PSV distantieert zich van beschuldigend statement Noa Lang
Woensdag, 8 mei 2024 om 08:15

Noa Lang heeft daags na de huldiging van PSV van zich laten horen via Instagram. De aanvaller lag nagenoeg het hele seizoen in de lappenmand en laat weten het daar moeilijk mee te hebben gehad. Volgens Lang is er drie keer een verkeerde diagnose gesteld gedurende zijn revalidatie. PSV herkent zich niet in die woorden.

Lang begint met een dankwoord richting de fans van PSV. "PSV'ers, allereerst wil ik iedereen bedanken voor de afgelopen dagen. Gruwelijk man, ik ga dit nooit vergeten", zo valt te lezen op het account van buitenspeler.

Dan doet hij een boekje open. "Ik ben niet het type persoon dat de buitenwereld laat merken wat er zich mentaal allemaal afspeelt en ik hou dingen graag privé, maar ik vind dat ik dat nu wel moet doen om dingen duidelijk te maken."

"Mentaal was het geen makkelijk jaar", aldus Lang. "Elke wedstrijd was het confronterend om het team te zien spelen en zelf niet mee te kunnen doen door een hamstringprobleem waar ik sinds augustus last van heb. Door drie verkeerde diagnoses ben ik daar pas in januari achtergekomen."

De blessure bleek erger dan in eerste instantie werd verondersteld. "En dat verklaarde waarom ik, elke keer als ik weer minuten ging maken, weer last kreeg van mijn hamstring. Er zijn fouten gemaakt maar ik neem niemand iets kwalijk."

Ook onthult Lang de ziekte van Pfeiffer te hebben gehad. "Dat heeft het hele revalidatieproces niet makkelijker gemaakt. Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering die ik vanaf de eerste dag krijg."

"PSV is een warme familieclub, en ik ben dankbaar dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. Ook al voelde dat voor mij persoonlijk de afgelopen maanden niet zo. Ik ben trots op het team en ik focus me nu al op volgend seizoen, waarin we samen alle prijzen gaan pakken."

Lang kwam door zijn blessure dit seizoen slechts negentien keer in actie namens PSV. Daarin wist hij vijfmaal te scoren en was hij twee keer aangever. Tijdens de huldiging beloofde hij de PSV-supporters volgend seizoen de 26e landstitel.

Reactie PSV


Clubwatchers Marco Timmer en Rik Elfrink hebben naar aanleiding van het beschuldigende statement contact gezocht met PSV voor een reactie. Daar zeggen ze zich niet te herkennen in de woorden van de aanvaller.

"PSV herkent zich niet in de drie verkeerde diagnoses waarover Noa Lang rept op Instagram. Wel erkent de club dat de keuzes van de staf met betrekking tot de blessure van Lang niet altijd goed hebben uitgepakt", klinkt het.

PSV is van mening dat Lang niet de juiste omschrijving heeft gekozen voor zijn verhaal. De club zegt verder zijn verantwoordelijkheid te hebben genomen en daarna de hulp van een professor te hebben ingeschakeld.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste PSV-nieuws? Word nu lid van het PSV Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:12
17:12
Foden schiet Manchester City razendsnel op voorsprong met fantastische goal
1
   
17:11
17:11
Bram van Polen neemt emotioneel afscheid en wordt zelfs door uitvak toegezongen
0
   
17:00
17:00
Live meepraten in de Süper Lig: Galatasaray - Fenerbahçe
4
   
16:52
16:52
Spelers van Twente vieren veiligstellen Champions League met opmerkelijke gast
9
   
16:32
16:32
Sparta dankt Olij en gaat na zege op Heerenveen als nummer acht de play-offs in
2
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (57)

 
Azianzenzatio
 
26
7 mei 2024 om 21:15
Mooi, eerlijk en kwetsbaar bericht van Noa!
 
EredivisieAjax
 
111
7 mei 2024 om 22:13
PSV distantieert zich. Begin van een huwelijk dat op de klippen loopt. Managen ze weer fantastisch via de media. Jammer in een seizoen van hosanna. Jongen trekt ook wel negatieve aandacht naar zich toe. Zou hij zich wel eens laten adviseren ?
 
Psv-er!
 
50
7 mei 2024 om 22:20
PSV beschermt gewoon de medische staf. Dat doen ze wel vaker terwijl veel supporters vragen hebben over spelers die constant een terugval krijgen.
 
RomBomCu
 
32
7 mei 2024 om 22:31
Ik zie vooral veel hoop in je bericht. Lang baalt van het seizoen en gooit wat online. Psv moet natuurlijk naar buiten het eigen personeel beschermen. Niks meer niks minder, noa prikt er volgend jaar gewoon eentje in tegen jullie hoor
 
Migi
 
20
7 mei 2024 om 22:37
Heeft Lang dit jaar meegedaan tegen Ajax? Volgens mij niet hoor.
 
EredivisieAjax
 
12
7 mei 2024 om 22:56
@Migi Geen flauw idee, ik geloof van niet. Wie stelt dat dan en vanwaar die vraag?
 
MSN10
 
21
7 mei 2024 om 23:10
Laten adviseren door wie? Die man luistert naar niemand. Kijk naar zijn docu is een tijd verspilling maar wat een schande hoe hij met de moeder want zijn zoontje omgaat hoe hij met zijn eigen moeder omgaat terwijl de camera gewoon gericht op hem is en hij weet dat. Die man is echt 1 grote schande en dat heb ik Echt gezien bij die docu. Nourdin Boukhari ken ik persoonlijk en wat is dat een mooie mens met een mooie hart. Het is niet zijn echte vader oké en in die docu zie je eigenlijk van wie Noa al die stink trekjes heeft maar goed. Het moet altijd om hem gaan en dan wel in een hoekje zitten janken ja ik krijg echt veel haat pfff asjeblieft man dat zal heel Je leven zo blijven en dat is super jammer want het is een prachtige voetballer.
 
Pesso-PSV
 
0
8 mei 2024 om 09:02
Nu blaast ook de media meer lucht in de ballon wat er in kan heb ik de gevoel. Als Noa iets zegt op Instagram word dat vergroot en vaak uit het verband getrokken.
 
feyesun
 
5
8 mei 2024 om 08:51
Zijn voetbal kwaliteit is geweldig. Maar zijn karakter is niet zo prettig. Ligt altijd aan een ander.
 
JackHerrer
 
316
7 mei 2024 om 21:23
Noa houdt dingen graag prive, maar brengt wel een docu uit over zichzelf. Is goed gozer, alsnog gefeliciteerd.
 
riomanchester
 
3
7 mei 2024 om 22:05
Jackherrer; je moet wel goed lezen hè. Hij laat zich niet uit over wat er MENTAAL speelt. Hij kan zich dan nog wel uitlaten over andere dingen.
 
Ijsmuts
 
46
7 mei 2024 om 22:36
“Mentaal was het geen makkelijk jaar.”
 
Batouwe
 
36
7 mei 2024 om 21:29
Eindelijk eens een open boekje. Vind dit zo`n mysterieuze einzelganger. Nu snap ik vele malen beter waarom hij zulk gedrag vertoont. Sterkte in je herstel Noah! Zie nu de reactie van PSV. Die zijn duidelijk niet blij met de uiting van Lang.
 
Zwollenaar01
 
69
7 mei 2024 om 22:22
Een slepende blessure verklaart niet dat je je als gek gedraagt zo nu en dan hoor...hoe zou Robben zich dan wel niet hebben moeten gedragen tijdens zijn carriere?! Lang blijft gewoon een gast met het iq van een visstick en met een paar steekjes los.
 
Batouwe
 
14
7 mei 2024 om 22:26
Ieder individu heeft zijn eigen cooping mechanisme en uiting hierin. Het kan je karaktertrekken uitvergroten op momenten dat je je reddeloos voelt. Wat Robben hiermee te maken heeft is mij een raadsel. Die logica ontgaat mij. Sarcasme ontgaat me doorgaans niet, sommige wel geloof ik.
 
barcalover123
 
7
7 mei 2024 om 22:27
Eindelijk? Je kan een hele docu over hem kijken op prime. Zo mysterieus is ie niet.
 
roodwitteglory
 
11
8 mei 2024 om 01:56
Heb ik geprobeerd was nieuwsgierig, heb het 5min volgehouden heb ik toch maar wat anders opgezet
 
Kuyt007
 
13
8 mei 2024 om 05:40
Werk al behoorlijk wat jaren in de GGZ en als ik zo alles bij elkaar leg. Z’n interview bij Ajax destijds over z’n jeugd en Feyenoord periode, z’n social media gedrag, z’n interviews, z’n docu en opgegroeid zonder vader en op straat zal me niks verbazen dat hier ‘hechtingsproblematiek’ naar voren zou komen. Maar goed op basis van gevoel en wat ik in m’n werk terug zie
 
Davilla_7
 
46
7 mei 2024 om 21:35
Na het lezen van de titel had ik even de hoop dat Lang reflecteerde op zijn gedrag tijdens de huldiging, maar dat leek me ergens al sterk. Los van dit alles is zijn bericht natuurlijk geen reclame voor de medische staf van PSV. Dit verklaart misschien wel de vele blessures die we dit seizoen in Eindhoven hebben gezien, die ook bijna altijd erger blijken dan aanvankelijk wordt gemeld. Dat laatste is eigenlijk al jaren zo
 
STORING
 
12
7 mei 2024 om 21:40
Dit seizoen? Van Bommel werd er ook gek van en een flinke tijd daarvoor was het ook al met Locadia zo. Die werd fit verklaard en raakte snel daarna weer geblesseerd en bleef maanden met een blessure sukkelen. De medische staf mocht wat mij betreft allang onder de loep genomen worden. Maar volgens mij is de hoofd fysio niet zo heel lang geleden vervangen.
 
riomanchester
 
15
7 mei 2024 om 21:58
Madueke precies hetzelfde. Ook altijd spierblessures en bij Chelsea speelt hij wekelijks op een veel hogere intensiteit
 
Gryudo
 
10
7 mei 2024 om 22:09
Bij Feyenoord hebben we dat in het verleden ook gehad en de medische staf is toen flink op de schop gegaan en heeft onder Slot geleidt tot goed werk. Dus ja het mag bij PSV op de schop want je behaalt er zeker resultaat mee.
 
Azianzenzatio
 
9
7 mei 2024 om 21:58
Op zijn gedrag tijdens de huldiging? Hint je op de drie woorden; het zijn maar… Als dat zo is vind ik je reactie zwaar overtrokken.
 
Davilla_7
 
35
7 mei 2024 om 22:22
Als Luuk niet had ingegrepen dan was het natuurlijk niet bij drie woorden gebleven. Dat Lang de intentie had om dit in te zetten vind ik persoonlijk wel kwalijk en vooral heel erg dom
 
Martijn R
 
8
7 mei 2024 om 22:44
Alsof ze bij Feyenoord of Ajax nooit liedjes over de andere twee zingen.. Het was slim van Luuk hoor om al het gezanik voor te zijn. Maar eigenlijk is het toch de zotte je daar druk om te maken. Laat die Noa Lang lekker zijn liedje zingen. Vinden we allemaal andersom ook grappig. Wat klein moet je zijn om je druk te maken omdat iemand "helemaal niets in Amsterdam" of "het zijn maar k*t kakkerlakken" zingt.
 
Grasnaaier
 
3
8 mei 2024 om 09:28
Het gaat er natuurlijk niet op wat er gezongen wordt. Het gaat erom dat dit zo`n jongetje is, die "zich niks aantrekt van kritiek", "dat het allemaal niets interesseert", vast omdat het zo`n enorm sterke persoonlijkheid (m.a.w. een echte winnaar) is. Hij is er echt niet meer bezig. Vervolgens bezigt hij wel elke keer van dit soort teksten als hij een microfoon ziet en roept hij simpelweg om aandacht. Anders gezegd dit is zo`n stereotype uitdeler die niet kan incasseren. Dat is hetgeen wat bij iedereen in het verkeerde keelgat schiet. niet dat hij je/ons/iemand een k*tkakkerlak of een Kj**d noemt. (moet je dat woord tegenwoordig ook al censureren? ik doe het maar voor de zekerheid anders staan de roomblanke deugers dalijk ook bij mij voor de deur met gekleurde vlaggen) Mensen met een echter persoonlijkheid moeten daarom lachen joh. Druk maken is voor compressors.
 
MAKKIE14
 
30
7 mei 2024 om 21:37
Ik neem niemand iets kwalijk! Maar toch even delen dat de fouten niet door hem zijn gemaakt maar door degenen die een diagnose hebben gemaakt.
 
Origami
 
7
7 mei 2024 om 21:55
Haha ik weet niet waarom, maar ik neem hem niet al te serieus en lig telkens in een deuk wanneer hij wat te melden heeft.Ach, heeft hart op de goede plek. Dat is het belangrijkste.
 
latjeron
 
3
7 mei 2024 om 22:02
Als het waar is geef ik hem groot gelijk dat hij het verteld aan de buitenwereld heb al een behoorlijke tijd mijn twijfels bij de medische staf als je ziet hoeveel spelers de laatste jaren geblesseerd zijn geweest
 
MountainVino
 
4
7 mei 2024 om 22:13
Ja behalve dat het niet waar is. Hij heeft zelf gewoon te snel en teveel getraind.
 
Spijkenisser
 
26
7 mei 2024 om 22:25
Typisch en typerend. Wat is het toch met bepaalde groepen uit bepaalde vooral jongere leeftijden (die graag pronken met dure auto's)? We kenne ze wel, die types. Ze wijzen altijd naar andere voor hun shit, altijd. Al strikken ze de veters niet, dan willen ze een rechtszaak omdat ze geen klittenband hebben. Joh pannenkoek, je hebt meer geld dan 95% in Nederland. Wat heb je te bewijzen. Ga genieten. Neem je vriendin stevig te grazen. Koop een Tag Heuer, pronk ermee op Instagram. Maar doe niet zo zielig over je pijntjes. Je bent toch doorbetaald? Zo slechte broodheer heb je niet.
 
barcalover123
 
9
7 mei 2024 om 22:29
Haha mensen die maar altijd wijzen naar iemand zijn salaris.. dat is pas echt sneu. “Hij verdient zo veel dus hij mag niet ergens last van hebben”
 
STORING
 
5
7 mei 2024 om 22:31
De je verdiend goed dus mag niet klagen reactie kon niet uitblijven. Voor een liefhebber van voetballen telt maar 1 ding en dat is op het veld staan. Een extreem nuchtere gast als Boscagli vertelde ook dat hij nauwelijks naar wedstrijden van PSV kon kijken omdat het hem gewoon teveel pijn deed. Hoezo? Omdat op het veld staan en genieten alles is voor die gasten. En als je er dan langer uit ligt omdat de medische staf in gebreken is gebleven mag je toch teleurgesteld zijn? Of mag dat pas als je in een vrije sector woning woont met een modaal inkomen?
 
KeyboardHeld
 
13
7 mei 2024 om 22:55
Nou, gaan miepen voor de wereld zou geen enkele werkgever kunnen waarderen. Zeker een die riant betaald. Daarnaast is dit natuurlijk gewoon dom, kleinzerig en aandachtszoekerij.
 
Anfield1892
 
0
8 mei 2024 om 14:43
We kennen ze wel? We? Ik weet m'n God niet wie of wat je nu precies bedoeld dus praat lekker voor jezelf aub. Hoog boomer gehalte deze post. En da's bepaald geen compliment. Dat Noa pech heeft met nadenken lijkt me evident. Maar met deze vage reactie vol vage claims sla je de plank toch kilometers mis.
 
T-Star
 
12
7 mei 2024 om 22:28
Ik heb de tekst even een paar keer goed doorgelezen incl. de reactie van PSV. Het zal wellicht kloppen dat PSV wel de juiste diagnose heeft gesteld, maar dat de keuzes die zijn gemaakt op basis van de diagnose verkeerd zijn geweest. Dus ik denk inderdaad dat Noa de verkeerde bewoording gebruikt, maar wel een punt heeft dat er fouten zijn gemaakt. Wat psv in principe ook toegeeft. Dus echt distantiëren wil ik het niet noemen. Is het handig om het zo in het openbaar de wereld in te slingeren? Nee, niet bepaald... Maar goed, echt heel handig met woorden is hij nooit geweest...
 
TechnoBastard
 
3
8 mei 2024 om 00:52
Ik snap de toegevoegde waarde hiervan niet zo. Toch de behoefte om dit achteraf nog even te melden. Je had ook gewoon die gevoelsreflectie zonder wijzen kunnen doen!
 
KeyboardHeld
 
12
7 mei 2024 om 22:40
PSV speelde beter zonder Noa
 
Arnino
 
0
7 mei 2024 om 23:22
Tja, helaas is het menselijk lichaam geen robot. De ene kan met een kruisband blessure na 7 maand weer ballen de andere doet er anderhalf jaar over.. Niet alles werkt bij iedereen hetzelfde helaas. Ik neem aan dat PSV met de samenwerking met t st anna wel specialisten aan t werk heeft gezet.. zuur voor noa, maar t is nie anders
 
TechnoBastard
 
5
8 mei 2024 om 00:49
Zucht. Qua persoonlijkheid past Noa (fantastische voetballer) totaal niet bij PSV. Dat hij zijn mond maar zoveel mogelijk houdt en die praatjes eerst maar eens waarmaakt. Wat dat betreft kan hij nog leren van onze Rotterdamse vrienden. Geen woorden..
 
Mikeyduff
 
7
8 mei 2024 om 04:38
NoaNo zou iets minder rare dansjes op zn 7k feestjes moeten doen en zich iets meer focussen op het uitoefenen van zijn beroep! Dan zou die zeker een stuk minder fragiel zijn. Achjaa ik vind het niet erg, vervelend mannetje met een te hoog ego. Bij Twente was het weinig. Bij Ajax was het niets Bij Club Brugge deed hij het (mits fit) oke. Bij PSV is het vooralsnog niks (op de JC Schaal na)
 
Maximus2702
 
12
8 mei 2024 om 07:19
Het voelde niet alsof die onderdeel uitmaakte dit seizoen, maar staat vervolgens wel vooraan bij het kampioensfeest met ze grote mond…
 
rubentje13
 
2
8 mei 2024 om 09:05
Lang is ontzettend belangrijk geweest voor PSV dit seizoen. Was tot zijn blessureleed echter geweldig en mede daardoor belangrijk geweest in de plaatsing voor de Champions League en de start van het seizoen waarbij PSV al een relatief grote afstand tot Feyenoord nam. Daarna inderdaad alleen maar geblesseerd geweest. Maar wat mij betreft mag hij zeker uitgebreid bedankt worden en mag hij ook vooraan staan. Was overigens niet de enige die vooraan stond, want als ik de reacties zo lees onder dit artikel is het alsof hij de hele huldiging overnam. Heb vaker Veerman, Til, Schouten, Luuk, Baka en Teze gezien dan Lang, en de absolute eindbaas was natuurlijk Tillman.
 
eazy-e
 
1
8 mei 2024 om 09:20
rubentje13, ik denk eerder dat hij bedoelde dat hij met zijn aandeel behoorlijk veel negatieve aandacht opeist door eerder uitspraken over Feyenoord en Ajax (shirtje Mislintat) en nu dit over zijn medisch dossier. Al die andere spelers die jij hebt benoemd hebben dat niet gedaan, die zijn aan het feest vieren.
 
Partyboooi
 
4
8 mei 2024 om 07:50
PSV prachtig seizoen gehad, mooi feest 2 dagen in Eindhoven en meteen daarna gaat het alleen maar over....noa Lang. Bijzonder ventje is het ook, begenadigd voetballer, maar niet al te pienter.
 
Westend
 
5
8 mei 2024 om 07:57
Aan de ene kant het slachtoffer die van alles mag roepen en aan de andere kant de medische staf die in het kader van de AVG niks mag vertellen. Dat maakt het maar een gemeen spelletje zo. Wil Lang dan zo graag weer weg?
 
eazy-e
 
0
8 mei 2024 om 09:11
Ik heb meer het idee dat hij daar helemaal niet over nadenkt en daarmee niet de consequenties overziet van dit soort uitspraken in de media. Dat je dit soort uitspraken ook nog eens doet rondom de huldiging..
 
Westend
 
0
8 mei 2024 om 13:45
Ja daar heb je misschien wel gelijk in. Hij zet gewoon een medisch team voor schut, maar die mogen volgens het beroepsgeheim nergens op reageren. Dat is wel erg slecht
 
Weef
 
12
8 mei 2024 om 08:29
Die gozer heeft nauwelijks een bijdrage gehad in het kampioenschap van PSV (minder dan 600 minuten en betrokken bij 5 van 107 doelpunten) en toch gaat het na de huldiging vooral over hem. Dat krijgt ie dan wel mooi voor elkaar. Begint meer een clown dan een voetballer te worden...
 
KeyboardHeld
 
5
8 mei 2024 om 09:06
Begint? Iedereen wat voor figuur PSV hiermee in huis haalde. En volgens mij was bij Brugge al bekend wat voor blessure hij had. Dat hij steeds een terugval krijgt door te veel te snel te doen, ligt ook deels aan hem m.i. maar bij Noa ligt het altijd aan alles en iedereen behalve hemzelf. Zolang hij maar het mannetje is
 
The Wolf
 
0
8 mei 2024 om 10:28
Blij dat Lang weer zijn ego laat zien. Precies de reden dat zijn grote talent niet tot een topvoetballer zal leiden.