El Ghazi blijft maar scoren; Southampton laat derde plaats liggen
Zaterdag, 26 december 2020 om 18:04

Anwar El Ghazi is zaterdag op Boxing Day opnieuw belangrijk geweest voor Aston Villa. De aanvaller was trefzeker in de overwinning op Crystal Palace (3-0) en dat betekende alweer zijn vierde goal in zijn laatste vier Premier League-duels. Fulham en Southampton hielden elkaar tegelijkertijd op gelijke hoogte en dat was vooral vervelend voor the Saints, die bij winst op een voorlopige derde plaats op de ranglijst hadden kunnen staan.

Aston Villa - Crystal Palace 3-0
De thuisploeg, met El Ghazi aan de aftrap, begon met een vroege openingstreffer voortvarend aan de ontmoeting. Ollie Watkins had een uitstekende actie in huis en vuurde van dichtbij recht op Vicente Guiata af, waarna Bertrand Traoré uit de rebound alsnog raak schoot: 1-0. In de zeventiende minuut kwam Traoré dicht bij een tweede treffer. Vanaf de rechterkant van het veld sneed hij naar binnen en vuurde een pegel richting doel af, maar de paal stond nieuw succes in de weg.

Aston Villa liet Crystal Palace een groot deel van de eerste helft naar adem happen, maar the Villans sneden zich lelijk in de vingers toen men op slag van rust al met tien man kwam te staan. Na een gele kaart voor Tyrone Mings wegens protesteren, kreeg de verdediger binnen zes minuten ook zijn tweede kaart gepresenteerd nadat hij aan de noodrem moest trekken. Desondanks hield Aston Villa ook in het tweede bedrijf de druk hoog.

De strijdlust werd twintig minuten na rust beloond toen Kortney Hause na een carambole voor het doel de voorsprong verdubbelde. Ook voor El Ghazi was er nog een sleutelrol weggelegd. De aanvaller kreeg de bal binnen het strafschopgebied teruggelegd van Watkins en liet Guaita met een geplaatst schot kansloos: 3-0. Patrick van Aanholt speelde namens Crystal Palace de hele wedstrijd; Jairo Riedewald kwam vlak voor tijd in het veld.

Fulham - Southampton 0-0
Het was de thuisploeg dat de eerste grote kans van de wedstrijd produceerde. André-Frank Anguissa ontving een teruglegbal en had zijn ploeg op voorsprong moeten zetten, maar de middenvelder maaide volledig over de bal heen. Ook Southampton liet een gigantische kans liggen om de leiding te nemen. James Ward-Prowse had een fraaie vrije trap in huis, die op even bewonderenswaardige wijze uit het doel werd gehouden door keeper Alphonse Aréola. Uit de rebound had Che Adams de bal voor het intikken, maar hij schatte de stuit verkeerd in en liep de bal op knullige wijze voorbij.

De beginfase van de tweede helft was duidelijk minder vurig dan de eerste 45 speelminuten, maar twintig minuten voor tijd leefde het duel toch weer op. Eerst miste Fulham een grote kans, nadat Southampton nog aan het balen was na een niet toegekende penalty. Een kwartier voor tijd dachten de bezoekers alsnog op voorsprong te komen, maar wegens buitenspel werd het doelpunt afgekeurd. In de slotfase moesten de bezoekers opnieuw het juichen afbreken, daar ditmaal de videoscheidsrechter een stokje voor de treffer van Theo Walcott stak.

Meer nieuws
   
07:44
07:44
Driessen: 'Hij is de eerste speler die Slot er bij Liverpool direct uitknikkert'
19
   
23:45
23:45
'Wij moesten, voordat we lekker konden zuipen, eerst nog even voetballen'
10
   
23:19
23:19
Leicester City kan promotie naar Premier League niet ontgaan na verlies Leeds
10
   
23:00
23:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
22:58
22:58
Arda Güler is de held van Real Madrid op moeizame avond in San Sebastián
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
Vitesse91
 
35
26 december 2020 om 18:17
Serieuze vraag: verdient El-Ghazi een kans in het Nederlands elftal? Ik volg 'm te weinig om een mening daarover te hebben...
 
Oelie Wapper
 
89
26 december 2020 om 18:20
Een kans denk ik wel, doet zeker niet onder voor de spelers die geselecteerd worden en is op dit moment wel echt in vorm. Maar de volgende periode is nog even weg.
 
Japie_Krekel
 
40
26 december 2020 om 18:20
als hij zo blijft scoren wel imo. 3 goals in 3 wedstrijden in de PL is geen verkeerd gemiddelde. als hij dat straks nog een paar wedstrijden doet heeft hij niet minder recht op een selectie als een Stengs, Babel of Promes die niet echt briljante statistieken kunnen overleggen, al vind ik Stengs wel een prima talent met een goede steekpass in de benen
 
arsenal890
 
46
26 december 2020 om 18:47
Babel en promes kun je beter niet oproepen. El ghazi en gakpo zijn betere keuzes. Stengs moet eerst in vorm raken want dat is echt een momentvoetballer. Grotendeels onzichtbaar in de wedstrijden en amper rendement.
 
TVL11
 
5
26 december 2020 om 19:07
Babel selecteren ze toch wel. Heeft gewoon erg veel krediet.
 
De_Optimist
 
10
26 december 2020 om 19:54
Japie je zegt nu precies niks. Natuurlijk wordt hij geselecteerd als hij zo doorgaat met scoren, als hij zo doorgaat met scoren wordt hij namelijk met 10 goals voorsprong topscorer van de PL. En dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Ik vind hem op basis van zijn spel nog niet bijzonder goed, maar inderdaad zeker geen slechte optie vergeleken met Stengs, Babel en Promes. Schat hem gelijk aan een Kluivert nu.
 
Japie_Krekel
 
2
26 december 2020 om 20:07
@de_optimist ik verwacht ook niet dat hij elke wedstrijd gaat scoren maar als hij straks bv 1 op 3 loopt dan is dat toch een mooi gemiddelde voor een buitenspeler uit een topcompetitie?
 
tisjeboymax0
 
8
26 december 2020 om 20:12
Volgens mij loopt hij nu 4 op 7, dus dan zou hij bij de volgende selectie dat sowieso al lopen.
 
Oelie Wapper
 
33
26 december 2020 om 18:18
Prachtige goal van El Ghazi. Villa na de rode kaart heel even een beetje moeite, maar na de rust geen probleem meer gehad met Crystal Palace. Spelen prima voetbal en doen leuk mee, bovenin.
 
Japie_Krekel
 
63
26 december 2020 om 18:19
El Ghazi is lekker bezig. als hij dit nog een paar wedstrijden doorzet met zo productief zijn dan zie ik hem straks wel bij Oranje komen. zeker aangezien FdB altijd goed met hem heeft gewerkt in zijn Ajax tijd
 
Jsmooth
 
30
26 december 2020 om 18:21
Geef die man een plek in de oranje selectie.Mocht hij deze lijn doortrekken tot aan de volgende interlandperiode. Als je ziet wat promes en babel ervan bakken op een lager niveau dan verdiend el ghazi het zeker. Aangezien hij het laat zien op een veel hoger niveau.* voor zei die zeggen: het is een momentopname en een eendagsvlieg etc: `mits hij de lijn doortrekt tot de volgende interlandperiode`.
 
daansho
 
17
26 december 2020 om 18:22
Sommige mensen zeggen van, verdient hij het? Hij speelt regelmatig, op een niveau dat maar weinig spelers in oranje spelen. Laat hem maar gewoon een keer bij de selectie komen en als hij in de trainingen geen indruk maakt dan weet je dat weer toch? Tuurlijk moet het niet tegoed gaan van je beste speler maar we hebben zoveel spelers voor de voorhoede dat je ook een beetje kan gaan testen en proberen en spelers kan motiverej
 
T. Alavez
 
12
26 december 2020 om 18:36
Zeker waar. Daarom mag Gakpo ook een kans krijgen wat mij betreft. Laat ze allemaal maar een keer rouleren en uitproberen.
 
Master D
 
11
26 december 2020 om 18:39
Voor deze serie van 4 wedstrijden speelde hij niet of nauwelijks, dus het is niet zo dat hij er ten onrechte niet bij zat bij de interlands van november. Als ie zo door gaat lijkt het mij logisch dat hij een kans gaat krijgen bij Oranje. Echter als ie nu tot de volgende serie interlands geen knikker raakt heeft hem oproepen geen zin. We hebben veel vleugelspelers die in vorm een vergelijkbaar niveau hebben met Danjuma, Dilrosun, Lang, Kluivert, Bergwijn, Gakpo, El Ghazi, Promes, Berghuis, Stengs en nog eventueel Babel. Gewoon kijken wie er het beste in vorm is per interland.
 
RJ x
 
7
26 december 2020 om 18:25
El Ghazi wat een heerlijke goal maakte hij vanmiddag zeg. Crystal Palace wel echt onthutsend zwak vandaag hoor als je ook beseft dat ze tegen 10 man speelde een groot gedeelte van de tweede helft. Grealish is wel de man van Aston Villa hoor, mede dankzij hem speelt el Ghazi zo goed en is hij ook belangrijk met zijn goals. Alles gaat via Grealish, echt een geweldenaar is dat zeg. Ben wel bang als je Grealish daar weg haalt dat met name el Ghazi en Watkins het rendement verliezen wat ze nu hebben. Persoonlijk denk ik daarom dat het Nederlands elftal te vroeg is voor el Ghazi. Toch gun ik het die jongen enorm, heeft echt een belachelijk goede pegel in zijn rechterbeen. Kan me nog wel dat afstandsschot herinneren tegen AZ dat die 'm ff vanaf 35 meter de bovenhoek in knalde. Keep up the good work Anwar!!
 
ajaxreal1990
 
8
26 december 2020 om 18:54
Ik heb vandaag echt genoten van aston villa. Het leek wel alsof chrystal palace met een man minder speelde. El ghazi speelde vandaag weer goed zeg, goede dribbels, passes en dat schot pfff. Ik weet toch wel zeker dat als hij dit niveau vast houdt ik hem als bondscoach zeker mee zal nemen
 
Davilla_7
 
4
26 december 2020 om 19:00
El Ghazi is maandenlang afgemaakt op social media omdat de fans van Villa hem liever kwijt dan rijk waren, nu zou hij afgaande op sommige reacties hier in aanmerking komen voor het NL Elftal omdat hij in korte tijd 4 doelpunten maakt? Wauw dat vind ik toch wel erg opportunistisch allemaal
 
lat
 
0
27 december 2020 om 23:45
Waarom willen de fans ben kwijt dan? Dit was mij ontgaan.
 
2NLee
 
4
26 december 2020 om 19:02
Weer een heerlijke wedstrijd van Villa dit seizoen, net zoals eerder tegen Liverpool en Arsenal. Vanwege een domme fout van Mings met 10 man komen te staan. Maar uiteindelijk zeker niet minder dan Palace. El Ghazi ook weer lekker bezig met een mooie knal in de hoek. Nu 4 doelpunten in 4 wedstrijden. Als hij deze lijn doorzet verdient hij wel een plekje in Oranje.
 
Hoogindeconcen
 
4
26 december 2020 om 19:27
El Ghazi is goed bezig zeg, mooi om te zien. Villa heeft sowieso een aardig elftal, doen echt uitstekend mee, heel goed ingekocht.