Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag: 'Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad'
Maandag, 17 juni 2024 om 07:52

Dusan Tadic speelde zondagavond slechts een half uur mee bij Servië tegen Engeland (0-1 nederlaag). De 35-jarige linkspoot verscheen na afloop voor de camera's van de NOS om tekst en uitleg te geven. Tadic had ook nog mooie woorden over voor Erik ten Hag, die te gast was in de studio in Nederland.

Tadic, die normaliter behoort tot de vaste krachten bij Servië, moest tijdens het openingsduel tegen Engeland genoegen nemen met een plaats op de bank. "Het was een beetje tactisch. Normaal gesproken speel ik altijd."

"De coach vertelde me dat hij alleen wilde verdedigen en dat ik er later in zou komen, om dan te proberen het verschil te maken. Hij hoopte tot op dat moment de nul te houden. Daarna dacht hij aan de volgende wedstrijd tegen Slovenië, want als we die wedstrijd winnen, gelooft hij dat we door kunnen gaan", aldus de 109-voudig international in gesprek met Joep Schreuder.

Tadic baalt van de nipte nederlaag. "Ik denk dat het een grote kans was om Engeland te verslaan. Ze hebben grote namen, maar ze gaven ons te veel ruimte. Vooral in de eerste helft. We hadden ze pijn kunnen doen. Als ik had gespeeld, denk ik dat we ze meer problemen hadden kunnen bezorgen, maar het is zoals het is. Ik moet de keuzes accepteren en blijven gaan."

Ten Hag


Vanuit de studio richtte Ten Hag zich kort tot Tadic. "Dusan, goed om je te zien. We zijn in Nederland altijd blij om je te zien." De Serviër speelde bij Ajax liefst 194 officiële wedstrijden onder Ten Hag. Daarin was Tadic goed voor 92 doelpunten. 91 keer fungeerde hij als aangever.

Tadic mist Ten Hag nog steeds, zo laat hij duidelijk blijken. "Hij is de beste trainer die ik ooit heb gehad. Vanwege alles. Hij is 24/7 bezig met voetbal. Het is ongelooflijk hoeveel ontwikkeling hij brengt en hoeveel hij in het voetbal investeert. Hij ontwikkelt zichzelf altijd en het team ook. Je leert erg veel onder hem."

Eerder in de uitzending van NOS Studio Fußball sprak Ten Hag al zijn waardering uit over Tadic. "Hij is zo'n fantastische leider. In zijn professionalisme is hij het voorbeeld voor de rest. Hij trekt de rest mee en neemt verantwoordelijkheid. Tadic zorgt er altijd voor dat een ploeg in de discipline blijft spelen en hij zorgt er altijd voor dat er dynamiek en spirit in de ploeg blijft. En hij had altijd de beslissende pass. Hij heeft zó vaak een wedstrijd voor ons gewonnen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
11:06
11:06
Driessen op zijn plek gezet na Veerman-opmerking: 'Kortsluiting in bovenkamer'
8
   
10:48
10:48
Memphis genoemd als opvallendste speler in Oranje: 'Niet vanwege zijn hoofdband'
14
   
10:32
10:32
Vacature: Voetbalzone is op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur
0
   
10:31
10:31
Ramon Hendriks verlaat Feyenoord en maakt fraaie transfer naar Stuttgart
19
   
10:00
10:00
Barcelona vs. Sevilla al vanaf 149 euro. Bekijk hier onze ticketshop!
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (30)

 
superfarmers
 
17
17 juni 2024 om 08:05
Ik kan mij nog goed herinneren hoe ten Hag het voor ons vreemde interview van Tadic over vrouwen goed probeerde te praten. Ten Hag en Tadic hebben elkaar hoog zitten, en dat is mooi, maar je kunt je afvragen of de realiteitszin bij beide nog juist is.
 
Thamike
 
107
17 juni 2024 om 08:19
?? Beide zijn bezeten van het voetbal. Beide hebben de passie om hun zelf en andere beter te maken en die klik bij beiden was enorm goed. Wat lul jij dan over realiteitszin? Dat is de realiteit en ze gaven elkaar even een compliment. Wow hoe zuur sommige kunnen zijn zeg.
 
superfarmers
 
16
17 juni 2024 om 08:39
Ik vind beide personen nare personen waarbij ze zichzelf wel erg goed vinden en veel (zelfs fouten) van zichzelf en elkaar goed praten. Dat heeft niets met zuur te maken.
 
zlatanfan4ever
 
28
17 juni 2024 om 09:03
@superfarmers: Waarschijnlijk ben je geen Ajacied als je die 2 nare personen vindt. Logisch hoor, ik vond van Bommel, Toivonen (psv) Clasie en Guidetti (fey) ook vervelende mannetjes als ze tegen Ajax speelden. Maar achteraf kan ik wel zeggen dat van Bommel een uitstekende speler was, iets wat ik jou niet zie zeggen over Tadic. Tadic kan in het veld idd vervelend zijn met kaarten aansmeren, opstootjes, praten met de scheids etc. Maar het is wel een echte winnaar en gaat echt de strijd aan (net zoals een Suarez dat altijd deed), had een topsportmentaliteit en deed er alles aan doen om te winnen en was daarnaast gewoon jarenlang de beste speler MVP van de eredivisie met zoveel goals en assists. Dat miste je vaak wel bij Ajax in de CL als ze eruit vlogen tegen een Rapid Wien of Rostov in de kwalificatie. Maar met spelers als Tadic, Alvarez, Martinez en Nico ga je de strijd aan en dat gecombineerd met talenten was het Ajax van 2018/2019 (en soms ook 2019/2020) een genot om naar te kijken. Ten Hag mag ook zo praten qua dat hij zichzelf goed vindt, aangezien hij gewoon met feiten spreekt. Overal waar hij trainer is geweest (Go Ahead, Utrecht, Ajax, Man.united) heeft hij prijzen gepakt en/of is hij gepromoveerd en/of heeft hij Europees voetbal gehaald, dus snap niet dat je hem een nare man kunt vinden..
 
superfarmers
 
3
17 juni 2024 om 09:53
@zlatan, Tadic heeft het bij Ajax geweldig gedaan en hij is voor een groot gedeelte mede verantwoordelijk voor de successen van Ajax. Ook ten Hag heeft het zeker bij Ajax goed gedaan. Dat dat hij dit jaren deed met veruit de duurste selectie, er geregeld in de winterstop versterking gehaald moest worden en het laatste jaar bij Ajax heel moeizaam was is een gegeven. Ten Hag heeft ook bij MU prijzen gepakt, maar ik vind wel dat hij daar niet echt presteerd heeft. De prijzen die hij gepakt heeft (ondanks belachelijke investeringen) zijn toch vooral troostprijzen. Waar het mij om gaat is dat een Tadic of te Hag zelfs verkeerde dingen (zoals een voor onze begrippen een belachelijk interview van Tadic over de kwestie Overmars of een zeer onnodige en onterechte uitbrander van Tadic aan Lang) ook goed praat. Hetzelfde geld voor Tadic over de prestaties van ten Hag. Zowel Tadic als ten Hag hebben gepresteerd, maar als je beide heren over elkaar en zichzelf praten dan is alles goed. En ook jij weet dat niet alles van deze heren goed is. Je mag best zeggen dat je fouten gemaakt hebt of dat je een mindere prestatie geleverd hebt. Dat siert een goede verliezer.
 
spursfan96
 
4
17 juni 2024 om 10:00
Jij doet nu alsof iemands persoonlijkheid is gekoppeld aan zijn prestaties als coach. Al had hij elk jaar dat hij trainer was de Champions League gewonnen en had hij tussendoor nog 3x het WK met Liechtenstein gewonnen. Een nare man is gewoon een nare man. Ik vind Mourinho ook een nare man, betekent niet dat het een slechte trainer is.
 
Grovertje
 
4
17 juni 2024 om 10:10
Dus omdat iemand iets goed praat wat in jouw subjectieve opzicht slecht is, is het ook meteen een naar persoon. Wat een simpele manier van denken zeg, en wat een afgunst.
 
superfarmers
 
1
17 juni 2024 om 10:21
@grovertje, Het zijn voorbeelden. Toen van de Sar inzake een aantal kwesties niet bereikbaar was voor commentaar heeft ten Hag het (voor mij) goed opgepakt. Echter sinds die tijd heb ik het gevoel dat hij te veel in zichzelf is gaan geloven en dat het aan alles kan liggen maar niet aan zichzelf of de spelers die hij lief heeft.
 
pinko
 
0
17 juni 2024 om 15:41
Van der Sar kroop altijd onder de tafel wanneer er netelige kwesties op zijn bordje kwamen te liggen. In alle opzichten gefaald als AD. Had binnen Ajax beter een soort van ambassadeursfunctie kunnen krijgen. Zitten gewoonweg geen bestuurlijke kwaliteiten in de beste man.
 
pinko
 
2
17 juni 2024 om 10:03
De moraal over vrouwen is bij Oost Europeanen over het algemeen anders dan in het Westen. Dus begrijpt Tadic al die ophef over b.v. het Overmars delict, niet zo. En Ten Hag heeft Tadic bijzonder hoog zitten, en verdedigt hem dan ook in deze. En stond, afgaande op zijn laatste interview over de zaak Overmars, eigenlijk pal achter de mening van Tadic. Ook ik vind dat Ajax dat anders had moeten oplossen, maar gedane zaken nemen geen keer. Met wel alle gevolgen van dien. Dus geldt: wie zich brand, moet op de blaren zitten…..
 
superfarmers
 
1
17 juni 2024 om 10:25
Ik heb er geen problemen mee dat ten Hag Tadic verdedigd en dat hij datgene zegt wat jij ook zegt dat voor Tadic (oost Europeanen) het moraal voor vrouwen anders is. Echter is dat niet het gene dat ten Hag destijds zei. De strekking was toen: ik heb het niet gezien, maar het is verkeerd vertaald (wat door meerdere tolks destijds ontkracht is). Ik vind het goed dat een trainer voor zijn speler op komt, maar iets dat krom is is vrij lastig recht te lullen.
 
Diego_Forlan
 
57
17 juni 2024 om 08:08
Die statistieken ook zeg, wat een speler was dit voor Ajax. Los van die geweldige cijfers bracht hij topsportmentaliteit en liet hij daarin helaas ook een gigantisch gat achter na zijn vertrek.
 
Quillinho
 
0
18 juni 2024 om 01:12
Die man heeft de club gedragen, wat een geweldenaar.
 
raza
 
20
17 juni 2024 om 08:13
Ten Hag kan een prima trainer zijn. Toch vraag ik me af hoe hij dit overbrengt op de jongens. Gister aan tafel is hij niet echt een lekkere gesprekspartner. Praat moeilijk en moet vaak de juiste woorden vinden. In dat opzicht is Slot communicatief veel sterker en prettiger om naar te luisteren.
 
McMulenga
 
60
17 juni 2024 om 08:22
Het komt allemaal inderdaad moeizaam over, helemaal zodra hij Engels begint te lullen. Maar het is toch vooral de boodschap die telt. En als je hoort hoeveel spelers met hem weglopen (vooral bij Ajax en FCU) zal die boodschap wel goed zijn.
 
Kevin1989
 
9
17 juni 2024 om 08:28
Het lijkt me dan praten aan een tafel op televisie anders is dan communiceren op een voetbalveld. Hij zal die boodschap vast goed kunnen uitdrukken.
 
Robinde Bruyn
 
1
17 juni 2024 om 08:43
Laten we het eens polsen bij de spelers. Nou, hoeveel interviews kun je vinden met spelers die lovend zijn over hem? Precies. En ja, Slot komt wat lekkerder over op tv.
 
DinamoM
 
5
17 juni 2024 om 08:43
Onbegrijpelijke keuzes van Stojkovic in de opstelling. Ze moesten eerst op achterstand komen alvorens wat te proberen. Enige wat gedurfd was dat hij op een bepaald moment man op man ging spelen in de verdediging, wat goed lukte en waardoor ze eindelijk wat comfort kregen in balbezit op het middenveld. Verder is Mitrovic geen aanvoerdersmateriaal. Hij heeft vaak rare kronkels in zijn kop, zo iemand maak je toch geen aanvoerder? Tadic bracht hij ook gewoon veel en veel te laat.