El Khayati neemt definitief afscheid en wordt ploeggenoot van Eto'o
Donderdag, 15 augustus 2019 om 17:31

De transfer van Nasser El Khayati naar Qatar SC is definitief afgerond. De aanvallende middenvelder tekent voor twee jaar in het Arabische emiraat, met een optie voor een derde seizoen, zo maakt ADO Den Haag bekend. De overstap had veel voeten in de aarde; de club is dan ook blij dat de transfer is afgerond, zo laat men weten via de officiële kanalen.

"De gesprekken verliepen niet altijd even soepel", beaamt manager voetbalzaken Jeffrey van As. "Maar het is voor alle partijen fijn dat er nu duidelijkheid is over de toekomst van Nasser. We gunnen hem deze transfer van harte, maar wilden hem uiteraard wel tegen de juiste voorwaarden laten vertrekken. In onze ogen is dat gelukt. We zullen nooit vergeten wat Nasser voor onze club heeft betekend."

De verbintenis van de dertigjarige El Khayati in het Cars Jeans Stadion liep nog een jaar door. Het is niet bekend welk bedrag uiteindelijk met de transfer gemoeid is. El Khayati, die in Qatar ploeggenoot wordt van Samuel Eto'o, sprak via zijn zaakwaarnemer zijn onvrede uit in de media over de gang van zaken. Zaakwaarnemer Majid Ashria vond dat de Eredivisionist zich niet hield aan afspraken die beide partijen overeen waren gekomen.

El Khayati trainde gedurende de transferperikelen niet mee en deed ook in de eerste twee competitieduels niet mee. Hij kreeg van de club vrijaf om zijn transfer in orde te maken. ADO wilde in principe meewerken aan de overgang van El Khayati, maar verlangde wel een transfersom voor zijn clubtopscorer van afgelopen seizoen. Qatar SC vond die op zijn beurt te hoog en daarmee ontstond een wekenlang durend schouwspel. El Khayati maakte afgelopen seizoen indruk in de Eredivisie, met 17 doelpunten en 12 assists in 33 duels.

Meer nieuws
   
12:42
12:42
Marijn Beuker legt met 1 opmerking enorme fout van Sven Mislintat bij Ajax bloot
10
   
12:32
12:32
Feyenoord zwaait al voor Slot en Van Persie nog een belangrijke trainer uit
2
   
12:03
12:03
Pasveer, Openda, Kashia en tal van andere (oud-)spelers schieten Vitesse te hulp
38
   
11:26
11:26
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
   
11:12
11:12
Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
54
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Manmetvisie
 
7
15 augustus 2019 om 17:42
Het beste voor alle partijen.
 
JosBorremans
 
2
15 augustus 2019 om 17:48
Naar dit soort landen dan kies je alleen voor het grote geld. En niet voor verbetering.
 
PaztPak
 
33
15 augustus 2019 om 17:53
Geef hem eens ongelijk. Iedereen zou dat doen. Hij heeft ook veel voor de club betekend.
 
bale99
 
21
15 augustus 2019 om 17:59
Het is geen tiener meer he. Niet zo lang geleden speelde hij nog bij de amateurs, dus ik kan deze stap volledig begrijpen. Hij kan zich nu lekker financieel onafhankelijk voetballen.
 
Sanderr
 
2
15 augustus 2019 om 20:20
Ja, dat zegt hij toch ook gewoon zelf. En groot gelijk heeft ie. Op zijn leeftijd kan hij niet meer naar een veel grotere club, paar mooie jaren terug in NL gehad en nu even lekker miljoenen binnen harken, heerlijk. Ik zou exact hetzelfde doen in El Khayati's positie, en ik zal je wat vertellen: jij hoogstwaarschijnlijk ook!
 
NeutraleFanNL
 
20
15 augustus 2019 om 18:04
holymoly, wat is die Eto's dan lomp aan het verdienen. Die heeft Barca, Inter en Chelsea al gehad, om vervolgens bij Anzhi toen 20 mio per jaar op te strijken. Hier zal die ook aardig verdienen. Dat is lekker voor de volgende generaties haha. On: Mooi voor El Khayati. Van de amateurs naar multimiljonair, succes daar!
 
nick140
 
15
15 augustus 2019 om 18:31
Sommige voetballers moeten alleen de toekomst van hun familie veiligstellen, anderen de toekomst van een heel dorp Neem hem eens kwalijk dat hij nog eens wat binnenharkt nu het nog kan
 
Feelingood
 
2
15 augustus 2019 om 20:21
Ik heb wel eens een verhaal gelezen over Eto’o.. hij gaf aan dat hij dat hij het als zijn plicht zag om zoveel mogelijk te verdienen om hiermee zoveel mogelijk mensen in zijn arme vroegere gemeenschap te helpen..
 
MauriDenHaag
 
20
15 augustus 2019 om 18:08
Is wel weer apart dat ado niet laat weten hoeveel er betaald is loop die van as wel weer heel interessant te doen maar het zal wel weer niet meer dan 1 miljoen zijn geweest voor de beste speler uit de selectie. Kneuzen beleid is ook geen goede aankoop gedaan dit jaar en we spelen nog steeds met 3e divisie spelers in de basis zoals Smurf Hooi bijvoorbeeld. Word echt een moeilijk seizoen dit jaar dat zag je aan het einde van het afgelopen jaar al, zie het ook somber in tegen Sparta komend weekend. Begrijp ook geen reet ervan dat clubs als Willem 2 en Fc Utrecht bijvoorbeeld zo erg kunnen groeien en vooruit gaan en dat wij in een grote stad als Den Haag met veel supporters en een groot stadion alleen maar achter uit loop. Al jaren wanbeleid bij ADO en het word tijd dat er nu is echt iemand met verstand komt die wel weet hoe je een speler moet binnen halen en hoe je een speler moet verkopen. voetballers als verhoek, toornstra, immers, chery, Elia zijn de afgelopen jaren bijna allemaal gratis de deur uit gelopen het is gewoon schandalig dat je na zoveel jaren in de eredivisie nooit een stap omhoog kan maken en altijd maar een ploegje blijft die bang moet zijn voor degradatie inplaats van spelen voor het linkerrijtje
 
wazza
 
0
16 augustus 2019 om 01:40
Je hebt zeker een punt. Heb het idee dat ADO klein denkt en zich ook zo gedraagt. Willem II, FC Utrecht, Heerenveen etc etc halen gewoon goed geld binnen. Biedt de geïnteresseerde club niet wat ze willen dan hebben ze pech. Heb het idee dat dat bij ADO niet zo is, ze doen alles cadeau. El Kayati zou bij de meeste clubs 2 tot 3 miljoen opleveren maar met ADO z'n beleid zal het me niets verbazen dat ie voor minder dan een miljoen is gegaan. Mijn club is er ook een ster in trouwens. ADO moet groot denken. Grote stad, aardig grote club, fanatieke aanhang.. Moet toch meer uit te halen zijn denk ik zo
 
AjaxAdam710
 
19
15 augustus 2019 om 18:56
Het is Nasser gegund. Hij heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat ADO de afgelopen jaren zich heeft weten te handhaven wat dus eredivisie inkomsten betekent voor ADO. Dat ADO zo moeilijk heeft gedaan en perse meer geld eruit wil persen is aan de ene kant begrijpelijk maar aan de onderkant triest. Dat Nasser in de media wordt zwart gemaakt is al helemaal te triest voor woorden. Maarja het betreft een Marokkaanse moslim...dan weten we inmiddels wel hoe je door de media/pers wordt weggezet.
 
BokarMangane
 
0
16 augustus 2019 om 10:19
Tis hem gegund. Een ook begrijpelijk hij is al 30 jaar. Zo een aanbieding moet je direct nemen!. Heeft bewezen bij ADO dat het een goeie voetballer is! Veel succes