Emre Can krabbelt terug: 'Ik zal Juventus altijd dankbaar zijn'
Woensdag, 4 september 2019 om 17:43

Emre Can heeft via sociale media opnieuw gereageerd op het besluit van trainer Maurizio Sarri om hem niet in te schrijven voor de groepsfase van de Champions League. Waar hij woensdagmiddag nog verontwaardigd en boos reageerde, is hij een paar uur later een stuk terughoudender. De Duitse middenvelder geeft aan dat hij zich voorlopig niet uitlaat over de situatie.

"Ik zal Juventus altijd dankbaar zijn voor de manier waarop zij mij hebben gesteund, met name gedurende de periode dat ik ziek was. Uit respect voor Juventus en mijn ploeggenoten zal ik niets meer zeggen en blijven strijden op het veld", reageert Can woensdagmiddag via sociale media. Zijn reactie op het besluit van Sarri om hem buiten de Champions League-selectie te houden was eerder op de dag minder mild.

"Als ik dit eerder had geweten, was ik niet bij Juventus gebleven", liet hij weten aan Duitse media. Ook de manier waarop hij het nieuws te horen kreeg zinde hem niet. "Het gesprek duurde nog geen minuut en ik kreeg geen reden te horen", aldus Can, die zich momenteel met de nationale ploeg van Duitsland voorbereidt op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Nederland. "Het maakt me ontzettend boos. Ik zal mijn conclusies trekken en ga na mijn terugkeer met de club in gesprek."

Can baalde bovendien van de timing, want hij wees tijdens de transferperiode diverse aanbiedingen af. "Ook Paris (Saint-Germain, red.) zat erbij. Maar ik besloot om bij Juve te blijven. De voorwaarde was dat ik in de Champions League zou spelen." Behalve Can heeft Juventus ook Mario Mandzukic niet ingeschreven voor de groepsfase van de Champions League.

Meer nieuws
   
20:16
20:16
Romano weet wie bijna zeker de eerste inkomende transfer van FC Barcelona wordt
1
   
20:00
20:00
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
4
   
19:52
19:52
AS Roma mag blijven hopen op Champions League-ticket na remise tegen Napoli
1
   
19:38
19:38
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
   
19:24
19:24
Manchester City sprankelt niet, maar houdt maximale druk op Arsenal
25
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
AcePluto
 
13
4 september 2019 om 17:50
Moet toch echt hard aan komen dit.. Niet opgenomen worden in de CL selectie.. Hoop voor hem dat hij zichzelf bewijst en Juve spijt krijgt, al betwijfel ik dit zeer
 
Yoram003
 
6
4 september 2019 om 17:56
Hij spreekt over zijn ziekte. Waar had hij mee te maken, heb dat gemist denk ik.
 
Frankireal
 
60
4 september 2019 om 18:13
Denk gwn een weekje griep. Zijn langs hem gegaan en een soep aangeboden.
 
Wagwan
 
15
4 september 2019 om 17:58
Had gewoon bij Liverpool moeten blijven. Zat daar prima op zijn plek; geliefd door Klopp, de fans en zat in een beter team dan Juve naar mijn mening. Blijf het een aparte transfer vinden;
 
Marc Juventus
 
21
4 september 2019 om 18:01
Toen Can vertrok viel dat wel mee. Hij sprak met Juve al een half jaar voordat zijn contract afliep. Liverpool stond voor een top 4 plaats te spelen en leek niet op een CL kanshebber. Met de komst van van Dijk veranderde dat al en daarna heeft Liverpool ook nog een sterke zomerperiode gehad op de transfermarkt. Nu staan Liverpool en Juve in dezelde categorie qua kwaliteit. Wellicht is Liverpool zelfs nog wat beter. Het verschil tussen Liverpool nu en anderhalf seizoen geleden is wel redelijk groot.
 
Wagwan
 
18
4 september 2019 om 18:07
Hij vertrok in het jaar dat Liverpool de CL-Finale haalde. In januari sprak hij met Juve, ongeveer dezelfde periode wanneer Van Dijk naar Liverpool kwam. Hij had het gewoon moeten afwachten.
 
Marc Juventus
 
6
4 september 2019 om 18:26
Dat klopt, hij had het beter kunnen afwachten. Toen de knockout-fase van de CL aangebroken was Can er echter al uit met Juve over een contract.
 
NL_Modric
 
3
4 september 2019 om 18:40
Niet alleen van Dijk, maar ook Robertson en Arnold hebben gigantische stappen gemaakt. Ook daaruit blijkt dat alles valt of staat met een goede achterhoede, want het middenveld is vrij pover daar. Wijnaldum, Henderson, Milner, Fabinho, Keita, Ox en Lallana. Waarbij Llalana de meest creatieve voetballer is, die ook nog eens het minste aan spelen toekomt. Wel hebben ze allemaal een goede mentaliteit, mindset en loopvermogen.
 
arepa
 
2
4 september 2019 om 18:37
Hij was ook niet altijd verzekerd voor een basisplaats.
 
Marc Juventus
 
5
4 september 2019 om 17:58
Met andere woorden, hij gaat gewoon zijn best blijven doen om zoveel mogelijk minuten te maken in de Serie A. Mocht hij erg overtuigen zal hij een belangrijke speler worden bij Juve. Mocht dat niet lukken wil hij in de winter vertrekken.
 
JuveAmor1897
 
4
4 september 2019 om 18:02
Dat is toch ook gewoon heel normaal als je zo’n nieuws voor het eerst te horen krijgt. Wie wilt er nu niet opgenomen zijn in de eerste wedstrijden in de CL.Overigens is het dan weer heel moedig en professioneel om er nog steeds voor te gaan en minuten te maken in de serie A wedstrijden. Als hij Sarri alsnog weet te overtuigen zien we hem wel tijdens de knock out fases!
 
mick-94
 
9
4 september 2019 om 18:09
Zijn kant van het verhaal is inmiddels al genuanceerd door verschillende betrouwbare bronnen (Di Marzio, Digby). Juventus zou al in een eerder stadium (3 weken terug) hebben aangegeven dat hij mogelijk geen onderdeel zou zijn van de CL selectie. Er is hem toen de ruimte gegeven om te vertrekken naar een andere club, maar dat wilde Can niet. Dan is het redelijk hypocriet om met krokodillentranen de media te woord te staan over de uitsluiting. Dat hij teleurgesteld is snap ik natuurlijk wel, maar hij heeft ook gewoon niet kunnen overtuigen om door de trainer gekozen te worden voor de CL lijst.
 
MSN10
 
17
4 september 2019 om 18:16
Jij bent pas een apart verhaal. Je gelooft dus eerder een stukje krant dan de mens/persoon zelf die zegt dat er afspraken met hem zijn gemaakt. Dus jij zegt nu dat Can tegen zichzelf aan het liegen is en het ook in het openbaar prijs geeft. Ik sta er echt versteld van dat jij zoiets zegt van di marzio blabla wauw.
 
mick-94
 
13
4 september 2019 om 18:20
@msn10 , Ja ik ben niet zo naief om een emotivistische reactie van een speler, waarschijnlijk ingefluisterd door zijn zaakwaarnemer, luk raak te geloven. Een verhaal kent twee kanten en er zijn meerdere betrouwbare bronnen (ook naast Di Marzio) die melden dat Can vroegtijdig geinformeerd is. Di Marzio is een van de meest betrouwbare journalisten wat betreft Juventus gerelateerd nieuws, dus je laatste zin - of wat het dan ook moet voorstellen - kan ik niet zo veel mee. Can is duidelijk teleurgesteld dat hij niet in de CL-lijst opgenomen is en dat is geheel logisch. Maar hij had dit wel kunnen verwachten, aangezien verschillende bronnen melden dat Juventus hem dit in een eerder stadium wel degelijk gecommuniceerd heeft. Maar het feit dat hij nu terugkrabbelt via deze tweet zet zijn eerdere reactie in ieder geval geen kracht bij en onderschrijft de verschillende bronnen dus wel.
 
Yeisoonnn
 
2
4 september 2019 om 19:18
@mick-94 Maar je gelooft wel zo naief als maar kan een stukje wat zo in de krant word gepleurd. Lijkt mij dat Can niet zo zou reageren als hij van te voren al was geïnformeerd. Maar het feit dat hij juist klaagt dat het niet is gecommuniceerd verbaasd mij. Dat het nu genuanceerd word zegt niet dat er geeb een kern van waarheid in zat, Can zal zich wel realiseren dat hij gewoon beter zijn mond kan houden.
 
mick-94
 
6
4 september 2019 om 19:31
@yeisoonn Dat je je argument kracht probeert bij te zetten door een ad hominem vind ik sowieso al een zwaktebod, maar je hebt verder mijn reactie ook niet goed gelezen of begrepen. Ik stel juist dat het naïef zou zijn als je een verhaal lukraak gelooft, terwijl er ook bronnen zijn die inzichten geven in een andere kant van het verhaal. Die nuanceren de eerdere uitspraak en dat wordt blijkbaar onderschreven, aangezien Can nu toch echt terugkrabbelt met deze laatste tweet. Nergens stel ik dat de waarheid bij die bronnen ligt, maar volgens Msn10 zou je dus niet kritisch mogen kijken naar een uitspraak en daar ga ik niet in mee.
 
Yeisoonnn
 
1
4 september 2019 om 20:25
@mick-94 Sorry maar ik vind je reactie een grote grap. "ja ik ben niet zo naief om een emotivistische reactie van een speler, ingefluisterd door zijn zaakwaarnemer, luk raak te geloven." Heeft zijn zaakwaarnemer dat daadwerkelijk gedaan, of vul jij dat zelf in? "een verhaal kent twee kanten en er zijn meerdere betrouwbare bronnen (ook naast Di Marzio) die melden dat Can vroegtijdig geinformeerd is." Je zegt zelf dat een verhaal twee kanten heeft, maar blijkbaar is de kant van Can niet geloofwaardig genoeg volgens jou? "maar het feit dat hij nu terugkrabbelt via deze tweet zet zijn eerdere reactie in ieder geval geen kracht bij en onderschrijft de verschillende bronnen dus wel." Nee dat onderschrijft die bronnen helemaal niet, Can komt helemaal niet terug op zijn eerder gedane uitspraken. Hij zegt uit respect voor Sarri zeg ik er nu niks meer over. Dat is heel iets anders dan je ons wilt laten geloven. Je praat wel over meerdere bronnen, maar je snapt wel dat die bronnen het waarschijnlijk allemaal van elkaar overnemen? Je mag altijd kritisch kijken, maar jij verdraait feiten en creã«ert je eigen waarheid. We kunnen allemaal de tweet lezen die Can heeft gestuurd, daarin praat hij over respect voor zijn team, niets meer niets minder. Dat dat voor jou een soort bevestiging is dat hij eerder loog vind ik maar apart.
 
mick-94
 
6
4 september 2019 om 20:37
Ik die van jou een nog grotere grap eerlijk gezegd. "heeft zijn zaakwaarnemer dat daadwerkelijk gedaan, of vul jij dat zelf in?" Met de hedendaagse druk die zaakwaarnemers uitoefenen op spelers, vind ik deze aanname niet geheel onrealistisch. Zijn marktwaarde zakt natuurlijk door dit besluit en dat is voor hem en zijn zaakwaarnemer allerminst fijn. Overigens ook voor Juventus, vandaar dat de andere bronnen - die melden dat Juve dit wel degelijk vroegtijdig heeft gecommuniceerd - een redelijk punt maken en er dus verwarring ontstaat; aldus er geen duidelijke `juiste` kant is in het verhaal. "je zegt zelf dat een verhaal twee kanten heeft, maar blijkbaar is de kant van Can niet geloofwaardig genoeg volgens jou?" Waar zeg ik dat zijn kant niet geloofwaardig is? Ik heb enkel gezegd dat er ook andere, betrouwbare bronnen zijn die een andere kant van dit verhaal melden. Het een sluit het ander niet uit, of wel? "nee dat onderschrijft die bronnen helemaal niet, Can komt helemaal niet terug op zijn eerder gedane uitspraken. Hij zegt uit respect voor Sarri zeg ik er nu niks meer over. Dat is heel iets anders dan je ons wilt laten geloven. " Heb je dit artikel en zijn tweet gelezen? Het is letterlijk terugkomen op zijn eerdere uitspraak. Hij komt namelijk terug op zijn reactie van vanochtend waarin hij zei dat Sarri hem slechts heel kort had gebeld, dat hij boos is op de club, etc. Nu in deze recente tweet zegt hij dat hij de club heel dankbaar is en uit respect voor Sarri en zijn medespelers er geen woorden meer aan vuil wil maken. Je spreekt jezelf dus tegen. Daarbij wil ik niemand iets laten geloven, ik heb geen belang hierin dus het interesseert mij vrij weinig wat iemand wel/niet gelooft of wel/niet wil geloven. Je laatste alinea zit zodoende ook vol met assumpties. Ik heb nergens gezegd dat wat Can uitspreekt leugens zijn? Misschien nog eens even goed lezen en me geen woorden in de mond leggen. Ik zeg enkel dat andere media dit verhaal nuanceren en andere inzichten bieden.
 
Arnavut1
 
2
4 september 2019 om 19:59
Want de krant is altijd een betrouwbaar bron? Dan zal je zeker de Telegraaf ook als een betrouwbaar brond beschouwen?
 
mick-94
 
6
4 september 2019 om 20:17
Nee maar het plaatst wel extra inzichten en is in lijn van deze terugkrabbelende tweet. Het is wel handig om alle kanten van een verhaal te achterhalen, voordat er een oordeel wordt geveld. Daarbij, jij zit hier - net als ik - op Voetbalzone. Deze site baseert hun nieuwsitems grotendeels uit de verschillende mediabronnen, waaronder de door jou genoemde Telegraaf. Heb jij hier dan eigenlijk met tegenzin een account omdat je alles wat je hier leest en op reageert dus toch ook automatisch als onbetrouwbaar ziet?
 
Yelle
 
0
4 september 2019 om 18:13
Nu wordt het wel een vreemd verhaal. Ten eerste vreemd dat hij niet bij de selectie zat, hij viel tegen napoli gewoon nog in (al was dat niet heel overtuigend). Deze mea culpa is ook apart, ik vond hem namelijk best in zijn recht staan. Verder is het me niet duidelijk op welke ziekte hij doelt?
 
Marc Juventus
 
2
4 september 2019 om 18:25
Emre Can had vorig jaar een knobbeltje op zijn schildklier en is daaraan succesvol geopereerd. Ik weet niet of Juve nou echt hem een plek heeft beloofd, mocht dat zo zijn is het allesbehalve netjes van Juve om hem nu niet op te nemen in de selectie. Wat je hieruit wel kan opmaken is dat Can er wel veel waarde aan hecht dat hij minimaal het komende halfjaar gewoon aan spelen toe komt. Als hij zich nu onmogelijk gaat maken bij Juve gaat hij niet veel minuten maken.
 
038azesletters
 
1
4 september 2019 om 18:29
Vreemd dat Mandzukic er niet bij zit? Ben altijd wel gecharmeerd van hem geweest en stond vorig seizoen gewoon basis als ik het goed heb?
 
Jimmmmm
 
1
4 september 2019 om 19:38
Maar Higuain is terug en van het trio Higuain Dybala Mandzu moest er eentje afvallen. Ze stonden trouwens ook alle 3 op de transferlijst maar ze wouden niet weg.
 
Jimmmmm
 
1
4 september 2019 om 19:36
Dat is al een betere reactie. Hard werken Emre!