El Khannouss moet Ajax links laten liggen: 'Ik zou lekker bij Genk blijven'
Maandag, 28 november 2022 om 13:36

Zaakwaarnemer Khalid Sinouh raadt Bilal El Khannouss aan om de interesse van Ajax aan zijn persoon voorbij te laten gaan. De achttienjarige middenvelder van Genk kwam ter sprake tijdens het programma Leeuwen van Voetbalzone, na de WK-wedstrijd België - Marokko (0-2). Zaterdag maakte de vader van El Khannouss tegenover Het Belang van Limburg bekend dat de Amsterdamse club het talent al volgt sinds zijn dertiende.

"Ik zou lekker bij Genk blijven", zo luidt het advies van Sinouh aan de Belgische Marokkaan. "Ik weet hoe het werkt bij Ajax. Dan ga je naar Jong Ajax. Minuten maken, wennen aan het systeem, wennen aan de fysieke arbeid die van je gevraagd wordt en dan maak je de volgende stap. Maar als je die stap niet maakt, dan heb je een probleem. Ik zou lekker bij Genk blijven als ik die speler was, want daar word je gewaardeerd. Hij speelt daar ook", licht de oud-keeper zijn mening toe.

Ali Boussaboun, die naast Sinouh plaatsnam in de analistenstoel van Leeuwen vindt dat Ajax sowieso een poging moet wagen voor El Khannouss, die door Transfermarkt wordt getaxeerd op 4,5 miljoen euro. "Ajax maakt bijna nooit verlies. Als je iemand voor vijf miljoen koopt, gaat hij voor minimaal vijf miljoen weg." Sinouh sluit erbij aan dat de Amsterdammers het Ajax zijnde 'zeker' moet doen. "Maar dan komt de vraag: moet de speler het doen? Nee. En ook als zijn agent zou ik nee zeggen", besluit de zaakwaarnemer, die overigens niet de belangen van El Khannouss behartigt.

El Khannouss is dit seizoen bezig zijn naam in de voetbalwereld te vestigen. Van de zeventien mogelijke wedstrijden voor Genk startte hij er vijftien. Hij scoorde nog niet voor de huidige koploper van België, maar gaf wel één assist. Ondanks zijn marginale rendement werd het talent door bondscoach Walid Regragui opgenomen in de WK-selectie van Marokko. Vooralsnog blijft zijn debuut echter uit. Sinouh beschrijft El Khannouss als een 'typisch Marrokkaanse speler'. "Wendbaar, technisch vaardig en intelligent, ik twijfel alleen aan zijn fysieke gesteldheid."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
9
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
27
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
Slimmerste.030
 
3
28 november 2022 om 14:06
Als die het niveau niet aan kan dan kan die vervolgens toch alsnog naar Genk gaan..?! Verder denk ik dat een toptalent zich dagelijks moet meten met toptalenten . Ben je daar bang voor dan ben je geen toptalent maar een goede speler
 
memphisdepay
 
0
28 november 2022 om 14:18
Toptalenten moeten spelen, dat lijkt mij duidelijk. Als dat bij Ajax kan fantastisch voor die speler maar als dat niet kan zit je 10x beter bij Genk. Genk is overigens ook gewoon de nummer 1 van België dus zo ontzettend groot is het verschil ook niet tussen die 2 clubs. Als je kijkt wat er bij Ajax loopt dan denk ik dat het lastig wordt om te spelen. Heb hem nooit zien spelen maar hij heeft ook slechts 1 assist. Daarnaast heeft Ajax ook nog Misehouy en Unuvar lijken mij niet perse mindere talenten.
 
Lierse1997
 
5
28 november 2022 om 14:42
Genk is momenteel zelfs gewoon een veel beter voetballend team dan Ajax. Heeft natuurlijk ook te maken met de coach, maar het is wel zo.
 
Woutballoh
 
10
28 november 2022 om 14:07
Daar heeft hij wel gelijk in. Speel je op het hoogste niveau en ga je terug naar Jong Ajax om te leren. Zou lekker paar jaartjes Genk doen en dan langzaam omhoog werken via sup top naar top mits haalbaar
 
fcu_030
 
1
28 november 2022 om 14:07
Ik vind Ajax juist een goede stap voor jonge talenten ze krijgen genoeg speelminuten en ook europees speel je genoeg wedstrijden om je te laten zien. Hij is nu pas 18 jaar als die 2 of 3 goede jaren bij Ajax heb sta je er veel beter voor dan als je als 18 jarige na een grote competitie gaat en 1 van de zoveel aankopen bent.
 
29er
 
0
28 november 2022 om 14:15
er is nog een tussenweg he, 3 goede jaren bij Genk. Geen risico dat je een dip krijgt door cultuurverschil, geen risico dat je eerst moet wennen in de keukenkastjescompetitie, je hebt al een basisplaats veroverd en kan vlieguren maken op het hoogste niveau om vervolgens naar een topcompetitie te gaan. We moeten niet doen alsof Nederland de enige weg richting de top is. Dit WK bewijst het maar weer eens. Zoveel spelers op het WK die niet voor een Nederlandse club hebben gespeeld
 
 
2
28 november 2022 om 14:28
Maar hoe groot denk jij dat de kans is dat hij speelminuten in het eerste gaat maken ? Er zijn veel spelers (ook bij jong Ajax) die wachten op hun kans. Dat betekend dat je dan een stap terug gaat maken naar de KKD, terwijl je al op het hoogste niveau speelt. Dat lijkt mij geen logische stap.
 
Soccer81
 
0
28 november 2022 om 14:20
Nou Sinouh, mocht jij ooit een speler bij Ajax willen aanbieden, dan weet je het antwoord waarschijnlijk al bij voorbaat na deze uitspraak
 
Peter-Beense
 
0
28 november 2022 om 14:27
Ja, Ajax zal inderdaad in de toekomst een toptalent links laten liggen door deze uitspraak van Sinouh….
 
Soccer81
 
1
28 november 2022 om 14:53
Petertje, niet zo serieus. Is pas maandag. Je moet nog de hele week.
 
curtazimo
 
0
28 november 2022 om 14:33
Als hij onbetwist basisspeler is bij Genk zou ik als zaakwaarnermer zijnde waarschijnlijk hetzelfde adviseren, kijkend naar bijvoorbeeld Pierie en Zivkovic. Hoewel zij gewoon niet goed genoeg waren/zijn voor Ajax 1.
 
Lierse1997
 
1
28 november 2022 om 14:41
Alsof Genk hem laat gaan voor minder dan 20 miljoen. Zeker na die pot tegen Anderlecht is het gewoon duidelijk dat het een speler is die echt de potentie heeft speciaal te zijn.
 
protheus
 
1
28 november 2022 om 20:25
Dit zegt niks, ik heb volgens mij Klaassen ook een topwedstrijd zien spelen tegen barcelona vroeger maar dat zegt dus helemaal niks. Er zijn zoveel spelers die iets speciaals leken te hebben door een keer een topwedstrijd te hebben gespeeld maar als je naar de cijfers kijkt dan is het eerder armoedig.
 
HakimZiyach22
 
1
28 november 2022 om 14:55
Snap ook totaal niet waarom wij naar een nummer 10 zoeken. Wij hebben zelf toptalenten daar. En zelfs als hij meer teruggetrokken speelt, is hij niet nodig. Een keeper, rechtsbuiten en wellicht rechtsback is nu niet in de jeugd te vinden, daar moet je gerichte aankopen doen. Niet gaan hoarden nu.
 
Chanfan
 
0
28 november 2022 om 15:12
10 jaar geleden was het voor de spelers vanuit de Belgische competitie nog een grote stap voorwaarts om naar Ajax te gaan. Nu is dit niet meer het geval. Nu gaan zij naar de franse, duitse of engelse competitie. Ik zou ook gewoon bij Genk blijven. El Khanouss is basisspeler bij autoritaire competitieleider Genk. Waarom zou hij een stap terug zetten om bij Jong Ajax te spelen?
 
ikbenjouniet
 
0
28 november 2022 om 15:17
Tuurlijk zegt die kan dat die niet moet gaan, die hoopt nog steeds dat ajax 11m per jaar gaat betalen voor zyech zodat hij ook weer lekker kan verdienen.....
 
Jimmmmm
 
0
28 november 2022 om 15:23
Man man er is helemaal geen sprake van een transfer. Ooit was de interesse er net zoals van andere topclubs en hij heeft gekozen voor Genk voor zijn voetbaltraject. Laat hem maar eerst knallen in België en als hij echt te goed goed blijkt te zijn zal de volgende stap een topclub zijn die hem uitleent aan een ploeg in een sterke competitie. Hij is een leergierige gast met de voeten op de grond dus hij zal wel een goede keuze maken ooit.