'Een van de allerbeste Ajax-spelers ooit moest als een kleine jongen bedelen'
Maandag, 13 november 2017 om 07:14

In een interview met het Algemeen Dagblad vertelde Johan Neeskens vorige week dat hij al twintig jaar niet meer bij Ajax is geweest. De reden voor zijn lange absentie is een incident uit 1997. Als oud-speler van Ajax mocht de oud-international het spelershome van de Amsterdammers niet in. Willem van Hanegem kan dat niet begrijpen en haalt uit naar KNVB-voorzitter Michael van Praag, destijds voorzitter van Ajax.

"Met die man had ik al niets en dat is voor Johan Neeskens dus hetzelfde, las ik zaterdag in deze krant", schrijft Van Hanegem maandag in zijn column. "Een van de allerbeste spelers ooit van Ajax moest als een kleine jongen bedelen om het spelershome in te mogen, toen hij assistent-bondscoach was. Hoe verzin je het? Van Praag stelde zich formeel op, want Johan had niet de juiste toegangskaart en Van Praag zei later 'dat hij zou kijken of hij iets voor hem kon betekenen'. Wat een ongelooflijke kwibus is die man dus."

Bij Feyenoord is onlangs Jan de Jong als nieuwe algemeen directeur aan de slag gegaan. Van Hanegem heeft een goed gevoel bij de opvolger van Eric Gudde. "Hij stelde dat spelers, die in het verleden veel hebben betekend voor Feyenoord, gewoon binnen moeten kunnen lopen. Lijkt mij prima. Het gaat me helemaal niet om mezelf hoor, integendeel. En ik deel ook geen complimentje uit aan De Jong, omdat ik hem wel eens heb gesproken. Als hij straks fouten maakt in de Kuip, zal ik daar in deze column echt op terugkomen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
52N6E
 
16
13 november 2017 om 07:42
Sjonge jonge. Hey Willem en Johan. Stap eens over je schaduw heen. Want hoe leg ik nou mijn zoontje van 11 uit wie mijn helden (waren) zijn en hoe ze zich horen te gedragen....?! Zo wordt het nooit wat met het Nederlandse voetbal.
 
Voetbalzonetje
 
2
13 november 2017 om 08:19
Niemand weet wat de afspraken waren. als de trainer zegt dat er geen anderen in de kleedkamer mogen komen,kan Van Praag moeilijk zeggen dat Neeskens gewoon vrije toegang heeft.
 
KokkieAFCA0341
 
14
13 november 2017 om 08:54
Het gaat niet om de kleedkamer maar om het spelershome, hoe dom kan je als club zijn om iconen/legendes niet toe te laten bij je club? Dat is echt onzin gedrag van het bestuur destijds, zulke mensen moet je juist bij de club houden daar ze veel hebben betekend voor Ajax en Ajax een wereldwijd bekende club hebben gemaakt..
 
JasonRhijn
 
25
13 november 2017 om 07:45
Ajax is een fantastische club onder de supporters. Maar op leidinggevende niveau is het gewoon een rattenplaag. Vroeger had je Praag maar als je nu kijkt. Heb je Edwin van der Sar die stoer en arrogant een Europese mislukking bij elkaar lacht. Van der Sar en Bergkamp en Overmars die niet met elkaar kunnen opschieten. Een Peter Bosz die weggaat en het met Hennie Spijkerman en die rare keepers trainer moet doen. Ze zitten daar allemaal omdat ze macht willen en de status. Normaal gesproken zou een Van der Sar ontslagen moeten worden. Je wordt dit jaar weer geen kampioen en dat is het 4e jaar al. Je speelt weer geen CL en weer geen EL dit. Het is heel zielig als je nagaat hoeveel geld je op de bank hebt staan en keer op keer weer faal in het aankoop beleid. Het kan best zijn dat Overmars zijn werk juist doet maar andere mensen het tegen houden.
 
FC_Delft
 
3
13 november 2017 om 08:51
Positief puntje is wel dat ze het blijkbaar ook zelf hebben ingezien en dat Overmars nu meer "macht" krijgt om zelf te beslissen over de technische zaken. Mochten er meer fouten ingezien worden en daar naar gehandeld worden kan het nog wel goed komen. (helaas jammer dat dit enkele jaren al duurt, maar dingen veranderen bij Ajax schijnt nogal lastig te zijn)
 
NJfromVOL
 
6
13 november 2017 om 10:20
Maar daar staat Ajax toch ook al sinds jaar en dag bekend om? Zo lang het goed gaat, wordt alles met de mantel der liefde bedekt, maar de 5e colone binnen Ajax is bijna legendarisch.
 
SlaatjeV
 
0
13 november 2017 om 14:22
Het enige plan daarachter is waarschijnlijk van der Sar die, mocht het volgend jaar met Overmars dan nog niets zijn, kan zeggen dat hij er nu minder mee te maken heeft en daardoor kan blijven zitten. Terwijl Overmars dan gewoon alsnog naar Arsenal gaat.