Eden Hazard benadrukt: 'Ik heb altijd 'nee' tegen ze gezegd'
Donderdag, 21 november 2019 om 22:14

Eden Hazard maakte afgelopen zomer voor honderd miljoen euro de overstap van Chelsea naar Real Madrid. Gedurende zijn zevenjarige verblijf in Londen werd de aanvaller van 28 jaar meermaals door Paris Saint-Germain begeerd, maar de Franse topclub kreeg altijd nul op het rekest. Voor de Belgisch international is er maar één club in Frankrijk en dat is zijn voormalig werkgever Lille.

"Paris Saint-Germain heeft mij altijd willen aantrekken", vertelt Hazard in gesprek met L'Équipe. "Maar ik wilde niet terug naar de Ligue 1 en niet voor een andere club dan Lille spelen. Ik heb altijd 'nee' tegen ze gezegd. Daar had ikzelf, in mijn hoofd, nooit twijfels over. Het is een club die jou kan helpen om de Champions League te winnen, maar een dergelijke overstap kwam niet in mijn plannen voor."

"Als ik ooit naar de Ligue 1 terugkeer, is het omdat ik voor Lille ga spelen", benadrukte Hazard aan de Franse sportkrant. De aanvaller maakte als tiener de overstap naar de Noord-Fransen en kwam tot bijna tweehonderd duels in alle competities. Het hoogtepunt was het winnen van de dubbel in 2010/11. Een jaar later maakte hij de overstap naar Chelsea.

De eerste maanden van Hazard in Madrid zijn door blessureleed niet makkelijk geweest. In zijn laatste wedstrijden laat de aanvaller bij vlagen zien zijn oude niveau te naderen. Real Madrid is bovendien gedeeld koploper van LaLiga en speelt voor de kerstperiode nog belangrijke wedstrijden tegen Barcelona en Paris Saint-Germain.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
6
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (18)

 
Ajacxied
 
26
21 november 2019 om 22:53
Het is tegenwoordig lastig om spelers/coaches nog heel serieus te nemen bij dergelijke uitspraken, maar hazard is daar wat mij betreft een uitzondering op. Loyaal en een open boek, tot vorig jaar zomer nooit het idee gehad dat hij weg zou gaan ondanks de eindeloze Real geruchten elke zomer en vanaf vorig jaar zomer was duidelijk dat hij toen eindelijk wel naar Real wilde (en alsnog was hij een top professional die nooit wat negatiefs heeft gezegd of heeft gezeurd in de media ondanks dat Chelsea hem een jaar hield). Jammer dat hij niet zo van trainen houdt, anders had hij zomaar het niveau van Messi kunnen bereiken, ben ik van overtuigd. Het talent spat er aan alle kanten vanaf. Hoop dat ie bij Real eindelijk z’n droom van het winnen van de CL in kan lossen, hoewel niet ten koste van Chelsea natuurlijk
 
Wagwan
 
12
21 november 2019 om 23:59
Messi is ook geen trainingsbeest hoor. Eerder Ronaldo, die na de trainingen nog in de krachthonk zit of op het veld oefent op zijn schot. Feit is wel dat als Hazard niet zo laks was, hij een nog hoger niveau had kunnen bereiken.
 
SuperNico31
 
16
22 november 2019 om 00:08
Hoe weet jij nou dat Messi geen trainingsbeest is? Het is niet omdat hij niet elke keer videos op social media post om te laten zien dat hij in de gym zit, dat hij gelijk geen trainingsbeest is. Daarnaast is hij vergeleken met vroeger afgetraind en dat komt zeker niet door lui op de bank te gaan zitten.
 
John Terry
 
5
22 november 2019 om 06:07
Messi heeft veel problemen met zijn groei gehad en ik denk dat er nog wel eens onderschat wordt wat ervoor nodig is om zo’n haperend lichaam om te toveren in een atletische machine die op het hoogste sportniveau elke week kan presteren. En aan Hazard z’n buikje te zien stopt hij daar niet dezelfde energie in.
 
_Buffalo_
 
0
22 november 2019 om 13:27
Denk je dat die vrije trappen van Messi vanzelf zijn verbeterd doorheen de jaren? Die zijn bij hem nu duidelijk beter dan wanneer hij op zijn piek zat als voetballer, dat kan alleen maar door daarop te blijven oefenen. Net zoals Ronaldo, is Messi zich constant blijven verbeteren in verschillende facetten van het spel, anders is het onmogelijk om seizoen na seizoen zo goed te blijven. De mythe dat Ronaldo alles op werkkracht doet en Messi op talent is zo achterhaald, beide hebben belachelijk veel talent gecombineerd met een sterke arbeidsethos. Hazard komt op vlak van dat laatste gewoon niet in de buurt van die twee, dat vindt hij zelf ook niet erg, zolang hij maar plezier kan hebben in het spelletje.
 
Almogaver
 
8
22 november 2019 om 02:10
Hazard had hooguit op een goede dag het niveau van Messi aan kunnen tikken. Niet veel meer dan dat. Maar je hoeft dat niveau geeneens aan te tikken om een heerlijke speler te zijn.
 
AjaxCunian
 
9
22 november 2019 om 06:32
Hazard komt echt niet in de buurt van Messi vind het maar een rare uitspraak. Bereik maar het niveau van Neymar eerst zou ik zeggen.
 
THenry_228
 
1
22 november 2019 om 09:49
Het is natuurlijk ook ronduit gênant dat Hazard het niveau van Messi niet kan aantikken... oh wacht, dat kan geen enkele speler! Is het al niet knap dat hij op goede dagen aardig in de buurt komt van de allerbeste ooit???
 
KaspersManuel
 
0
22 november 2019 om 11:52
Dat mag hij eens stoppen met die hormonen te slikken en dan eens man op man tegen ronaldo staan dan zal je werklijk zien wat een verschil het is.is niet voor niets dat 1 van 34een lighaam geeft val een 20 karige hoor en is niet door op de traing aan de kant te staan hoor hij leeft lettelijk om de beste zijn hoor.in ze huis wonen een groep van 10 personen dat hem puur op zijn lighaan traingen en op zijn eten stijl want zijn nie veel voetballers van die leeftijd dan er zo bij loppen hoor
 
IKEA
 
9
21 november 2019 om 23:08
Ik droom van een tijd met voetballers die weer principieel zijn. Oprecht een gevoel voor een club hebben. Ik heb er het talent niet voor en ik zou ook niet passen in het wereldje maar stel ik was een goede voetballer had ik voor ADO willen spelen, een redelijk aantal seizoenen om vervolgens enkel de club te verlaten voor FC Kopenhagen (en of een andere mooie club in Scandinavië), Stade Rennes, Swansea City, Club Brugge, West Ham United en/of Palermo. Te principieel wellicht maar ik vind het voetballers sieren als ze oprecht gevoelens hebben voor een club dan wel de stad.
 
Primetime
 
11
21 november 2019 om 23:31
Dan zouden spelers nog steeds eindigen bij de grote clubs hoor, behalve Manchester City. De meeste voetballers (en hun vrouwen) zitten nou eenmaal liever in London, Parijs, Madrid of Barcelona dan in ergens in scandinavië.
 
YoeriCFC
 
6
22 november 2019 om 01:04
Tijdens het seizoen 2015-'16 heeft Hazard heftig lopen flirten met het idee van een transfer naar Psg, dat waren de eerste tekenen aan de wand dat Hazard weleens zou willen vertrekken. Dat, het feit dat zijn eerste doelpunt pas in april viel, het verlies van Mourinho en de uiteindelijke 10e plek dat seizoen hebben een flinke buts bezorgd in hoe men op Stamford Bridge naar Hazard keek!
 
KaspersManuel
 
0
22 november 2019 om 11:38
Jongen doe eens normaal he missy als hazar komen nog niet tot in de helft van trainen hoe ronaldo Zen traning doet hoor die gast is de 33 jaar voorbij of ist nu 34 en zelf de jonge twintigers Moeten hem los laten als hij vollop bezig is hij staat iedere morgen van zes uur dertig al in de club in de fiitniszaal aan het trainen en gaat altijd als laaste weg moest missy die groei pillen niet meer nemen he zou je rap zie hoe hij verminderd hoor en je kan goed ziet aan zijn lighaam dat hij ze nog neemt kijk maar naar zen buik en maar zijn lopenvermogen want iemand dat zulke pillen neemt kan geen 20 min een volle sprint aangaan daarom dat hij in korte looppassen loopt en ook daarom is heel de ploeg op missy zijn loopstijl.iedereen moet zich aanpassen aan 1 speller aan missy of hij kan niet mee draaien want waarom komen missy en grisman niet overeen omdat hij zen loopvermogen niet wil aanpassen voor 1 spelen want die kan lopen hoor