Elftal van de Week: beloftes van PSV en Ajax stelen de show
Dinsdag, 4 april 2023 om 15:00

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag, zondag en maandag werd de 31ste speelronde afgewerkt. Koploper PEC Zwolle liep weg bij Heracles Almelo en is nu vijf punten los met nog zeven speelrondes te gaan. NAC Breda staat op een play-off plek na een knappe uitzege op VVV-Venlo (1-3).

Het doel in het Team van de Week wordt deze speelronde verdedigd door Hidde Jurjus, die uitblonk namens De Graafschap. De Superboeren wonnen met 0-1 op bezoek bij Jong AZ, dat ondanks zeven schoten op doel met lege handen achterbleef. De Graafschap levert net als Jong PSV twee spelers af. Hofleverancier is Jong Ajax. De Amsterdamse beloftenploeg won maandagavond overtuigend met 4-1 van laagvlieger FC Dordrecht.

Uitgelicht:
Jason van Duiven gaf andermaal zijn visitekaartje af in het shirt van Jong PSV. In de klinkende zege op Roda JC Kerkrade (5-1) noteerde hij drie treffers. Van Duiven werd met 18 jaar en 38 dagen de jongste speler met een hattrick in een Keuken Kampioen Divisie-duel sinds Opta de doelpuntenmakers bijhoudt voor deze competitie (2008/09). Dit kalenderjaar was hij al goed voor tien goals in dertien competitieduels. Silvano Vos schitterde namens Jong Ajax. Hij werd de eerste Jong Ajacied die in een Keuken Kampioen Divisie-duel twee keer scoorde van buiten het strafschopgebied sinds Perr Schuurs in mei 2019 tegen Almere City.

Elftal van de Week: Jurjus (De Graafschap); Jermoumi (Jong Ajax), Aertssen (Jong Ajax), Schouten (Willem II), Büttner (De Graafschap); Thomas (ADO Den Haag), Vos (Jong Ajax), Omgba (NAC Breda); Thy (PEC Zwolle), Van Duiven (PSV), Babadi (Jong PSV).

Het toptalent van PSV dat zich bij Van Nistelrooij in de kijker wil spelen

Voetbalzone sprak begin dit kalenderjaar uitgebreid met Van Duiven over zijn sterke ontwikkeling bij Jong PSV. Lees artikel

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
10
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
Psv-er!
 
6
4 april 2023 om 15:03
Onze jeugdopleiding produceert het ene na het andere pareltje. Nu komen van Duiven en Babadi er weer aan. Ik hoop dat Stewart eindelijk een TD is die eerst naar de defensie kijkt. We hebben nu Bakayoko, Van Duiven, Babadi en Vertessen als aanvallende talenten en de talenten achterin bij PSV vallen altijd tegen.
 
TVL11
 
6
4 april 2023 om 15:06
Vertessen gaat het bij PSV denk ik niet meer worden. Denk wel dat het een spits is die een succes kan worden bij clubs die een 442 speelstijl hanteren.
 
Zinedane
 
3
4 april 2023 om 15:12
Ik verwacht eerlijk gezegd niet dat Vertessen terugkomt. Ben zelf wel fan van Yorbe maar Ruud lijkt het niet in hem te zien zitten. Ik gok dat we het volgend jaar met Luuk moeten doen in de spits. Ik hoop dat PSV geen Pepi of Fabio meer haalt en gewoon Fofana en Van Duiven laat concurreren met Luuk. Die jongens hebben beiden echt talent. Voor de vleugels heb je volgend jaar Bakayoko en El Ghazi op rechts en Babadi als reserve voor de linkervleugel. Als PSV erin slaagt om een litervleugelspeler van kwaliteit te halen kunnen van duiven en babadi rustig zich in het elftal werken. Ik gok dat Bakayoko volgend jaar zijn definitieve doorbraak gaat krijgen.
 
Achterman
 
2
4 april 2023 om 16:08
Ik hoop vooral dat PSV eens flink in de verdediging gaat investeren. Voorin hebben we opties zat. De Jong, El Ghazi, Bakayoko, Simons, Van Duiven, Babadi en Vertessen en hopelijk Silva. 8 spelers voor 3 posities, waarvan de meeste op meerdere posities uit de voeten kunnen.
 
Zinedane
 
1
4 april 2023 om 16:35
Niet veel mensen zijn het met me eens. Maar ik zou PSV volgend jaar eigenlijk wel graag in een 5-2-3 of 5-3-2 willen zien. Met Boscagli, Brantwaithe en Teze in een 3mans verdediging. Dan kan je Van Aanholt en Mauro jr. op de wingbacks zetten. Eventueel haal je Van Ewijk erbij dan heb je 3 vleugelverdedigers voor 2 posities.
 
rubentje13
 
1
4 april 2023 om 16:40
Zinedane, daar heeft PSV zeker de spelers voor (achterin), maar gaat waarschijnlijk wel ten koste van talenten voorin. Bakayoko is een winger, Babadi is een winger en dat zijn grote talenten uit de jeugdopleiding. in 532 kunnen zij niet op hun favoriete positie spelen en dat is zonde van het geld.
 
Zinedane
 
0
5 april 2023 om 09:18
Helemaal mee eens rubentje. Hetzelfde geld voor een 3-4-3. Dat kan alleen met twee controleurs die het spel kunnen verleggen centraal op het middenveld. Zo lang we Veerman hebben gaat dat hem niet worden. Misschien zou je met Boscagli kunnen aansluiten dat hij in aanvallend spel een 6 rol op zich neemt. Met Guti en Veerman ervoor. Bakayoko is toch het beste als hij als vleugelspeler naar binnen kan trekken.
 
Pasevski
 
1
4 april 2023 om 17:00
Teze, Sambo en Obispo zijn toch redelijke talenten uit de opleiding, maar je zou inderdaad zeggen dat deze makkelijker opgeleid kunnen worden. Seelt, v.d.blaak en Comenencia hebben toch een behoorlijke potentie?
 
TVL11
 
1
4 april 2023 om 17:33
Nou ja behoorlijk, van de Blaak is een groot talent. De andere twee een beetje 50/50 of ze goed genoeg zijn.
 
summerof69
 
0
4 april 2023 om 17:57
@PSV-er! Bakayoko en Saibari spelen slechts anderhalf jaar bij PSV, kun je moeilijk van zeggen dat ze door PSV zijn opgeleid, bovendien is Vertessen verre van een pareltje
 
Zinedane
 
1
4 april 2023 om 15:13
Volgend jaar lekker Fofana, Sambo en Comenencia definitief naar PSV1 overhevelen. Van Duiven, Babadi en Van de Blaak wil ik volgend jaar ook wat vaker aan het werk zien.
 
experia91
 
4
4 april 2023 om 15:37
Fofana is een geweldig talent, maar wel een die blessures op blessures heeft. Ontzettend zonde, want voetballen kan hij. Hopelijk kan hij volgend jaar knallen, maar denk dat verhuren de beste optie is.
 
Inti
 
0
4 april 2023 om 15:46
Heeft vaak ook met groei te maken en de wat zwaardere belasting. Komt wel goed met die jongen. Gewoon kansen geven volgend jaar in het eerste.