'Een prijskaartje van tien miljoen euro, daar heb ik wel wat moeite mee'
Maandag, 26 juni 2017 om 07:00

Willem van Hanegem vindt de vraagprijs van AZ voor Ridgeciano Haps maar vreemd. In Alkmaar denkt men een bedrag van tien miljoen euro voor de back te kunnen vangen, zo schreef De Telegraaf een week geleden. Technisch directeur Max Huiberts liet vervolgens afgelopen weekeinde weten dat hij zich stoort aan de berichten dat clubs als PSV en Feyenoord vinden dat subtoppers 'belachelijke transfersommen' vragen.

Van Hanegem heeft 'een beetje een dubbel gevoel' bij de torenhoge vraagprijs voor Haps. "Toen Haps in januari 2014 bij Go Ahead Eagles werd gestald, zag AZ niets meer in de speler. Daar begreep ik destijds weinig van. Haps heeft vervolgens, na zijn terugkeer in Alkmaar, iedereen toch overtuigd. Dat heeft die jongen zélf gedaan", zo vertelt de oud-voetballer maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad.

"Vervolgens een prijskaartje van tien miljoen op zijn rug plakken, omdat het opeens zo'n geweldige speler is, daar heb ik wel wat moeite mee." Van Hanegem vindt Haps hoe dan ook geschikt voor een club als Feyenoord of PSV. "En Huiberts, die het nog niet voor het zeggen had toen Haps in 2014 werd verhuurd, mag natuurlijk voor de belangen van zijn club op komen", zo benadrukt de Kromme.

Huiberts zei zich niets aan te trekken van de topclubs en hun eigen plan te trekken. "Het lijkt wel of die clubs bezig zijn aan een soort offensief om ons onder druk te zetten, maar daar trekken we ons niets van aan. Wij bepalen de prijs van een speler, niet zij. Feyenoord vindt het kennelijk wel normaal om twintig miljoen te vragen voor hun eigen rechtsback (Rick Karsdorp, red.), maar de bedragen die FC Utrecht, Vitesse of wij vragen vinden ze belachelijk. Het zal allemaal wel."

Meer nieuws
   
21:05
21:05
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
2
   
20:28
20:28
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
27
   
20:15
20:15
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Premier League: Aston Villa - Chelsea
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (61)

 
Tipptopp
 
11
26 juni 2017 om 06:56
Vreemd 10 milj voor Haps, 20 milj voor een andere verdediger, 34 milj voor een spits.... . 1,2 milj voor Elia is wellicht te weinig. Wie bepaalt wat te veel of te weinig is.... Ik vindt dit hele gedoe maar een beetje zielig. Kijk eens, ik wil dat maar de ander doet moeilijk boehoe.....
 
bliek
 
14
26 juni 2017 om 07:07
Iedereen heeft er een mening over. Ik vind die Miljoenen bedragen ook belachelijk maar ja he het is de tijd. Iemand is wat waard hoeveel men ervoor wil betalen. Het risico is wel dat ze de spelers dood laten gaan. Haps blijft nu waarschijnlijk op hetzelfde niveau voetballen terwijl hij een stap had kunnen maken. Hoe gaat het in het koppie zitten en gaat az zo nog wat aan hem hebben. Haller werd hierdoor binnen nederland niet verkocht. Er is maar 1 club vermogend met eigen geld en dat is ajax. Die kunnen grote sommen betalen. Aan de andere kant je tekent beide een contract zo dat je allebei een bepaalde zekerheid heb. Dus dan moet hij geduld hebben en niet meer verlengen. Dan heeft az langer plezier van hem gehad en verdiend het uiteindelijk weinig op hem. DAt zijn keuzes.
 
ajaxglobal
 
4
26 juni 2017 om 08:02
@bliek, Dat klopt wel, maar wanneer een club als AZ zich zo opstelt is het voor talenten die door willen stomen ook minder aantrekkelijk om voor AZ te kiezen. Er zijn veel spelers die via clubs als az, utrecht, vitesse, twente etc de stap naar de traditionele top 3. Dan is het voor spelers wellicht aantrekkelijker om via de jong psv's en jong ajax teams proberen door te breken. Wanneer een speler niet weg kan heb je er ook niks aan.
 
MarkusAZ88
 
0
26 juni 2017 om 10:50
Het is nog juni he, die kost laatste week augustus opeens de helft.
 
Ibra9arbI
 
0
27 juni 2017 om 05:58
Het feit dat je Elia erbij haalt geeft aan dat je er inderdaad niks van gaat en zal begrijpen. Bij elia was het namelijk een contractvoorwaarde dat Fey er bijna niks voor zou vangen als hij uiteindelijk een transfer zou maken. Verder is het heel simpel marktwerking. Kampioen worden of ver komen in europa zorgt er al jaren voor dat spelers meer waard worden. Zo wordt er ook al sinds het begin van transfers decenia geleden meer betaald voor aanvallende spelers dan verdedigende spelers
 
breekijzertje
 
19
26 juni 2017 om 06:58
Grappig dat de kleine clubs nu al 10 miljoen vragen voor een rechtsback het is hun goedrecht maar ze vergeten even dat de Nederlandse clubs de potientiele kopers zijn, en niet de subtop van het buitenland dat zwemt in het geld. vandaar kan psv ajax feyenoord veel meer vragen. neemt niet weg dat az mag vragen wat het wil, hierdoor ga je wel ontevreden spelers krijgen natuurlijk want 10 miljoen gaan psv en feyenoord nooit ophoesten.
 
007
 
47
26 juni 2017 om 07:10
Dan vertrekken hun spelers naar het buitenland. De kleinere clubs in Nederland bestaan niet om de top3 te helpen, toch?
 
Simkaart
 
9
26 juni 2017 om 07:28
De clubs uit het buitenland zullen dan de spelers van onze subtop kopen. Kleinere clubs uit NL zijn geen sattaliet clubs van de top 2...
 
jan1980
 
28
26 juni 2017 om 07:33
Het is geen rechtsback. Hij speelt niet bij een kleine club (ook geen top) en verder verkocht AZ recentelijk aan Tottenham, werder Bremen, watford, augsburg. Die betalen ook prima
 
RobertKok
 
14
26 juni 2017 om 07:40
Alleen slagen ze 9 van de 10x niet als ze die stap maken dus buitenlandse clubs worden dan voorzichtig om spelers aan te trekken van subtop clubs uit Nederland
 
ninjakai
 
8
26 juni 2017 om 08:12
precies dit, de subtopploegen zijn/werden interessant omdat spelers van de top drie het goed doen/deden in het buitenland. Clubs uit het buitenland dachten zo een slimme slag te kunnen slaan. Echter is het wel echt extreem vaak verkeerd gegaan. Met janssen als meest recente. Je ziet het zelfs bij onze eigen top drie, die leggen toch minder makkelijk geld neer voor topspelers van subtopppers. Er is toch te veel twijfel. Analisten vinden het bijvoorbeeld vreemd dat de top drie niet is gekomen voor Haller, maar dat is oorzaak en gevolg. AZ mag vragen wat het wil en mag zeer zeker hoog in de boom gaan zitten. Echter mogen kopende clubs ook gewoon zelf bepalen wat het maximum is dat zij willen betalen. En niet te vergeten, als de bedragen hoger worden, wordt het ook interessanter om in het buitenland te shoppen. Dat zie je ook veelvuldig gebeuren. Feyenoord haalt Jorgenssen i.p.v. Janssen voor een schijntje van het aankoopbedrag en het lijkt dat ze daar meer aan hebben dan aan Janssen (zeker kijkend naar de prijs), Ajax haalt Sanchez en PSV haalt Lozano. Dan moet er ook niet gezeurd worden als de miljoen die binnenkomen bij de top 3 niet doorvloeien in de eredivisie. Sterker nog ik begin me meer en meer af te vragen in hoeverre niet geslaagd talent van de top 3 nog gaat afvloeien in de eredivisie want ook die spelers zie je meer en meer verkocht worden aan buitenlandse clubs.
 
eazy-e
 
0
26 juni 2017 om 13:13
@jan1980 Die zullen ook geen 10 miljoen Euro voor Haps betalen. 24 jaar, contract voor twee seizoenen qua ervaring slordige 60 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld. Dit is zo'n gevalletje als met van Ginkel ten tijde bij Vitesse. Vitesse plakte na interesse van Ajax een prijskaartje op die jongen van 12 miljoen Euro. Uiteindelijk heeft Vitesse hem verkocht voor iets meer dan de helft aan Chelsea. Ondertussen verhuurt Chelsea van Ginkel sinds het begin van zijn komst (aan o.a. Psv). Kortom op de lange termijn wordt je van zo'n houding er echt niet beter van hoor en de betreffende Nederlandse speler ook niet. Ondertussen loopt men dan wel weer te klagen over het Nederlands voetbal.
 
hansworst
 
11
26 juni 2017 om 07:11
Elle club mag vragen wat ie wil. Snap al dat gezeur eigenlijk niet.
 
SpeedyAFC
 
9
26 juni 2017 om 07:23
Tuurlijk mag dat, het is alleen niet erg realistisch, Zeker als je het afzet tegen Tete die 3 miljoen euro kost. Je kan net zo goed zeggen, we verkopen hem niet aan een Nederlandse club, tien miljoen euro vragen komt op hetzelfde neer.
 
jan1980
 
4
26 juni 2017 om 07:27
Tete is geen basisspeler. Haps wel al jaren en al jaren een sterkhouder bij AZ
 
Tinus88
 
7
26 juni 2017 om 07:34
Tete heeft nog een een-jarig contract en wil al twee jaar zijn contract niet verlengen, plus wisselspeler. Dat drukt zijn waarde dan al direct aardig natuurlijk. Geen idee hoe lang het contract van Haps nog loopt, maar die is gewoon basisspeler bij Az. Vergelijkingen slaat dan ook als koek op dirk mij wat betreft.
 
MarkusAZ88
 
1
26 juni 2017 om 10:53
AZ kan 10 vragen, en dan 7 krijgen, dat zijn voor Ajax en PSV geen onrealistische bedragen. Als Haps zich dan door ontwikkelt, wat een zekerheidje lijkt, verkopen se hem over 2 jaar voor 14 miljoen vanwege hun status. Prima toch?
 
JustPSV95
 
0
26 juni 2017 om 12:56
Vind ik eerlijk gezegd geen zekerheidje als je kijkt hoe die het de 2e seizoenshelft gedaan heeft. Wie zegt wat zijn 'normale niveau' is? Toen die in vorm was of daarna toen die het minder deed?
 
jan1980
 
8
26 juni 2017 om 07:28
AZ is financieel kerngezond na alle transfer klappers zoals Janssen (22) en henriksen (6) van afgelopen zomer. De jaren daarvoor berghuis, Johansson, Gudelj etc verkocht voor 15 miljoen samen
 
007
 
20
26 juni 2017 om 07:17
De prijzen zijn extreem hoog geworden mede door het zieke gedrag van de Europese rijke clubs. Als Feyenoord twintig miljoen euro voor Karsdorp wil ontvangen dan snap ik AZ dat ze Haps niet zomaar laten gaan. Het is totaal niet relevant wat het verleden ermee te maken heeft. Haps heeft talent en als de top3 hem wilt hebben (waarom noemt de Kromme alleen zijn club en PSV... ?) dan moeten ze gewoon betalen.
 
SpeedyAFC
 
3
26 juni 2017 om 07:28
Ajax gaat nooit tien miljoen euro betalen voor Haps. Simpelweg omdat ze dan bij doorverkoop geen winst maken of zelfs een verlies moeten incasseren. Dan kiest Ajax liever voor een speler uit de eigen opleiding. Vergeet niet dat Haps al 24 is, er zit niet zoveel rek meer in. Uiteraard mag AZ dat gewoon vragen echter dan zullen ze hem aan een buitenlandse club moeten verkopen. Maar als ze hem liever een jaar willen houden, dan begrijp ik hun vraagprijs wel. Enig nadeel voor AZ is, is dat talentvolle spelers wel beter zullen nadenken voor ze bij AZ een langdurig contract zullen tekenen want je komt daar moeilijk weg, terwijl AZ niet de salarissen van de eredivisie top betaald.
 
jan1980
 
12
26 juni 2017 om 07:30
AZ eist heus geen 10 miljoen. Maar men is kerngezond en ziet dat psv (lozano) en Ajax (neres, Ziyech) 12 miljoen of meer neertellen voor spelers en Feyenoord vangt 15-20 miljoen voor CL voetbal en hebben een linksback nodig
 
bliek
 
7
26 juni 2017 om 07:33
Jan mee eens hoor. Alleen Haps is niet de enige back. Feyenoord heeft in principe geen back nodig. We hebben al de beste Linksback van de eredivisie. Echter haal Feyenoord geen back dan hebben we wel een cv nodig. Ik zelf denk ook niet dat ze 10 voor Haps gaan vragen maar ik vind 6 ook al veel hoor. Echter ik begrijp ze best .
 
jan1980
 
2
26 juni 2017 om 07:35
Voor 6 is hij van Feyenoord hoor. Maar ik ben meer benieuwd wat Haps zelf wil... hij stak zo erg boven de meeste bij AZ uit dat hij wellicht direct naar middenmoot Spanje wilt bijvoorbeeld. Haps nog niet gehoord
 
bliek
 
1
26 juni 2017 om 07:46
Nee oogt als rustige jongen die geen onrust wil maken. Ik ben ook zeer benieuwd wat hij wil. Kijk mocht hij naar Feyenoord komen kan Kongolo naar het centrum dan denk ik dat we best een aardige laatste linie hebben . Maar de transferwindow is nog zo lang er gaat nog zoveel gebeuren ben ik bang
 
SpeedyAFC
 
3
26 juni 2017 om 08:22
@jan1980 Je vergelijkt appels met peren. Aanvallers zijn in het voetbal stukken duurder dan backs. Daarnaast scheelt het wel of je de beste speler van de eredivise aankoopt (zyiech) of een gewone rechtsback. Op Ziyech zal Ajax geen geld verliezen, dat was al vrij zeker bij zijn aankoop. Aanvallers uit Brazilie en Mexico zijn soweiso stukken duurder maar ook veel meer waard als ze doorbreken. Bij Haps heb je dat niet, hij is al 24 en zit bijna aan zijn top. Dan kan een club daar nog nauwelijks winst op maken bij doorverkoop bij een prijs van 10 miljoen euro.
 
MarcovanDijk
 
2
26 juni 2017 om 10:36
Willem reageert op Huiberts. Huiberts had het op zijn beurt alleen over Ajax en PSV. Heeft in dit geval dus niets met clubvoorkeur te maken
 
eazy-e
 
0
26 juni 2017 om 13:22
@007 Met 24 jaar vind ik Haps geen talent meer hoor, als je ook kijkt naar zijn ervaring en contractduur is een bedrag van 10 miljoen Euro gewoon teveel. Ook een buitenlandse club zal dat niet gaan betalen. De houding van Az nu vind ik vergelijkbaar met die van Vitesse een paar jaar terug toen Ajax van Ginkel wou kopen. Vitesse vroeg toen 12 miljoen Euro, een veel te hoog bedrag waarop Ajax niet tot een koop overging. Vervolgens heeft Vitesse hem dezelfde transferperiode voor iets meer dan de helft aan Chelsea verkocht. Van Ginkel wordt sinds zijn komst bij Chelsea als prostituee bij allerlei clubs gestald waaronder Psv. Ondertussen lopen we hier in Nederland te klagen dat het voetbal (nationaal team, talent ontwikkeling, competitie etc) naar de kloten gaat.
 
afcasander
 
0
26 juni 2017 om 14:56
Volgens mij reageert hij op die gozer van az. Die heeft expliciet gezegd dat ajax niet aan hetzelfde jankgedrag. An psv en feyenoord meedoet.
 
jan1980
 
4
26 juni 2017 om 07:26
AZ heeft nooit een prijs genoemd... de media praat elkaar weer mooi na. Oh en karsdorp is wel het dubbele waard terwijl Haps al meer dan 2 jaar AZ meesleept. En Feyenoord en Ajax stallen talenten toch ook wel eens elders? Dat deed AZ een halfjaar met Haps omdat Simon Poulsen er toen nog was. Daarna was Haps basis..
 
alkmaardertje
 
4
26 juni 2017 om 08:10
Ja precies. Daley Blind werd gestald bij Groningen, maar Ajax liet hem niet voor een habbekrats gaan naar ManU. Dat is toch logisch?!?
 
eazy-e
 
0
26 juni 2017 om 13:31
@jan1980 Haps is dan alweer 24 jaar en Karsdorp 22 jaar toch heeft Karsdorp meer speelminuten in de Eredivisie. En dan heb ik het nog niet eens over Europees voetbal of international zijn of het feit dat Karsdorp een contract tot 2021 heeft en Haps tot 2019. Ook een buitenlandse club zal geen 10 miljoen Euro voor Haps gaan betalen. Dit wordt net zo'n geval als met van Ginkel, ieder zijn goed recht overigens.
 
bliek
 
3
26 juni 2017 om 07:26
Misschien vindt hij zijn speelstijl niet bij ajax passen. Of misschien heeft de journalist ajax wel weggelaten. Weet ook niet of het relevant is voor wat hij wil vertellen. Maar met je eens de europese clubs verzieken de prijzen en helaas trekt dat door naar nederland. Als az moet je je alleen afvragen of je je speler wel tevreden kan houden. Stel hij had Cl kunnen spelen aankomend jaar en Az houd hem tegen hoe gaat dat in het koppie zitten. Aan de andere kant je heb een contract bij Az dat heb je getekend dus moet je dat ook respecteren.
 
SpeedyAFC
 
12
26 juni 2017 om 07:30
Ajax heeft zich nimmer uitgelaten over AZ en is tot op heden ook niet geinteresseerd in Haps. Het aankopen van een 24 jarige speler uit Nederland past ook niet in het beleid van Ajax, Ajax koopt liever een jonger talent die kan groeien bij de club. Dan kan Ajax makkelijker winst maken op een toekomstige transfer.
 
bliek
 
2
26 juni 2017 om 09:56
Sorry reageerde op 007 over waarom de kromme ajax niet noemde. Helaas had ik de reageer knop niet goed ingedrukt. Dan is mijn reactie ook wat logischer.
 
afcasander
 
0
26 juni 2017 om 14:57
Of hij reageerde op die gozer van az die duidelijk heeft gezegd dat ajax niet aan dit jankgedrag meedoet. Dus dan hoef je ajax verder ook niet meer te noemen.
 
Antigua
 
5
26 juni 2017 om 07:40
10 miljoen voor de toekomstige linksback van Oranje is een koopje. Graag of niet.
 
JustPSV95
 
0
26 juni 2017 om 13:03
Toekomstige oranje back? Hij is al 24 en heeft nog niet constant gepresteerd en dan die dip dit seizoen. Tot slot is er voldoende opties voor de backs en zie ik hem eerlijk gezegd niet oranje halen.
 
Dammie
 
2
26 juni 2017 om 07:43
Ja, als je puur naar Haps kijkt dan is 10mln natuurlijk veel te veel maar als je ziet dat Feyenoord ondertussen vasthoudt aan 20mln voor Karsdorp dan valt de prijs die voor Haps genoemd worst wel weer mee. Probleem is dat iedereen wil profiteren van de absurde prijzen die ik de grote (rijke) competities betaald worden. Als er voor spelers van de topclubs in Nederland bedragen tussen de 15-40 mln betaald worden dan gaan kleinere clubs natuurlijk ook rekenen en willen ze ook mee snoepen van het grote geld. Zolang de waarde van de spelers niet objectief vastgesteld kan worden maar gebaseerd is op 'wat de gek ervoor geeft' zal dit probleem blijven en alleen maar erger worden. Het is wachten totdat deze bubbel klapt....
 
phoenixx
 
2
26 juni 2017 om 08:01
Ben het volledig eens met de laatste zin van van Hanegem: "feyenoord vindt het kennelijk wel normaal om twintig miljoen te vragen voor hun eigen rechtsback (rick Karsdorp, red.), maar de bedragen die FC Utrecht, Vitesse of wij vragen vinden ze belachelijk. Het zal allemaal wel." Wel een belachelijk bedrag vragen voor een speler, maar geen belachelijk bedrag willen betalen voor zijn opvolger. Graag of anders niet.
 
Waagplein
 
3
26 juni 2017 om 08:52
Dat is een uitspraak van Huiberts
 
phoenixx
 
1
26 juni 2017 om 09:48
Oops, sorry het is nog vroeg op de maandag..
 
eazy-e
 
1
26 juni 2017 om 13:36
@phoenixx Wat Utrecht voor Amrabat vraagt vind ik vrij realistisch (slordige 5 miljoen Euro). Maar Az die 10 miljoen Euro vraagt voor een 24 jarige speler met nog minder speelminuten in de Eredivisie als Karsdorp, contractduur van 2 jaar en laat Haps nou ook nog niet bepaald stabiel presteren. Vitesse had ook zo'n houding (vraagprijs was 12 miljoen Euro) tegenover Ajax toen der tijd met van Ginkel. Uiteindelijk is hij voor iets meer dan de helft aan Chelsea verkocht die hem tot nu toe altijd verhuurd heeft.
 
Cannavaro1
 
1
26 juni 2017 om 08:05
Volgens mij is het heel simpel. Als verkopende club ga je zo hoog mogelijk in de boom zitten, en als kopende club zo laag mogelijk. Dat heeft niets met desrepect te maken, maar proberen zo goed mogelijk zaken te doen. Ik heb die 10 miljoen nog niet eerder voorbij zien komen. Als dit zo is en een club bied 5, zal het rond de 7 worden toch?
 
Filip
 
1
26 juni 2017 om 08:16
Goed verhaal. Hij kan er moeite mee hebben. Ik heb er moeite mee dat spelers 100 miljoen kosten. Leuk en aardig. Maar het is gewoon vraag en aanbod. Als iemand het wil geven kan je het gewoon vragen. Haps is geen 10 miljoen waard. Ik vraag me af of Haps ook 5 miljoen waard is. Er is een hype om deze jongen ontstaan. Hij heeft het een half seizoen leuk gedaan maar ik vond hem het laatste halve seizoen niet bijzonder. Maar goed als nou niemand 10 miljoen bied dan zal die vraagprijs vanzelf zakken hoor.
 
Dante
 
5
26 juni 2017 om 08:29
Ik vind in principe dat elke club moet kunnen vragen wat ze willen. Het gevaar is echter die vincent janssen situatie. Wanneer een club zoveel vraagt dat alleen clubs die eigenlijk te hoog gegrepen zijn het zich kunnen veroorloven. Dan wordt zo'n speler sort of gedwongen te gaan banken bij een grotere club, omdat dat financieel niet af te wijzen is, voor zowel speler als club. Een tussenstap zou sportief gezien dan beter zijn. Dat is wel kwalijk. Maar niet echt makkelijk op te lossen, want het standpunt van de verkopende club is ook erg begrijpelijk.
 
Master D
 
3
26 juni 2017 om 08:33
AZ heeft gelijk dat ze een bedrag van 10 miljoen vragen. Ze werden ook voor gek verklaard dat ze voor Janssen meer dan 20 miljoen wilden hebben. Uiteindelijk hebben ze het wel gekregen, dus wat is dan gek? Ik vind Haps overigens niks bijzonders. Verschrikkelijk gehypt vanwege zijn spel voor de winterstop. Het zou een schande geweest zijn dat hij niet werd opgeroepen voor Oranje. Na de winterstop was Haps slecht en hebben we niemand meer gehoord over dat Haps toch echt moest worden opgeroepen voor Oranje.
 
Arnout108
 
0
26 juni 2017 om 08:35
AZ mag natuurlijk vragen wat ze willen maar ik vind 10 miljoen wel wat aan de hoge kant. Ik vond Haps zeker de tweede seizoenshelft niet zo goed spelen dus dan zou ik nooit 10 miljoen voor hem betalen.
 
Waagplein
 
1
26 juni 2017 om 08:50
Heeft iemand al erover nagedacht dat Huiberts Haps helemaal niet kwijt wilt en daarom zo'n hoog bedrag eraan hangt? Natuurlijk weet hij dat hij dat er niet aan gaat verdienen, maar als een gek langs komt en het toch op tafel legt is het wel mooi verdient.
 
Wouterke
 
0
26 juni 2017 om 09:10
Ik ben er helemaal niet zeker van of Haps bij een Ajax, PSV of Feyenoord zou slagen. Daarom snap ik dat ze niet de hoofdprijs voor hem willen betalen. 10 miljoen slaat natuurlijk nergens op. Een Engelse club of zo zal wel wat meer voor Haps over hebben dan de Nederlandse clubs, maar met deze vraagprijs raak je hem niet kwijt. Al dacht ik dat met Vincent Janssen ook...
 
FRon010
 
4
26 juni 2017 om 09:26
Ik vind het maar triest dat een AZ en Utrecht zulke prijzen hanteren. Ze hoeven niet voor een miljoen weg maar 10 miljoen?! Te vaak gezien dat de overstap van Sub naar de Top gewoon teveel is en ze niet kunnen meekomen. Daarom zijn die spelers zelden meer waard dan 4-5 miljoen omdat onze Top ook gewoon een te groot risico moeten nemen, en op Ajax na hakt 5 miljoen er gewoon in bij een miskoop.
 
Twenteov
 
9
26 juni 2017 om 09:50
Moet AZ per se rekening houden met het risico dat Feyenoord zou hebben met het binnenhalen van deze speler? Houd toch op, alsof de top-3 alleen maar bestaansrecht heeft zeg. Ronduit arrogantie. AZ is niet verantwoordelijk voor het inkoopbeleid van Feyenoord, AZ dwingt Feyenoord ook nergens toe. En zou het niet zomaar kunnen dat AZ deze speler niet kwijt wil? Maar mocht het dan toch gebeuren, dan maar hopen dat een Engelse club 10 miljoen neertelt.
 
afcasander
 
0
26 juni 2017 om 15:02
Maar gedroeg feyenoord zich ook toen zij een middenmoter/subtopper waren een paar jaar terug? Want ze roepen daar bij feyenoord zelfs dat 5 miljoen teveel is, maar voor hoeveel verkochten zij fer en wijnaldum? Misschien is dat hypocriete gedrag wel 1 van de redenen dat de huidige subtopclubs er nu zo in staan?
 
mayarood
 
3
26 juni 2017 om 09:28
Er spelen nog twee dingen mee. Ten eerste is het niveau bij de Nederlandse subtop gedaald, waardoor er geen 5 interessante spelers voor de Nederlandse top in de eredivisie spelen. Ten tweede is Haps 24 en moet je het aan hem bestede geld afschrijven, want meer wordt hij niet waard, alleen maar minder. Daarbij heb ik nog mijn twijfels of Haps een hoger niveau aan kan. Wel vind ik dat als er een geschikte eredivisiespeler voor de topclubs bij een subtopper loopt en hij aan alle voorwaarden voldoet, de topclubs ook een reeel bedrag op tafel moeten leggen. Als voorbeeld Ramselaar die veel te goedkoop verkocht werd.
 
RyanPaulssen
 
0
26 juni 2017 om 09:38
Als je het niet vraagt zul je het ook nooit krijgen. Misschien is er een club in Engeland die zo gek zijn om hem voor 10 mil te kopen
 
4Ever4Ajax
 
2
26 juni 2017 om 09:57
Ik begrijp Van Hanegem wel vanuit de waarde van een speler. Hij begrijpt alleen denk ik weinig van commercie. Natuurlijk vraagt AZ 10 miljoen voor Haps. De vraag is alleen hoe straks ze daar aan vasthouden. Als je nu al zegt dat je 5 miljoen wil hebben, gaat Feyenoord ook daar onder zitten. Kwestie van onderhandelen. Ik vind het alleen gek dat zo`n beetje alle Feyenoorders roepen dat er geen vervanger voor Karsdorp gehaald hoeft te worden, omdat Nieuwkoop zelfs misschien wel beter is. Waarom dan Haps halen? Dan kan je een stand-in toch wel uit de jeugd halen? Haps gaat voor een paar miljoen transferwaarde echt geen stand-in worden van Nieuwkoop denk ik zo. Edit: was nog niet helemaal wakker... Thanks Dubbelc... Haps is inderdaad een linksback...
 
DubbelC
 
0
26 juni 2017 om 11:02
Haps is een linksback, geen rechtsback zoals Nieuwkoop. Goedemorgen!
 
4Ever4Ajax
 
0
26 juni 2017 om 13:27
Zo, was nog niet helemaal wakker....
 
Gert JanKoedam
 
0
26 juni 2017 om 10:34
Het gaat allemaalom de waarde van de club en de bijdrage aan het team. AZ heeft een lokale fanbase en kan zich daarmee minder veroorloven. Ajax heeft een wereld naam samen met Feijenorod en daarmee meer faciliteiten. ( eenvoudigwe meer mensen die een positieve associatie hebben met de club. Zodra AZ daarin groeit neemt de waarde va de spelers toe die ze kunnen houden en voor welke prijs ze die kunnen verkopen. PSV groeit in de afgelopen jaren waarmee de marktwaarde eveneens groeit. Toch is geen enkele speler nu tereg te verdienen aan de merchandising. Dat is anders bij de allergrootsten, Barca, Real, Bayern en manu. Kortom Graag gefundeerd de vraagprijs bepalen. Beter voor de speler, het nederlandse voetbal en beide verenigingen
 
Lekiam
 
0
26 juni 2017 om 11:49
Wanneer de kleinere clubs meer gaan vragen voor hun spelers dwingt die de top3 alleen maar om beter na te denken en te scouten voordat ze een speler kopen. Ik vrees wel dat dit ten koste gaat van de binnenlandse verkopen en dat de top3 meer spelers gaat halen buiten de landsgrenzen. Je ziet die tendens al bij Ajax en Psv die veel kijken bij de (zuid-)Amerikaanse competities. Als de kleinere clubs hun spelers dan toch voor het gewenste bedrag kunnen verkopen aan clubs uit het buitenland is het prima, zo niet gaan ze vanzelf zakken. Uit eindelijk blijft het een kwestie van vraag en aanbod. AZ kan ik dit geval vragen wat het wil, is er echter geen club die dit wil betalen zakken ze vanzelf.
 
afcasander
 
1
26 juni 2017 om 15:08
Ik denk dat ajax buiten de landgrenzen is gaan kijken omdat zij ook gewoon zien dat daar veel meer talent rond loopt en dat spelers die ergens anders vandaan komen toch op een of andere manier minder druk van buitenaf hebben. Want hoe vaak zie je wel spelers uitblinken bij subtoppers om vervolgens volledig te zien falen bij ajax? Veel te vaak en zo een sanchez weet niet wat de media over hem schrijft terwijl een duarte of een gudelj dat wel weet. Niet dat die 2 ooit ook maar in de buurt kwamen van het niveau dat ajax nastreeft, maar het is makkelijker om te gaan met negatieve media als je niet weet wat ze schrijven.