'Eerst die tussenstap en dat hoeft echt niet bij Ajax, Feyenoord of PSV te zijn'
Dinsdag, 29 augustus 2017 om 18:51

Er is de afgelopen tijd veel gespeculeerd over de toekomst van Perr Schuurs. Onder meer Ajax, PSV, Bayern München, RB Leipzig en Borussia Dortmund waren geïnteresseerd in de jonge verdediger van Fortuna Sittard, maar hij blijft liever nog een seizoen in Limburg. Kevin Hofland adviseert Schuurs om nog een tussenstap te nemen voordat hij aan de slag gaat bij een topclub.

"Ik zou hem adviseren in Nederland te blijven. Je ziet te veel jongens die op te jonge leeftijd naar het buitenland gaan terugkomen. Eerst die tussenstap en dat hoeft echt niet bij Ajax, Feyenoord of PSV te zijn. Dat kan ook Vitesse of Utrecht zijn", zegt Hofland, die zelf ook voor Fortuna Sittard speelde, tegenover Voetbal International. "De stap van Jupiler League naar de Nederlandse top is echt levensgroot. Dat kan eigenlijk niet meer."

"Er wordt nu van alles over hem geroepen. Hij is een hype", vervolgt de oud-international. "Maar het zijn ook makelaars-trucjes natuurlijk. Interessant doen en de prijs opvoeren. Zo werkt het ook. Naar wat voor club moet zo'n jongen? Ik vind dat moeilijk. Speelminuten maken in een eerste elftal kan in de Jupiler League, in de Eredivisie is dat een ander verhaal. Ik zou liever zien dat hij daar op deze leeftijd een kans krijgt, dan kun je pas echt zien wat het kan worden."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
Che
 
10
29 augustus 2017 om 19:01
Perr komt in ieder geval over als een erg verstandige jongen die op het moment speelminuten verkiest in een bekende omgeving boven een transfer naar een club met een grote staat van dienst. Hopelijk kan hij bij ons in Sittard zich dit jaar nog doorontwikkelen met een play-off plek als einddoel en dan voor een goed bedrag met verkoopspercentage verhuizen. Hopelijk komt de jeugdopleiding van Fortuna weer tot bloei, zoals in het verleden
 
Rjckoempel
 
7
29 augustus 2017 om 19:34
Ook een jongen uit de streek! Dat neemt hij denk ik ook mee in zijn besluit. Uit mijn ervaring blijken wij Limbugers toch erg hecht met de regio te zijn, weet niet hoe dat in andere delen van het land is. Ook vreemd, dat deze jongen vorig seizoen bijna alle wedstrijden heeft gespeeld en niemand had het erover. Tot dit jaar, omdat hij nu aanvoerder wordt gemaakt. Hier laten de scoutnetwerken van clubs als PSV en Ajax wel haarscheurtjes zien, in mijn ogen. Wie weet en Ajax had eerder gehandeld en Fortuna zat zonder Perr!
 
FcGrun050
 
3
29 augustus 2017 om 19:02
Na het mislopen van Van Drongelen en Hoogma hoop ik natuurlijk dat Groningen hem kan halen. Zal natuurlijk een stunt zijn, net als die eerste twee spelers die ik noemde, maar het zal te gek zijn als Groningen hem kan halen en dat hij Groningen zelf ook als tussenstap ziet. Nog een seizoen Reijnen en Larsen word ik echt knettergek van.
 
Robertfcg
 
1
29 augustus 2017 om 19:20
Mee eens! Maar dat had ik ook bij dumfries en die speelt nu bij onze buren. Vrees dan ook dat we zo goed als kansloos zijn. Hoop dat memisevic fit wordt en stappen gaat maken. Hem naast larsen zie ik wel als het ideale duo gezien de mogelijkheden.
 
FcGrun050
 
0
29 augustus 2017 om 19:28
Deze jongen moet je proberen om gelijk te halen. Hij heeft echt alles, snelheid, kracht, kopsterk, dribbelvaardig en beschikt over een geweldige pass. Daarnaast kan je hem maximaal 2 jaar houden als hij het goed doet en voor een mooi bedrag voorkomen. Dit zijn spelers waar je in moet investeren, want Groningen is gewoon niet anders dan een handelhuis.
 
-NEC-
 
1
29 augustus 2017 om 21:40
Ook als je bijvoorbeeld Utrecht ziet die telkens bijna afgeschreven jongens nog een kans geeft en volledig opbloeien in de vertrouwde eredivisie. Labyad, Braafheid, Emanuelson en de volgende kan wel eens Ould Chikh zijn, op de laatste na allemaal jongens die het al hebben laten zien maar een nieuwe kans nodig hadden. Groningen hoort ook thuis in de subtop maar komen steeds weer aan met een gekke buitenlander als Sorloth, Larsen, Memisevic, Doan (blijkt talentvol te zijn). Of spelers voor het rechterrijtje als Van Weert, Antonia, van der Laan en Reijnen. Ook verkeerde keuzes gemaakt zoals Drost die niet echt in het systeem lijkt te passen. Jammer, zeker als je ook nog eens ziet aan de toeschouwersaantallen dat het publiek er klaar mee was. Faber hadden de meeste verkeerd ingeschat maar speelt altijd verdedigend met maffe keuzes.
 
FcGrun050
 
1
29 augustus 2017 om 22:38
Groningen heeft afgelopen paar seizoenen echt verschrikkelijk gescout. Het is niet erg dat je "gekke" buitenlanders haal, maar ze moeten dan wel binnen je systeem passen. Sorloth is een talentvolle spits, maar niet een spits die binnen Groningen past, want je hebt dan twee Narsinghs' nodig (nog van het seizoen Heerenveen) om hem aan het scoren te krijgen en geen twee buitenspelers die naar binnen kappen en voor eigen succes gaan. Larsen had ik veel meer van verwacht, want hij verdedigt echt als een zak zout samen met Reijnen. Memisevic is wel een echte bijter, maar legt heel veel risico in het spel waardoor hij geschorst kan worden. Door de verschuivende markt en clubs als City en Chelsea, die alle talenten kopen en daarna proberen te verpatsen om er winst uit te halen, heeft Groningen echt een hele kleine vijver om uit te vissen. Daarnaast had Groningen met Tibbling en Rusnak echt twee ruwe diamantjes die ze verschrikkelijk slecht hebben begeleid en uiteindelijk met veel verlies hebben verkocht. Dus begeleiding van dit soort spelers is ook een issue bij Groningen. Van Faber had ik zoveel meer verwacht, maar dit seizoen heeft hij de aankopen kunnen doen die binnen zijn systeem past, dus ik wacht af. Hopelijk gaat hij aantrekkelijk voetbal spelen, want na die 2-0 tegen Utrecht, speelde hij echt erg verdedigend en mocht hij blij zijn dat er maar 1 viel vanuit de kant van Utrecht. Daarnaast vind ik het jammer dat er zoveel lege plekken zijn binnen het Noordlease Stadion/Euroborg. Ikzelf kan er niet naartoe, want ik woon al enkele jaren ver buiten Groningen. Maar een stadion van 22250 man moet toch makkelijk te doen zijn om te vullen? (Seizoens)kaarten zijn ook veel te duur voor een algemene burger in Groningen. Maar er is nu maar 1 club in de provincie Groningen, maak er goed gebruik van zal ik zeggen. Maar als Faber weer zo verdedigend gaat spelen, komt er geen hond kijken. Maar in de voorbereiding liet hij goed spel zien, dus dat moet hij doortrekken en dan komt het publiek ook vanzelf.
 
KajBolmers
 
2
29 augustus 2017 om 19:03
Als Ajax hem gewoon koopt en lekker 2 jaar uitleent aan Twente, Heerenveen, Vitesse of Utrecht, dan hoef je over 2 jaar niet 8 miljoen te betalen. Ik ben wel van mening dst hij eerst een tussenstap moet maken, want bij Ajax in jong spelen is ook niks.
 
Finalvoetbal
 
4
29 augustus 2017 om 19:10
Frenkie de Jong zei dat het niveau van de spelers bij Jong Ajax hoger was dan bii Willem 2. Het is dus prima om daar te beginnen. Als hij daarte goed voor wordt maakt die misschien al kans in het eerste. Het kan snel gaan bij Ajax. Zie Kluivert & De Ligt als laatste voorbeelden.
 
memphisdepay
 
6
29 augustus 2017 om 19:16
Van sommige spelers vast wel als je met jongens als van de Beek en Nouri traint maar heel veel van die jongens bij jong Ajax kunnen echt niet mee met de 1e 11 van willem 2.
 
Kohaku
 
2
29 augustus 2017 om 19:30
Hij hoeft toch niet persé naar een andere JL club maar kan toch gewoon naar Utrecht of Groningen? Lijkt me beter dan weer een jaar JL.
 
Finalvoetbal
 
2
29 augustus 2017 om 20:06
@ Depay, Nouri, Vd Beek, Eiting, Cassiera, Cerny, Kluivert, Neres, Dijks, Riedewald, dat zijn behoorlijk wat spelers die 100% basis zouden staan bij Willem 2 en vorig jaar regelmatig bij Jong Ajax meededen.
 
Finalvoetbal
 
3
29 augustus 2017 om 20:08
@ Kohaku, bij Ajax kan het zomaar zijn dat hij nu al bij Ajax 1 mee zou kunnen doen en dagelijks traint, maar voornamelijk zijn wedstrijden bij Jong Ajax pakt. Niks mis mee, lijkt me sterk dat die al is uitgeleerd in de JL op zijn 17e? En traint dan dagelijks met de top van Nederland mee.
 
mv010
 
1
29 augustus 2017 om 23:50
En in die voorbeelden zit juist het probleem. Als je naar Ajax 1 gaat moet je er staan, en nu krijgen kluivert en de Ligt bakken kritiek over zich heen. Ik zou het verstandig vinden als deze jongen een tussenstap maakt naar bijv Utrecht en van daaruit eventueel naar de top 3. Dat dat de top 3 meer geld kost kan kloppen alleen als we niet naar clubbelang maar naar het belang van de speler kijken likt mij de geleidelijke weg de verstandigste.
 
grasveld7
 
0
30 augustus 2017 om 07:36
@mv Is dat niet juist de bedoeling van Ajax en elke andere club die zijn jeugd een kans wil geven? Die spelers zijn altijd piep jong en moeten nog heel veel leren, maar krijgen wel de kans om zich te laten zien. Dat er dan soms een mindere wedstrijd tussen zit en of er foutjes worden gemaakt, lijkt me niet meer dan logisch. Laten we eerlijk wezen, in de eredivisie is dat een perfect podium aangezien het niveau dat ook toe laat om in te kunnen stromen.
 
Rochester
 
2
29 augustus 2017 om 19:07
Zeer verstandige keuze van deze Schuurs om nog gewoon bij Fortuna Sittard te blijven en ik denk ook dat het goed zal uitpakken voor hem, maar een langer verblijf hoeft niet altijd goed uit te pakken, want kijk bijvoorbeeld naar Keziah Veendorp: die werd een paar jaar geleden als een van de grootste talenten van Nederland gezien, speelde bij FC Groningen, werd vergeleken met Virgil van Dijk, kon naar clubs als Ajax, PSV en hij kon ook naar meerdere clubs in het buitenland, maar hij koos ervoor om bij Groningen te blijven en zo op het eerste gezicht was het een logische keus, want hij was destijds 17 en had zijn debuut in het eerste van Groningen nog niet gemaakt, ondanks dat hij als het grootste talent werd gezien, maar aan de verwachtingen heeft hij uiteindelijk ook nooit kunnen voldoen, inmiddels is hij 20-jaar en nu speelt hij bij FC Emmen.
 
FcGrun050
 
1
29 augustus 2017 om 19:46
Enigszins wel triest hoe dat is verlopen. Ik weet niet waar het precies was misgegaan, want hij was nog captain van Oranje onder-17 die nog zelfs het EK finale haalde, dat na strafschoppen verloren was gegaan van Engeland. Wel triest, want ik vond het altijd al een groot talent. Maar hij is nu naar Dick Luckien gegaan bij Emmen, zijn voormalig jeugdtrainer bij Groningen die nog altijd nog een goede band heeft met Groningen. Dus als hij zich goed weet te ontwikkelen bij Emmen, hoe ik dat Groningen hem weer kan terughalen, want het blijft natuurlijk nog steeds een jongen van de club.
 
Rodybboss
 
1
29 augustus 2017 om 19:12
Basis Jupiler League is wat anders dan basis topclub ja. Maar er zijn zat spelers van de Jong teams die uiteindelijk mee kunnen in de Eredivisie. Ik denk dat Schuurs beter naar Heerenveen of Utrecht kan gaan om minuten te maken. Hoe dan ook, deze jongen is een toekomstige goudmijn
 
Waagplein
 
4
29 augustus 2017 om 19:28
Bij AZ maak je kennis met de beste trainingsfaciliteiten, ik zou het wel weten Perr
 
GJ7300
 
2
29 augustus 2017 om 20:23
Na verkoop v van Aken kan ie mooi naar Heerenveen. Lekker ballen met Pierie, beetje afwisselen of gewoon 532 spelen. Gewoon wat leuks van maken. Denk dat ie daar rustig verder kan ontwikkelen