El Ahmadi: 'Elke analist die zelf heeft gevoetbald, weet dat het zo gaat'
Zaterdag, 24 februari 2018 om 07:38

Feyenoord neemt het zondag op tegen PSV en een nieuwe nederlaag kan ervoor zorgen dat de Rotterdammers nog verder afglijden op de ranglijst. Aanvoerder Karim El Ahmadi wil er dan ook niets van weten dat er wordt gezegd dat de regerend landskampioen het duel met de koploper laat lopen, om volgende week alles op alles te zetten in de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II. Volgens de Marokkaans international willen hij en zijn ploeggenoten voorkomen dat het een afgang wordt.

"In de kleedkamer gaat het bij ons helemaal niet over de wedstrijd van woensdag. Waar het wel over gaat? Dat we veel te laag staan en dat het beter moet in de competitie", reageert El Ahmadi nijdig tegenover De Telegraaf. "Als we nog willen stijgen en meedoen om de derde plek moet dat nu gebeuren. Je houdt steeds minder wedstrijden over om iets goed te maken."

Deze week deelde Steven Berghuis op een training een trap uit aan ploeggenoot Sven van Beek. Volgens El Ahmadi heeft dat incident niets te maken met de ondermaatse prestaties van Feyenoord dit seizoen. "Het wordt nu groot gemaakt, maar als dit vorig jaar tijdens de kampioensrace naar buiten was gekomen, had iedereen gezegd dat we lekker scherp trainen."

De middenvelder weet door zijn ervaring dat een ruzie tussen twee ploeggenoten wel vaker voorkomt. "Maar ik ben ook wel eens gefrustreerd als het op een training niet lekker loopt en mijn partij een wedstrijdje dreigt te verliezen. Denk je dat ik nooit een schop uitdeel? Het zit opgesloten in scherpe trainingen. Elke analist die zelf heeft gevoetbald en op tv zijn mening geeft, weet dat het zo gaat."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Arnavut1
 
11
24 februari 2018 om 08:47
Wat een heerlijke nuchtere jongen die Karim. Geeft over het het algemeen goede argumenten. Vorig seizoen, verre weg de beste voetballer van de eredivisie. Helaas gaat hij dit jaar mee met de chaos van het team.
 
NJfromVOL
 
4
24 februari 2018 om 09:07
Helaas laat Karim dit seizoen ook te veel steekjes vallen. Wellicht omdat de coherentie binnen het team ver te zoeken is ...
 
falonso
 
4
24 februari 2018 om 12:18
Wat verwacht je dan? De Nederlandse media moeten altijd zo'n gebeurtenis volledig uitmelken en dan het liefst nog 5x. Zo gaat het met alles. Eerst komt de ene krant, dan de ander, dan op alle praatprogramma's, de websites, nog een paar kranten, dan moeten al die nep-analisten ook nog hun zegje doen om ook weer even hun 5 seconds of fame voor die week/maand te krijgen... Ik vond het ook wel een opmerkelijk iets, maar dan komt het artikel dat het is gebeurt, misschien vraag je nog een keer naar de reactie van de spelers of trainer en dan is het wel weer klaar wat mij betreft. Het is vervelend, maar het is elke keer zo. Vooral bij de topclubs natuurlijk, die krijgen de meeste aandacht. Bij talenten is dat ook altijd zo. Dan speelt een Frenkie de Jong of Malacia goed en dan moet alles en iedereen roepen hoe goed zij zijn en hoe goed zij worden en dat dit is wat het Nederlandse voetbal mist... en volgende week spelen ze slecht en dan roepen ze allemaal dat we rustig aan moeten doen met talenten en ze niet zo op moeten hemelen. Ik ga er overigens vanuit dat het in andere landen ook zo gaat. Anders is niet alleen het voetbal hier van laag niveau, maar ook nog de (sport)journalistiek. We moeten wel ergens wat niveau over houden.