Elia onthult aanbod: 'Een eigen skybox, ik mocht concerten geven in het stadion'
Zondag, 20 september 2020 om 10:39

Eljero Elia keerde eerder deze zomer terug op de Nederlandse velden. Onder meer FC Groningen, FC Twente en ADO Den Haag wilden zich graag versterken met de 33-jarige aanvaller, maar zijn keuze viel uiteindelijk op FC Utrecht. In het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports vertelt Elia waarom hij niet heeft gekozen voor een terugkeer bij ADO, waar hij zijn debuut in het betaald voetbal maakte.

"Heel goed, heel positief", vertelt Elia over het gesprek dat hij bij ADO voerde. "Ik heb met Mo (Hamdi, algemeen directeur, red.) gesproken en ze wilden me alles geven wat ze konden. Een deel van de opbrengsten van de seizoenkaarten, bijvoorbeeld. Een eigen skybox, ik mocht bij wijze van spreken concerten geven in het stadion. Als ik evenementen wilde organiseren, zulke kleine dingen. Ze wilden me alle vrijheid geven, ik kon mijn trainerspapieren halen."

"Jij bent de eerste voetballer die een contract kan tekenen waarin staat dat je concerten mag geven", reageert Hans Kraay junior. "Ik zeg gewoon de kleine dingen. Ik heb een muzieklabel en in Den Haag kan je evenementen geven, artiesten uitnodigen en een festival organiseren. Daarvoor kon ik het stadion van ADO gebruiken, bij wijze van spreken", zo verklaart Elia vervolgens het aanbod van ADO.

Presentator Milan van Dongen vraagt zich af waarom Elia het uiteindelijk niet voor ADO gekozen heeft. "Ik ben een voetballer, hè. Ik wil op het veld presteren, ze moeten spelers halen die wat kunnen brengen en waardoor we niet degraderen. Ik was er nog niet aan toe om degradatievoetbal te spelen of in het rechterrijtje te bikkelen. Dat heb ik eerlijk gezegd, Mo begreep me ook. Het werd alleen niet overal gewaardeerd."

"Ze hebben in ieder geval wel een plan, een koers die ze willen varen. Ik heb samengespeeld met Aleksandar Rankovic (trainer, red.) en Richard Knopper (assistent-trainer, red.), met hen heb ik een goede verstandhouding gehad. Dat is niet de reden geweest dat ik niet naar ADO wilde gaan", besluit de aanvaller, die afgelopen vrijdag als invaller zijn officiële rentree op de Nederlandse velden maakte tijdens het duel tussen VVV-Venlo en FC Utrecht (1-1).

Meer nieuws
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug, maar vergeet zichzelf te belonen
6
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
2
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
25
   
21:37
21:37
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Weef
 
52
20 september 2020 om 10:48
Lekker samenhangend verhaal weer van Elia. "Ik ben niet naar ADO gegaan omdat ik geen degradatievoetbal wil spelen." "Oh, dus als ze hoger hadden gestaan wel?" "Nee, dat nog niet eens." Huh? Snappen jullie het nog?
 
Dizzhead
 
39
20 september 2020 om 10:51
Kijk gewoon t programma ipv te reageren op een greepje quotes van vz
 
bvbrunschot
 
79
20 september 2020 om 11:05
Nee, zorg gewoon voor een samenhangend verhaal als je een artikel schrijft. Ik snap nu uit het artikel ook dat hij sowieso niet naar ADO wilde komen, een van de redenen is dat ze nu degradatie voetbal spelen, maar zelfs als dat niet zo was, dan zou hij nog niet komen.
 
sportweek86
 
5
20 september 2020 om 11:58
Dizzhead dit is gewoon precies de manier waarop elia het heeft gezegd. Hij gaf niet echt duidelijk aan waarom hij niet oor Ado heeft gekozen.
 
LovreFC
 
101
20 september 2020 om 10:49
Waarom voelt hij de behoefte om dit soort details te delen? Daar bewijs je ADO toch geen dienst mee. Puur voor eigen ego?
 
Apocalyps
 
38
20 september 2020 om 11:05
In zijn geval is het geen ego kwestie, maar naïviteit / ondoordachtheid. Hij deelt dit soort details zonder na te denken.
 
Stua
 
2
20 september 2020 om 14:26
Waarom zou je het niet delen? Wie doe je er kwaad mee? Geeft mij in elk geval aan dat ADO er in elk geval alles aan gedaan heeft. Ik snap ook niks van al die gasten die op dit verhaal zo negatief uit de hoek komen.
 
Apocalyps
 
29
20 september 2020 om 11:04
Bepaalde spelers moeten zich beter bewust worden van de omgeving waarin zij acteren en weten wanneer zij hun snuiten open trekken en wanneer ze wijselijk hun mond dichthouden. Dit soort details moet je gewoon voor je houden, want niemand schiet er iets mee op als je dit deelt. In de toekomst gaan mensen wel twee keer nadenken voordat ze met je in zee gaan, omdat zij het gevoel kunnen hebben dat je mond net een lekkende kraan is. Wellicht dat zaakwaarnemers hierin ook de rol van een coach of begeleider op zich kunnen nemen.
 
Bassianos
 
53
20 september 2020 om 11:06
Het IQ van sommige voetballers blijft ook maar dalen. Wat hebben die mannetjes toch geluk dat ze tegen een bal kunnen trappen. Man man man man..
 
fiish010
 
13
20 september 2020 om 11:45
Ja want naast het voetbal kan Elia verder niks.. Check even welke business hij allemaal heeft. Check dat even en kom dan terug
 
pavol_demitra38
 
31
20 september 2020 om 12:20
Hij is wellicht slim genoeg om zijn zaken aan andere mensen over te laten. Net zoals ik naar de tandarts ga als ik pijn aan mijn kiezen heb... Alsof dat een prestatie is, of dat iemand met een iq van 70 dat niet bedenkt...Jij doet nu net alsof je slim moet zijn om business te kunnen drijven... het enige dat je daarvoor nodig hebt is geld en dat heeft die. On topic is het natuurlijk ontzettend vervelend voor ADO dat zo’n speler dit roept... kennelijk hadden ze zoveel over en wordt de rode loper uitgelegd en wimpelt hij ze eigenlijk gewoon af... Vergelijk dat met een Robben of een Barretto die uit liefde voor de club zwaar inleveren.
 
champagnepapi
 
8
20 september 2020 om 12:46
Het enigste wat je nodig hebt is geld? Ik denk dat je Elia en waarschijnlijk menig persoon als Elia hevig onderschat. Er zijn genoeg mensen met veel meer geld dan Elia waar het verkeerd is uitgepakt. Ik ben er van overtuigd dat Elia 90% van zijn zakelijke beslissingen zelf neemt. Jongens als hij geven geen controle snel weg.
 
pavol_demitra38
 
6
20 september 2020 om 13:55
Waaruit haal je het onderschatten en hoe bedoel je menig persoon als Elia? Wat je nodig hebt om een bedrijf te starten en te runnen is heel simpel geld. Geld om een bv op te richten, salarissen en leveranciers te betalen etc. Ik schreef hierboven nergens een waardeoordeel over hoe elia het doet, ik reageer alleen op het feit dat fiish stoer roept ‘welke business hij allemaal niet heeft’... maar dat zegt helemaal niets, tenzij hij 2 jaarverslagen heeft bekeken en geanalyseerd en de voorspellingen van de komende 18 maanden weet. Dat rijkere mensen slechtere business beslissingen nemen is algemeen bekend, net zoals ik weet dat mensen die niet een paar miljoen via voetbal hebben gekregen, ook een mooi bedrijf op kunnen zetten. Maar goed ik proef aan jouw opmerking dat het je niet te doen is om een inhoudelijke reactie of een on topic reactie dat elia Den Haag voor lul zet.
 
Stua
 
2
20 september 2020 om 14:27
Wat een onzin. Als je geld hebt , kan je een bedrijf runnen ? Je weet dus helemaal niet waar je het over hebt.
 
pavol_demitra38
 
4
20 september 2020 om 14:39
Heb je mijn reactie gelezen? Nergens staat goed te runnen. Om een bedrijf op te richten, te hebben en te runnen heb je geld nodig. Eigen of geleend geld. Ik kan je wel een cursus corporate finance geven als je wilt. Of kijk de film wall street.
 
AcePluto
 
33
20 september 2020 om 11:14
Wat een nare mensen lopen er rond op deze site zeg, wauw. Om ziek van te worden. De afgunst en denigrerende comments spatten er van af. Als hij er voor kiest om de details van het gesprek te onthullen, laat hem dat lekker doen. Lijkt alsof er op elk stukje van Elia de comments vol narigheid zit. Zeuren om te zeuren, net als met Memphis die met een hoed rond loopt lol.
 
Jd026
 
8
20 september 2020 om 12:30
Hoeveel voetballers ken jij die na mislukte contractonderhandelingen zeggen wat ze is aangeboden dan? Daarnaast is het gewoon een zwak verhaal als je zegt dat je geen degradatievoetbal wil maar als ze hoger hadden gestaan dat je ook niet wil. Als je dan zegt dat het een niet al te snugger interview was dan is het eerder opmerkzaam dan denigrerend.
 
champagnepapi
 
5
20 september 2020 om 12:47
Is dieper dan dat ze hebben een afkeer tegen jongens van de straat die wat van hun leven hebben gemaakt. Elia is allang binnen daar kunnen misschien sommige types niet tegen.
 
IKEA
 
1
20 september 2020 om 11:59
Het zou ook niet uit te leggen zijn aan de supporters dat je alle boegbeelden bij het grofvuil zet en vervolgens wel deze meneer binnen haalt. Hij had zeker iets kunnen toevoegen maar als je hem met evenementen e.d. over de streep moet trekken, nee liever niet. Hoop van harte dat ze bij ADO nog hun best doen om bij gebrek aan Hagenezen een belletje te doen naar Mike van Duinen of Chris Kum?
 
Booya_410
 
10
20 september 2020 om 12:09
Komt sowieso niet al te snugger over.. Ook zijn opmerking over concerten in de Kuip “nee, dat laat ik aan Michael Jackson ovet...” ... Tja..
 
SocioFan1
 
3
20 september 2020 om 13:31
Wat een gast, leuk en aardig man. Ga eens lekker voetballen en presteren. Hij doet alsof hij helemaal de man is, de vedette die veel bereikt heeft in het buitenland.