Emery: 'Arsenal kan ook met de huidige selectie doorgroeien'
Woensdag, 23 mei 2018 om 15:57

Arsenal werd de afgelopen weken in verband gebracht met trainers als Mikel Arteta, Luis Enrique, Massimiliano Allegri en Patrick Vieira, maar de keuze van the Gunners is op een andere naam gevallen. Woensdag werd duidelijk dat Unai Emery de taak krijgt om de erfenis van Arsène Wenger in handen te nemen en de Spanjaard stond 's middags voor het eerst als trainer van Arsenal de pers te woord.

"Dit is een geweldige uitdaging. Ik probeer in mijn carrière ieder jaar een nieuwe uitdaging te vinden en dit is een droom. Ik ken de spelers hier en ik denk dat zij erg belangrijk zijn. Alle spelers die ik wil hebben zullen hier zijn en ik zal ze allemaal individueel gaan spreken", liet Emery optekenen door verslaggevers. "Ik wil Wenger bedanken, hij wordt door alle coaches ter wereld vereerd. Ik heb veel van hem geleerd."

"Ik wil met het bestuur samenwerken om deze club beter te maken. Ik weet wat mijn ambities zijn en waar mijn passies liggen en ik weet hoe ik door wil groeien met Arsenal. Alle gesprekken die we hebben gevoerd tonen aan dat we dezelfde visie hebben", ging de trainer, die niet per se grote bedragen uit wil geven in de zomer, verder. "Ik geloof dat we ook met deze huidige selectie kunnen groeien. Het doel is om samen te werken met deze getalenteerde spelers. Het wordt erg belangrijk om na twee jaar afwezigheid weer terug te keren in de Champions League, om eraan te werken om het beste team van de Premier League en het beste team ter wereld te worden."

Emery kijkt onder meer uit naar de samenwerking met Mesut Özil: "Hij is een van de meest getalenteerde spelers die we hebben, ik wil tijd met hem en de rest van de spelers doorbrengen. Om met ze te praten over hoe geïnspireerd en opgewonden ik ben om hier te zijn en dat op hen over te brengen. We moeten ons allemaal voor de volle honderd procent inzetten, dat vraag ik van de spelers en van mezelf. Ik ben erg veeleisend tegenover mezelf en ook richting de mensen bij de club en de spelers. De geschiedenis hier speelt ook mee, ze houden er hier van om op balbezit te spelen."

Meer nieuws
   
20:59
20:59
Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco
0
   
20:31
20:31
Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag
0
   
20:30
20:30
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
4
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
5
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (37)

 
Sirius
 
11
23 mei 2018 om 16:03
Met deze selectie kun je groeien, maar je gaat er geen hoge ogen mee gooien. Ze hebben een aantal prima spelers, maar ook een aantal spelers die veel moeite hebben om mee te kunnen. Bovendien is Ozil nou niet bepaald de meest constante speler. Arsenal heeft nog wel een aantal versterkingen nodig, wil het weer ergens om gaan spelen.
 
Samcro
 
11
23 mei 2018 om 16:08
Tweeledig, want er zit genoeg kwaliteit in de groep voor top 4. Natuurlijk zou ik ook graag een aantal toppers in de defensie zien komen. Dit is verder natuurlijk een standaard praatje dat je ophangt als je nog niet met de groep gewerkt hebt.
 
oxxis
 
9
23 mei 2018 om 16:25
Vind je echt dat er genoeg kwaliteit in zit voor een top 4 notering? Ik vind het verschil met de eerste vier toch wel aanzienlijk hoor. Ook met Chelsea vind ik get gat nog behoorlijk groot. City haalt arsenal voorlopig niet meer bij, United en Liverpool lijken alleen maar sterker te worden en Tottenham heeft veel jonge spelers in de ploeg die zich nog flink kunnen doorontwikkelen. Ik denk toch echt dat arsenal de geldkraan op zijn maximale stand open moet gaan draaien om komend seizoen weer aan te sluiten.
 
 
5
23 mei 2018 om 16:33
Ik vind het verschil niet zo onwijs groot. Maar het is wel duidelijk dat Arsenal absoluut niet de sterkste is en als ze zo doorgaan het alleen maar achteruit gaat. Dit is een selectie wat niet kampioen kan worden, maar wel top 4 kan eindigen.
 
LucasAndersen
 
7
23 mei 2018 om 16:42
Je aanval (en aanvallend middenveld) is van topklasse. Maar je hebt eigenlijk 4 nieuwe verdedigers nodig. Mustafi wil volgens betrouwbare bronnen weg, Kosc komt misschien wel nooit meer terug en is zeker niet voor 2019 terug. Wie ga je dan op CB zetten? Holding en Mavraponos? Je weet zelf ook wel dat je daar geen top 4 mee gaat halen. Je hebt minimaal één CB nodig, als Mustafi weg gaat 2. Bellerin moet een back up hebben. Een nieuwe keeper is noodzaak en je moet er ook een balafpakker op het middenveld bij hebben (n'zonzi bijvoorbeeld). En dan zou een nieuwe buitenspeler ook geen overbodige luxe zijn. En dan moet je er nog vanuit gaan dat de andere spelers, die wel goed genoeg zijn ook in het systeem van Emery passen.
 
GunneRo
 
2
23 mei 2018 om 16:58
Ligt eraan waar je naar kijkt. Als je puur naar individuele spelers kijkt, ziet United er veel sterker uit. Als je kijkt wat die spelers presteren als team zijnde (bijvoorbeeld Pogba en Sanchez), dan valt het behoorlijk tegen. Grote voordeel van Arsenal (voor Emery) is dat er gigantisch veel potentie in zit, maar het tot nu toe gewoon niet goed genoeg staat. Met een paar missende schakels kun je dit team upgraden naar een topteam in Pl In de voorhoede is eigenlijk alleen een extra buitenspeler welkom. Op het controlerend middenveld heb je met Xhaka, Maitland, Ramsey ook al behoorlijke kwaliteit. Wellicht moeten Wilshere + Elneny vervangen worden voor een topclass middenvelder. Kolasinac / Monreal links en Bellerin rechts is natuurlijk ook al top. CV en doelman kan wel echt een kwaliteitsinjectie gebruiken. Kortom, +-4 spelers zijn wel welkom, maar er is echt geen totale zwaai nodig om een wereldteam neer te zetten.
 
Kerzoep
 
2
23 mei 2018 om 17:20
Vind het controlerend middenveld toch niet van 3en "behoorlijke kwaliteit". Ik ben fan van Ramsey en Wilshere, maar ik vind Xhaka enorm tegenvallen en Maitland-Niles moet het nog laten zien op het middenveld. Elneny vind ik een prima twaalfde man, maar geen basismateriaal. Ik zou daarom graag een goede verdedigende middenvelder zien. Verder is er inderdaad een nieuwe keeper nodig, een nieuwe centrale verdediger en een nieuwe rechtsback. Je beschrijft Bellerin namelijk als top, maar dat was hij dit seizoen absoluut niet. Hij heeft een concurrent nodig die aan hem gewaagd is. Een nieuwe buitenspeler zou leuk zijn, maar zou ik alleen halen als er nog genoeg transferbudget over is.
 
Gooner4
 
1
23 mei 2018 om 18:04
Xhaka is het laatste half jaar zowat de beste speler geweest. Dit is weer puur napraten en niet kijken. Voor de rest ben ik van mening dat er een echte cvm nodig is, dan heb je met El Neny een back-up die wel prima is. Ramsey, Wilshere en Xhaka heb je voor de plek daarnaast en Ozil op 10 (waar meerdere spelers kunnen spelen). Achterin moet je een concurrent voor Bellerin hebben en je hebt echt een nieuwe cv nodig. Kos ligt er nog een hele tijd uit en is gewoon steeds minder aan het worden, Mertesacker is weg, Chambers en Holding komen tekort en Mustafi heeft een enorm zwak seizoen gehad. Een buitenspeler en keeper kan volgend jaar wel, al zou je Butland best een kunnen proberen. Stoke is gedegradeerd, dus wss is hij een stuk goedkoper.
 
MoniqueVerschoor
 
0
23 mei 2018 om 19:16
Gunnero "ligt eraan waar je naar kijkt. Als je puur naar individuele spelers kijkt, ziet United er veel sterker uit. Als je kijkt wat die spelers presteren als team zijnde (bijvoorbeeld Pogba en Sanchez), dan valt het behoorlijk tegen." Ik snap dat Arsenal-fans een beetje getraumatiseerd zijn door Mourinho, maar kan iemand serieus zoiets posten, zonder te moeten schaterlachen? United heeft dit seizoen 18 punten meer gehaald. Een doelsaldo wat bijna het dubbele is van Arsenal. Arsenal won hun eerste uit duel op de laatste speeldag.. En dan komt deze gast serieus betogen dat "het verschil als team zijnde wel mee valt". Kan hier anders op gereageerd worden dan "hahaha"?
 
Samcro
 
2
23 mei 2018 om 19:39
Van 3 prijzen vorig seizoen naar 0, Monique.
 
lucas1234
 
4
23 mei 2018 om 17:04
Ik vind het een prima selectie, er mag verdedigd wat bij komen maar verder moet de top 4 toch prima haalbaar zijn.
 
Sirius
 
0
24 mei 2018 om 01:59
Vergelijk deze selectie eens met de concurrentie en dan met name de balans in de ploeg. Dan kom je op een hele andere conclusie. Engeland heeft met clubs als Arsenal en Liverpool echt geweldige clubs, maar waar Liverpool nu wel echt stappen maakt in zowel de aankopen als de samenstelling van de ploeg, zie ik bij Arsenal elk jaar een groter verval. Arsenal zal veel stappen moeten maken, wil het echt weer aanhaken.
 
lucas1234
 
0
24 mei 2018 om 10:15
Ik vind middenveld en aanval anders Premier League top, ik vind Bellerin normaal gesproken een goede back die een wat minder seizoen heeft gespeeld en Monreal is een erg stabiele voetballen, het is vooral van belang dat er nieuwe Cv's komen, aangezien Koscielny langdurig geblesseerd is en de rest niet goed presteerd. Maar dan komt de vraag welke topverdedigers komen naar Arsenal als je komend jaar geen CL speelt. Dan moet je in de subtop van Europa gaan kijken. Wellicht dat 1(of beide) van de volgende spelers haalbaar zijn: Bonucci +/- 40m Lenglet +/- 30m
 
ArsenalAddict
 
8
23 mei 2018 om 16:12
Natuurlijk kan je steppen zetten met de huidige groep, Wenger deed namelijk vrij weinig op tactisch vlak en deze Emery staat daar haaks op. Hij zal de jochies niet met rust en geheel vrij laten. Technisch zit het wel snor, maar op tactisch en mentaal vlak is het altijd een stel kinderen gebleven. Ik kijk er erg naar uit om deze man aan het werk te zien, het lijkt me een fatsoenlijke correcte man die veel eist van zijn spelers en er alles aan doet, tegen het zieke aan, om het team te laten pieken. Ook wel prettig om een actieve coach langs de lijn te zien ipv een man die al een paar jaar overleden is in feite.
 
Barcaboy11
 
13
23 mei 2018 om 16:18
Is het heel gek als ik denk dat het bestuur van Arsenal liever meer salaris betaald aan de coach die doet wat ze willen, zodat er op lange termijn bespaard kan worden op spelers? Het bestuur zit er simpelweg om geld te verdienen.
 
Samcro
 
4
23 mei 2018 om 16:37
Niet heel gek, want zo denken een hele hoop mensen die -met alle respect- geen flauw idee hebben hoe het werkelijk zit.
 
 
8
23 mei 2018 om 17:40
Vertel jij het dan ff, want uit je reactie maak ik op dat jij wel een idee hebt over hoe het werkelijk zit.
 
Samcro
 
1
23 mei 2018 om 17:51
Als je daadwerkelijk denkt dat het bestuur alleen winst wil maken èn dat Emery zich daarvoor leent, ben je al te ver heen.
 
 
9
23 mei 2018 om 17:58
Met andere woorden: Je hebt zelf ook geen idee hoe het werkelijk zit en doet maar alsof?
 
Koekoek!
 
0
23 mei 2018 om 18:00
Misschien niet helemaal, maar Emery zal vast afgesproken hebben of de ambitie hebben om zonder al te veel in te kopen een maximaal resultaat uit de selectie te halen. Geen gekke gedachte want Arsenal doet dat sinds mensenheugenis. Is het doel trouwens nu top 4? Wenger moest elk jaar kampioen worden al was dat meer een utopie dan een realistisch doel.
 
Samcro
 
1
23 mei 2018 om 19:37
Dat is wat jij altijd graag denkt Aze. Had niet anders verwacht ook
 
 
0
23 mei 2018 om 23:27
Als je het wel weet vertel dan hoe het zit. Zoals vaker hang je de Arsenal deskundige uit en weet je beter dan wie dan ook wat er bij Arsenal gebeurt, maar als er naar gevraagd wordt geef je niet thuis.
 
Samcro
 
0
24 mei 2018 om 09:32
Ik weet net zo goed niet precies wat er bij Arsenal gebeurt als de rest hier. Maar toch wordt algemeen -ook door jou- maar aangenomen dat het bestuur alleen maar uit is op winst maken. Als ik dan met logisch nadenken op iets anders uitkom word ik verketterd. Prima hoor, als daar lol aan beleefd wordt, maar denk niet dat ik me dan stil zal houden. Nogmaals, als je echt denkt dat dit bestuur geldbelust is en dat Emery daar moedwillig mee instemt ben je niet bepaald pienter of ontbreekt het je aan voorstellingsvermogen. Niet meer dan logisch nadenken, maar zelfs dat is tegenwoordig teveel gevraagd. Het is altijd makkelijk om kritiek te uiten zonder grond.
 
frees
 
4
23 mei 2018 om 16:38
Arsenal zal toch met miljoenen moeten gaan smijten als het wat wil bereiken, er zijn gewoon te veel topclubs in de premier league, dus je zal mee moeten gaan in de transfergekte: Mahrez : 60 mil Luiz: redelijk goedkoop met 31 jaar Leno: keeper met afkoopcontract van 25 mil Rose of bertrand: 20 a 30 mil Fabinho: 50 mil De ligt: 50 mil investering van 200 mil
 
LucasAndersen
 
4
23 mei 2018 om 16:44
Er zijn wel betere keepers te koop dan Leno. Maakt echt meer fouten dan je denkt. Rose gaat natuurlijk nooit gebeuren.
 
Kerzoep
 
1
23 mei 2018 om 17:24
Inderdaad, ik vind Leno ook enorm overschat. Daarnaast lijkt me een linksback ook niet nodig. Ik vond Monreal dit seizoen sterk spelen en Kolasinac heeft bij Schalke bewezen dat het een klasbak is. Verwacht ook wel dat hij het nog kan maken bij Arsenal.
 
CocoAfc
 
4
23 mei 2018 om 17:23
De ligt, tjoerie. Hem haal je niet als je een verdediging wilt opbouwen, hem zou je moeten halen als je verdediging al staat. Mahrez is niet de vleugelsspeler die we nu nodig hebben, ik wil iemand met pure snelheid, waar Mahrez meer een creatieveling is. Fabinho graag, dan heb je een echte cvm, maar ook direct een backup voor RB. Keeper is niet noodzakelijk, kijken hoe Cech het doet met een georganiseerde verdediging. Linksback is helemaal niet nodig en Luiz is geen leider. We hebben geen tweede Mustafi nodig, eerder een Kompany/Godin/Terry/van Dijk.
 
Favi
 
1
23 mei 2018 om 17:02
Echt niet! De verderging van Arsenal is zwaar amateuristisch. Vooral Mustafi die man is zo slap en naif voor een verdediger. Koscielny vindt ik ook geen goede verdediger, althans geen goede verdediger voor Arsenal. Arsenal heeft naar mijn idee verdedigers nodig die goed kunnen opbouwen, omdat Arsenal een voetballende ploeg is.
 
adal
 
0
23 mei 2018 om 17:10
Ik hoop dat hij de juiste man voor de "job" is. Heb persoonlijk er weinig vertrouwen in
 
gunners4life
 
4
23 mei 2018 om 17:12
Op basis van wat?
 
Schop1989
 
1
23 mei 2018 om 17:13
Haha en ook hij heeft getekend voor het winstplan van de clubleiding. Het indekken begint nu al en we kunnen het hem dus ook niet kwalijk nemen als de versterkingen die nodig zijn niet zullen komen. Tactische verbetering kun je eisen na een jaar, let op, we moeten hem de tijd gunnen, maar voor de rest zou ik dus niet te veel verwachten.
 
Samcro
 
3
23 mei 2018 om 17:41
Standaard praatje dit, die opmerking over clubleiding had ik van jou niet verwacht.
 
Schop1989
 
0
24 mei 2018 om 16:37
Oh ik wist niet dat er mensen daar nog anders over dachten. Standaard omdat fans, kenners en lezers toch wel allemaal dezelfde mening hebben gevormd in de laatste jaren van Wenger? Dat lijkt mij de reden. Eerst was het alleen het salarisplafond waarop ze afhaakte in onderhandelingen en later kwam daar de matige inkoop vs. grote nood naar nieuwe impulsen bij. Dat mag een club doen, alleen dat stond tegenover het feit dat Kroenke en de andere business mensen giga winst maakte op Arsenal. Coaches moet daar genoegen mee nemen lijkt het en coaches slaan daar dus ook weer de job voor af om die reden. Geen gekke mening denk ik dan.
 
Samcro
 
0
24 mei 2018 om 19:37
Excuus, het staat er onduidelijk. Ik bedoel dat het een standaard praatje van Emery is. Hij kan nu natuurlijk niet meteen spelers af gaan branden zonder ze eerst van dichtbij meegemaakt te hebben. Dat de directie niet enkel op geld uit is heb ik hierboven al met Aze besproken. Ik zie het iig heel anders.
 
flithje
 
0
23 mei 2018 om 18:20
Kan iemand wat meer vertellen over de man zelf? Welke tactieken hanteert hij voornamelijk en welke formaties. Wil hij hoog drukken, spelen met een krachtig as of juist creatief?