Elia bijt van zich af: 'Wat jullie ervan vinden boeit mij toch echt geen.... '
Dinsdag, 9 maart 2021 om 10:36

Eljero Elia laat dinsdagochtend wederom van zich horen op de sociale media. De vleugelaanvaller van FC Utrecht verwijst naar een post op Instagram van maandag, waarop te zien is hoe zijn ploeg ver in blessuretijd nog een strafschop krijgt tegen RKC Waalwijk (1-2). Elia lijkt tevreden te zijn met wat hij met het plaatsen van de inmiddels verwijderde video heeft bereikt, al wordt niet direct duidelijk wat de buitenspeler precies voor ogen had.

"Gisteren (maandag, red.) werd mij gevraagd of ik een filmpje wilde posten op mijn Insta. En we hebben onze doelstelling behaald. Wat jullie ervan vinden boeit mij toch echt geen.... Have a nice day", zo schrijft Elia dinsdag aan zijn ruim tweehonderdduizend volgers op Twitter. Kort daarvoor plaatste de Utrecht-aanvaller een Twitter-bericht met daarin slechts drie emoji's van een lachend gezicht. De strafschop die de Domstedelingen zaterdag in extremis kregen tegen RKC zorgde voor veel discussie in de afgelopen dagen.

Na minimaal contact tussen Ahmed Touba en Gyrano Kerk wees scheidsrechter Sander van der Eijk naar de stip; de VAR besloot na lang beraad om niet in te grijpen. Omdat Sander van de Streek de penalty benutte in minuut 97, won Utrecht met 1-2 in Waalwijk. De woede was groot bij RKC. Elia deelde maandag echter beelden die zijn gemaakt van achter het doel en insinueert dat Utrecht de penalty verdiende. Ploeggenoot Othman Boussaid was het daarmee eens, zo bleek uit zijn reactie onder het bericht. Vurnon Anita, defensieve middenvelder van RKC Waalwijk, dacht er uiteraard anders over. "Nee gap!! Weet je zelf ook toch", zei hij met een knipoog. RKC-aanvaller Ola John sloot zich daar lachend bij aan.

Van der Eijk zelf zei na afloop dat hij achteraf op basis van de beelden 'liever geen penalty had gegeven'. "De assistent-scheidsrechter adviseerde heel duidelijk: penalty, penalty. De speler wordt gehaakt op de hak", vertelde de arbiter aan ESPN. "Ik vertrouw honderd procent op mijn team, maar de check duurde lang en dan weet je dat het spannend gaat worden. Dan is het afwachten, maar de strafschop werd bevestigd", zei Van der Eijk, die toegaf dat hij 'misschien wel' zelf de beelden had moeten bekijken.

Onde meer Vurnon Anita, Ola John, Marvin Emnes en Othman Boussaid lieten een reactie achter.

In onderstaande video zijn (vanaf minuut 11:20) andere beelden van het moment te zien.

Meer nieuws
   
06:00
06:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
12
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (66)

 
Steve Stingray
 
81
9 maart 2021 om 10:49
Dus je plaatst iets op een sociaal medium, maar het boeit je niet wat de reacties zijn.... Dat is nou net waar sociale media voor zijn; berichten plaatsen waar mensen op kunnen reageren.
 
MessiBazoer
 
121
9 maart 2021 om 10:50
Wat probeert hij hier nou mee te bereiken? Het boeit hem niks maar moet dat tóch even laten weten..? Groot klein kind.
 
zekiyech
 
9
9 maart 2021 om 11:04
Ahh, echt een aparte gast. Misschien wilt ie zien wie zijn "haters" zijn ofzo. Opzich vond ik die post wel interessant gisteren. Maar nu blijkt het niet oprecht en had hij er achterliggende gedachtes mee..
 
Regulator
 
17
9 maart 2021 om 12:07
Hij wilt simpelweg overkomen alsof het hem niets boeit, terwijl het hem werkelijk veel doet wat mensen over hem denken of zeggen.
 
Downwards
 
181
9 maart 2021 om 10:51
Is ook wel een beetje een treurig verhaal aan het worden he die Elia. Qua geestelijke leeftijd nooit heel veel verder gekomen dan een jaar of 12.
 
TEAMBULLY
 
10
9 maart 2021 om 11:10
Zijn ondernemingen zeggen heel wat anders......
 
AmazingNinja
 
95
9 maart 2021 om 11:23
@teambully vertel me even wat zijn ondernemingen ons vertellen over zijn geestelijke leeftijd? Of ben jij zo iemand die alles in het leven spiegelt aan hoeveel geld iemand verdient? Heel erg beperkte visie op de wereld naar mijn mening.
 
TEAMBULLY
 
5
9 maart 2021 om 11:28
433? Balr? Allebei best succesvol he? En nu is hij ook bezig met een muzieklabel..... denk niet dat iemand die qua leeftijd niet verder dan 12 is gekomen dat kan hoor...
 
zekiyech
 
106
9 maart 2021 om 11:32
Zijn dat zijn ondernemingen of is hij één van de investeerders??
 
scrumpti0uz
 
31
9 maart 2021 om 11:48
@teambully en zekiyech, Hij is inderdaad een aandeelhouder zoals van der Wiel dat ook was, maar is niet echt betrokken met de zakelijke kanten van deze ondernemingen zoals een Demy de Zeeuw dat wel is. Ralph de Geus en Juul Manders zijn samen met de Zeeuw de echte eigenaren en zij zijn er verantwoordelijk voor dat 433 zo'n succes is. Balr verdwijnt langzaam uit het straatbeeld, men is al overgestapt naar andere Amsterdamse streetwear menken Al's Daily Paper, In Gold We Trust, Olaf etc. Ik schat dus de kans dat de muzieklabel waar jij over praat dus wel meer kans op mislukken heeft aangezien hij daar wel zelf verantwoordelijk voor is. Net zoals dat van der Wiel zijn aandelen heeft moeten verkopen omdat zijn andere investeringen hem juist geld hebben gekost. Zoals bijvoorbeeld hoe het hem in Turkije verliep.
 
Sirius
 
17
9 maart 2021 om 12:18
Zijn ondernemingen bestaan uit het investeren van geld. Zelfs de grootste onbenul kan geld maken met geld. Dat is zo'n beetje het makkelijkste wat er is. Bovendien zegt dat niets over z'n volwassenheid. Echt een heel slecht argument.
 
AmazingNinja
 
11
9 maart 2021 om 12:26
@teambully je verward ondernemen met ergens geld in stoppen. Van die ex-voetballers is Demy De Zeeuw het zakelijke brein achter die ondernemingen. Elia heeft er alleen geld ingestopt. En dat muzieklabel moet nog komen. dat heeft nog niks opgeleverd. Dus je moet even met andere voorbeelden komen.
 
AmazingNinja
 
1
9 maart 2021 om 12:37
@sirius niet helemaal waar. Kijk maar naar zijn maatje Van der Wiel. Die werd keihard gena*id door een oplichter.
 
champagnepapi
 
5
9 maart 2021 om 11:15
Niet iedereen is even passief als jij. Soms moet je gewoon reageren. Dat zegt niks over zijn geestelijke leeftijd of hoe die in het leven staat.
 
AmazingNinja
 
59
9 maart 2021 om 11:22
Toch wel. Hij zegt wat andere mensen vinden boeit me niet. Maar toch gaat die door middel van die video even peilen wat andere mensen ervan vinden... en daarna reageren dat het hem niet boeit, terwijl niemand hem vraagt om te reageren. Dat komt dus uit hemzelf. Wat impliceert dat het hem wel boeit. Net een 16-jarig meisje qua social media gedrag.
 
gomes1psv
 
28
9 maart 2021 om 11:45
Bizar hoe dit soort kereltjes blijven steken. Elia, Promes, Memphis... Jankend om aandacht door te zeggen hoeveel schijt ze aan iedereen hebben. Mooie paradox.
 
Apocalyps
 
2
9 maart 2021 om 13:08
Die jongens zijn niet eens hetzelfde en hun gedrag is ook niet overeenkomstig, dus op basis waarvan gooi je hen op 1 molshoop?
 
borrelhond
 
13
9 maart 2021 om 11:52
Qua beheersing van de Nederlandse taal lijkt hij ook niet heel veel meer te kunnen dan een 12 jarige. Niet dat ik er een wereldster in ben, maar goed.
 
jopie123
 
73
9 maart 2021 om 10:52
Die man is al 30 maar is de grootste kleuter op de Nederlandse velden. Speelt al vele seizoenen als een krant maar heeft zelf de grootste mond
 
Fabian1986
 
41
9 maart 2021 om 10:52
Wat een zuur persoon is die Elia toch. Blijkbaar boeit hem hem wel want hij reageert indirect op het commentaar wat er gegeven wordt. Laat Elia zich nou maar gewoon op voetbal concentreren ipv van domme dingen te plaatsen op Social Media.
 
AjaxRosenberg
 
43
9 maart 2021 om 10:54
Haha wat een zielig persoon is het eigenlijk toch ook. Zelf iets plaatsen om reacties uit te lokken, maar het boeit hem eigenlijk geen reet. Blijkbaar toch wel want hij kickt op alle aandacht. Misschien zou hij eens wat meer aandacht kunnen besteden aan de Nederlandse taal (hoofdletters, interpunctie, me insta, ons doelstelling). Zijn voetbalcarrière lijkt wel zo goed als klaar te zijn.
 
TEAMBULLY
 
3
9 maart 2021 om 11:09
Oke tegenwoordig ben je zielig als je zegt dat het je niet boeit oke oke
 
manolevje
 
23
9 maart 2021 om 11:15
Het is inderdaad best kinderachting als je als dertiger een vraag op social media zet en dan de volgende dag reageert dat het je niets boeit wat andere mensen er van vinden. Elia en veel andere voetballers van zijn generatie komen op mij altijd over dat je ze alleen maar mag aanprijzen of het met ze eens moet zijn en anders ben je een "hater". Ze hebben blijkbaar nooit de gave ontwikkeld om normaal met kritiek om te gaan. Dat zal niet allemaal hun eigen schuld zijn. Ik denk dat hun omgeving daar een grote rol in heeft gespeeld. Maar het is toch een vrij cruciale vaardigheid in het leven.
 
kraanvogelaar
 
10
9 maart 2021 om 10:54
Er zullen wel weer boze reacties aan Elia volgen maar wat kan hij er werkelijk aan doen dat hij geestelijk een heel stuk jonger is dan zijn werkelijke leeftijd? En wat mij betreft niet erg. Als de voetbalwereld uit alleen maar Wout Brama's of willekeurige andere gemiddelde saaieriken bestond was het toch een stuk saaier allemaal?
 
Regulator
 
6
9 maart 2021 om 12:06
Het is ook niet alsof Elia zo interessant is. Maakt zich een makkelijk doelwit. Beetje de Oh Oh Cherso type van het voetbal.
 
Sirius
 
5
9 maart 2021 om 12:23
Nou, daar kun je heel veel aan doen. Natuurlijk mag die jongen doen en laten wat hij wil, maar dan moet je niet selectief verontwaardigd zijn als je dan gepakt word op je eigen dommiteiten.
 
Eibert
 
20
9 maart 2021 om 10:58
Moet zeggen dat ik het enorm kan waarderen dat de VZ-redactie die 2 afschuwelijke spelfouten van Elia niet overgenomen heeft in het citaat
 
FCG95
 
7
9 maart 2021 om 11:06
Aan de ene kant kan ik dat zelf ook wel waarderen. Aan de andere kant, als je niet oppast, eerst een spelfout, daarna een grammaticale fout, daarna een zinsopbouw, en dan zit je met een fout citaat. Daarom zou ik zeggen dat je ze er lekker in laat zitten.
 
JK-Ajax
 
7
9 maart 2021 om 11:00
Tsjah, Elia als kleuter doet kinderachtige dingen. Zoveel roeptoeteren altijd maar uiteindelijk doet het hem allemaal niets, maar hij moet wel even reageren dus het doet hem eigenlijk wel heel veel. Ik ben blij als deze gozer stopt met voetballen, wat een ontzettende sneuerd.
 
manolevje
 
12
9 maart 2021 om 11:05
Op heel vroege leeftijd bekend worden en veel geld verdienen is toch slecht voor je geestelijke ontwikkeling blijkt wel. Veel voetballers kunnen slecht tegen kritiek. Willen alleen de mening van anderen horen wanneer ze geprezen worden. Als ze kritiek krijgen hoor je de meeste voetballers bijna nooit zeggen "daar zit wel iets in, ik ga er aan werken". Je krijgt altijd van die macho antwoorden als "wat andere mensen van mij vinden interesseerd mij niet". Dat is toch echt geen gezonde houding in het leven. Ze willen blijkbaar alleen maar geprezen worden. Dat gaat ze dan nog flink tegenvallen nadat hun cariere afgelopen is.
 
manolevje
 
21
9 maart 2021 om 11:18
Ik zeg dit omdat ik een een lid van de maatschappij ben. En ik ook vaak genoeg fouten maak. Als iemand je daar dan op wijst is het beste om daar van te leren ipv van je kont in de krib te gooien en zeggen het interesseerd me niet wat jullie er van vinden.
 
Apocalyps
 
0
9 maart 2021 om 12:47
'als ze kritiek krijgen hoor je de meeste voetballers bijna nooit zeggen "daar zit wel iets in, ik ga er aan werken". Je krijgt altijd van die macho antwoorden als "wat andere mensen van mij vinden interesseerd mij niet".' Ik kan mij hier deels in vinden, maar mensen moeten ook onderscheid leren maken tussen (oprecht) voetbal inhoudelijke / constructieve commentaar en wanneer men het gewoonweg grof op de man speelt (o.a. gevoed door onwetendheid of bepaalde onderbuik sentimenten). Je hoort Eljero namelijk niet met een tegenreactie wanneer hij inhoudelijk wordt aangesproken op zijn goede of slechte spel of arbeidsethos. Wel als het onwaarheden, leugens of zaken betreft waarbij het puur op de man gespeeld wordt. En ja, ik weet dat hij ontzettend makkelijk uit de tent te lokken is, maar niet iedereen reageert hetzelfde op bepaalde gebeurtenissen.
 
AmazingNinja
 
15
9 maart 2021 om 11:18
Ik vind het eigenlijk best eng dat die man verantwoordelijk is voor kleine kinderen. Zit duidelijk in de knel met zichzelf. Hoe oud is die ondertussen? 33? 34? En de geestelijke gesteldheid van een 16-jarige. Als het je niets boeit, waarom dan reageren? Reageren impliceert dat het je wel wat boeit, want anders ga je niet reageren en het is ook niet zo dat een journalist er naar vroeg. Dit komt van hemzelf.
 
TEAMBULLY
 
2
9 maart 2021 om 11:21
Je kan ook te ver gaan “ik verantwoordelijk is voor kleine kinderen” wat doet hij dat zo erg is?
 
AmazingNinja
 
21
9 maart 2021 om 11:25
Hij heeft jonge kinderen waar hj verantwoordelijk voor is, maar heeft zelf de geestelijke capaciteiten van een 16-jarige. Dan vind ik het zielig voor die kinderen dat zo iemand jou opvoedt.
 
Sirius
 
9
9 maart 2021 om 12:28
"kinderen" die kinderen opvoeden, is geen ideale combinatie. Als je zelf niet snapt hoe een samenleving in elkaar steekt en hoe de wereld werkt, hoe wil je dat dan over gaan brengen op de kinderen?
 
Almogaver
 
2
9 maart 2021 om 11:48
We hoeven weinig andere antwoorden te verwachten van een .... die op de foto gaat met een autoritaire moordenaar en dan doet alsof z'n neus bloedt.
 
ExtraVaganza
 
5
9 maart 2021 om 11:54
Dit soort gasten krijgen het mentaal zo zwaar, telkens een stapje terug qua prestaties en dus ook direct minder publiciteit en bekendheid. Nu spelend ofja, niet spelend, bij FC Utrecht. Alles voor de aandacht. Hopelijk krijgen dit soort gasten genoeg begeleiding als ze nergens meer spelen.
 
lwd12
 
0
9 maart 2021 om 11:57
Gelukkig hoeven we ons ook niks aan te trekken van wat hij vind. Het was in mijn ogen al niet de slimste en dat blijft hij maar bevestigen.
 
 
2
9 maart 2021 om 19:24
Die jochies die elke kans aangrijpen om te roepen dat het ze niet kan schelen wat mensen van ze vinden zijn zo schattig. Hebben ze de ironie nou echt niet door.