Dávid Hancko over zijn toekomst: 'In het slechtste geval blijf ik bij Feyenoord'
Zaterdag, 25 mei 2024 om 16:23

Dávid Hancko heeft in gesprek met het Slowaakse Sport gesproken over zijn toekomst. De Feyenoorder zegt zich te willen focussen op het aanstaande EK, maar sluit, ondanks dat hij zich gewaardeerd voelt, een vertrek uit Nederland niet uit. "Ik zei ook bij de Voetballer van het Jaar-uitreiking dat ik in het slechtste geval bij Feyenoord blijf."

Hancko, één van de absolute sterkhouders onder Arne Slot de afgelopen jaren, heeft nog een doorlopend contract tot medio 2028 bij Feyenoord, waarmee hij dit seizoen de titel niet wist te prolongeren door een formidabel PSV. "In de laatste speelronde hebben we het puntenrecord gebroken, het is absurd. Maar we hebben de beker gewonnen en in de Champions League gespeeld. Wel moet ik toegeven dat PSV uitstekend was."

Met het vertrek van Slot naar Liverpool verliest Hancko een trainer die hij hoog heeft zitten. "Ik wens hem het beste en ik denk dat hij voorbestemd is voor succes. Het feit dat hij zelfs dit seizoen nog bij Feyenoord was, kwam voor mij een beetje als een verrassing, want hij is uitstekend. Ik kan niet zeggen dat hij mijn kijk op voetbal heeft veranderd, maar ik kan hem alleen maar bedanken voor wat hij mij de afgelopen twee jaar heeft geleerd."

Hancko zelf lijkt ook rijp voor een stap hogerop. Sport stelt dan ook de vraag of Hancko met Slot mee zal gaan naar Liverpool. "We hebben daar grapjes over gemaakt", doelt de centrumverdediger op zijn zaakwaarnemer Branislav Jasurek. "Als ik voor één van de beste clubs ter wereld en onder hem (Slot, red.) zou spelen, zou dat natuurlijk een droom voor mij zijn."

Hancko geeft aan dat hij een vertrek zeker niet uitsluit. "Zelfs bij de Voetballer van het Jaar-uitreiking heb ik gezegd dat ik in het slechtste geval bij Feyenoord blijf." Als straf ziet de Slowaak een langer verblijf bij Feyenoord echter niet. "Het gaat daar goed met mij, de fans vinden mij leuk, iedere wedstrijd is uitverkocht en ik ga Champions League spelen", benadrukt hij.

Hancko stelt eisen aan een mogelijk vertrek uit De Kuip. "Er zijn veel dingen die een rol spelen, de club moet ook beslissen, maar nu heeft het geen zin om daar bij stil te staan. Ik concentreer me op EURO 2024. Dat is belangrijkste voor mij nu." Hancko is ook bij de Slowaakse nationale ploeg een vaste waarde en speelt op het EK achtereenvolgens tegen België, Oekraïne en Roemenië.

Toch geeft Hancko toe dat het niet altijd makkelijk is om zich altijd af te sluiten van de geluiden en vraagtekens over zijn toekomst. "Na zulke vragen is het niet altijd even gemakkelijk", lacht Hancko. "Maar ik probeer het altijd op te vatten als iets positiefs wat mij is overkomen, of zelfs als motivatie. Als het op de waarheid is gebaseerd, probeer ik te laten zien wat ik kan. Ik concentreer me alleen op het voetbal en denk aan de volgende wedstrijd. Dat is precies wat mij vooruit drijft."

"Natuurlijk, vanuit het perspectief van de speler en verdere ontwikkeling... Als er een kans komt en het zinvol zou zijn, wil ik graag vooruitgang boeken als voetballer. Er moeten echter veel dingen kloppen, en bovendien moet die club me echt willen."

Meer nieuws
   
08:44
08:44
Engelse media uiten massale kritiek op één international na moeizame EK-start
14
   
07:52
07:52
Dusan Tadic steekt live op televisie de loftrompet over Erik ten Hag
13
   
07:16
07:16
Valentijn Driessen ziet drie Nederlandse dissonanten tegen Polen
32
   
07:00
07:00
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
149
   
06:30
06:30
Waarom Jorrel Hato meer kans had om profvoetballer te worden dan Kylian Mbappé
17
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Ckoen
 
22
25 mei 2024 om 16:35
Zelfs het slechtste geval voor Hancko is nog een prachtige situatie.
 
T-Star
 
8
25 mei 2024 om 16:37
Hij zou gek zijn als die nog een jaar in de eredivisie blijft. Kan echt hogerop. Benieuwd waar zijn plafond ligt.
 
LvGael
 
43
25 mei 2024 om 16:40
Tsja ik snap het wel. Hancko, maar ook Geertruida zijn de Eredivisie allang ontgroeid en dat merk je aan alles. Zijn zo dominant, zelfs in het aanvalsspel van Feyenoord. Voor mij de twee beste verdedigers van de eredivisie. Boscagli zit echt nog onder dat niveau, vind ik als PSV supporter
 
Amsterdam4
 
0
25 mei 2024 om 19:17
Ze behoren duidelijk tot de beste spelers, eens. Maar allang ontgroeid vind ik persoonlijk overdreven. Dan denk ik aan een Xavi Simons vorig jaar of Jan Vertonghen jaren geleden in zijn laatste jaar. Dermate boven de rest uitsteken gebeurt niet zo vaak, meeste jaren niet. Maar ze zijn wel toe aan stap hogerop.
 
Ijsmuts
 
16
25 mei 2024 om 19:28
Wat moet een hancko in de eredivisie nog meer presteren qua stabiliteit en dominantie om het predikaat ontgroeid mee te krijgen? Simons had bijvoorbeeld een enorme potentie maar was een stuk wisselvalliger dan Hancko
 
Amsterdam4
 
0
27 mei 2024 om 20:35
@ijsmuts, in het Simons jaar heeft hij bij PSV het verschil gemaakt. Ik denk dat ze zonder hem echt een ander jaar hadden gehad. Ze zijn met hem 2e geworden in de eredivisie + bekerwinst. Zonder hem waren ze denk ik onder Ajax geeindigd en ook geen beker. Hancko was dit jaar echt uitstekend, net als eerder bijvoorbeeld Martinez bij Ajax, of Senesi bij Feyenoord. Net als Hancko nu waren die wel uitgeleerd in de eredivisie, hoorden bij de beste spelers, maar het niveau echt ontgroeid wat imo betekent dat je met 2 vingers in je neus kan spelen en het elftal naar een volgend niveau brengt vind ik niet van deze groep. Het is ook niet zo dat Feyenoord zonder Hancko onder Twente was geeindigd oid. Dat is wat bedoelde, maar ik vind hem wel echt heel goed verder. Denk dat het vooral een kwestie is wat 'ontgroeid' betekent voor jou in deze context.
 
schweinsteigar
 
7
25 mei 2024 om 19:49
Ik vind Hancko ook de beste verdediger in de eredivisie als PSV fan, maar een Boscagli is ook een hele andere soort speler, was eerst een cvm en onder roger schmidt destijds als CV gezet. En heeft zich juist enorm ontwikkeld, ik vind dat je die credits hem ook mag geven.
 
PerPSV
 
6
25 mei 2024 om 21:53
Boscagli is eerst als linksback gekomen en totaal geflopt, toen CV, paar potjes CVM en nu weer terug op CV
 
LvGael
 
0
25 mei 2024 om 23:27
Boscagli is een topper aan de bal maar is dit verdedigend niet. Daarnaast was dit pas zijn eerste volle en overtuigende seizoen bij PSV dus hij kan deze status zeker bereiken mits hij blijft
 
schweinsteigar
 
0
26 mei 2024 om 17:07
Das niet waar
 
Feliix
 
24
25 mei 2024 om 16:44
Wat top voor Feyenoord dat hij nog zo'n lang contract heeft. Kan moeiteloos mee bij veel topclubs en met 4 jaar contract is het kassa
 
ThugVz
 
13
25 mei 2024 om 16:51
Voor mij persoonlijk de beste van de eredivisie van het jaar. Beheerst eigenlijk elk aspect van het spelletje goed. Sterk gescout van Feyenoord. Van mij mag Ajax ook wel wat meer in: Hongarije, Slowakije en Sloveniƫ scouten. Die landen lijken toch in opmars wat betreft onze sport.
 
Batouwe
 
7
25 mei 2024 om 17:44
Onze sport? Bedoel je dan schaatsen en korfbal? Voetbal is toch echt niet van ons en als ik moest zeggen van wie wel dan us het Engeland
 
rinkhsv
 
17
25 mei 2024 om 18:01
Van onze sport op voetbalzone denk ik
 
MvG1983
 
1
26 mei 2024 om 11:53
Je bent zeker ook zo'n type dat het helemaal niet kan hebben als mensen het hebben over 'ons elftal' van een club die ze supporten? Zuur deze reactie man ha ha. Engeland heeft het uitgevonden misschien maar heb met UK collega's nog nooit discussie gehad over deze onzin: de Prem en lagere competities zijn goed maar hebben de buitenlandse sterren wel nodig om te shinen.
 
De.TheKing
 
15
25 mei 2024 om 16:59
Pohh. Wat een klasbak deze man. Ben ervan overtuigd dat hij de enige uit de eredivisie is die je aankomend weekend moeiteloos met de CL-finale mee zou kunnen doen.
 
Wanta Namera
 
12
25 mei 2024 om 17:21
Wat een klasbak die Hancko. Hoop dat Feyenoord flink cashed mocht ie verkocht worden.
 
Rownaldo9
 
4
25 mei 2024 om 17:42
Beste speler van de eredivisie, ben zo benieuwd wat zn volgende stap wordt!
 
marton3103
 
7
25 mei 2024 om 18:01
Dus bij Feyenoord blijven is voor hem het slechtst mogelijke scenario? Lekker positief...
 
S.Snape
 
9
25 mei 2024 om 18:09
Ik vraag me eigenlijk af of dit goed vertaald is. Want dit is wel een beetje een rare uitspraak.
 
Zwollenaar01
 
2
25 mei 2024 om 18:46
Als je ff de moeite neemt om het hele artikel te lezen, ipv alleen de kop, ontdek je dat er niets negatiefs aan zn uitspraak is.
 
DENBEX
 
0
25 mei 2024 om 18:51
Zie hier veel mensen die hem de beste speler van de eredivisie vinden. Ik vind dat een centrale verdediger nooit de beste speler kan worden omdat een centrale verdediger niet heel goed hoeft te kunnen voetballen.
 
273618
 
6
25 mei 2024 om 20:14
Ik vind dat een vreemde opmerking. Er zijn maar weinig topploegen waar je niet hoeft te kunnen voetballen. En daarnaast is hij voor een CV bij belachelijk veel goals betrokken en heeft hij een niet veel mindere pass dan bijvoorbeeld Senesi had. Dus hij kan wat mij betreft heel goed voetballen, of dat nou in z'n functiebeschrijving staat of niet.
 
Suavamente
 
2
25 mei 2024 om 19:09
Ben groot fan van Hancko, maar als PSV supporter hoop ik stiekem dat hij de eredivisie verlaat. Geweldige speler!