Ik zie dit Servië echt wel hoge ogen gooien dit WK! Mooi elftal, ben benieuwd.
 
blaugrana11
 
8
27 september 2022 om 22:50
Servie echt een team om rekening mee te houden op het wk hoor. Heel lekkere selectie en lijken eindelijk echt als een team te spelen.
 
HakimZiyach22
 
16
27 september 2022 om 22:51
Servie heeft echt een heerlijk elftal. En die mistten dus het vorige EK, moeilijk om te geloven. Kan een dark horse zijn voor komend WK. Mitrovic is een fenomeen, wat een gemiddelde heeft die man. 47 goals in de laatste 56 interlands. En Tadic/kostic kunnen ook geweldig strooien. Hopelijk gaan ze het goed doen op het WK, is toch al even geleden.
 
mishmish
 
1
27 september 2022 om 22:56
Komt wel goed die gaan sws kwart finale halen tegen marokko en marokko wint na penalty's door een gemiste penalty van tadic
 
HakimZiyach22
 
4
27 september 2022 om 22:57
Gaat Ziyech de winnende maken?
 
Sirius
 
6
27 september 2022 om 23:23
Anderzijds; Italie mist het komende WK en die zijn nog een stuk beter dan Servie. Met een beetje pech en/of een slechte vorm kan het verkeren. Daar weten we hier in Nederland sowieso alles van.
 
Alcantara91
 
4
27 september 2022 om 23:44
Was te verwachten dat Servië hier en deze groep zou winnen. Voor het eerst in heel lange tijd is dit één team en dat allemaal te danken aan de trainer Dragan Stojkovic. Servië had altijd goeie spelers maar speelden nog nooit zoals nu, echt één team waar iedereen vecht voor elkaar. Ze speelden tegen Zweden zonder Milenkovic(Fio, zeer goede cv), Gudelj(sevilla, ook echt een goeie), Grujic(porto, goeie back up) & vandaag misten ze nog eens Sergej Milinkovic savic dus zonder al deze hebben ze het prima gedaan en verdiend gewonnen. Naar het WK, promoveren naar divisie A & pot 2 voor de loting vant EK 2024… dik verdiend allemaal. Ivan Ilic trouwens een hele goeie speler van Verona(20jaar), hij maakt zeker een transfer naar de Italiaanse top. Lukic ook echt een goeie speler.. achterin Pavlovic( Salsburg)is gewoon een muur. Over het aanvallend geweld moeten we geen woorden vuil maken, toppers voorin.
 
Zwever
 
1
27 september 2022 om 23:49
Zweden is ook wel dramatisch afgegleden zeg. Ik volg ze niet op de voet, maar kan me van afgelopen EK herinneren dat ze puur reactievoetbal spelen en wanneer het echt moet het te laat is. Zonder Forsberg kunnen ze de wedstrijd beter op papier afdoen.