Emotionele Stones kan tranen amper bedwingen na winst Champions League
Zondag, 11 juni 2023 om 08:36

John Stones is dolblij met de winst van de Champions League. De verdediger van Manchester City was in de finale van het miljardenbal met 1-0 te sterk voor Internazionale. Rodri maakte halverwege de tweede helft de enige en winnende treffer. Stones vond het na afloop moeilijk om de winst van the Citizens onder woorden te brengen.

"Wat dit team heeft gepresteerd, wat we hebben doorstaan, dat kan ik niet beschrijven. Wat een gevoel", zei Stones na afloop van de gewonnen finale geëmotioneerd voor de camera van beIN Sports. De naam van de 29-jarige Engelsman werd in het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul negentig minuten lang hevig gescandeerd door de fans van City. "Dat raakt me elke keer. Ik heb er geen woorden voor."

Stones speelde zaterdag voor de tweede keer de finale van de Champions League. Hij maakte in 2016 de overstap van Everton naar City en speelde twee seizoenen geleden onder Josep Guardiola de finale tegen Chelsea. Die finale ging echter met 1-0 verloren door een treffer van Kai Havertz. Stones is blij dat hij nu wel de Champions League weet te winnen. "Dit betekent heel veel, en dit was ook echt een statement van ons. We zijn pas het tweede Engelse team die de treble winnen (Manchester United in 1999/00, red.) Het is zo speciaal dat ik hier deel van uitmaak, ik ben extatisch."

Haaland
Erling Braut Haaland was eveneens emotioneel na het winnen van de Champions League. Voor de Noorse doelpuntenmachine kwam er een droom uit. "Ik ben naar Manchester City gekomen om de Champions League te winnen, dat is nu gelukt. Ik kan weer ademen en relaxen. Het is ongelooflijk. Natuurlijk ben ik trots op dit seizoen. We hebben de treble gewonnen met deze fantastische club. Ik ben zo blij. Of ik klaar ben om feest te vieren? Jazeker!"

Meer nieuws
   
07:02
07:02
De Telegraaf: Geertruida 'wil dolgraag naar Liverpool' en staat ook op de radar
20
   
07:00
07:00
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
17
   
06:00
06:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
23:58
23:58
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
10
   
23:38
23:38
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (49)

 
YoeriCFC
 
19
10 juni 2023 om 23:57
Het zat er dik aan te komen dat het een keer ging gebeuren, ze hebben er lang voor moeten werken en nu is het moment eindelijk daar. Ik vond de viering van City een beetje tegenvallen, ik had het idee dat de blijdschap bij andere teams een stuk groter was in ieder geval. Wie had gedacht dat City de Champions League zou winnen met John Stones op het middenveld? Is dit het eerste experimentje van Pep in de Champions League wat wel werkt, of zou dit komen omdat hij het niet in de halve finale of finale pas probeert?
 
DeBers
 
18
11 juni 2023 om 01:09
Stones speelt al een tijdje op het middenveld. Of bedoel je dat niet?
 
Kuna_Mila
 
4
11 juni 2023 om 08:58
Hoe lang hij daar ook speelt... dat mag je toch zeker een experiment noemen. En een vreemde ook wat mij betreft.
 
Lierse1997
 
7
11 juni 2023 om 09:20
Extreem vreemd ja. Sinds hij daar speelt (wat echt al meer dan een maand voor de CL het geval was) winnen ze alles.
 
Kuna_Mila
 
1
11 juni 2023 om 11:06
Ja dus? Hij kan Ederson ook in de spits zetten en vervolgens alles winnen. Dan blijft dat toch nog vreemd?
 
Lierse1997
 
5
11 juni 2023 om 11:11
Als het werkt is het toch niet vreemd maar gewoon effectief? Stones is sinds april een verademing dat middenveld. Ik zou het eerder geniaal noemen en niet vreemd.
 
Kuna_Mila
 
0
11 juni 2023 om 11:16
Tja dan ga je uit van een causaal verband, ik durf wel te zeggen dat ze niet winnen dankzij Stones op die positie, maar ondanks. Het is natuurlijk niet zo dat al je keuzes goed zijn wanneer je wint en slecht zijn wanneer je verliest. Met alle respect hoor, want hij kan echt wel wat. Maar als je een speler opstelt die van achteruit op het middelveld tussen de linies vrij moet komen om vanuit daar het spel te verleggen en versnellen... dan kies je toch niet Stones?!
 
Lierse1997
 
1
11 juni 2023 om 12:05
Ik leg inderdaad een causaal verband tussen het opstellen van Stones op die plek sinds begin april en geen enkele wedstrijd verliezen waarin hij meedoet. Zijn nieuwe rol veranderde het hele systeem van City.
 
R.madridista
 
0
11 juni 2023 om 14:40
Waarom is het vreemd? Je vergelijkt een keeper in de spits met een technisch vaardige, voetballende verdediger op de 6 positie. Als je tactisch en technische kwaliteit bezit is het echt niet zo vreemd
 
kaka_kaka
 
4
11 juni 2023 om 08:52
ik denk dat die viering komt omdat een aantal spelers helemaal flabbergasted waren. Grealish bijv kon het bijna niet geloven dat hij de CL heeft gewonnen. Of ze waren helemaal gesloopt van de mentale spanning die in de wedstrijd ook zichtbaar was.
 
maurootje
 
37
10 juni 2023 om 23:58
Hij is, buiten deze wedstrijd dan, zo sterk geworden, maar zelfde geld voor Ake en Grealish, eerst, buiten Ake dan, geen minuut hun geld waard, maar dit jaar heeft Pep ze echt doen ontpoppen. Gun het Pep en City echt deze prijs. Met geld strooien is een, maar goed voetbal, zie PSG,Chelsea is niet te koop, je moet dus echt een trainer hebben die er wat moois van maakt!
 
JK-Ajax
 
5
11 juni 2023 om 00:09
Goed voetbal is ook vrij subjectief toch? Prijzen zijn prijzen en die tellen
 
maurootje
 
22
11 juni 2023 om 00:18
Nouja als de Nederlanders hier zie die dan weer te zitten kreunen en steunen als een Roma speelt zoals ze spelen, om de prijs binnen te haleb, dat het altijd aan de tegenstander speelwijze ligt, dan vraag ik me af of de prijs echt telt.. maar mee eens, prijs telt uiteindelijk
 
Sandy_D
 
0
11 juni 2023 om 00:29
Wie is het onderwerp van de discussie? Roma als winnend team. Boeit het hen ook maar iets dat die discussie wordt gevoerd? Het boeit ze geen reet. Als club, team en voetballer telt uiteindelijk alleen de prijs. Al het andere zijn (nutteloze) bijzaken. Winnen, hoe dan ook, is het enige wat telt
 
JK-Ajax
 
7
11 juni 2023 om 00:30
De verliezers met goed voetbal klagen altijd haha, en dat kennen we in Nederland goed genoeg helaas. Maar je hebt wel gelijk hoor. Deze winst van City is een stuk meer memorabel dan Chelsea die oerlelijk die CL pakt.
 
Radamel Garcia
 
2
11 juni 2023 om 08:07
Waar is Stones zo goed in dan? In een aanvallend systeem kan hij verdedigen en aanvallen en valt hij dan op. Als hij bij Everton speelt valt hij op vanwege defensieve kwaliteiten en wordt hij daar op beoordeelt. Hij heeft gelukt met zijn team en trainer nu. Ik vind hem technisch niet bijzonder, heeft een aardige pass en dat is het.
 
maurootje
 
3
11 juni 2023 om 10:05
Is ook een leider, hij is gewoon nergens slecht in, en dat is knap
 
binny
 
11
11 juni 2023 om 05:59
Buiten deze wedstrijd? Stones was de beste man van het veld de eerste helft. De enige die onder de druk wist uit te voetballen, goede loop acties had en altijd vrij stond. Hoe hij is gegroeid onder Pep net zoals je zegt, dat maakt hem de beste voor mij. Spelers worden zoveel beter onder Guardiola.
 
Kuna_Mila
 
2
11 juni 2023 om 09:00
Dat zegt oprecht en heleboel over de andere spelers op het veld. Stones is een huis tuin en keuken voetballer die om voor mij totaal onbegrijpelijke reden op een positie komt te spelen waar z'n kracht niet ligt. Hij kwam gisteren inderdaad boven drijven, maar dat kwam minstens net zo omdat de rest enorm door de mand viel.
 
Radamel Garcia
 
1
11 juni 2023 om 09:48
Ja mee eens, en normaal wordt hij juist gecompenseerd door een Rodri, wat een middenvelder is dat. Stones is dat niet. Het is een verdediger die als inverted back het middenveld in komt en kan omdat de aanval heel erg goed is in de bal vasthouden en kansen creëren en balbezit houden.
 
Kuna_Mila
 
0
11 juni 2023 om 11:07
@radamel, dankje! Ik voel me eindelijk een beetje begrepen.
 
Torresthebest
 
13
11 juni 2023 om 00:13
Stones is echt wel een heerlijke speler. Dan zie je andere Clubs steggelen met Maguire en co. Zoals SAF altijd zei met aanvallers win je wedstrijden, maar met verdedigers win je kampioenschappen. Ik vond Haaland niet eens zo denderend. Aguero was een klasse beter, maar geen target man.. Ake en deze Jones waren de revelaties dit seizoen.
 
ManUtd36
 
13
11 juni 2023 om 00:34
Je gaat je bijna afvragen wat Pep met Maguire zou kunnen als je die Stones ineens in een goede middenvelder kan smeden. Wat een transformatie heeft die gozer doorgemaakt
 
Bongiorno
 
1
11 juni 2023 om 09:29
Stones was altijd een voetballende verdediger, als middenvelder vallen z'n mindere aspecten minder op
 
Sandy_D
 
12
11 juni 2023 om 00:34
Vind dit echt een goed voorbeeld dat een trainer de speler echt zichtbaar beter heeft gemaakt. Onder/door Pep is hij een fantasstische speler geworden die regelmatig een onmisbare factor in het team is, terwijl hij, best bijzonder eigenlijk, niet echt een speler is die vaak opvalt. Zichtbaar fantastische speler geworden en toch ook onopvallend is
 
MT87
 
27
11 juni 2023 om 00:21
Waren een beetje vreemde interviews. Zo weinig vreugde. Die gasten leken absoluut gesloopt. En Bernardo Silva verwoordde dat, die zei gewoon dat hij er mentaal en fysiek helemaal doorheen zat. De kalender zit veel te vol. En dan fietst de FIFA er ook nog eens een WK tussendoor. Zo kan het zijn dat we na een dramatische Conference League finale, en een dramatische Europa League finale, nu naar een dramatische Champions League finale hebben zitten kijken. Het was allemaal geen reclame voor het voetbal. Wat een verschrikking. Natuurlijk ligt het ook aan de teams die die finales spelen, maar er zit zo weinig fut in die jongens uit topcompetitie aan het einde. En dan gaan we nu meteen door naar de Nation's League. De beste spelers worden het hardst gestraft. Er is geen tijd om te ademen. Gelukkig zijn de Eredivisie play offs wel leuk.
 
 
6
11 juni 2023 om 06:08
Besef dat een Dumfries, de Vrij en Ake dan ook nog aan zo’n kut toernooi mee moeten doen. Die gaan, lijkt me, liever nu direct op vakantie na 60 wedstrijden in de benen.
 
Barraa
 
7
11 juni 2023 om 07:20
Ik had me lekker afgemeld, schiet me in mijn zeurzak trainer.
 
Kuna_Mila
 
1
11 juni 2023 om 09:03
Viel ergens wel op ja, alsof er zo enorm veel spanning op zat bij die gasten. Zo voetbalde ze overigens ook. Het leek meer oplichting dan vreugde.
 
Adodenhaag
 
16
11 juni 2023 om 00:21
2e Europese prijs ooit, en de 1e Champions League ooit, knap werk van Guardiola!
 
ModricMagic
 
7
11 juni 2023 om 00:32
Tja zat eraan te komen dat ze de treble zouden winnen. Ongelofelijk zeker als je hun seizoen tot februari zag. Toen ging het erg wisselvallig. Alleen daarna is er een soort van knop omgedraaid ofzo en bleven ze maar winnen. En nu gewoon met alle drie de hoofdprijzen. Toch wel puik werk zeg...
 
jacz
 
7
11 juni 2023 om 01:08
Ake speelde toch foutloos? Parel en de toekomst voor Oranje
 
Zanazanyan
 
4
11 juni 2023 om 08:54
Toekomst? Kerel is al 28 hé..
 
jacz
 
1
11 juni 2023 om 10:26
Oke ik dacht jonger. Maar gaat nog wat jaartjes mee gelukkig
 
Angelo Domengh
 
0
11 juni 2023 om 10:19
Heb het idee dat na de corona niet alleen de lontjes korter zijn geworden maar ook de waterlanders veel vaker bij Jan en alleman in de sport tevoorschijn komen.
 
MrGuide
 
1
11 juni 2023 om 11:48
Dat je na het laatste fluitsignaal door het dolle heen bent lijkt me normaal na het winnen vd CL, maar al dat gehuil, echt bijna allemaal