El Ahmadi geeft toe: 'Ik dacht er over na om te blijven'
Vrijdag, 17 augustus 2018 om 00:00

Er is de laatste dagen veel te doen om Karim El Ahmadi. De 33-jarige middenvelder ontkende donderdagochtend in gesprek met De Telegraaf op niet mis te verstane wijze te balen van de manier waarop hij deze zomer vertrok bij Feyenoord. Nu lijkt El Ahmadi één en ander echter te nuanceren.

De Marokkaans international vertrok deze zomer bij Feyenoord om zich aan te sluiten bij Al-Ittihad. Voetbal International meldde woensdag dat El Ahmadi graag was gebleven, maar dat een aanbieding van technisch directeur Martin van Geel uitbleef. In gesprek met De Telegraaf ontkende de middenvelder dit verhaal vervolgens stellig.

"Ik heb de berichten gelezen dat ik mijn contract had willen verlengen bij Feyenoord en dat de club geen enkele aanbieding meer heeft gedaan. Dat soort dingen stoken het vuur in deze fase op en dat pik ik niet. Zij (Van Geel en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, red.) wisten dat ik de wens had om na het afgelopen seizoen, dat we afsloten met het winnen van de KNVB-beker, en na het WK nog één mooi contract in het buitenland te tekenen. Feyenoord heeft als dank voor mijn bewezen diensten en mijn loyaliteit na al die jaren geen transfersom meer gevraagd. Daarmee werd ik geholpen en dat zegt heel veel over de band tussen mij en Feyenoord", zo liet El Ahmadi optekenen door het dagblad.

Tegenover Voetbal International lijkt de veteraan zijn woorden nu bij te stellen. El Ahmadi had zijn zinnen in eerste instantie weliswaar gezet op een vertrek, maar doordat de gewenste aanbieding uitbleef, bleef een langer verblijf in De Kuip altijd tot de mogelijkheden behoren. "Mijn doel was te vertrekken, maar er meldden zich geen clubs waar ik heen wilde. Op dat moment dacht ik er over na om langer te blijven bij Feyenoord, waar ik nog een contract had voor een jaar. De club deed me geen aanbieding en ik heb er niet naar gevraagd, maar toen kwamen na het WK Stade Reims en Al-Ittihad. Tegen het bod van die laatste club kon ik sowieso geen nee zeggen."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
0
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
7
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
joker030
 
8
17 augustus 2018 om 00:18
Op zijn leeftijd kan je een financieel goed aanbod niet weigeren. Maar het geeft wel aan dat Feyenoord met een salarisverhoging en een leuk bedrag als tekengeld El Ahmadi voor het WK had kunnen overhalen. Want als Vilhena nog vertrekt, heeft Feyenoord op het middenveld een groot probleem dat ze met de huidige spelersselectie kwalitatief niet gaan oplossen.
 
wazza
 
8
17 augustus 2018 om 00:40
Had Van Geel misschien niet een zeer goed contract kunnen aanbieden? El Ahmadi is nu precies wat Feyenoord mist, terwijl je hem nota bene in je eigen team had lopen.. Kwam een Manchester United langs, oké, niet te houden, maar nu ging het puur om het financiële plaatje. Lijkt me toch sterk dat Karim nu 2/3/4/5 miljoen gaat verdienen in het verre oosten
 
MarcelKalasj
 
5
17 augustus 2018 om 01:07
Ga daar maar wel van uit verdienen daar grof geld volgens mij, heeft ook heerlijke seizoenen achter de rug en zit in het laatste tijd perk van zijn carrière dus heeft sowieso gekozen om daar heen te gaan omdat het financieel heel aantrekkelijk zal zijn
 
Sanderr
 
1
17 augustus 2018 om 09:17
2 of 3 miljoen zal hij daar zeker wel verdienen lijkt me, waarom zou je daar anders gaan spelen?
 
STORING
 
8
17 augustus 2018 om 02:35
Het blijkt maar weer hoe belangrijk deze man voor Feyenoord was. Buiten zijn voetbalkwaliteiten was het een oase van rust. Dankzij hem verliep het middenveld prima en de verdediging ook. Nu hij weg klaagt iedereen over dezelfde verdedigers en mist er iets op het middenveld. De stap is hem absoluut gegund. Enige jammere is dat je als club zijnde niet makkelijk zo een speler binnen kan halen. El Ahmadi deed het perfect!
 
K. Van Linnen
 
0
17 augustus 2018 om 02:50
Klopt, maar KEA werd wel echt minder afgelopen seizoen. Wat dat betteft is zowel zijn als Feyenoords keuze prima.
 
Japie_Krekel
 
1
17 augustus 2018 om 12:00
@k.van Linnen een El Ahmadi op 70 procent is nog steeds veel beter als een Clasie op die positie