Edgar Davids volgt Henk Fraser op als assistent-bondscoach Oranje
Vrijdag, 6 mei 2022 om 19:35

Edgar Davids sluit per direct als assistent-bondscoach aan bij de technische staf van het Nederlands elftal, zo maakt de KNVB bekend. Daarmee neemt Davids tot en met het aankomend WK deze functie over van Henk Fraser, die het assistent-bondscoachschap niet kon combineren met zijn aanstelling bij FC Utrecht.

Bondscoach Louis van Gaal is verheugd met de komst van Davids. "Nadat duidelijk was dat Henk Fraser zich met ingang van het komend seizoen volledig op FC Utrecht richt, heb ik Edgar gevraagd of hij mijn tweede assistent bij Oranje wilde worden. Onze wegen hebben elkaar in het verleden regelmatig gekruist en ik ben ervan overtuigd dat hij deze rol op een prima manier gaat invullen. De spelers kunnen optimaal profiteren van zijn ervaring als international op onder meer vier internationale eindtoernooien."

Davids, die zelf 74 interlands speelde voor Oranje, is meer dan trots. "Ik ben niet alleen trots maar ook superenthousiast dat ik mijn loopbaan als trainer kan voortzetten samen met zo'n gerenommeerde trainer als Louis van Gaal en kan werken met de absolute top van Nederland." De technische leiding van het Nederlands elftal bestaat nu uit bondscoach Louis van Gaal, eerste assistent Danny Blind, tweede assistent Edgar Davids en keeperstrainer Frans Hoek.

Davids speelde als voetballer voor grote clubs als Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona en Tottenham Hotspur. Hij won met Ajax onder meer de UEFA Cup, Champions League, UEFA Supercup en de wereldbeker voor clubteams. Met Oranje was hij actief op drie EK's en één WK. Na zijn loopbaan was hij speler/trainer van Barnet, assistent-bondscoach van Oranje Onder 20, assistent-trainer van Telstar en trainer van Olhanese.

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (78)

 
frankmunik
 
80
6 mei 2022 om 19:39
Een van mijn favorieten spelers allertijden. Als coach / assistent / adviseur helaas wel een minder goede indruk achter gelaten. Hoop dat hij zijn ervaring goed kan overbrengen!
 
Onside
 
30
6 mei 2022 om 19:50
Geweldige ex-speler, maar wat die als trainer/speler allemaal bij Barnet deed was wel echt lachwekkend.
 
Harecles
 
7
6 mei 2022 om 21:10
Dat was de pitbull voor mij ook (uitgezonderd de kop in de reet), derhalve alle succes gewenst. Een verassende maar mooie keuze.
 
Piranha
 
7
6 mei 2022 om 22:27
Mijne ook! Lekker agressief, helaas als coach ook, zie dat nog wel misgaan tussen Louis en Danny met Edgar. Wie was ookal weer die coach die zij hoofd in de kont van bepaalde spelers stak. Recept voor ongelukken dit.
 
Savano
 
3
7 mei 2022 om 09:36
@Piranha dat was Hiddink niet Louis. Know your history!
 
Suc6Magnet
 
7
7 mei 2022 om 00:23
Zonde. Had echt gehoopt dat Louis voor Jimmy Floyd Hasselbaink was gegaan als 2e assistent. Daar heb ik qua trainerskwaliteiten meer vertrouwen in dan in Davids.
 
Ducktaildo
 
56
6 mei 2022 om 19:41
Ik denk persoonlijk dat het best wel een goeie keus is. Spelers van nu zijn toch wel een beetje opgegroeid met Davids en de bijbehorende de reclames van pepsi en dat all stars team. Heb het altijd een mooie voetballer gevonden en denk dat hij dus wel een goeie klik heeft met de huidige jeugd maar ook de vedettes van het team.
 
erodinho
 
33
6 mei 2022 om 20:04
ik denk dat de spelers van nu en dan bedoel ik generatie van onder de 25 jaar die hebben hem amper bewust meegemaakt. Spelers als Van Dijk, Wijnaldum, Blind van die generatie die kennen hem denk wel. Maar goed ze kunnen enorm veel leren, het is eigenlijk een soort Malacia. Klein en driftig, en begon ook als linksback bij Ajax, totdat Van Gaal hem als middenvelder gebruikte. De rest was geschiedenis. Stond altijd basis en was in de tijd met Nedved en Zidane heerser van Europa. Toen ging hij naar Barcelona omdat het niet zo goed ging met Barcelona, onder leiding van Rijkaard en Davids, kwam er eindelijk vechtlust in het team en zo klom Barcelona richting de wereldtop. Helaas wilde Davids niet verlengen bij Barcelona en vertrok toen naar Engeland. Hopelijk doet Davids dat ook als Assistent, je jonge generatie mogen zeker pepper in hun reet hebben. Kan net dat stapje zijn om de finale te halen en zelfs te winnen. Davids is pitbull en heeft een supertechniek. Eentje die ik sinds hij met pensioen is niet meer gezien op de Nederlandse velden. Hij was een beetje de Van Dijk van deze tijd. Eentje die altijd impact maakte en zeer belangrijk was voor het team.
 
Douwe Dabbert
 
35
6 mei 2022 om 20:26
Grotendeels eens met jouw verhaal maar er zitten wel een paar schoonheidsfoutjes in. Davids werd gebracht als linksbuiten, dat is een reden waarom Brian Roy richting Foggia vertrok. Van Gaal zag het meer zitten in Davids. Toen Finidi aangetrokken werd verhuisde Overmars van rechtsbuiten naar links waardoor Davids naar het middenveld verhuisde. Davids heeft bij Ajax1 of 2 wedstrijden als linker cv gespeeld, volgens mij 1x tegen Dortmund. Na Barcelona vertrok Davids naar Inter wat uiteindelijk geen succes is geworden, werd niet vaak gebruikt en zat zelfs weleens op de tribune. Na een jaar Inter vertrok Davids naar Tottenham..
 
SCIREA1897
 
12
6 mei 2022 om 22:04
Ook stond hij niet onder contract bij Barcelona, hij werd een seizoen verhuurd. En nedved en Zidane hebben nooit samen gespeeld bij juve
 
romarky
 
6
6 mei 2022 om 23:18
Zeker een mooie voetballer geweest, maar het is wel weer ons kent ons om aan een baantje te komen in de voetballerij.. En dat op hoogste niveau is natuurlijk treurig. Natuurlijk kan het goed uitpakken, maar Davids heeft als trainer nou net echt heel veel gepresteerd. Maar als Louis het goed vindt, dan is het allemaal natuurlijk zo geregeld.
 
carlo35
 
0
8 mei 2022 om 14:42
Is gewoon een belachelijke aanstelling. Als voetballer geweldig, als mens gewoon meerdere malen door de mand gevallen (recidivist in verachtelijk en wetsovertredend gedrag). Is gewoon weer een persoon met een tintje als opvolger van een persoon met een tintje. Maar Davids zou nooit bij een oranje team aangenomen moeten worden. Blunder KNVB.
 
Rob81
 
15
6 mei 2022 om 19:42
Lijkt me nou niet echt een gangmaker. Maar hij volgt Louis wel blindelings.
 
Twenteov
 
1
7 mei 2022 om 11:04
Precies, die gaat niet muiten en wel echt een persoonlijkheid waar tegenop gekeken wordt. Wat een speler was het ook, knokken gecombineerd met techniek, zonder theater. Ik mis zulke spelers.
 
 
75
6 mei 2022 om 19:46
Davids een haast vergeten legend, deze man was echt een powermiddenvelder. Hopelijk kunnen de jongens van oranje nog wat van hem opsteken.
 
AsRoma8
 
54
6 mei 2022 om 19:46
Geweldige ex-speler en ik snap ook dat het goed is om een persoon met een kleurtje in de staf te hebben, maar Davids heeft echt een matige track record als trainer. Ruzies etc.
 
somagunner
 
8
6 mei 2022 om 19:52
Had ook liever iemand anders gezien. Misschien Bogarde die zo'n kans kan gebruiken en geen slechte trackrecord heeft. Davids was eerder ook een naam in mijn hoofd die meer kansen moest krijgen maar werd hier of elders terecht gewezen dat hij bij andere clubs het slecht deed.
 
ayCaramba
 
93
6 mei 2022 om 19:58
Pas wanneer blanke Nederlanders andere Nederlanders met een 'kleurtje' als volwaardige Nederlanders gaan zien zullen we echt voortuitgang zien in Nederland. Davids, Kluivert, Bogarde, Fraser etc. zijn geen kleurtjes, het zijn Nederlanders, tot je dat beseft zie ik het somber in.
 
Aguerooo
 
75
6 mei 2022 om 20:02
Dus als je een "kleurtje" hebt ben je gelijk geen Nederlander? Vreemde conclusie wel. Davids word gewoon als Nederlander gezien, dat hij daarnaast een kleurtje heeft is een feit een geen probleem, vind het een goeie aanstelling.
 
Jansen Joenite
 
72
6 mei 2022 om 20:09
Volgens mij heb ik juist de kleurtjes (Gullit voorop) horen roepen dat er meer kleur in moet. Zelf zie ik dat verschil niet en wil gewoon de beste.
 
ayCaramba
 
41
6 mei 2022 om 20:09
Ik vind kleurtje ongepast. In Amerika had je in de tijden van segregatie borden met “Colored’ onder Jim Crow wetten waar blank en donker gesegregeerd waren. Zeg Surinaamse Nederlander ofzo, “kleurtje” is zo’n typische term dat ervoor zorgt dat mensen in hokjes gaan denken en klagen over diversiteit terwijl het toch gwn Nederlanders zijn.
 
Jansen Joenite
 
85
6 mei 2022 om 20:18
Net als hokjesdenken als je het over blanke Nederlanders hebt bedoel je? De pot verwijt de ketel dat hij ... ziet
 
ayCaramba
 
38
6 mei 2022 om 20:28
Beste Jansen, Nederland is homogeen blank, iedereen die niet blank is heeft een 'kleurtje', dat is ironisch genoeg een term die blanken begonnen te gebruiken heel lang geleden. Niemand anders dan blanken kunnen dus niet blanken 'kleurtjes' noemen. Dit is een trend op VZ, mensen voelen zich zo snel aangevallen, lees het in context en stop met dat calimero gedrag.
 
Jansen Joenite
 
74
6 mei 2022 om 20:34
En nog meer generaliseren.. blijf je leven lang in hokjes denken ayCaramba. Het leven kan echter zoveel mooier zijn als je uit de slachtofferrol kruipt.
 
ayCaramba
 
41
6 mei 2022 om 20:38
Eigenlijk ben jij degene in de slachtofferrol Jansen, je moet donkere mensen geen kleurtjes noemen als het gwn Nederlanders zijn. Ik noem jou ook geen witje, er is letterlijk geen reden om hier een discussie over te voeren maar fijne dag verder.
 
Jansen Joenite
 
39
6 mei 2022 om 20:43
Ik zie die kleur ook niet zo, maar dat was juist het hot topic bij de KNVB met Gullit voorop. Dat weet ook jij natuurlijk. Nogmaals: mij maakt het niet uit. Ik wil de beste. Stop je dan nu ook met mensen blank te noemen? Nergens voor nodig. We zijn immers allemaal gelijk toch?
 
GillesDB9
 
26
6 mei 2022 om 20:46
Beste aycaramba, je benoemde toch ook 'blanke' Nederlanders in jouw bericht? Volgens mij is dat hele onderscheidt qua kleur sowieso totale onzin, zegt niets over iemand als persoon maar slechts over de pigmentopbouw in je huid.
 
ayCaramba
 
20
6 mei 2022 om 20:49
Gullit is ook maar een product van zijn omgeving en maatschappij, daarom word ik ook niet boos wnr donkere mensen kleurtjes worden genoemd want mensen weten niet beter en zeggen het niet met kwade bedoelingen, vandaar ook mijn comment, ik probeer het bewustzijn van mensen te vergroten. Verder liefde voor iedereen.
 
ayCaramba
 
21
6 mei 2022 om 20:55
Gilles hoe anders zal ik het uitleggen, heb je een suggestie? Het is geen aanval, de lucht is ook blauw. Het woord kleurtje zorgt voor divisie dus waarom gebruiken we het, is Davids niet gwn een Nederlander? Waarom de behoefte om huidskleur aan te duiden, daar begint het al.
 
GillesDB9
 
33
6 mei 2022 om 21:06
Nou, je stelt zelf dat blanke Nederlanders andere Nederlanders niet als volwaardig zien. Blijkbaar zie ik dus, als Nederlander met de pigmentsamenstelling die als 'blank' geldt, die groep die jij benoemde niet als volwaardig. Een vreemde generalisatie die naar mijn inziens ook buiten de werkelijkheid staat. Dat vind ik jammer.
 
Ajax33*
 
16
6 mei 2022 om 21:13
Jij doet niet anders in bijna elk bericht hierboven, benoem je blanke Nederlanders. Waarom? Ga niet mensen wijzen op dingen waar je jezelf ook aan schuldig maakt. Dat doet afbreuk aan wat je wilt vertellen.
 
El Fenomeno
 
10
6 mei 2022 om 21:17
Maar Fraser werd gekozen omdat die een kleurtje had, dat werd ook gewoon zo naar buiten gebracht. Dat is fout, want dat is weer het andere uiterste om perse overal maar een samenstelling te willen zien van de doorsnee bevolking.
 
ayCaramba
 
15
6 mei 2022 om 21:22
Gilles dat doe jij niet maar er word de illusie gewekt dat ze dat niet zijn omdat ze kleurtjes worden genoemd. Zou jij een blanke Jan, Kees of Pieter witje noemen? Nee, hooguit Amsterdammer, of Tilburger of waar ze ook vandaan komen. Dus waarom Edgar Davids kleurtje noemen? Het is ongepast. Dit is ook mijn laatste comment hierover want duidelijker dan dit kan ik niet zijn. Geboren en/of getogen in Nederland en je hebt de Nederlandse nationaliteit, dan ben je een Nederlander, punt.
 
ayCaramba
 
8
6 mei 2022 om 21:27
El Fenomeno dat was ook fout. Diversiteit op zich heeft geen waarde. Inclusie daarentegen is van grote waarde want sommige mensen krijgen gwn nooit de kans, hoe hard ze het ook proberen lopen ze aan tegen een muur, een gesloten groepje. Het zijn verschillende ideeën. Gelijkheid staat voor eerlijkheid, inclusie staat voor een belangrijk element van maatschappelijke empathie. Diversiteit impliceert verschillen. Misschien moeilijk om je hoofd erbij te houden, maar het is zo.
 
GillesDB9
 
13
6 mei 2022 om 21:28
@aycaramba, nee dat zou ik niet doen. Daarbij noem ik een andere ook niet 'kleurtje', terwijl je wel een blanket statement plaatst dat 'blanke' Nederlanders anderen als niet volwaardig zien. Dat is hetgeen ik jammer vind.
 
El Fenomeno
 
6
6 mei 2022 om 21:29
aycaramba, je gaat een beetje aan het punt voorbij. Fraser werd gekozen als assistent omdat de knvb iemand met een kleurtje wilde hebben. Nu gaat Fraser weg en de knvb kiest weer iemand met een kleurtje, denk dat die opmerking daar vandaan komt. Indien Fraser niet werk gekozen vanwege zijn huidkleur, dan had hier geen enkele comment gestaan over het kleurtje van Davids natuurlijk.
 
ayCaramba
 
1
6 mei 2022 om 21:31
Giles ik had geen keus, hoe anders zou jij het uitleggen? Verder zijn we het gwn eens met elkaar dus over die kleinigheidjes discussiëren is zinloos.
 
Sirius
 
21
6 mei 2022 om 21:32
Blijf je nou continu dit soort discussies oprakelen? Telkens weer haal je afkomst erbij en eigenlijk altijd om aan te willen geven dat blanke Nederlanders mensen met een andere achtergrond niet accepteren als volwaardig Nederlander. Sowieso al de grootste onzin, ernstig generaliserend en bovendien ben je zelf regelmatig datgene waar je andere mensen of groepen van beticht. Je snapt zelf de hypocrisie niet eens. Dat is eigenlijk nog het meest ernstige aan dit soort betogen van jou. Erg jammer, want over andere voetbal-gerelateerde onderwerpen heb je soms best goede betogen.
 
ayCaramba
 
1
6 mei 2022 om 21:34
El Daar heb je gelijk in, maar het is over het algemeen een geaccepteerde term en ik ben me ervan bewust dat mensen het niet met kwade bedoelingen zeggen.
 
ayCaramba
 
8
6 mei 2022 om 21:36
Sirius eigenlijk hoefde niemand te reageren op mij want het snijd gwn hout en ik probeer divisie tegen te gaan, het is maar hoe je interpreteert, ik heb verder geen kwade bedoelingen.
 
Sirius
 
17
6 mei 2022 om 22:20
Ik snap heel goed dat je geen kwade bedoelingen hebt, maar telkens als het op discriminatie of racisme aankomt, heb je last van tunnelvisie en doe je geen enkele moeite om andere argumenten in overweging te nemen. Die manier van discussieren is net zo gevaarlijk. Je doet namelijk hetzelfde als de mensen waar je kritiek op hebt, maar dan andersom. Dat je valt over de term `kleurtje`, dat is tot daaraan toe. Ik kan begrijpen dat het storend kan zijn als die term eenzijdig gebruikt word, maar vervolgens kom je weer met een los argument over blanke Nederlanders die "andere" Nederlanders niet als volwaardig zouden zien. Tja, dan ga je echt een aantal bruggen te ver. Je gaat op de stoel van een grote groep mensen zitten, generaliseert die groep tot op het bot en komt tot een conclusie die voor ontzettend veel mensen zeer waarschijnlijk volledig onjuist is. Er zijn waarschijnlijk heel weinig mensen die Van Dijk, Wijnaldum, Memphis, Dumfries, Ake, Danjuma, Bergwijn, Malacia, Gravenberch, Malen en ga zo maar door niet als volwaardig Nederlander zien. Dat kleine groepje is niet eens enigszins representatief voor de groep die jij omschrijft als `blanke Nederlander` en worden nergens serieus genomen.
 
droppie
 
4
7 mei 2022 om 00:08
aycaramba leuk dat je begint over Jim Crow, maar dat was een idioot iets van vroeger in de USA, daar hebben we in Nederland nooit mee te maken gehad. Maar goed als jij het daar toch over wilt hebben, waarom noemen ze zichzelf daar 'people of color'? Ik zou daar dan ook boos over worden.ik ben zelf 50+ en wat was het vroeger makkelijk. Toen ik 5 was verhuisde mijn ouders van een klein plaatsje naar een grotere en ik kwam voor het eerst in aanraking met mensen met een Indische/surinaamse achtergrond.als kleuter was dat dus nieuw voor mij, en mijn ouders vertelde mij netjes dat Nederland vroeger veel groter was en dat men de mensen daar iets donkerder waren. Dat is een simpele maar effectieve methode om kleurendenken in ieder geval in de opvoeding hokjesdenken of racisme in de kiem te smoren. Aan de andere kant merk ik vandaag de dag wel dat ik mij zou moeten schamen vanwege het feit dat ik blank ben, je geegt hier al een voorbeeld met de Jim Crow wetten (die verwerpelijk zijn), terwijl mijn familie al zeker 1000 jaar op de Drents/groningse grens woonde en boeren waren.
 
janter
 
18
6 mei 2022 om 19:48
Edgar, echt een regelrechte baas op het veld. Een van mijn favo’s ooit. Zoveel strijdlust en doorzettingsvermogen, altijd een bijter en vol er in. Denk dat hij een positieve invloed kan hebben op de selectie.
 
Denn01
 
18
6 mei 2022 om 19:49
Davids is wel een grote naam en ik zou hem totaal niet bij Van Gaal bedenken omdat het nogal overkomt als een moeilijke jongen. Blijkbaar mochten ze elkaar vroeger en dan denk ik dat het een goede combinatie is. De mentaliteit van Davids zie ik graag in het NL elftal komen. Vooral op het middenveld mag er wel wat meer pit in. Dat we een aantal jaar geleden nog Davids, Van Bommel of Nigel de Jong hadden en nu een soort van voorbeeldige schoonzonen op het middenveld. Go Davids.
 
Janta
 
7
6 mei 2022 om 19:53
Ben verrast maar vind het op een 1 of andere manier geen slechte keuze.
 
Westend
 
3
6 mei 2022 om 19:58
Konijn uit de hoge hoed hoor. Wel een totaal ander type dan Fraser. Minder ervaren, andere energie. Hoop dat het wat wordt. Uiteindelijk zal Van Gaal toch wel een behoorlijke controlefreak zijn
 
ayCaramba
 
9
6 mei 2022 om 20:01
Het was Van Gaal die hem de nickname Pitbull gaf dus hij zal wel weten wat hij aan het doen is.
 
Westend
 
5
6 mei 2022 om 21:18
Gewoon een ander type dan Fraser. Ik hoop dat Davids de assistenten rol wel een beetje aanneemt van van Gaal en dat het geen vervelend mannetje gaat worden zoals bij zijn vorige trainersklussen. Je haalt idd de pitbull binnen in plaats van de rustigere Fraser
 
Westend
 
0
6 mei 2022 om 21:19
Denk wel dat Davids meer tot de verbeelding spreekt omdat veel hem vroeger in actie hebben gezien (al zijn die jonge gasten misschien nog net weer te jong)
 
Bossie
 
4
6 mei 2022 om 22:10
Ik denk juist dat het een goede zet is om Davids er bij te halen. Hij heeft een ander karakter dan Blind en heeft een uitgesproken mening. Ik denk ook wel dat je met van Gaal een discussie kan aangaan als je maar met goede argumenten komt.
 
Westend
 
3
6 mei 2022 om 22:43
Nadeel is een beetje dat Davids nog niet uit een ervaring kan putten om die discussie met veel argumenten kracht bij te zetten. Dat is juist het verschil met Fraser die dat wel kan.
 
Ruiz_FCT
 
7
6 mei 2022 om 20:09
Goede keuze denk ik, heeel wat anders dan Louis dus top. Als speler was het een geweldenaar, wat een pitbull was deze man in zijn hoogtijdagen. Als hij dat over kan brengen op de selectie zitten we goed.
 
joventut
 
36
6 mei 2022 om 20:15
Edgar Davids is een vervelende vent. Heeft nagenoeg zijn hele voetballeven een slechte relatie met de pers gehad. Als trainer is ie ook nog eens overal mislukt. Zijn laatste club het 3e niveau in Portugal was, waar ie na een half jaar ontslagen werd. Kortom, ik zie de toegevoegde waarde niet.
 
Westend
 
1
6 mei 2022 om 21:21
Als assistent onder een controlefreak als Van Gaal zou het toch moeten kunnen. Mits hij dingen aanneemt. Ik zie het overigens ook niet echt zitten. Davids en Fraser zijn in niks te vergelijken, dus kies je hiermee voor een hele andere koers
 
pinko
 
16
6 mei 2022 om 20:18
Moeten we nog zeggen waarom??? Want bepaalde kwaliteiten die hij niet heeft zijn juist wel nodig voor die functie,,,,
 
genieterr
 
11
6 mei 2022 om 20:45
Want een cocu, frank de boer hadden die kwaliteiten wel toen ze assistent waren bij het Nederlands elftal?
 
Ajax33*
 
8
6 mei 2022 om 21:16
Nee waarschijnlijk nog niet, maar die zaten toen wel in een traject qua opleiding. Davids heeft al een paar keer wat geprobeerd en daar is het elke keer niet goed gegaan. En dat alles op een bedenkelijk niveau. Wellicht die hij het wel goed als assistent. Time wil tell.
 
pinko
 
1
6 mei 2022 om 21:31
Wat hebben die twee met Davids gemeen?
 
Westend
 
1
6 mei 2022 om 21:31
Nou ja cocu en Frank (of Gio) hadden al wel de natuurlijke toegankelijkheid bij medespelers en pers. En waren allebei nog geen enkele keer weggestuurd als trainer door ruzie met het management. Davids is wat dat betreft (net als op het veld) gewoon een driftkikker. Ik had Seedorf (maatje Davids) logischer gevonden. Maar die hebben we voor het Nederlands elftal al wel kapot gemaakt (plus ik denk dat die zich al te groot voelt)
 
VoetbalVreugd
 
6
6 mei 2022 om 21:51
Maar als Davids nog een trainer in opleiding was, had hij wel het verwijt gekregen "geen enkele ervaring als coach" te hebben en zou hij daarom ongeschikt zijn voor de functie. Ik vind Van Gaal een rare snuiter, maar ik acht hem deskundig genoeg om zijn best denkbare staf samen te stellen. Blijkbaar past Davids daar goed in.
 
Westend
 
1
6 mei 2022 om 22:44
Ja blijkbaar, wat dit eigenlijk een discussie van niks maakt . Beide heren hebben iig meer ervaring in het voetbal en met elkaar dan ik
 
Homelander
 
14
6 mei 2022 om 20:26
Ik zie er geen enkele meerwaarde in, die heeft laten zien dat we hem niet meer serieus kunnen nemen na z'n voetbalcarrière. Wel lekker als je zonder kwalificaties aan zo'n baan komt, zelfde geldt ook voor Danny Blind wat mij betreft.
 
miki1959
 
4
6 mei 2022 om 20:28
Dit soort assistenten heeft van Gaal denk ik wel het liefste. Davids doet gewoon wat er van hem wordt gevraagd en zal de grote van Gaal echt geen tegengas gaan geven. Een assistent die tegen van Gaal in durft te gaan daar zou hij niet mee kunnen samenwerken
 
theo uphus
 
37
6 mei 2022 om 20:33
Je kunt heel lang om de hete brij roeren, maar we snappen allemaal waarom Davids de opvolger is van Henk Fraser. Lekker deugen met zijn allen. Het is net zoals het tegenwoordig in de reclames op TV is. Er is geen reclame meer te zien zonder dat er een gekleurde Nederlander in voor komt. Want ieder bedrijf wil deugen. Alleen wil niemand het gewoon benoemen. Want dan deug je niet. En o ja, ik had graag Frank Rijkaard bondscoach zien worden. Maar die heeft geen zin meer. Nou ja dan niet.
 
genieterr
 
17
6 mei 2022 om 20:49
Bijzonder dat we het hier altijd over moeten hebben bij iemand met een kleurtje. Toen een blanke oud voetballer assistent werd, en dat zijn er echt een hoop, kan je hetzelfde opsommen: oud voetballer, zonder trainers ervaring en gelijk assistent. Maar nu het om iemand met een tintje gaat, vinden we het opeens apart.
 
Westend
 
9
6 mei 2022 om 21:26
In het kader van de BLM beweging van een aantal spelers mag je toch niet ontkennen dat het heeft meegewogen. Niks mis mee als de spelers daar behoefte aan hebben (al denk ik dat het ook onze hedendaagse beperking is dat de focus er zo op ligt). Maar ik vind het naïef om te denken dat het helemaal geen rol heeft gespeeld
 
pinko
 
9
6 mei 2022 om 21:34
We moeten het juist wel benoemen!. Misschien dat er dan weer op kwaliteit wordt geselecteerd, in plaats van andere voorkeuren...
 
Sirius
 
4
6 mei 2022 om 22:05
Davids is natuurlijk wel de persoon die aankaartte dat de KNVB naar zichzelf moet kijken als het op discriminatie en racisme aankomt. Hij was diegene die aangaf dat hij, Seedorf en Kluivert genegeerd werden, terwijl hun verloop prima te verklaren is aan de hand van hun keuzes. Davids vond Barnet interessanter dan de jeugd van een Eredivisieclub, terwijl Seedorf en Kluivert al heel snel naar grotere avonturen vertrokken. Seedorf zelfs direct, als coach van AC Milan. Dan moet je niet 6 of 7 jaren later de discriminatiekaart trekken omdat je uit beeld bent geraakt. In het geval van Kluivert verliep z'n carriere juist erg goed. Van Jong FC Twente naar Oranje als assistent. Vervolgens even bondscoach van Curacao, vervolgens kon hij instromen als trainer bij Ajax A1, maar verkoos een functie als directeur voetbalzaken bij PSG. Daarna assistent bij Kameroen, hoofd jeugdopleidingen bij FC Barcelona en even interim-coach bij Curacao.
 
Westend
 
0
6 mei 2022 om 22:48
Ach misschien moet je eerst even geforceerd multicultureel doen, wil het in de toekomst niet eens meer een onderwerp zijn. Net als het vrouwenquotum. Dat moet op den duur niet eens meer opvallen. Ik kan er een hele beschouwing op loslaten, maar daar is dit artikel niet voor
 
Westend
 
12
6 mei 2022 om 21:28
Is het je wel eens opgevallen dat ze dat (in reclames) met vrouwen ook doen. En dan meestal meteen lesbisch met een kleurtje: want dan tikken we de meeste boxes aan. Moet altijd heel erg lachen om die reclame met namen van (ex) geliefden op de lijf getatoeëerd. De laatste (en enige) vrouw moet even alle boxjes afvinken
 
GJ7300
 
7
6 mei 2022 om 21:32
Haha de Ajax-Cruijff oppositie is verenigd. 10 jaar later. Toch saillant
 
Sirius
 
1
6 mei 2022 om 21:51
Op zich niet heel erg verrassend. Dit is voor beide partijen wel redelijk interessant, Alleen: Uitgerekend de persoon die verkondigde dat de KNVB naar zichzelf moet kijken als het op racisme en discriminatie aankomt, wordt nu uit het niets aangesteld als assistent. Hoe dan ook: Davids kan wel wat ervaring en een leermeester gebruiken, want z`n trainerscarriere komt nog niet echt van de grond. Buiten dat heeft Davids wel iets wat dit Oranje mist. Hij zegt wat hij denkt, maar hij heeft vooral die over-mijn-lijk-mentaliteit. Dat is toch iets wat hij kan overbrengen op de spelersgroep, want dat mist dit Oranje wel enigszins. De inzet is altijd wel goed hoor, maar die echte wil om ten koste van alles te winnen, dat mist deze groep wel. Nu hoop ik wel dat Davids na deze klus verstandiger is dan in het verleden. Juist door dit soort klussen om je op de lijstjes van Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie clubs. Ajax, PSV en Feyenoord gaan logischerwijs niet komen, want daar was de start van z'n carriere te anoniem voor. Dan had hij destijds bij de jeugd van die clubs moeten beginnen.
 
CarlosRoa
 
12
6 mei 2022 om 22:15
Heel vreemd dit. De KNVB vindt het blijkbaar prima dat een vrouwen mepper assistent bondscoach wordt. Davids is een controversieel figuur, die moet je helemaal niet bij Oranje willen.
 
Westend
 
5
6 mei 2022 om 22:50
Wie zonder zonde is werpe de eerste steen
 
CarlosRoa
 
7
6 mei 2022 om 23:03
Dan gooi ik die maar, ik heb nog nooit een vrouw mishandeld.
 
curtazimo
 
2
6 mei 2022 om 22:25
Verrassend, maar als Davids-fan juich ik t toe. Hopelijk dat Van Gaal hem de fijne kneepjes van t vak kan leren (heel succesvol was ie als trainer niet) en andersom dat Davids zn voetballend tactisch inzicht (dat wordt vaak vergeten) en zn vechtlust aan de spelers kan overbrengen.
 
marieke90
 
0
7 mei 2022 om 07:25
Een speler voor wie de huidige selectie gewoon respect heeft,en heeft een goede uitstraling