'Een beetje club had die eis van Verbeek natuurlijk nooit gehonoreerd'
Dinsdag, 28 november 2017 om 23:35

Gertjan Verbeek stapte onlangs in bij FC Twente als opvolger van René Hake, maar de start van de trainer in Enschede gaat vooralsnog niet van een leien dakje. Naast zijn werk in de Grolsch Veste sluit Verbeek ook nog regelmatig als analyticus aan in tv-programma's en volgens Pierre van Hooijdonk geeft de oefenmeester op die manier een verkeerde boodschap af.

"De discussie is in mijn ogen of het gepast is dat een trainer van een in degradatienood verkerende club zo vaak op tv komt om over andere clubs te oordelen", laat de oud-spits, die Verbeek wel een goede analist vindt, weten in Voetbal International. Van Hooijdonk denkt dat de werkzaamheden van hun trainer de fans van FC Twente weleens in het verkeerde keelgat kunnen schieten, naast dat hij het ongewenst acht dat een trainer 'vakbroeders de maat neemt': "Ze zien hun club elke week verliezen, maar hun trainer gaat doodleuk elke avond alle mediafuifjes af."

Jan van Halst moest nadat hij bij FC Twente als commercieel en technisch directeur aan de slag ging zijn werkzaamheden voor de televisie terugschroeven en Van Hooijdonk meent dat Twente er goed aan had gedaan eenzelfde afspraak te maken met Verbeek: "Want een beetje club had de televisie-eis van Verbeek natuurlijk nooit gehonoreerd. Kortom, ze hebben elkaar in een onmogelijke spagaat gebracht. Funest voor de uitstraling van een betaaldvoetbalorganisatie. De tv-optredens van Verbeek zijn niet alleen ongepast. Het is vooral ook heel onprofessioneel dat een directie ermee instemt."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
W.S.
 
24
28 november 2017 om 23:44
Zo is het maar net. Je lacht je toch ook de ballen uit je broek joh. Zelf maar weer eens verliezen en dan savonds kritiek leveren op anderen die het allemaal zo slecht doen.
 
Zytto34
 
15
28 november 2017 om 23:47
Nota bene collega's waar hij volgende week tegen kan spelen.
 
PSV Eindje
 
10
29 november 2017 om 01:41
Of nog sterker; van verliezen. Hele aparte situatie inderdaad.
 
Timmothy
 
0
29 november 2017 om 15:03
Dus? Is daar iets mis mee? Dus als je zelf verliest mag je geen kritiek hebben op andere ploegen?
 
Sulejmanii
 
1
29 november 2017 om 15:09
Tuurlijk wel, maar dat doe je toch niet in praat programma. Ik ga vanavond op de pc, je reactie van gisteren beantwoorden.??
 
Angelos2004
 
20
28 november 2017 om 23:50
Als Verbeek het leuk vindt om over andere voetbalclubs te praten moet die man dat toch gewoon doen? Twente wist dit toen ze hem aantrokken dus echte verrassingen of onduidelijkheden zie ik niet ontstaan.
 
buitenspelval
 
9
29 november 2017 om 00:10
Het gaat niet om dat hij het moet doen, omdat hij het leuk vindt of omdat verrassingen of onduidelijkheden door kunnen onstaan. Het gaat erom, dat de coach, die persoonlijk met zijn elftal slecht presteert door de club mogelijkheid wordt geboden om als analist ongegeneerd zijn collega`s de les te lezen. Dat is nogal ongepast en kan zijn geloofwaardigheid aantasten. Twente had daar in de ogen van Pierre niet mee akkoord moeten gaan. Uiteraard wist Twente waar ze mee akkoord gingen en is het geen verrassing of onduidelijke situatie.
 
Timmothy
 
0
29 november 2017 om 15:12
'de les lezen' is wel een beetje overdreven. Hij geeft gewoon commentaar op wat hij daar ziet. Natuurlijk moet je dan ook kritiek leveren, maar is daar iets mis mee? Als je zelf verliest mag je toch nog wel kritiek hebben op andere ploegen? Als men hem daardoor minder geloofwaardig vind ben je wel erg kortzichtig bezig.
 
buitenspelval
 
1
29 november 2017 om 18:33
Mwouh, analisten geven voor, tijdens en na de wedstrijd aan waar zij vinden dat het fout gaat en wat er beter moet. Dan geef je min of meer onderricht of `les`. Bij Gertjan Verbeek komt als me analist altijd wat dwingender, belerende en betweteriger over. Tot zover mij persoonlijke mening daarover.Verder vat ik alleen samen wat Van Hooijdonk in het artikel benoemt en zeg ik niet dat ik persoonlijk vind, dat er iets mis is met kritisch commentaar geven, noch noem ik hem daardoor op eigen inzicht minder geloofwaardig. Dat is Pierre zijn beleving, niet de mijne. Je leest mijn woorden toch echt verkeerd.
 
humberto1
 
19
28 november 2017 om 23:55
Ach bij Twente zijn ze zo wanhopig dat ze alles pikken om Gertjan maar binnen te halen. De man bemoeid zich overal mee binnen de club, zelfs de koffiejuf wil hij nog de les lezen. De man heeft daardoor een beperkte houdbaarheid, ik geef hem 2 jaar en dan kotsen ze hem ook in Enschede uit.
 
Laurens E
 
8
29 november 2017 om 00:19
Nou wil ik zeggen dat het een beetje raar is als je eerst zelf moet spelen en een nederlaag lijd. Vervolgens kritiek leveren op anderen. Maar om eerlijk te zijn, zijn bijna alle trainers die analyticus zijn ergens geflopt en geen baan. Dus er veranderd vrij weinig. Het enige dat je kan zeggen is dat hij niet volledig met Twente bezig is. Maar daar staat Verbeek nou niet om bekend. Hij bekijkt als nog de tegenstanders.
 
THMSPTRS
 
31
29 november 2017 om 00:25
Uiteindelijk moeten we met zn allen niet overdrijven. Het is geen minister van gezondheid die tegelijkertijd topman bij vgz is. Gewoon een trainer van een spelletje die daar ook over gaat lullen op tv. Vind ik no big deal, al komt t misschien wel vreemd over.
 
dworff
 
3
29 november 2017 om 02:11
Ja hij en zijn vriendin hebben net een kleine dochter. Gaat hem vanzelf een keer opbreken elke avond om half twaalf thuis. Hij gaat nu noch met de flow, maar na de winterstop zal er toch naar boven gewerkt moeten worden. Werkt zich vanzelf uit denk ik.
 
AtmoJan
 
3
29 november 2017 om 02:47
FC Twente presteerde al niet zo geweldig voor de komst van Verbeek. Waarom moeten wij iemand die in zijn vrije tijd wat doet bekritiseren?
 
Tornado72
 
18
29 november 2017 om 04:48
Het is een vreemde situatie maar aan de andere kant, Verbeek heeft wel wat voetbalinhoudelijk te vertellen Pierre daarentegen leutert alleen over randzaken en levert zelden en voetbalinhoudelijke bijdrage. Pierre leutert vooral over hoedjes van Depay het juichen van Vilhena en het gedrag van mede " analisten". Pierre zou niet misstaan als tafelgast van shownieuws want Pierre is een ouwe roddeltante en verre van een analist.
 
KTB84
 
2
29 november 2017 om 07:29
Ik ben het eens met Van Hooijdonk, mits hij het iets genuanceerder brengt. Want Verbeek loopt niet alle mediafuifjes af. Zijn optredens passen in de FC Twente agenda. Verder helemaal eens.
 
falcao
 
0
29 november 2017 om 10:52
Het beleid van Munsterman was er destijds op gericht zoveel mogelijk Twente-pionnen op posities in de media te parkeren. Enerzijds vanuit propaganda-overwegingen, anderszijds als controleurs om eventuele kritiek of negatieve publiciteit op te vangen en in de kiem te smoren. Daarom hadden ze toen ook geen moeite met Van Halst en Mulder bijvoorbeeld. Maar nu de club in een totaal andere situatie beland is kunnen dit soort dingen natuurlijk snel tegen je gebruikt gaan worden.
 
falcao
 
1
29 november 2017 om 09:01
Kijk, wanneer een trainer dit tijdens een EK of WK doet is het een ander verhaal. Of wanneer je Franz Beckenbauer heet je en je analyseert bij tijd en wijle een Europcaup-wedstrijd van een andere Duitse club. Maar dit komt gewoon te dicht bij. Snap ook niet dat Verbeek het zelf zo wil.
 
TheRock11
 
0
29 november 2017 om 09:25
Hoe vaak zitten bij bij Studio Voetbal actieve eredivisietrainers aan tafel? Die doen dus allemaal hetzelfde....Daar ging Pierre ook vrolijk het gesprek mee aan. Dan zegt hij er niets over. Nu het item ineens hot is trekt hij zijn mond wel open? En geeft hij dus commentaar op een mede-analist... Lekker dubbel Pierre.
 
falcao
 
0
29 november 2017 om 09:38
Dat is iets anders. Iedere week schuift er per tourbeurt ongeveer een trainer aan van een club die dat weekend speciale attentiewaarde geniet. Dan gaat het ook bijna altijd hoofdzakelijk over de betreffende club en hooguit over het Nederlands elftal. Er wordt dan niet ingezoomd op andere clubs.
 
TheRock11
 
0
29 november 2017 om 11:21
Dat waag ik te betwijfelen.als er een trainer van een kleinere club zit, dat ontkomt hij er niet aan om wat over Ajax of Feyenoord te moeten zeggen... Overigens hetzelfde bij De tafel van Kees.
 
arvelajax
 
3
29 november 2017 om 10:16
Pierre is een zure analist die altijd problemen zoekt die er niet zijn. Nu zijn Twente en Verbeek blij met elkaar, en dan komt Pierre weer uit de hoek met een zinloos commentaar. Jammer.