Emotionele steunbetuigingen van Wesley Sneijder en Ryan Donk op Instagram
Maandag, 23 maart 2020 om 23:25

Fatih Terim wordt bedolven onder de steunbetuigingen nadat maandagavond bekend werd dat de trainer van Galatasaray het coronavirus heeft opgelopen. Volgens de clubarts van Galatasaray vertoont Terim lichte symptomen; via een bericht op Twitter liet hij enkel weten 'in goede handen' te zijn in het ziekenhuis en vroeg hij de buitenwereld om zich geen zorgen om hem te maken. Afgaande op de vele berichten op sociale media gebeurt dat desondanks wel.

Voormalig Galatasaray-middenvelder Nigel de Jong zegt via Instagram Stories te hopen dat de 'Imparator', de bekende bijnaam van de 66-jarige Terim die zich laat vertalen als 'keizer', snel beter wordt. Felipe Melo, tussen 2011 en 2015 speler van Galatasaray en inmiddels actief bij Palmeiras in Brazilië, zegt enorm veel te houden van zijn 'vader' Terim. "Moge God je bijstaan bij een spoedig herstel." Spelers als Lukas Podolski, die twee seizoenen uitkwam voor Galatasaray, en huidig Besiktas-middenvelder Kevin-Prince Boateng betuigen met emoji's hun medeleven onder een post van Instagram-account 433.

Van de spelers uit de huidige selectie laat onder meer Ryan Donk van zich horen. De mandekker noemt Terim eveneens zijn 'vader' en wenst hem veel beterschap. Marcão vult aan op Twitter: "We bidden voor je, Fatih Terim. In gedachten zijn we bij je." Henry Onyekuru schrijft op Instagram: "Word snel beter, trainer. Je bent een ware strijder en ik weet zeker dat je binnen de kortste keren terug bent. Dit is belangrijker dan het voetbal; we moeten allemaal veilig blijven en de adviezen opvolgen."

Voormalig Galatasaray-ster Wesley Sneijder wenst behalve Terim ook vicepresident Abdurrahim Albayrak het beste: bij hem werd eerder op de maandag een besmetting met het coronavirus vastgesteld. "Imparator en Big President... Jullie hebben allebei grote gevechten overwonnen en nu staat een volgende te wachten. Mijn hart en mijn gebeden zijn met jullie."

Meer nieuws
   
23:30
23:30
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
   
23:11
23:11
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
   
23:06
23:06
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
   
23:02
23:02
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
   
21:47
21:47
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Faik010
 
8
23 maart 2020 om 23:38
Volgens de clubdoktor van Galatasaray vertoont Terim maar lichte symptomen (hoesten, kuchen) van het virus. Dus de impact op hem is minimaal.
 
TacticalMove
 
39
23 maart 2020 om 23:41
Je ziet echt het impact dat Terim heeft op zijn spelers. En niet alleen zijn spelers denk ik, iedereen die hem kent voelt het zelfde. Je mag hem niet graag hebben, maar deze man betekent direct of indirect veel voor Turkse voetbalsupporters, van alle clubs. Het is echt de ‘papa’ van het Turkse voetbal en heeft zelfs bij zijn grootste haters enorm veel respect. Als Fenerbahce supporter en levenslang rivaal; kom nog beter terug Imparator, nog vele wedstrijden, kampioensstrijden, mooie rivaalmomenten en bekers te delen! We staan achter je!
 
cimbom52
 
7
23 maart 2020 om 23:52
Wat je ook over het karakter van Fatih Terim mag vinden, maar hij weet altijd een goede band te creëren met zijn spelers. Dat gold ook toen hij bondscoach was. Get well soon Terim, zodra dit hele corona-gebeuren voorbij is, moet er nog een klus geklaard worden.
 
gangstarr
 
6
24 maart 2020 om 08:01
Ik ga niet ontkennen dat het gisteren ook wel even aan kwam bij mij. Maar er is een verschil tussen 'ik heb corona' of 'ik heb k.....' . We moeten niet doen alsof je tegen een ongeneeslijke ziekte bent aangelopen. Beterschap Imparator!