Dusan Tadic sluit vertrek bij Ajax niet uit: 'Voetbal blijft onvoorspelbaar'
Vrijdag, 5 april 2019 om 20:14

Dusan Tadic geniet met volle teugen van zijn eerste seizoen bij Ajax, maar het is nog zeer de vraag of de Serviër komend voetbaljaar ook nog te bewonderen is in Amsterdam. De laatste maanden leek de middenvelder annex aanvaller zeker in de Johan Cruijff ArenA te blijven, maar die uitspraak lijkt hem steeds meer in de weg te zitten. Zo zou Manchester City Tadic naar verluidt graag terug naar de Premier League willen halen.

Tadic werd afgelopen zomer voor ruim elf miljoen euro door Ajax overgenomen van Southampton. Ondanks een contract tot de zomer van 2022 is zijn toekomst onzeker. "Voetbal blijft onvoorspelbaar. Soms wil je blijven, maar dan gebeuren er dingen", laat Tadic weten in gesprek met FOX Sports. Op de vermeende interesse van Manchester City wil de sterspeler niet ingaan. "Ik heb niet met mijn agent gesproken. Ik wil geen energie verspillen aan dit soort dingen. We hebben afgesproken dat hij mij niets vertelt, omdat ik mij op Ajax wil focussen."

Met Ajax hoopt Tadic de landstitel te pakken, speelt hij tegen Willem II in de finale van de TOTO KNVB Beker en wacht een dubbele ontmoeting met Juventus in de kwartfinales van de Champions League. "Het belangrijkste is dat ik hier gelukkig ben en van elk moment geniet. We zullen het zien, maar ik houd van de club en alles eromheen. Fans, teamgenoten, trainers, alles", stelt hij de fans enigszins gerust.

Onlangs speelde Tadic met de nationale ploeg van Servië tegen Portugal en daar sprak hij kort met Cristiano Ronaldo. "Ik vertelde hem dat ik hoop dat hij snel weer fit wordt, maar wel pas na de wedstrijden tegen ons", grapt Tadic. "Ik wil tegen grote spelers spelen in grote wedstrijden. Als we tegen het sterkste team van Juventus spelen, hebben ze ook geen excuus als we ze verslaan. Het is beter dat iedereen meedoet."

Meer nieuws
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: Arsenal - AFC Bournemouth
3
   
12:25
12:25
Justin Kluivert doet open sollicitatie bij Ronald Koeman in aanloop naar het EK
11
   
12:05
12:05
'Manchester United mikt op Franse verdediger die 70 miljoen moet kosten'
6
   
11:33
11:33
Felbegeerde De Zerbi vertelt of hij überhaupt openstaat voor een nieuwe club
6
   
11:02
11:02
Geen penalty na zelden vertoonde handsbal in de KKD: 'Dit is donkerrood'
34
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Holland8
 
12
5 april 2019 om 20:18
Nou ook die is helaas dus op weg naar de uitgang. Jammer maar je gunt hem natuurlijk wel de kans om op het allerhoogste niveau te spelen. Sluit niet uit dat Bayern, Mancity, Real hem zouden willen oppikken.
 
manodedios
 
50
5 april 2019 om 20:24
Ach doe niet zo dramatisch, geruchten hou je altijd maar die blijft gewoon
 
De Toekomst
 
23
5 april 2019 om 20:39
Haha overdrijf niet zo. Tadic blijft, tenzij een club 80 miljoen gaat bieden. Ajax heeft zoveel geld en 0 interesse om bepalende spelers van de hand te doen...
 
rkallan
 
11
5 april 2019 om 22:23
Bayern, City en Real zitten niet op hem Te wachten. Anders hadden deze clubs hem wel van Southampton gekocht. Ook speelt zijn leeftijd een rol
 
SuchSupport
 
23
5 april 2019 om 20:19
Wat moet hij bij Manchester City? Die beschikken al over voldoende flankspelers. Daar zal Tadic niet zeker zijn van een basisplek. Dan gaat hij puur voor het salaris. Mocht hij toch willen vertrekken dan minimaal 35 miljoen voor hem eisen.
 
AFCfokke
 
19
5 april 2019 om 20:28
35m is voor die clubs natuurlijk helemaal niet gek. En bovendien, dan doet Ajax gewoon hele goede zaken. En weet iedereen dat je bij Ajax je geweldig van de subtop de top in kan spelen. Raar dat je anders zou verwachten bij zo’n succesvol jaar
 
ninjakai
 
9
5 april 2019 om 21:20
Precies dit. Zou hem gewoon laten gaan. Dit kan je op de lange termijn zoveel opleveren. Spelers die net niet de gewenste aanbiedingen krijgen en via Ajax wel die droom club. Kan echt een win win voor de lange termijn opleveren.
 
De Toekomst
 
21
5 april 2019 om 21:55
Schei toch uit.. Lange termijn in zulke dingen bestaat niet. Tadic en Blind zijn alleen teruggekomen, omdat ze de Eredivisie kennen en daar goede herinneringen aan hebben. Andere vergelijkbare spelers zullen ook eerder geneigd zijn om terug te keren naar een land waar zij succesvol zijn geweest. Ajax kan dus niet ineens uit een veel grotere vijver gaan vissen. Ook is Ajax niet de enige club waarbij spelers zich in de kijker kunnen spelen bij grote clubs... Tadic laten gaan is een verlies op korte termijn en levert niks extra's voor de toekomst.
 
De Toekomst
 
13
5 april 2019 om 20:43
35 miljoen? Dan zou ik hem lekker houden. Of we krijgen zo'n bedrag een jaar later nog, of we krijgen dan het aankoopbedrag terug of hij heeft echt een klote jaar en dan houden we hem lekker nog een jaar.
 
Kaassie
 
4
6 april 2019 om 00:00
Voor 35 miljoen doet Overmars er een hele grote strik omheen.
 
Gaalmeister
 
4
5 april 2019 om 23:29
Ze zullen hem voor de breedte halen. Ideale twaalfde/dertiende man die op alle posities voorin uit de voeten kan. Let maar op, die is volgend jaar weg. Juist dat hij op leeftijd is is ideaal, dan is hij niet zo duur en een twaalfde man houd je toch maar een paar jaar vast.
 
 
2
6 april 2019 om 08:36
Flankspeler ? Hij maakt internationaal juist indruk als spits en niet als flankspeler.
 
BartBertus
 
17
5 april 2019 om 21:12
Tja, voetballers. Het zijn net mensen
 
 
0
6 april 2019 om 08:35
Het zijn vooral mensen die in eentalig jaren zoveel mogelijk geld moeten verdienen en zelden clubliefde hebben.
 
De Toekomst
 
9
5 april 2019 om 21:16
Jij kan zelf ook nadenken en beseffen dat de voetbalwereld een hele opportunistische wereld is, een wereld waarin er binnen een maand heel veel kan veranderen. Ik heb dingen sneller zien veranderen en ook echt zien gebeuren. Neem een Sneijder die met champagne troostend op voorpagina's staat, ome af hij bij Ajax zou blijven. Enkele dagen later tekende hij bij Real Madrid.
 
Jappano
 
3
6 april 2019 om 00:28
@rossie46: De beste man speelde inderdaad een rol a la Kuijt bij Ajax. In die lijn en zijn vorige uitspraken ga je toch vermoeden dat er iets concreets of in ieder geval in zijn straatje speelt op dit moment. Ik zie hem bij een Manchester City geen rol van belang spelen. Met zijntalenten zou ik naar een club a la Napoli gaan. Een niveau hoger, mooie club en je kan in zo'n team sterspelerworden en geadoreerd worden. Ik zie hem bij de echte structurele beste 8 clubs geen rol van betekenis spelen.
 
dylan8071
 
45
5 april 2019 om 20:20
Ik weet dat een woord niks waard is hoor, zeker in de voetbalwereld, maar bij mij persoonlijk zak je wel ver naar beneden als je van je woord afwijkt omdat er ergens iets beters op je pad komt. Dit artikel zegt natuurlijk nog niks maar als je hebt aangegeven 2 seizoenen te blijven en je hebt dit samen afgesproken dan moet je je daar ook aan houden vind ik. Ach, Wie ben ik.. zal hem waarschijnlijk zijn reet roesten hoe hij erop staat.
 
 
6
5 april 2019 om 20:24
Tis ook wel jammer. Als zulke jongens blijven, kan je een keer iets opbouwen. Maar goed, het blijft 'maar' de Eredivisie en 'maar' een Eredivisiesalaris.
 
Nick Danninga
 
11
5 april 2019 om 20:46
Met alle respect: het blijft ook 'maar'. Tadic hoor. Beleeft natuurlijk ook een topjaar. Ik denk dat hij best vervangbaar is, het is het soort goede speler waar er meer van zijn. Bovendien is het nog maar afwachten of hij op deze manier blijft presteren. Hij zou de eerste niet zijn die ineens een topjaar beleeft en dat niveau daarna nooit meer aantikt. Maar goed, het is natuurlijk niet echt een diepte-interview..
 
FR_JC
 
17
5 april 2019 om 20:47
Migi Vergis je niet met het eredivisie salaris wat hij verdient. 'maar' 3.5 miljoen om precies te zijn
 
kleinegeneraa7
 
10
5 april 2019 om 21:30
Ach wees maar eens zo sterk. Hij is 30 en weet dat die nog 1 kans heeft om een step te maken. Dan staat dus city op de stoep en heb je een reële kans dat je als (wissel)speler die champions league kan winnen. Ik zou het dan ook wel weten hoor, dan kan die 'afspraak' mooi de boom in en kies je eieren voor je geld. Een champions league winst neem je heel je leven mee, een extra jaartje bij Ajax zal je snel vergeten.
 
TeunHoekjan
 
3
5 april 2019 om 21:46
Ik denk dat het Overmars ook vrij weinig uitmaakt wat jij vindt. Ot: Van het geld dat hij kan opleveren (als hij al vertrekt), kan je weer 2 klasbakken kopen die je in Europees verband verder kunnen helpen. Een verkoop hoeft dus niet slecht uit te pakken. Daarbij weet je ook niet of tadic dit volgend seizoen weer kan opbrengen.
 
JoeCartoon
 
2
5 april 2019 om 21:49
Het hoeft ook niet perse vanuit hem te komen toch? Ajax kan er ook voor kiezen om een hoog bod niet naast zich neer te leggen. Misschien dat hij het meer op die manier bedoeld
 
 
7
5 april 2019 om 20:23
natuurlijk gaat tadic weg, je denkt toch niet dat hij ajax als eindstation zag. hij gebruikt de club voor hogere doeleinden, maar dat kon iedereen van tevoren weten
 
LucasAndersen
 
37
5 april 2019 om 20:33
Hij is 30 en hij zei letterlijk dat ie hier z'n carrière af wilde sluiten, je kan niet zeggen dat "iedereen dat van tevoren kon weten"
 
 
23
5 april 2019 om 20:35
jawel, dat heet niet in sprookjes geloven, jij solliciteert ook bij een werkgever met lulverhalen dat je er 10 jaar zal blijven, terwijl je tijdens je proefmaand al aan het verder kijken bent naar bedrijven met betere voorwaarden
 
Kaal of kammen
 
1
5 april 2019 om 22:35
Kromme vergelijking, dan heb je je gewoon niet goed verdiept in de functie waarop je solliciteert. OT: Natuurlijk blijft hij niet. Maar dat is geen ramp. Ook ik ben er van overtuigd dat je op deze manier soortgelijke spelers kan aantrekken in de toekomst. Een goeie spelersmakelaar onthoudt dat. Het is aan Overmars & Co om de parels er tussenuit te filteren.
 
 
0
6 april 2019 om 08:39
Ik heb onlangs geleden geleze dat hij de afspraak gemaakt heeft dat hij 2 jaar zou blijven en dan voor een lucratief aanbod zou gaan. Er is dus nooit geen sprake van geweest dat hij lang bij Ajax zou blijven.
 
LucasAndersen
 
1
7 april 2019 om 14:29
Ik kijk niet tijdens mn proefmaand al naar bedrijven met betere voorwaarden, als die er zijn dan solliciteer ik uberhaubt niet bij die eerder genoemde werkgever.
 
Dirk19
 
7
5 april 2019 om 20:36
Als Ajax voor Tadic 90 miljoen gaat vragen dan gaat Tadic natuurlijk niet weg. Ajax gaat met Frenkie de Jong, Ziyech, de Ligt en waarschijnlijk ook Neres al 4 belangrijke basisspelers kwijtraken komende transferperiode dus dan moet Ajax Tadic hoe dan ook tot minimaal 2020 behouden.
 
 
11
5 april 2019 om 20:45
90 miljoen voor een speler vragen die dat niet waard is een garantie voor een verstoorde arbeidsrelatie. als een speler en zaakwaarnemer hun zinnen hebben gezet op een vertrek, dan zijn ze 95% niet te houden. ajax is niet de top van europa ofzo, gewoon eredivisie club. beter cash je die 30+ miljoen ipv het te laten verdampen
 
Rochester
 
7
5 april 2019 om 20:23
Als ik mij niet vergis, heeft juist Tadic de afgelopen weken juist geroepen dat de selectie van Ajax zoveel mogelijk bij elkaar moet proberen te blijven. Het zou dan jammer zijn als dan uitgerekend Tadix dan zelf (na 1 seizoen) vertrekt, maar om eerlijk te zijn zie ik Tadic niet zo gauw vertrekken.
 
Nick Danninga
 
4
5 april 2019 om 20:30
Don't panic. Ongetwijfeld wat cliches uit de mouw geschud op dito vragen, creatief aaneengeregen als een soort van half statement. Laten we gemakshalve maar in het midden wie van de twee verantwoordelijk was voor dat creatieve procesje. Ajax + transfergeruchten = leesvoer.
 
Afc88
 
1
5 april 2019 om 20:31
Zou echt zonde zijn als Tadic vertrekt, hij is erg belangrijk voor het team. Hij zou ook belangrijk kunnen zijn in het volgend seizoen als ze weer iets moeten opbouwen aangezien er zeker een aantal spelers vertrekken. Ik denk trouwens wel dat mancity weer iets te hoog gegrepen is voor Tadic..
 
ajaxrkc33
 
0
5 april 2019 om 20:33
Zou jammer zijn als hij na 1 jaar weer vertrekt uit Amsterdam. Hij heeft zich zeker in de kijker gespeeld snap de intresse wel.
 
GunneRo
 
3
5 april 2019 om 20:34
Hij houdt de interesse uit het buitenland levend en verhoogt de kans op een nieuw verbetert contract bij Ajax... Tactische uitspraak, meer niet.
 
fcoldambt
 
2
5 april 2019 om 20:36
Haha eerst tegen iedereen zeggen van blijf bij Ajax en dan zelf weggaan. Waar rook is, is vuur. Dus na 1 seizoen weer weg.
 
Musi26
 
8
5 april 2019 om 20:56
Als die definitie klopt, dan vertrekt de volledige selectie van Ajax en heeft het volgend seizoen een selectie van 1000 spelers.
 
 
0
6 april 2019 om 08:43
Als spelers vaak met zulke uitspraken komen dan speelt er meestal wel iets.
 
Glossiandzozo
 
2
5 april 2019 om 21:04
"Voetbal blijft onvoorspelbaar. Soms wil je blijven, maar dan gebeuren er dingen", Dat had niet verwacht dat hij het zooo goed zou doen. Natuurlijk kun je zeggen dat hij zijn woord aan de fans gegeven heeft. Maar dat is makkelijk praten, als je een opportuniteit keijgt om voor dit City te spelen, ga je echt wel 2 keer nadenken.
 
frankd
 
4
5 april 2019 om 21:43
Die is dus zo goed als weg. Vervelende kerel voor de groep, een one a be leider, die niet zal schuwen om een vertrek te forceren. Altijd maar op de schermen kijken hoe hij in beeld is en dat overdreven iedereen bij elkaar roepen bij een doelpunt. Een ratje in de negatieve zin van het woord, Sneider was een positief ratje. Zoek de verschillen.
 
Chefvoetbal
 
2
5 april 2019 om 22:03
Wat ik vreemd vind, is dat je dit soort uitspraken alleen ziet van Ajacieden. Ik heb Lozano of Bergwijn dit soort dingen nog niet zien roepen bijvoorbeeld. Die gasten moeten volop bezig zijn met het seizoen en het teambelang niet hun eigen ego'tje.
 
rkallan
 
3
5 april 2019 om 22:32
Lozano heeft een dipje, Bergwijn soms wat wisselvallig. Daarnaast speelt ajax CL en heeft het uitschakelen van Real een flinke boost gegeven
 
MSN10
 
1
5 april 2019 om 22:33
Dit had ik gelijk de eerste x al gezegd bij z’n vorige reactie waarin hij vertelde zeker bij Ajax te blijven. Ik zei nog tegen mezelf ja dat zegt hij nu, straks komt Bayern dan wil ik hem wel zien. Het is wel zielig om dan opeens dit te zeggen omdat je succes aan het boeken bent in Europa. Zeg dan gewoon gelijk dat in voetbal niks zeker is dan snappen mensen e nog.
 
Radotelli
 
3
5 april 2019 om 22:38
Natuurlijk heeft Tadic zijn woord gegeven om te blijven maar hij had zelf ook niet verwacht dat hij van L'equipe het cijfer 10 kreeg tegen Real Madrid. Deze man speelt met gouden voetbalschoenen op dit moment. Wat een ongekende statistieken heeft hij dit seizoen. Als City 50 miljoen betaald heeft hij dit aan zichzelf te danken en dan kiest Ajax denk ik voor het geld.
 
FikretÇelik
 
0
6 april 2019 om 12:42
Kan op basis van zijn huidige vorm zo de nieuwe Galactico bij Real worden. Gouden bal dit jaar: 1. Messi 2. Ronaldo 3. Mbappe 4. Tadic 5. Sancho